Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| 3KO27 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 21 Lis 2008 | Posty: 537 | Skąd: z tamtÄ
d |
|
Wysłany: 9 Sie 2009, 20:40 Temat postu: |
|
|
roger9300 napisał: | dla dociekliwych na 4 pietrze w urzedzie skarbowym jest prwanik ( za darmo), ktory tlumaczy rozliczenia, pomaga rozbijac na raty (jeseli ktos ma wieksza sume) |
..masz na myĹli RSK na laugavegur ??? _________________ --- nie sztukÄ
jest zdjÄ
Ä majtki,sztukÄ
jest mieÄ co pokazaÄ --- |
|
Powrót do góry |
|
 |
| matrix35 UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 12 Sie 2009 | Posty: 39 | |
|
Wysłany: 13 Sie 2009, 14:56 Temat postu: |
|
|
Czy dostal juz ktos rachunek za doplate do podatku |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 3KO27 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 21 Lis 2008 | Posty: 537 | Skąd: z tamtÄ
d |
|
Wysłany: 13 Sie 2009, 15:22 Temat postu: |
|
|
3KO27 napisał: | roger9300 napisał: | dla dociekliwych na 4 pietrze w urzedzie skarbowym jest prwanik ( za darmo), ktory tlumaczy rozliczenia, pomaga rozbijac na raty (jeseli ktos ma wieksza sume) |
..masz na myĹli RSK na laugavegur ??? |
... ??? _________________ --- nie sztukÄ
jest zdjÄ
Ä majtki,sztukÄ
jest mieÄ co pokazaÄ --- |
|
Powrót do góry |
|
 |
| forlorn
| Dołączył: 24 Sie 2007 | Posty: 135 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 13 Sie 2009, 18:42 Temat postu: |
|
|
mam jeszcze takie maĹe pytanko...
mĂłj kolega dostaĹ dopĹaty ok 100 tys koron we wrzeĹniu opuszcza na staĹe Islandie i z tego co wiem a wiem nie jest w stanie zapĹaciÄ owej dopĹaty tym bardziej Ĺźe jest na urlopie przychody ma strasznie maĹe i chciaĹ bym wiedzieÄ co sie dzieje jeĹli ktoĹ zostawi tutaj niedopĹatÄ?? zna ktoĹ z was taki przypadek?? co wogĂłle robiÄ w takiej sytuacji?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| svavec OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lis 2008 | Posty: 532 | Skąd: Gdynia |
|
Wysłany: 13 Sie 2009, 22:53 Temat postu: |
|
|
Ludzie zostawiajacy po sobie takie zaleglosci raczej sa naiwni ,ze ujdzie im to plazem ,ale komornik bedzie pracowal za jego pieniazki i nie ustapi tak latwo,najlepiej isc porozmawiac do urzedu albo banku i rozlozyc owe pieniazki na raty |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kolik
| Dołączył: 07 Maj 2009 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 17 Sie 2009, 19:36 Temat postu: podatek |
|
|
Czy chcÄ
c wyjechaÄ na staĹe z Islandii np. w grudniu tego roku muszÄ siÄ rozliczaÄ z podatku za miniony rok? WyjeĹźdĹźajÄ
c i nie rozliczajÄ
c siÄ wcale nie narobiÄ sobie kĹopotĂłw? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 17 Sie 2009, 19:49 Temat postu: Re: podatek |
|
|
kolik napisał: | Czy chcÄ
c wyjechaÄ na staĹe z Islandii np. w grudniu tego roku muszÄ siÄ rozliczaÄ z podatku za miniony rok? WyjeĹźdĹźajÄ
c i nie rozliczajÄ
BEZ KOMENTARZA !!!
Moze ktos inny znajdzie cierpliwosc na tego typu pytania,przepraszam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
 | Dołączył: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 17 Sie 2009, 20:03 Temat postu: Re: podatek |
|
|
c i nie rozliczajÄ
Mam nadziejÄ, Ĺźe jak wyjedziesz i nie zapĹacisz to narobisz sobie kĹopotĂłw i to takich sporych.
Ale mam takÄ
propozycjÄ: nie zapĹaÄ tego podatku, wrĂłÄ do Polski, poszukaj pracy i jeĹli nie masz rodziny to ja zaĹóş. Za czas jakiĹ kup mieszkanko lub wybuduj domek z ogrĂłdkiem...Ĺźyj sobie sielsko, dzieci niech biegajÄ
po przydomowym ogrodzie...aĹź pewnego dnia zapuka do twych drzwi komornik
A ja z caĹego serca bÄdÄ ci i tobie podobnym tego ĹźyczyĹa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
 | Dołączył: 10 Gru 2008 | Posty: 330 | Skąd: RKV |
|
Wysłany: 17 Sie 2009, 20:10 Temat postu: Re: podatek |
|
|
c i nie rozliczajÄ
c siÄ wcale nie narobiÄ sobie kĹopotĂłw? |  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 17 Sie 2009, 20:55 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Ludzie zostawiajacy po sobie takie zaleglosci raczej sa naiwni ,ze ujdzie im to plazem ,ale komornik bedzie pracowal za jego pieniazki i nie ustapi tak latwo,najlepiej isc porozmawiac do urzedu albo banku i rozlozyc owe pieniazki na raty |
Poki co nie ma mozliwosci sciagania dlugow od osob fizycznych mieszkajacych za granica.
I dlugo jeszcze nie bedzie.
Ze tak Wam sie chce straszyc ludzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
 | Dołączył: 10 Gru 2008 | Posty: 330 | Skąd: RKV |
|
Wysłany: 17 Sie 2009, 21:01 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisał: | Cytat: | Ludzie zostawiajacy po sobie takie zaleglosci raczej sa naiwni ,ze ujdzie im to plazem ,ale komornik bedzie pracowal za jego pieniazki i nie ustapi tak latwo,najlepiej isc porozmawiac do urzedu albo banku i rozlozyc owe pieniazki na raty |
Poki co nie ma mozliwosci sciagania dlugow od osob fizycznych mieszkajacych za granica.
Ze tak Wam sie chce straszyc ludzi. | poczytaj sobie jeszcze na ten temat  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 17 Sie 2009, 21:35 Temat postu: |
|
|
teoria to jedno, praktyka to drugie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
|
Wysłany: 17 Sie 2009, 21:38 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisał: | Cytat: | Ludzie zostawiajacy po sobie takie zaleglosci raczej sa naiwni ,ze ujdzie im to plazem ,ale komornik bedzie pracowal za jego pieniazki i nie ustapi tak latwo,najlepiej isc porozmawiac do urzedu albo banku i rozlozyc owe pieniazki na raty |
Ze tak Wam sie chce straszyc ludzi. |
Jakie straszyÄ? Chyba siÄ trochÄ zagalopowaĹeĹ...
Powinni byÄ wdziÄczni, Ĺźe kilka osĂłb tu na forum jest uprzejma poinformowaÄ wszelkiego rodzaju krÄtaczy co im grozi.
JeĹli chodzi o mnie to najbardziej ucieszyĹaby mnie moja wersja przyszĹoĹciowa...niechby ta ich sielanka za wiele lat zostaĹa przerwana, a oni za to co zrobili wylÄ
dowali na bruku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 79 ehf
| Dołączył: 08 Maj 2009 | Posty: 153 | |
|
Wysłany: 17 Sie 2009, 21:53 Temat postu: |
|
|
Zdaje sie Ĺźe zbaczasz z tematu.
Proponuje abyĹ zaĹoĹźyĹa wĹasny pod tytuĹem:
"Znam kodeks karny kazdego paĹstwa na Ĺwiecie i kazdy kto zĹamie prawo powinien byÄ zagazowany".
KiedyĹ powiedziaĹ pewnien mÄ
dry pan, Ĺźe najbardziej boimy sie wĹasnych, ukrytych ĹźÄ
dz.
P.S. Wyluzj i zajmij sie swojÄ
radosnÄ
egzystencjÄ
.
P.S. II Poprosze o warn`a dla mnie i koleĹźanki za zbaczanie w temacie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 17 Sie 2009, 22:02 Temat postu: |
|
|
Mysle ,ze "Turboneta" po prostu wyraznie ,dosadnie daje odpowiedz ,ze nie warto tego robic gdyz MOZE to sie wiazac z powaznymi konsekwencjami .Nie widze zadnych powodow do zadnego BANa .
Czesto bardzo silnie akcentuje swoja opinie ,ale przeciez nikt tego nie musi czytac ,a skoro juz interesant cos napisal na tym forum to liczy sie z roznymi reakcjami np . takiej "Turbonety".
Forum jest publiczne  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 17 Sie 2009, 22:05 Temat postu: Re: podatek |
|
|
c i nie rozliczajÄ
c siÄ wcale nie narobiÄ sobie kĹopotĂłw? | lepiej zglos sie wyjazdem do skatturu i sie rozlicz, moze kiedys jeszcze tu wrocisz a wtedy zlupia cie do ostatniej korony, nie wiem jak ze sciaganiem dlugow za granica ale przy obecnej globalizacji to tlko kwestia czasu |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
|
Wysłany: 18 Sie 2009, 8:10 Temat postu: |
|
|
79 ehf napisał: | Zdaje sie Ĺźe zbaczasz z tematu.
Proponuje abyĹ zaĹoĹźyĹa wĹasny pod tytuĹem:
"Znam kodeks karny kazdego paĹstwa na Ĺwiecie i kazdy kto zĹamie prawo powinien byÄ zagazowany".
|
Nie mogÄ, bo nie znam kodeksu karnego kaĹźdego paĹstwa na Ĺwiecie.
Nie zamierzam teĹź dawaÄ sĹodkich rad osobom ktĂłre publicznie proszÄ
o radÄ jak oszukaÄ i okraĹÄ. Nie broniÄ jednak tego takim osobom jak Ty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KMK
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 60 | |
|
Wysłany: 18 Sie 2009, 12:25 Temat postu: |
|
|
Turboneta . Ta osoba wcale nie pytaĹa o radÄ jak okraĹÄ i oszukaÄ , tylko czy nie narobi sobie kĹopotĂłw . Ale ty musisz wszystko wyolbrzymiaÄ i kaĹźdego pouczyÄ . I jeszcze uwaĹźasz Ĺźe ktoĹ powinien byÄ ci wdziÄczny
Kobieto , wyluzuj. Czy chcÄ
c i nie rozliczajÄ
c siÄ wcale nie narobiÄ sobie kĹopotĂłw?
Owszem, narobisz sobie kĹopotĂłw . Lepiej to zaĹatwiÄ teraz nie zajmie ci to duĹźo czasu a w przyszĹoĹci bÄdziesz mieÄ gĹowÄ spokojnÄ
. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
|
Wysłany: 18 Sie 2009, 12:29 Temat postu: |
|
|
Przykro mi ale ja rozumiem to inaczej. JeĹźeli ktoĹ pyta czy nie narobi sobie kĹopotĂłw jeĹźeli nie uiĹci podatku to wybacz ale w/g mnie zakĹada, Ĺźe nie chce zapĹaciÄ. Jest to jednak uzaleĹźnione od tego czy kĹopoty bÄdÄ
w zwiÄ
zku z tym czy nie.
IdÄ
c dalej zakĹadam, Ĺźe taki osobnik jeĹźeli miaĹby pewnoĹÄ, iĹź kĹopotĂłw z tego wynikajÄ
cych nie bÄdzie to nie zapĹaci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 18 Sie 2009, 13:31 Temat postu: |
|
|
Druga strona medalu ... wszystko jest na placic czy nie placic...ale kazdy pracodawca z reguly odprowadza podatek wiec jak interesant wyjedzie z Islandii i bedzie mial gdzies rozliczenie to moze byc wszystko ok jak podatek zostal odprowadzony poprawnie...wiecej....jak wyjedziesz nie rozliczajac sie to mozesz stracic zwrot podatku .
( chyba ze wiesz ze cos bedzie do zaplaty )
Jak masz kogos w Islandii ktory moglby zadbac o rozliczenie Cie w przyszlosci to nie ma problemu ,internetowo tez mozna sie rozliczyc z kazdego miejsca na ziemi ,ale latwiej ,jak opinia wszystkich tutaj ,rozliczyc sie juz przed wyjazdem ,nic nie kosztuje ,unikniesz klopotow a i moze zwrot podatkowy sie nalezy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|