Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| Anita29
| Do潮czy: 18 Lip 2009 | Posty: 37 | Sk眃: Grindavik |
|
Wys砤ny: 14 Kwi 2010, 23:57 Temat postu: |
|
|
Hejka
Wiem ze byla juz mowa o becikowym w Polsce ale nie znalazlam nic o zaswiadczeniu jak go wypelnic ( I mam pytanie. Czy ma byc wpisany adres zamieszkania Islandzki czy Polski??
Prosze o szybka odpowiedz
Dzieki _________________ Anita |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kinia676
| Do潮czy: 18 Sty 2010 | Posty: 29 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 15 Kwi 2010, 11:59 Temat postu: Re: KURS DLA PRZYSZLYCH RODZIC脫W |
|
|
jenny83 napisa: | Dla zainteresowanych,wlasnie otrzymalam smsa z informacja od poloznej Patrycji i偶 kurs planowany na 26 i 28.04 zostal ODWO艁ANY!!! |
A wiesz mo偶e co艣 na temat nast臋pnego terminu spotkania ?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 15 Kwi 2010, 12:51 Temat postu: Re: KURS DLA PRZYSZLYCH RODZIC脫W |
|
|
kinia676 napisa: | jenny83 napisa: | Dla zainteresowanych,wlasnie otrzymalam smsa z informacja od poloznej Patrycji i偶 kurs planowany na 26 i 28.04 zostal ODWO艁ANY!!! |
A wiesz mo偶e co艣 na temat nast臋pnego terminu spotkania ?? |
Dokladnie nie jestem pewna czy dobrze zrozumialam Pania Patrycje ale wydaje mi sie,ze jak rozmawialysmy to wspomniala,ze sama jest w ciazy i idzie juz na zwolnienie wiec mysle,ze nie mamy co niestety liczyc na spotkanie.Szkoda!!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ilona76 =user usuni臋ty na w艂asn膮 pro艣b臋=
| Do潮czy: 28 Lut 2010 | Posty: 53 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 15 Kwi 2010, 13:35 Temat postu: hej |
|
|
mythm napisa: | Zwiazki SFR wyplacaja jednorazowo po urodzeniu dziecka 170tys.brutto. Jezeli 2rodzicow tam nalezy to kwota jest podwojna.Ja urodzilam w lutym i te pieniazki dostalam 1marca. Musialam tylko przedstawic akt urodzenia i zaswiadczenie,ze pracowalam przez ostatnie 6miesiecy na 100%. | Faktycznie masz racje. Ja niestety naleze do Hlifu oni juz nie placa |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kinia676
| Do潮czy: 18 Sty 2010 | Posty: 29 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 16 Kwi 2010, 9:55 Temat postu: Re: KURS DLA PRZYSZLYCH RODZIC脫W |
|
|
Dokladnie nie jestem pewna czy dobrze zrozumialam Pania Patrycje ale wydaje mi sie,ze jak rozmawialysmy to wspomniala,ze sama jest w ciazy i idzie juz na zwolnienie wiec mysle,ze nie mamy co niestety liczyc na spotkanie.Szkoda!!![/quote]
Oj to serio szkoda :/ no c贸偶 musimy sobie poradzi膰 bez szko艂y :/ dzi臋kuje za wiadomo艣ci, pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| karolcia86
| Do潮czy: 27 Gru 2009 | Posty: 2 | |
|
Wys砤ny: 16 Kwi 2010, 13:59 Temat postu: |
|
|
A CZY KTO艢 WIE CZY ZWI膭ZKI ZAWODOWE EFLING WYP艁ACAJ膭 JAKIE艢 PIENI膭呕KI PO URODZENIU DZIECKA??? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ania88_2010
| Do潮czy: 17 Kwi 2010 | Posty: 57 | |
|
Wys砤ny: 17 Kwi 2010, 10:07 Temat postu: |
|
|
witam prawdopodobnie jestem w ci膮偶y mieszkam w kopavogur i nie mam zielonego poj臋cia na temat szpitali i lekarzy tutaj czy kto艣 m贸g艂by mi dac namiary na dobrego lekarza telefon nazwisko i gdzie przyjmuje czy musze i艣膰 do szpitala w reykjaviku i do przechodni w kopavogur?gdzie zalo偶yli by mi karte i poprowadzili ca艂膮 ci膮偶e?za wszelkie informacje dzi臋kuje [zagubiona] |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
|
Wys砤ny: 17 Kwi 2010, 12:00 Temat postu: |
|
|
Generalnie opieka nad kobieta ciezarna tutaj rozpoczyna sie od ok.12 tygodnia musisz isc do przychodni w swoim egionie i tam umowia cie na wizyte z polozna,czasami przyjmowane sa dziewczyny juz ok 7 tygodnia ale raczej rzadko sie to zdarza.Ja mialam pierwsza wizyte w 11 tygodniu a do tego czasu chodzilam prywatnie do lekarza ale to twoj wybor.Polecam Art Medica na kopavogur ale tam sa marne szanse,ze sie dostaniesz ze wzgledu na odlegle terminy najlepiej jesli chcesz to DOMUS MEDICA tam sa lekarze specjalisci.Powodzenia |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ania88_2010
|
Wys砤ny: 17 Kwi 2010, 14:48 Temat postu: |
|
|
dzieki bardzo za odpowiedz a czy domus medica to tam na hamraborgu obok landsbankii na 1 pi臋trze? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ania88_2010
|
Wys砤ny: 17 Kwi 2010, 21:41 Temat postu: |
|
|
spitala w reykjaviku?dzi臋kuje ci bardzo wiesz jestem totalnie zagubiona bo jeszcze nigdy nie by艂am tutaj u lekarza |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mythm
 | Do潮czy: 24 Pa 2009 | Posty: 106 | |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2010, 10:55 Temat postu: |
|
|
Witam,czy ktoras z Was po pologu wziela zastrzyk Depo-Provera? jak sie po nim czulyscie i czy mialyscie miesiaczke lub krwawienia? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiam
 | Do潮czy: 25 Mar 2008 | Posty: 153 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2010, 12:16 Temat postu: |
|
|
ania88_2010 tak domus medicus znajduje sie kolo szpitala(Hringbraut) w reykjaviku.niedaleko katedry.druga uliczka z tylu szpitala kolo stacji benzynowej. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2010, 12:23 Temat postu: |
|
|
ania88_2010 napisa: | spitala w reykjaviku?dzi臋kuje ci bardzo wiesz jestem totalnie zagubiona bo jeszcze nigdy nie by艂am tutaj u lekarza |
Widze ze piszesz ze mieszkasz w Kopavogur wiec nalezysz do osrodka zdrowia na Hamraborgu lub osrodka obok Smaralindu nie wybieraj sie do DomusMedica bo nie przyjma ciebie (zasada rejonzacji) chyba ze ciaza wymaga specjalnego monitorowanie wtedy dostaniesz skierowanie tam do specjalisty. Tak bylo w moim przypadku a mieszkalam w hafnarfjordur |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiam
 | Do潮czy: 25 Mar 2008 | Posty: 153 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2010, 12:31 Temat postu: |
|
|
Ania sprobowac zawsze mozna. moj maz byl tam u chirurga i nikt zadnych problemow nie robil.byc moze w prowadzeniu ciazy przez polozna istnieje rejonizacja tak samo jak u lekarza rodzinnego ale jezeli interesuje cie wizyta u ginekologa to nie sadze zeby byla rejonizacja.sprobowac nie zaszkodzi.pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ankaolivia ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 2
| Do潮czy: 15 Sie 2009 | Posty: 3 | Sk眃: Mosfellsbaer |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2010, 13:13 Temat postu: |
|
|
Je艣li interesuje Ci臋 wizyta u ginekologa to napewno przyjm膮 tylko radz臋 wcze艣niej zadzwoni膰 i um贸wi膰 si臋 na wizyt臋. A potem b臋dziesz musia艂a zg艂osi膰 si臋 do Twojej rejonowej przychodni i tam b臋dziesz do ko艅ca ci膮偶y pod opiek膮 po艂o偶nej. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2010, 14:31 Temat postu: hej |
|
|
Tak zgadzam sie jak najbardziej zostaniesz przyjeta w Domus Medica do ginekologa bo jest to lekarz specjalista!! Aniu jezeli chcesz potwierdzic fakt bycia w ciazy to nie lepiej poprostu kupic test ciazowy ktory bedzie kosztowal znacznie mniej jak wizyta u ginekologa a i tak zostaniesz odeslana do poloznej w osrodku zdrowia bo na Islandii to polozne prowadza ciaze |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| aniag ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 31 Sty 2009 | Posty: 18 | |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2010, 15:52 Temat postu: |
|
|
Owszem test ci膮偶owy potwierdza ci膮偶臋, ja jednak radzi艂abym skorzysta膰 z wizyty u ginekologa, poniewa偶 na tak wczesnym etapie ci膮偶y stwierdza on,czy ci膮偶a przebiega prawid艂ow膮,chodzi mi o to,czy zarodek umiejscowi艂 si臋 w macicy. Ja mimo pozytywnego testu wola艂am upewni膰 si臋,czy wszystko jest ok. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ania88_2010
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2010, 17:50 Temat postu: |
|
|
dzi臋uje bardzo dziewczynki zadzwonie sprobuje sie dosta膰 do ginekologa w domus medica a po偶niej do po艂o偶nej ju偶 na hamraborgu testy robi艂am i s膮 pozytywne ale i tak wole upewni膰 sie u lekarza pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2010, 19:38 Temat postu: |
|
|
aniag napisa: | Owszem test ci膮偶owy potwierdza ci膮偶臋, ja jednak radzi艂abym skorzysta膰 z wizyty u ginekologa, poniewa偶 na tak wczesnym etapie ci膮偶y stwierdza on,czy ci膮偶a przebiega prawid艂ow膮,chodzi mi o to,czy zarodek umiejscowi艂 si臋 w macicy. Ja mimo pozytywnego testu wola艂am upewni膰 si臋,czy wszystko jest ok. |
To co napisze moze troche zasmucic przyszle mamy ale ja jak bylam w 5tc mdlalam dosc czesto poszlam do przychodni tam pielegniarka przeprowadzila ze mna wywiad i powiedziala ze oni tutaj nie ingeruja do 12tc. takze nawet jesli cos bedzie nie tak to oni nawet palcem nie kiwna zeby ratowac. U mnie naszczescie wszystko skonczylo sie dobrze. Ja bym umowila sie na wizyte u poloznej przed 12tc, ona jesli bedziesz chciala skieruje cie na badanie prenatalne nie inwazyjne. Przy ty6m badaniu sprawdza wszystko dokladnie czy jest zdrowy dzidzius i do tego zrobia badanie krwi. Jest to badanie platne kosztuje pewnie tyle samo co wizyta u gin. a wiadomosci otrzymasz wiecej. Ja 2 lata temu placilam ok 7500 z 3 zdjeciami. Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki aby wszystko poszlo w jak najlepszym kierunku |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|