Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| Anna2
| Do潮czy: 13 Lut 2009 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 19 Kwi 2010, 11:10 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny nie wiecie czy ten pyl wulkaniczny jest szkodliwy dla niemowlat bo zastanawiam sie czy moge wychodzic na spacery i czy to nie zaszkodzi mojej corci???? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beatka:)
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 19 Kwi 2010, 17:21 Temat postu: |
|
|
Czesc Dziewczyny slyszalyscie moze cos o dofinansowaniu z Trigingaty czy cos w tym stylu( nie wiem jak to sie pisze).
Ponoc daja jakies pieniazki jezeli nie pracujesz? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| grybel1982
| Do潮czy: 21 Cze 2008 | Posty: 95 | Sk眃: Hafnarfjordur 221 Vellir |
|
Wys砤ny: 19 Kwi 2010, 20:05 Temat postu: Tryggingastofnun |
|
|
Tryggingastofnun p艂aci za ka偶dy dzie艅(dagpeninga- nie wiem jak to si臋 pisze) ale tylko wtedy gdy jeste艣 na zwolnieniu lekarskim i nie p艂aci Ci ju偶 zak艂ad pracy, ale jeszcze nie nale偶膮 Ci si臋 pieni膮dze z macierzy艅skiego(: mi r贸wnocze艣nie p艂aci艂 Tryggingastofnun i Efling(: |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 19 Kwi 2010, 20:49 Temat postu: |
|
|
Oczywi艣cie ,偶e py艂 z wulkanu jest bardzo niezdrowy dla dzieci, jak i dla wszystkich ludzi. Mo偶na sprawdzi膰 samemu,czy py艂 opad. Wystawi膰 bia艂y talerzyk na zewn膮trz i sprawdza膰 czy nie pojawia si臋 na nim szary dziwny osad.Oczywi艣cie s艂ucha膰 tak偶e komunikat贸w nale偶y. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiam
 | Do潮czy: 25 Mar 2008 | Posty: 153 | Sk眃: Reykjavik |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiapiotrek
| Do潮czy: 15 Mar 2010 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 19 Kwi 2010, 21:47 Temat postu: |
|
|
Czy ktos orientuje sie moze czy zwiazki VR I Efling wyplacaja jakies pieniadze jednorazowo po urodzeniu dziecka? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ilona76 =user usuni臋ty na w艂asn膮 pro艣b臋=
| Do潮czy: 28 Lut 2010 | Posty: 53 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 19 Kwi 2010, 21:58 Temat postu: |
|
|
sylwiapiotrek napisa: | Czy ktos orientuje sie moze czy zwiazki VR I Efling wyplacaja jakies pieniadze jednorazowo po urodzeniu dziecka? |
raczej nie bynajmniej nic nie znalazlam na ten temat na ich stronach internetowych |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 20 Kwi 2010, 9:10 Temat postu: |
|
|
sylwiapiotrek napisa: | Czy ktos orientuje sie moze czy zwiazki VR I Efling wyplacaja jakies pieniadze jednorazowo po urodzeniu dziecka? |
VR nie wyplaca a raczej w 2008 nie placil nie wiem jak jest teraz |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kocurek Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 24 Lut 2009 | Posty: 96 | Sk眃: Rvk |
|
Wys砤ny: 20 Kwi 2010, 13:24 Temat postu: hej |
|
|
Laski mo偶ecie mi poda膰 nazwe kremu badz balsamu do cia艂a przeciw rozst臋pom? z gory dzieki pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| madzia
| Do潮czy: 21 Pa 2008 | Posty: 32 | |
|
Wys砤ny: 22 Kwi 2010, 2:00 Temat postu: |
|
|
z dost臋pnych w Reykjaviku to min :
-Dr.Fischer MATERNITY Pre & Post Natal Nourisching Cream ( jest te偶 i 偶el)
-VITA-AGE MAMMA Stretch mark cream
-Wieleda oliwka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| maggie
| Do潮czy: 19 Sie 2008 | Posty: 88 | Sk眃: Reykjavik |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| karolciaisk
| Do潮czy: 08 Gru 2008 | Posty: 39 | |
|
Wys砤ny: 22 Kwi 2010, 10:16 Temat postu: .. |
|
|
hej dziewczyny wiecie moze czy w aptekach dostane calcium smakowe dla dzieci?pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 22 Kwi 2010, 15:30 Temat postu: Re: .. |
|
|
karolciaisk napisa: | hej dziewczyny wiecie moze czy w aptekach dostane calcium smakowe dla dzieci?pozdrawiam |
nie dostaniesz ja szuka艂am i powiedzieli ze nie ma czego艣 takiego tu, ale jak potrzebujesz to ja mog臋 ci odda膰 ca艂y nie zacz臋ty syrop bananowy.wapno dla dzieci.od r贸偶nych uczule艅.pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anita29
| Do潮czy: 18 Lip 2009 | Posty: 37 | Sk眃: Grindavik |
|
Wys砤ny: 22 Kwi 2010, 18:49 Temat postu: Re: .. |
|
|
Czy do samolotu zabiera sie nosidelko? Czy oddaje sie przy wejsciu do samolotu? _________________ Anita |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 22 Kwi 2010, 19:13 Temat postu: Re: .. |
|
|
Anita29 napisa: | Czy do samolotu zabiera sie nosidelko? Czy oddaje sie przy wejsciu do samolotu? |
musisz zapyta膰 przy odprawie czy b臋dzie miejsce w samolocie.je偶eli bedzie to mo偶esz jak najbardziej wzi膮膰 je do samolotu.panie s膮 bardzo mi艂e i pomocne i wyznacz膮 ci takie miejsce ze spokojnie sobie postawisz noside艂ko na siedzenie obok swojego.je偶eli nie to wtedy oddajesz ju偶 przy samym wej艣ciu do samolotu.pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anita29
| Do潮czy: 18 Lip 2009 | Posty: 37 | Sk眃: Grindavik |
|
Wys砤ny: 22 Kwi 2010, 19:45 Temat postu: Re: .. |
|
|
lampeczka napisa: | Anita29 napisa: | Czy do samolotu zabiera sie nosidelko? Czy oddaje sie przy wejsciu do samolotu? |
musisz zapyta膰 przy odprawie czy b臋dzie miejsce w samolocie.je偶eli bedzie to mo偶esz jak najbardziej wzi膮膰 je do samolotu.panie s膮 bardzo mi艂e i pomocne i wyznacz膮 ci takie miejsce ze spokojnie sobie postawisz noside艂ko na siedzenie obok swojego.je偶eli nie to wtedy oddajesz ju偶 przy samym wej艣ciu do samolotu.pozdrawiam |
Czy moge miec dla dziecka (6miesiecy) torbe z herbatka w granulkach, mleko w proszku, sloiczki gerbera i oliwka?
Czy mleko trzeba rozrobic samemu w butelce a one podgrzeja?
Jak to jest z pokarmami? _________________ Anita |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 23 Kwi 2010, 0:54 Temat postu: |
|
|
Anita mi nosidelka nie zabrali, wnioslam je na poklad samolotu. Na lotnisku powiedziano mi ze dla dzieci do 2 latek mozesz miec swoja wode, ja mialam w termosie, jedzonko, mleko, herbatki tez ale wez w orginalnych opakowaniach |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mak30
| Do潮czy: 11 Wrz 2009 | Posty: 15 | Sk眃: breythold |
|
Wys砤ny: 23 Kwi 2010, 11:21 Temat postu: |
|
|
witam mam problem c贸rcia zacz臋艂a strasznie p艂aka膰 podczas jazdy samochodem i nic nie pomaga ma 8 mc
Mo偶e macie jakie艣 sposoby na umilenie jazdy b膮d藕 posiadacie specjalne zabawki do auta na sprzeda偶 --- bo zwykle nie skutkuj膮 :-( |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
| Do潮czy: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 23 Kwi 2010, 11:42 Temat postu: :) |
|
|
Anita29 :
Jak najbardziej mo偶esz mie膰 wszystko co jest potrzebne dla maluszka )))) Herbatki granulowane, mleczko w proszku, zupki w s艂oiczkach , nawet gor膮c膮 wod臋 w termosie Kiedy my lecieli艣my do PL mieli艣my praktycznie to wszystko i nawet nikt nie chcia艂 aby otwiera艂a i pokazywa艂a co tam jest Je艣li chodzi o dzieciaczki to obs艂uga lotniskowa jak i samolotowa jest bardzo pomocna i uczynna wi臋c naprawd臋 nie masz co si臋 martwi膰. W razie czego mo偶esz zwr贸ci膰 si臋 o pomoc do stewardessy ewentualnie stewarda 呕ycz臋 powodzenia i spokojnej podr贸偶y Pozdrawiam serdecznie. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ilona76 =user usuni臋ty na w艂asn膮 pro艣b臋=
| Do潮czy: 28 Lut 2010 | Posty: 53 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 23 Kwi 2010, 11:47 Temat postu: placz |
|
|
Witam!
No to mamy podobny problem moj synek te偶 ma 8 miesiecy i jazda samochodem z nim to czysty koszmar ju偶 przy wk艂adaniu do fotelika jest pisk i wielki dramat. Niestety nic nie skutkuje czasami starsza c贸ra zabawia go to na chwilke jest spok贸j! Mo偶e w艂a艣nie kt贸ra艣 z Was pomo偶e! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|