Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 23 Kwi 2010, 13:23 Temat postu: |
|
|
mialam taki sam problem z corka jak byla malutka, pomoglo kiedy przyciemnilismy szyby, nawet jesli slonko bylo za chmurami to przez szyby samochodu bardziej ja w oczka razilo, sprawdzcie moze pampersy dzieci uwieraja, moze body niewygodne czy spodnie pija w brzuszek. Moi znajomi opowiadali mi ze jak ich dzieci nie mogly zasnac to brali je do auta, robili kilka kolek i malenstwo zasypialo w 5 min a moja sie darla i darla i tez zadna zabawka nie pomagala, lepiej bylo jak szyby przyciemnilismy ale mimo to czasem placzki byly, wyrosla z tego, nie pamietam jak dlugo to trwalo. Dzis ma ponad 2 latka i uwielbia jazde samochodem |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 23 Kwi 2010, 14:01 Temat postu: |
|
|
norbi261107 napisa: | mialam taki sam problem z corka jak byla malutka, pomoglo kiedy przyciemnilismy szyby, nawet jesli slonko bylo za chmurami to przez szyby samochodu bardziej ja w oczka razilo, sprawdzcie moze pampersy dzieci uwieraja, moze body niewygodne czy spodnie pija w brzuszek. Moi znajomi opowiadali mi ze jak ich dzieci nie mogly zasnac to brali je do auta, robili kilka kolek i malenstwo zasypialo w 5 min a moja sie darla i darla i tez zadna zabawka nie pomagala, lepiej bylo jak szyby przyciemnilismy ale mimo to czasem placzki byly, wyrosla z tego, nie pamietam jak dlugo to trwalo. Dzis ma ponad 2 latka i uwielbia jazde samochodem |
ja te偶 stosowa艂am metod臋--samoch贸d i 艣pimy:)))a teraz ma艂a ma fotelik siedz膮cy to w og贸le jest czad.jak marudzi to pog艂a艣niam muzyk臋 i si臋 uspokaja i zasypia |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mak30
| Do潮czy: 11 Wrz 2009 | Posty: 15 | Sk眃: breythold |
|
Wys砤ny: 23 Kwi 2010, 14:35 Temat postu: |
|
|
moja c贸rka te偶 jak by艂a ma艂a i mia艂a kolki to jazda sprawia艂a cuda poza tym do ma艂ego fotelika mo偶na by艂o dopi膮膰 zabawki a teraz ma wi臋kszy fotelik samochodowy i zacz膮艂 si臋 nielada problem |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kocurek Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 24 Lut 2009 | Posty: 96 | Sk眃: Rvk |
|
Wys砤ny: 26 Kwi 2010, 12:42 Temat postu: hej |
|
|
mam pytanko, do kt贸rego miesi膮ca ci膮偶y ( w Pl do 3 ) mog膮 tutaj da膰 wypowiedzenie z pracy?? nigdzie nie mog臋 sie doszuka膰 tego i jak narazie w pracy nic nie m贸wi臋. pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ilona76 =user usuni臋ty na w艂asn膮 pro艣b臋=
| Do潮czy: 28 Lut 2010 | Posty: 53 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 26 Kwi 2010, 15:37 Temat postu: Re: hej |
|
|
kocurek napisa: | mam pytanko, do kt贸rego miesi膮ca ci膮偶y ( w Pl do 3 ) mog膮 tutaj da膰 wypowiedzenie z pracy?? nigdzie nie mog臋 sie doszuka膰 tego i jak narazie w pracy nic nie m贸wi臋. pozdrawiam |
my艣le ze spokojnie mo偶esz wszystkim w pracy zakomunikowac ze zostaniesz mam膮 tutaj o tyle jest dobrze ze nie zwalniaja bo ci臋偶arne sa lepiej chronione ni偶 w Polsce Pozdrawiam! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 26 Kwi 2010, 20:39 Temat postu: '' |
|
|
Mam pytanko do was kobietki.Czy jak sie jest na zasilku to macierzynskie sie nalezy ?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 26 Kwi 2010, 20:47 Temat postu: ZWOLNIENIE |
|
|
Gdzie nalezy dostarczyc zwolnienie lekarskie skracajace wymiar pracy np.do 50 % etatu,czy tylko do zakladu pracy?Jak to wyglada w praktyce czy w takim przypadku firma wyplaca ci 100 % pensji?Dzieki i pozdrowionka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 26 Kwi 2010, 21:28 Temat postu: |
|
|
kocurku nale偶y sie na 100% |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 26 Kwi 2010, 23:53 Temat postu: hej |
|
|
Dzieki wielkie pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| pyza27
| Do潮czy: 12 Cze 2009 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 27 Kwi 2010, 7:31 Temat postu: syropek |
|
|
hej
dziewczyny odbiegne troche od tematu moze znacie nazwe jakiegos syropku wykrztusnego dostepnego tu dla dzieci |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 27 Kwi 2010, 9:47 Temat postu: |
|
|
mi w aptece dali pektolin, ale musisz powiedziec ze to dla dziecka to powiedza jaka dawke mozesz podawac |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 27 Kwi 2010, 10:09 Temat postu: |
|
|
norbi261107 napisa: | mi w aptece dali pektolin, ale musisz powiedziec ze to dla dziecka to powiedza jaka dawke mozesz podawac |
I nic wiecej tylko to jest dla dzieci mi tez zawsze to dawali. Tylko nie zabardzo pomagalo, wiec z pl przywiozlam sobie zapas mucosolwanu. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 27 Kwi 2010, 13:40 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny naprawde zadna z Was nie wie jak to jest ze zwolnieniem na 50% etatu? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 27 Kwi 2010, 13:49 Temat postu: |
|
|
jenny83 napisa: | Dziewczyny naprawde zadna z Was nie wie jak to jest ze zwolnieniem na 50% etatu? |
Ja pracowalam na 50% przez 2tyg. Zwolnienie zanioslam do szefa i tyle. To bylo rok temu wiec moglo sie zmienic.A najlepiej zapytaj szefa czy on zglosi do zwiazkow czy ty musisz i mnie to od niego poszlo dalej. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zbych
| Do潮czy: 01 Lis 2008 | Posty: 46 | |
|
Wys砤ny: 27 Kwi 2010, 14:29 Temat postu: |
|
|
ja pracowa艂a przez miesiac (grudzie艅) na 50%, potem miesi膮c (stycze艅 br) wog贸le 100%zwolnienia lekarskiego, kt贸re da艂am tylko i wy艂acznie szefowej i wynagrodzenie by艂o bez zmian |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zbych
| Do潮czy: 01 Lis 2008 | Posty: 46 | |
|
Wys砤ny: 27 Kwi 2010, 14:35 Temat postu: |
|
|
jak radzicie sobie z ciemieniuch膮 u nas ciagle nawraca, smaruje oliwk膮 czesze myje, jeden dzie艅 jest pi臋knie a potem od nowa a do tego ma艂a ci膮gle mizia si臋 po g艂贸wce czasem drapie zazwyczaj we 艣nie moze macie jaki艣 sprawdzone sposoby, specyfik czy co艣  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 27 Kwi 2010, 15:00 Temat postu: |
|
|
zbych napisa: | jak radzicie sobie z ciemieniuch膮 u nas ciagle nawraca, smaruje oliwk膮 czesze myje, jeden dzie艅 jest pi臋knie a potem od nowa a do tego ma艂a ci膮gle mizia si臋 po g艂贸wce czasem drapie zazwyczaj we 艣nie moze macie jaki艣 sprawdzone sposoby, specyfik czy co艣  |
Popros kogos w pPL zeby ci przyslali olejuszke. moj synek akurat nie mial ciemieniuchy ale siostry corka miala i to wlasnie pomagalo. Dodam od siebie ze ciemieniucha moze ale nie musi byc reakcja na nietolerancje mleka laktozy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| marzenka 83
| Do潮czy: 28 Kwi 2010 | Posty: 5 | |
|
Wys砤ny: 28 Kwi 2010, 6:17 Temat postu: kolka niemowl臋ca |
|
|
Cze艣膰,
Moja 4-tygodniowa c贸reczka ma kolki od tygodnia. Czy znacie i polecacie jaki艣 lek na t膮 przypad艂o艣膰? a mo偶e kto艣 ma do odsprzedania jakie艣 polskie leki? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 28 Kwi 2010, 9:10 Temat postu: Re: kolka niemowl臋ca |
|
|
marzenka 83 napisa: | Cze艣膰,
Moja 4-tygodniowa c贸reczka ma kolki od tygodnia. Czy znacie i polecacie jaki艣 lek na t膮 przypad艂o艣膰? a mo偶e kto艣 ma do odsprzedania jakie艣 polskie leki? |
Minifom jest b.dobre nie chce napisac ze najlepsze ale pomagalo mojemu synkowi na kolki i mi na wzdecia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 28 Kwi 2010, 13:26 Temat postu: Re: kolka niemowl臋ca |
|
|
mikolaj napisa: | marzenka 83 napisa: | Cze艣膰,
Minifom jest b.dobre nie chce napisac ze najlepsze ale pomagalo mojemu synkowi na kolki i mi na wzdecia  |
dobre
nam te偶 minifon ale po nim stosowa艂am sab simlex.te drugie jako jedyne pomaga艂y synkowi mojej siostry. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|