Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| lampeczka
 | Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 3 Paź 2010, 11:58 Temat postu: Re: kolczyki |
|
|
[quote="pyza27"] mexa napisał: | witam
mamuski wiecie moge gdzie mozna przekuc uszy dziecku
i jak to wyglada i jak moze gdzies byc cena
tez bym sie z checia dowiedziala
mamuski piszcie jak cos wiecie o tym |
ja przekĹuwaĹam w smaralindzie.na 2piÄtrze koĹo sportowego---chyba inter sport siÄ nazywa--- jest maĹy jubiler i tam laski to robiÄ
.chyba 3.000juĹź nie pamiÄtam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gwiazdeczka
| Dołączył: 27 Lut 2010 | Posty: 148 | |
|
Wysłany: 3 Paź 2010, 12:26 Temat postu: |
|
|
DziÄkujÄ Wam bardzo za porady JesteĹcie kochane :* :* :* |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pyza27
| Dołączył: 12 Cze 2009 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 3 Paź 2010, 12:54 Temat postu: Re: kolczyki |
|
|
[quote="lampeczka"][quote="pyza27"] mexa napisał: | witam
mamuski wiecie moge gdzie mozna przekuc uszy dziecku
i jak to wyglada i jak moze gdzies byc cena
tez bym sie z checia dowiedziala
mamuski piszcie jak cos wiecie o tym |
ja przekĹuwaĹam w smaralindzie.na 2piÄtrze koĹo sportowego---chyba inter sport siÄ nazywa--- jest maĹy jubiler i tam laski to robiÄ
.chyba 3.000juĹź nie pamiÄtam.[/quote
ok dzieki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 5 Paź 2010, 10:56 Temat postu: |
|
|
hej mamuĹki!!! powiedzcie mi jak to jest z polskim paszportem dla dziecka w przypadku kiedy rodzice nie maja Ĺlubu?? KtoĹ powiedziaĹ mojej siostrze Ĺźe jej dziecko w paszporcie nie moĹźe mieÄ nazwiska ojca, Ĺźe dziecko w paszporcie bÄdzie miaĹo jej nazwisko a w Polsce sÄ
downie bÄdÄ
mogli je zmieniÄ, prawda to czy faĹsz? Dziecko w akcie ur (oczywiĹcie islandzkim) ma nazwisko po tacie. Czy w takim przypadku sÄ
im potrzebne te same dokumenty przy skĹadaniu wniosku czy jeszcze coĹ dodatkowo. Z gĂłry wielkie dziÄki za odp  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 5 Paź 2010, 11:17 Temat postu: |
|
|
norbi261107 napisał: | hej mamuĹki!!! powiedzcie mi jak to jest z polskim paszportem dla dziecka w przypadku kiedy rodzice nie maja Ĺlubu?? KtoĹ powiedziaĹ mojej siostrze Ĺźe jej dziecko w paszporcie nie moĹźe mieÄ nazwiska ojca, Ĺźe dziecko w paszporcie bÄdzie miaĹo jej nazwisko a w Polsce sÄ
downie bÄdÄ
mogli je zmieniÄ, prawda to czy faĹsz? Dziecko w akcie ur (oczywiĹcie islandzkim) ma nazwisko po tacie. Czy w takim przypadku sÄ
im potrzebne te same dokumenty przy skĹadaniu wniosku czy jeszcze coĹ dodatkowo. Z gĂłry wielkie dziÄki za odp  | wydaje mi sie ze wlasnie nie jezeli dziecko ma w akcie urodzenia wpisane nazwisko ojca i wystepuje pod nazwiskiem ojca paszport nie ma tu nic do rzeczy bo w dokumentach paszportowych sama wpisujesz jakie nazwisko nosi dziecko ale tu dla pewnosci radze dowiedziec sie w konsulacie tu masz meila do osob tam pracujacych
Danuta Szostak - Konsul Generalny ( danuta.szostak@msz.gov.pl )
MichaĹ Gierwatowski - Wicekonsul, Kierownik Administracyjno-Finansowy ( michal.gierwatowski@msz.gov.pl )
ElĹźbieta Gierwatowska - Specjalista ds. KsiÄgowoĹci (elzbieta.gierwatowska@msz.gov.pl)
Izabela Sobczak - Referent ds. Konsularnych (izabela.sobczak@msz.gov.pl) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dziewuszka OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 22 Lut 2010 | Posty: 25 | |
|
Wysłany: 5 Paź 2010, 22:19 Temat postu: |
|
|
norbi261107 napisał: | hej mamuĹki!!! powiedzcie mi jak to jest z polskim paszportem dla dziecka w przypadku kiedy rodzice nie maja Ĺlubu?? KtoĹ powiedziaĹ mojej siostrze Ĺźe jej dziecko w paszporcie nie moĹźe mieÄ nazwiska ojca, Ĺźe dziecko w paszporcie bÄdzie miaĹo jej nazwisko a w Polsce sÄ
downie bÄdÄ
im potrzebne te same dokumenty przy skĹadaniu wniosku czy jeszcze coĹ dodatkowo. Z gĂłry wielkie dziÄki za odp  |
moje dziecko ma nazwisko ojca i w akcie urodzenia i w paszporcie a ja tez nie mam Ĺlubu:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maggie
| Dołączył: 19 Sie 2008 | Posty: 88 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 6 Paź 2010, 10:03 Temat postu: masc na zabkowanie |
|
|
Oddam tubke polskiej masci na zabkowanie Bobodent. Wazna do 2013. W tej sprawie dzwonic na 618 9574. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
|
Wysłany: 6 Paź 2010, 10:40 Temat postu: |
|
|
dziewuszka i musiaĹaĹ dostarczyÄ tylko te dokumenty wymienione na str konsulatu czy coĹ jeszcze? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lew =konto odzyskane=
| Dołączył: 17 Lip 2008 | Posty: 147 | |
|
Wysłany: 7 Paź 2010, 15:05 Temat postu: |
|
|
Hej mamy
MoĹźe was to zainteresujÄ bo sama na tym siÄ zĹapaĹam. Podajecie czasem jogurty itp typu "light" dzieciom? Mi siÄ zdarzyĹo, niestety na Islandii sĹodzi siÄ je wĂłwczas aspartamem (substancja rakotwĂłrcza). Nie chodzi tu tylko o IslandiÄ stosujÄ siÄ to wszÄdzie w sĹodzikach, gumach do Ĺźucia i produktach "light"...Wiem Ĺźe ciÄĹźko uchroniÄ maluchy przed chemiÄ
ale jeĹli na razie to my wybieramy co jedzÄ
nasze dzieci to warto o tym pomyĹleÄ.
Dla zainteresowanych artykuĹ i film.
Polecam!!!
http://www.eioba.pl/a84988/aspartam_rakotw_rcza_s_odycz
film
http://video.google.com/videoplay?docid=-2305973265509284580# |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wioletta1238
| Dołączył: 09 Lis 2008 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 12 Paź 2010, 21:48 Temat postu: Serdecznie zapraszamy :) |
|
|
Wszystkie mamy i ich pociechy !!
Masz ochotÄ poznac nowych ludzi? spÄdzic miĹo czas i zapewnic rozrywkÄ Twojemu dziecku? Serdecznie zapraszamy na spotkanie w czwartek (14.10.10) godz. 10.00 ul. Borgatun 25 (dom Czerwonego KrzyĹźa)
Do zobaczenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kinia676
| Dołączył: 18 Sty 2010 | Posty: 29 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 13 Paź 2010, 20:52 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkie mamuĹki
Mam maĹe pytanie, czy tu na Islandii moĹźna dostaÄ krople do uszu w celu zmiÄkczenia i rozpuszczenia woskowiny ? jeĹli tak to jak siÄ nazywajÄ
?
Z gĂłry dziÄkujÄ za odpowiedzi pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 14 Paź 2010, 10:27 Temat postu: |
|
|
kinia676 napisał: | Witam wszystkie mamuĹki
Mam maĹe pytanie, czy tu na Islandii moĹźna dostaÄ krople do uszu w celu zmiÄkczenia i rozpuszczenia woskowiny ? jeĹli tak to jak siÄ nazywajÄ
?
Z gĂłry dziÄkujÄ za odpowiedzi pozdrawiam  |
Sa dwa rodzaje napewno, tylko teraz nie pamietam nazwy jak zajde do domu to sprawdze i napisze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 14 Paź 2010, 19:45 Temat postu: |
|
|
Tak jak obiecalam sprawdzilam i pierwszy jest zalecil mi lekarz rzeby oczyscic uszy synkowi mial wtedy cos ok roku Remo-wax nam nie pomogl wiec lekarka powiedziala Ĺźeby sprobowac inny Clean Ears w aptece nie chcieli mi sprzedac bo nie bylo napisane ze mozna stosowac dla tak malych dzieci. Nam pomogl i to bardzo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kinia676
| Dołączył: 18 Sty 2010 | Posty: 29 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 14 Paź 2010, 20:49 Temat postu: |
|
|
mikolaj napisał: | Tak jak obiecalam sprawdzilam i pierwszy jest zalecil mi lekarz rzeby oczyscic uszy synkowi mial wtedy cos ok roku Remo-wax nam nie pomogl wiec lekarka powiedziala Ĺźeby sprobowac inny Clean Ears w aptece nie chcieli mi sprzedac bo nie bylo napisane ze mozna stosowac dla tak malych dzieci. Nam pomogl i to bardzo. |
DziÄkujÄ Ci za odpowiedz bÄdziemy prĂłbowaÄ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| helenka
| Dołączył: 17 Paź 2010 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 17 Paź 2010, 12:21 Temat postu: oilatum |
|
|
Czy ktos sie orientuje w ktorej aptece dostane plyn do kapieli oilatum i czy moze sa na Islandii kosmetyki firmy mustela?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
|
Wysłany: 17 Paź 2010, 13:41 Temat postu: |
|
|
oilatum kupowalam w aptece w domus medica |
|
Powrót do góry |
|
 |
| max1980
| Dołączył: 11 Lis 2009 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 21 Paź 2010, 13:28 Temat postu: |
|
|
CzeĹÄ. Mam problem, mĂłj synek ma teraz 5 mcy i planuje wrĂłciÄ do pracy za jakieĹ dwa miesiÄ
ce ale nie wiem czy oddaÄ dziecko pod opiekÄ dagmamy czy moĹźe szukaÄ na wĹasnÄ
rÄkÄ opiekunki. Zastanawiam sie teĹź nad prywatnym przedszkolem, czy ktoĹ miaĹ albo ma doĹwiadczenie z dagmamÄ
a moĹźe doradzicie mi jakieĹ inne rozwiÄ
zanie czekam na rady. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 21 Paź 2010, 17:53 Temat postu: |
|
|
max1980 napisał: | CzeĹÄ. Mam problem, mĂłj synek ma teraz 5 mcy i planuje wrĂłciÄ do pracy za jakieĹ dwa miesiÄ
ce ale nie wiem czy oddaÄ dziecko pod opiekÄ dagmamy czy moĹźe szukaÄ na wĹasnÄ
rÄkÄ opiekunki. Zastanawiam sie teĹź nad prywatnym przedszkolem, czy ktoĹ miaĹ albo ma doĹwiadczenie z dagmamÄ
a moĹźe doradzicie mi jakieĹ inne rozwiÄ
zanie czekam na rady. |
http://forum.iceland.pl/viewtopic.php?p=126654&highlight=dagmama#126654
poczytaj tutaj bo nie chce mi sie juz pisac setny raz tego samego, powiem tyle ze ja jest za islandzka dagmama, ale trzeba uwazac i w razie jakis niepokojacych oznak wyjasnic sprawe i ewentualnie zmienic na inna |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zbych
| Dołączył: 01 Lis 2008 | Posty: 46 | |
|
Wysłany: 21 Paź 2010, 22:53 Temat postu: |
|
|
czeĹÄ dziewczyny czy mogĹybyĹcie mi poleciÄ jakiĹ dobry krem dla dziecka (9mies)na te wiatry i mrozy, uĹźywamy weledy ale jak przychodzimy ze spaceru to ma czerwone, szorstkie policzki i dĹugo siÄ takie utrzymujÄ
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| luiza
| Dołączył: 09 Paź 2006 | Posty: 151 | |
|
Wysłany: 22 Paź 2010, 14:01 Temat postu: |
|
|
ja stosuje krem do twarzy z WELEDY bardzo dobrze sie sprawdza na zime i nie tylko .wogole ja uwielbiam kosmetyki z tej firmy . |
|
Powrót do góry |
|
 |
|