Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
|
Wys砤ny: 25 Lut 2011, 13:16 Temat postu: |
|
|
mstefa napisa: |
dziewczynki a mozecie mi polecic jakies mydelko i kremik??mlody jest uczlony na mydlo i krem bambino. po mydelku na glowce i czulku wtskakuja mu czerwone plamy,a po kremie caly czerwony jest na buzce.  |
ja od urodzenia ma艂ego u偶ywam NEUTRAL w p艂ynie, myje go 艂acznie z g艂贸wk膮 i nigdy nic sie nie dzia艂o ze sk贸rka  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mstefa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Sk眃: reykjavik- |
|
Wys砤ny: 25 Lut 2011, 13:21 Temat postu: |
|
|
@ni@ juz wszystko dobrze???
kiki--musze kupic i zobacze. dzieki za rade
ella0--polozna przydzielaja ci w przychodni,jesli nie bedzie Ci pasowac,to mozesz zmienic.Polskie polozne pracuja tylko w szpitalu.A jedna z nich prowadzi szkolke dla przyszlych rodzicow |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 25 Lut 2011, 13:22 Temat postu: |
|
|
pati84 napisa: | Ja mam lekkiego stracha co do obslugi w szpitalu.Jestem ju偶 mama 8 letniego synka ,a drugi dzidzu艣 ma by膰 na swiecie gdzies 13 sierpnia.Pierwszy por贸d mia艂am w Polsce i byl wspanialy a teraz mam jakie艣 obawy haha.A ktora艣 z was rodzi艂a w Keflawiku bo s艂ysza艂am ze w weekendy nie przyjmuja tutaj porodow nie wiem czy to prawda czy nie Pozdrawiam |
ja sobie baaardzo chwale szpital i po艂o偶ne w Keflaviku. Badz spokojna tu jest naprawde bardzo przyjemnie i intymnie. Fakt - nie podadza Ci znieczulenia, jedynie gaz no i wanna, ale jest 艣wietna "bujawka" i pi艂ka. Ja rodzi艂am z Vally kt贸ra jest anio艂em. Tak偶e nie obawiaj si臋 ... a jesli chodzi o weeknedy to jakas bzdura...to jest szpital nie przychodnia wiec kiedykolwiek Cie z艂apie przyjm膮 Ci臋. I nie lekcewa偶膮 najmniejszych obaw... jak cos sie dzieje nie po ich mysli karetka i Reykjavik ! Bedzie dobrze G艂owa do g贸ry  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| @ni@
| Do潮czy: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wys砤ny: 25 Lut 2011, 14:16 Temat postu: |
|
|
mstefa ja na razie czekam na wyniki bada艅 moczu,bo na tych robionych na miejscu paskowych wysz艂o,偶e mam krew w moczu,mo偶liwe ,偶e to co艣 od nerek ciagle jest,co nie by艂oby dziwne,bo z nerkami juz przesz艂am troch臋. Na razie pobolewa,ale jest duzo lepiej niz wczoraj,dziekuje za trosk臋 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| @ni@
|
Wys砤ny: 25 Lut 2011, 14:26 Temat postu: |
|
|
mstefa przes艂a艂am wiadomo艣膰 na Tw贸j priw  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
| Do潮czy: 27 Lut 2010 | Posty: 148 | |
|
Wys砤ny: 25 Lut 2011, 15:04 Temat postu: |
|
|
Oj gapa ze mnie, pisa艂am o wadze mojego ma艂ego, ale ja go wa偶y艂am sama w ciuszkach i pieluszce ups.... dopiero p贸藕niej pomy艣la艂am, wi臋c pewnie te 200g mniej wa偶y, ehh nie wiem. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| fanka_franka
| Do潮czy: 25 Lip 2006 | Posty: 141 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 25 Lut 2011, 15:28 Temat postu: |
|
|
dziewczyny uzywa ktoras z Was lub zastanawiala sie nad uzywaniem pieluch wielorazowych? _________________ Zmieszana, nie wstrzasnieta! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 25 Lut 2011, 17:56 Temat postu: |
|
|
fanka_franka napisa: | dziewczyny uzywa ktoras z Was lub zastanawiala sie nad uzywaniem pieluch wielorazowych? |
znaczy sie tetrowych?? ja czytalam o nich,rozmawialam z osobami ktore stosuja takowe i.......stwierdzilam ze zostaje przy jednorazowych. to chyba z lenistwa |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| fanka_franka
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 25 Lut 2011, 22:50 Temat postu: |
|
|
hmmmmmmmmm
ciekawe,tylko zastanawia mnie jedno,pierze sie calosc czy sa jakies wklady....i ta cena??za jedna sztuke??
Lew jak sie czujesz,??a moze juz masz swoje malenstwo w ramionach?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MARCINIS1
| Do潮czy: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Sk眃: husavik |
|
Wys砤ny: 26 Lut 2011, 1:43 Temat postu: |
|
|
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MARCINIS1
| Do潮czy: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Sk眃: husavik |
|
Wys砤ny: 26 Lut 2011, 1:44 Temat postu: |
|
|
SORKI |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| fanka_franka
|
Wys砤ny: 26 Lut 2011, 9:17 Temat postu: |
|
|
mstefa napisa: | hmmmmmmmmm
ciekawe,tylko zastanawia mnie jedno,pierze sie calosc czy sa jakies wklady....i ta cena??za jedna sztuke??
|
jest wiele rodzajow pieluch wielorazowych, mozesz sobie pcozytac na tej stronce, no i pieluszkarnia jest dosc droga, ja kupilam znacznie tansze. Tak tylko bylam ciekawa czy ktoras polska mama ich uzywa, bo islandki coraz czesciej stawiaja na ekologie poza tym wychodzi w ogolnym rozliczeniu taniej no i zdrowiej dla dziecka. _________________ Zmieszana, nie wstrzasnieta! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 26 Lut 2011, 9:27 Temat postu: |
|
|
Dzien doberek dziewczynki
czytalam troszke o nich,mozna je kupic na wyspie?jak tak to gdzie?pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lew =konto odzyskane=
| Do潮czy: 17 Lip 2008 | Posty: 147 | |
|
Wys砤ny: 26 Lut 2011, 10:29 Temat postu: |
|
|
mstefa, ja ci膮gle czekam dzi艣 jest ju偶 41 tydzie艅. Mam ju偶 obawy i koszmary w nocy. Duzo czytam o przenoszeniu i boje si臋 z ka偶dym dniem. Najgorsze 偶e oni tu nic nie chc膮 kontrolowa膰, tzn czy dziecko ma si臋 dobrze w brzuszku.
Wiecie moze czy jako艣 prywatnie mog臋 zrobi膰 USG i KTG tak tylko dla siebie dla pewno艣ci 偶e wszystko jest dobrze, bo w szpitalu nie chc膮 tego zrobi膰... Je艣li ka偶膮 mi tak czeka膰 jeszcze tydzie艅 to zwariuj臋...
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| @ni@
|
Wys砤ny: 26 Lut 2011, 11:45 Temat postu: |
|
|
Lewku biedulo nie stresuj si臋 nam,bo to Ci nic nie da. Postaraj sie jak najwiecej ruchu za偶ywa膰,Twoje male艅stwo na pewno ma si臋 dobrze. Ja wiem ,偶e opieka islandzka odbiega sporo od polskiej,ale zaufaj lekarzom i po艂o偶nym,kt贸rzy przechodzili przez to setki razy,na pewno nie chca krzywdy dla Ciebie. Z tym prywatnym KTG i USG raczej mo偶e by膰 ci臋偶ko,bo ja wczoraj dzwoni艂am do Glasibae i do Domus Medica ,zeby w艂a艣nie zobaczy膰 moje dziecko prywatnie na USG to na Glasibae mi powiedzieli,偶e nie ma takiej mozliwo艣ci bo dziecko ju偶 jest za du偶e,no a w Domus Medica to babki dok艂adnie nie zrozumia艂am,ale wiem ,偶e najbli偶szy wolny termin mieli na 29 marca. Jednak mo偶e Ty spr贸buj tam zadzwoni膰,Twoja sytuacja jest ca艂kiem inna i mo偶e by Ci臋 przyj臋li ,a je艣li nie to mo偶e przynajmniej wskazali gdzie jeszcze takie badania prywatnie wykonuj膮. A mo偶e jeszcze na tym 3d by co艣 podgl膮dn臋li,podaje linka:http://9manudir.is/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
Ale mo偶e nie bedziesz musia艂a sie nigdzie dowiadywa膰 bo zaraz wszystko si臋 normalnie u Ciebie rozpocznie i bedzie dobrze,trzymam kciuki 偶eby tak w艂a艣nie by艂o |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 26 Lut 2011, 13:43 Temat postu: |
|
|
No niestety tutaj maja inne podejscie.
oj moze byc ciezko z Usg i Ktg. ja ich nie rozmiem,jak mowia ze USG nie mozna juz zrobic bo dziecko jest juz za duze.W Polsce jakos robia do konca jak jest potrzeba.A co do KTG to mozesz sprobowac,(ja mialam robione jakos w 35tyg,tylko dlatego ze cos sobie wymyslilam ze maly sie nie rusza.naczytalam sie w necie,ze dziecko powinno wykonywac 10ruchow na godz. zadzwonilam do poloznej i powiedzialam jej ze od wieczora nie czulam rychow(prawie 16godz)a ta zadz do szpitala i umowila mnie na ktg.okazalo sie ze maluszek sie rusza,ale nie rozrabia tak zebym czula duzo.za to pozniej dostalam kartke i musialam kontrolowac ruchy.
jak bylam juz po terminie,to mama pytala sie mnie czy czuje ruchy,jesli tak to z maluskziem jest ok.to samo pytala sie mnie polozna. no i po terminie jak bylam juz 8dni to zrobila mi cudowny masaz szyjki ,szkoda ze nie zrozumialam jej do konca,bo nie zgodzilabym sie chyba--no ale pomogla mi ,bo rozwarcie o cale 2cm sie powiekszylo w ciagu 13godz..hehe
Lewku bedzie wszytsko ok,nie stresuj sie--wiem ze latwo tak mowic,tez strasznie przezywalam jak bylam juz po terminie---mysl pozytywnie i mow do dzidzi zeby juz wychodzila bo czekasz na nia i Forumowe CIocie czekaja na wiesci  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lew =konto odzyskane=
| Do潮czy: 17 Lip 2008 | Posty: 147 | |
|
Wys砤ny: 26 Lut 2011, 16:11 Temat postu: |
|
|
Oj ci臋偶ko tak czeka膰, jednak ta kontrola po terminie powinna by膰 dost臋pna cho膰by w trosce o samopoczucie matki. Ja ten masa偶 mia艂am w czwartek ale nic si臋 nie dzieje, teraz w poniedzia艂ek zn贸w po艂o偶na pewnie b臋dzie chcia艂a to powt贸rzy膰 ...zdziwi艂a mnie 偶e zapyta艂a czy chce przyj艣膰 na wizyt臋 bo nie musz臋. Ze szpitala maja zadzwoni膰 w przysz艂ym tyg jednak nie wiem czy wezm膮 mnie na jak膮艣 kontrol. Je艣li chodzi o ruchy to wci膮偶 je czuj臋 cho膰 s艂absze ni偶 dotychczas. Czasem wydaje mi si臋 偶e ca艂膮 noc nic nie czuje...budz臋 si臋 wtedy przera偶ona i czekam na ruchy. My艣l臋 偶e w poniedzia艂ek te偶 troszeczk臋 nak艂amie po艂o偶nej by wys艂a艂a mnie na KTG.
Dzi臋ki dziewczyny za s艂owa pocieszenia...mam nadziej臋, 偶e wszystko samo wkr贸tce si臋 zacznie.
Pozdrawiam! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 26 Lut 2011, 16:24 Temat postu: |
|
|
My艣l臋 偶e w poniedzia艂ek te偶 troszeczk臋 nak艂amie po艂o偶nej by wys艂a艂a mnie na KTG.
Dzi臋ki dziewczyny za s艂owa pocieszenia...mam nadziej臋, 偶e wszystko samo wkr贸tce si臋 zacznie.
Pozdrawiam![/quote]
tu czasami trzeba troszke naklamac zeby cos dostac,skierowanie na badanie czy nawet zwolnionko. wiem sama po sobie
pozdrowionka  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| herka
| Do潮czy: 11 Wrz 2010 | Posty: 5 | |
|
Wys砤ny: 26 Lut 2011, 16:57 Temat postu: witam wszystkie ,mamusie |
|
|
ja choc dawno po porodzie jestem 10miesiecy wspominam go rewelacyjnie ciaze mialam przenaszona 41tydz i 5 dni i w koncu ktoregos dnia sie zacze艂o zaczol bolec mnie brzuch poszlam sie wykapalam i pojechalam do szpitala w rejkaviku tam mnie zbadali i okalzalo sie ze mam rozwacie na 1 cm i zostalam juz w szpitalu dostalam 2 zastrzyzki przeciwbolowe i sobie le偶alam a m膮偶 mnie rozsmiesza艂,pozniej jak zaczelo bardziej bolec poszlam sobie pod prysznic i siedzial tam 4 godziny i woda zabrala caly b贸l wiec bylo mi mi艂o,po 4 godzinach zadzwonilam po polozna zeby mnie zbadala i okala艂o sie ze mam rozwrcie na 6 cm po czym poprosi艂am polozna o znieczulenie w kregos艂up po ktorym usnelam kiedy sie obudzilam polozna zbadala mnie i mialam juz pe艂ne rozwacie ale wody mi nie odesz艂y wiec po艂o偶na je przebila,dali mi kroplowke na parcie i po 50 minutach mialam juz synka na brzuszku takze ja porod wspominam bardzo mi艂o opieke mia艂am rewelacyjna juz nie moge sie doczekac nastepnej ci膮偶y,Pozdrawiam wszystkie mamusie te obecne i przysz艂e  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|