Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| czita Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wysłany: 1 Lis 2012, 3:30 Temat postu: |
|
|
Ewcia napisał: | dzena24 - proponuje sprawdz swojego launa z urzedu czy masz cos co sie nazywa: barnapeningar.
Wiem, ze nie zawsze jest to odrazu naliczane, szczegolnie kiedy dziecko rodzi sie jak juz jestes na zasilku. |
Bedac na zasilku w momecie kiedy na swiat przychodzi nasza pociecha przechodzimy na macierzynski, gdy ten czas sie konczy trzeba ponownie udac sie do urzedu pracy i sie zarejestrowac, jeszcze nie wioem czy trzeba wypelniach jeszcze raz papiery, jesli nie to tylko sie dopisuje dziecko.
Jesli na launie nie bedzie uwzgledniony dodatek na dziecko musisz isc do UP i to wyjasnic, bo kazdemu kto ma dziecko nalezy sie dodatek. _________________ "Nie moĹźemy utrzymaÄ Ĺźadnego dnia, ale moĹźemy go nie straciÄ" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| monika81 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 11 Mar 2011 | Posty: 60 | |
|
Wysłany: 29 Lis 2012, 18:12 Temat postu: |
|
|
mam pytanie, czy trzeba zĹoĹźyÄ jakies papiery o rodzinne? jestem w zwiazku nieformalnym, dziecko ma nazwisko ojca czy rodzinne nalezy sie tylko dla mnie czy i ojcu dziecka? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| noir Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 27 Sty 2012 | Posty: 64 | |
|
Wysłany: 30 Lis 2012, 22:17 Temat postu: |
|
|
rodzinne naleĹźy siÄ matce i ojcu |
|
Powrót do góry |
|
 |
| redd Zablokowany z powodu dublowania ogĹoszeĹ
| Dołączył: 03 Lut 2012 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 4 Sty 2013, 1:58 Temat postu: |
|
|
slyszal ozektos opotwyzkach rodzinnego bo cosmi sieo uszyobilo
wiem ze to grosze oni podwyzsza ao 5% o sklepy i inne biora o 10% to jest metne kolo ale chcem wiedziec czy to prawdz ze maja podwyzszac rodzinne bo to najgorsze co mozenas spotkac
bo popodwyzkach rodzinnego wszystko na dziecko pujdzxiewgoreprzedszkole ubrania zabawki a o slodyczach nie wspomne |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasia11
| Dołączył: 20 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 21 Sty 2013, 21:51 Temat postu: rodzinne |
|
|
witam mam pytanie czy naleĹźy siÄ rodzinne na dzieci jeĹźeli ojciec pracuje w islandii a matka z dziecmi jest w polsce troche o tym czytaĹam i jest coĹ takiego jak transfer Ĺwiadczenia rodzinnego do polski teoretycznie ale nie wiem jak jest w praktyce wiem ze w innych krajach mozna sie starac o takie rodzinne nie wiem jak w islandii moĹźe ktoĹ jest w takiej sytuacji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| asias03
| Dołączył: 15 Paź 2012 | Posty: 11 | |
|
Wysłany: 23 Sty 2013, 15:15 Temat postu: barnabaetur 1 luty |
|
|
Witam,
Czy ktos wie moze gdzie sprawdzic'ile sie otrzyma barnabaetur w lutym? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kocurek Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Lut 2009 | Posty: 96 | Skąd: Rvk |
|
Wysłany: 23 Sty 2013, 20:41 Temat postu: |
|
|
Tyle samo co dostalas trzy miesiace temu i tak samo dostaniesz w maju .Dopiero w sierpniu sie zmienia kwota i wtedy przez nastepne cztery razy dostaniesz ta samo kwote co w sierpniu:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| asias03
| Dołączył: 15 Paź 2012 | Posty: 11 | |
|
Wysłany: 23 Sty 2013, 21:23 Temat postu: |
|
|
dziekuje za odpowiedz,
z tym, ze w poprzednom roku dostawalismy z mezem za kazdym razem inna stawke. Coz, dowiem sie wszystkiego w lutym |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ona30 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lut 2012 | Posty: 57 | |
|
Wysłany: 24 Sty 2013, 12:25 Temat postu: |
|
|
jakie dokumenty trzeba zlozyc o zasilek na dziecko..? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 26 Sty 2013, 8:43 Temat postu: rodzinne |
|
|
za swojej stronie mozna sprawdzic ile bedzie rodzinnego w lutym www.skattur,is a potem
Framtal og ĂĄlagning1. ĂĄrsfjĂłrðungur, Fyrirframgreiddar barnabætur |
|
Powrót do góry |
|
 |
| freda75
| Dołączył: 27 Lut 2013 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 28 Lut 2013, 19:57 Temat postu: zasiĹek rodzinny |
|
|
Witam.
ProszÄ pomóşcie i udzielcie trochÄ informacji:od czego mÄ
z ma zaczÄ
c,gdzie siÄ udaÄ aby dostaÄ rodzinne na dzieci w Polsce,bo z tego co czytaĹam to moĹźe sie staraÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 8marcin5
| Dołączył: 03 Sty 2014 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 3 Sty 2014, 18:40 Temat postu: ProszÄ o pomoc |
|
|
Witam.Jak jest teraz z tym rodzinny na dzieci ktĂłre przebywajÄ
w PL? Od 1,5roku jestem w Islandii i chciaĹbym zĹoĹźyÄ papiery o zasiĹek,tylko jakie papiery,czy coĹ siÄ zmieniĹo? pobraĹem zaĹwiadczenie z MOPSu Ĺźe nie pobieram zasiĹku w Polsce,tylko Ĺźe nie wiem czy o dobrej treĹci...?
"MOPS w ......... zaĹwiadcza,Ĺźe Pan ...... ....... zameldowany na pobyt staĹy w .............. nie figuruje w ewidencji osĂłb pobierajÄ
cych Ĺwiadczenia rodzinne i opiekuĹcze.
Na dzieĹ 02.01.2014r nie wpĹynÄ
Ĺ wniosek o ustalenie prawa do zasiĹku rodzinnego wraz dodatkami na nowy okres zasiĹkowy 2013/2014 na dzieci ......... i ..........
zaĹwiadczenie wydaje siÄ na proĹbÄ zainteresowanej"
czy jest to dobre zaĹwiadczenie? czy Ĺźona musi pobraÄ takie same? dodam Ĺźe Ĺźona jest z dzieÄmi w Polsce
z gĂłry dziÄkuje za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
| morsuczek
| Dołączył: 26 Lis 2008 | Posty: 79 | |
|
Wysłany: 23 Lut 2014, 22:45 Temat postu: |
|
|
witam, chcialabym sie dowiedziec, jak wyglada sprawa z dodatkiem na dziecko jesli jestesmy z chlopakiem para,mieszkamy razem ale nie mamy ani slubu, ani konkubinatu islandzkiego SAMBUD. jestem w ciazy i chcialabym wiedziec czy bede figurowac jako samotna matka? czy normalnie nam wpisza jako para/malzenstwo? acha i jak wyglada sprawa z macierzynskim? wiem, ze jest 9 miesiecy : 3 dla matki, 3 dla ojca i 3 do podzialu. chlopak chce wziac na poczatku miesiac, pozniej 2 miesiace. czy ktos wie czy to co przysluguje ojcu jest do wykorzystania w ciagu tych 9 miesiecy czy moze wziac to np. po roku ? bede wdzieczna za odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Koniu0739
| Dołączył: 20 Maj 2008 | Posty: 135 | Skąd: PrzemyĹl-Zasanie/Selfoss |
|
Wysłany: 23 Lut 2014, 23:58 Temat postu: |
|
|
macierzyski trzeba wykorzystac w ciagu 3 lat od narodzin. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| morsuczek
| Dołączył: 26 Lis 2008 | Posty: 79 | |
|
Wysłany: 24 Lut 2014, 0:04 Temat postu: |
|
|
Koniu0739 napisał: | macierzyski trzeba wykorzystac w ciagu 3 lat od narodzin. |
kobieta tez ? ze np. biore teraz 3 miesiace i za rok 3 ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Koniu0739
|
Wysłany: 24 Lut 2014, 11:45 Temat postu: |
|
|
nie wiem jak z kobieta, moja zona brala odrazu 12miesiecy(50% zamiast 100% przez 6 miesiecy), ja bralem dopiero po 8 miesiacach od urodzin i zostalo mi do pazdziernika 2014 37 dni ale raczej nie wykorzystam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lukaszis ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 14 Maj 2009 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 4 Maj 2014, 11:19 Temat postu: Zasilek na dziecko dla mÄĹźczyzny |
|
|
Witam mam takie pytanie czy przysĹuguje zasiĹek na dziecko mÄĹźczyĹşnie ktĂłry nie mieszka z dzieckiem, pĹaci alimenty i jest zameldowany pod innym adresem i w jakim urzedzie moglbym sie wiecej dowiedziec z gĂłry dziÄkuje za odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| luki14
| Dołączył: 09 Mar 2010 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 4 Maj 2014, 18:46 Temat postu: zasiĹek rodzinny maj |
|
|
Mam pytanie:czy byĹ juĹź pĹacony zasiĹek rodzinny i czy wszyscy go otrzymali?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| darek 13 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skąd: Z nie nacka |
|
Wysłany: 4 Maj 2014, 22:39 Temat postu: Re: Zasilek na dziecko dla mÄĹźczyzny |
|
|
lukaszis napisał: | Witam mam takie pytanie czy przysĹuguje zasiĹek na dziecko mÄĹźczyĹşnie ktĂłry nie mieszka z dzieckiem, pĹaci alimenty i jest zameldowany pod innym adresem i w jakim urzedzie moglbym sie wiecej dowiedziec z gĂłry dziÄkuje za odpowiedz |
Jak ma na imiÄ dziecko?
To jest twoje dziecko?
A tak ogĂłlnie, to chĹopczyk czy dziewczynka? _________________ ZrĂłwnowaĹźona kobieta to wspaniaĹy przyjaciel czĹowieka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Koniu0739
|
Wysłany: 7 Maj 2014, 0:21 Temat postu: Re: zasiĹek rodzinny maj |
|
|
luki14 napisał: | Mam pytanie:czy byĹ juĹź pĹacony zasiĹek rodzinny i czy wszyscy go otrzymali?? |
ja i Ĺźona dostaliĹmy |
|
Powrót do góry |
|
 |
|