Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| jack
| Doczy: 10 Pa 2013 | Posty: 9 | Skd: Polska |
|
Wysany: 10 Pa 2013, 7:54 Temat postu: |
|
|
A tak do tematu to kraj jest cudowny jeśli ktos sie zastanawia czy jechaćto odp brzmi TAK ! Jest tam cudowny klimat i wspanialu ludzie całkiem inni niż my polacy  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| OlgaOlga
| Doczy: 11 Pa 2013 | Posty: 1 | |
|
Wysany: 11 Pa 2013, 11:49 Temat postu: Szukam towarzyszy na wycieczkę do Islandii marzec 2014 |
|
|
Witam,
jestem tu po raz pierwszy, dlatego prosze wybaczyć mi błędy.
W marcu (od 20 do 25) wraz z mężem (mamy po 25 lat) wybieramy się na wycieczkę (bo na wyprawę to trochę za krótko ) po Islandii, dokładniej rzecz ujmując w okolice Rejkaviku (z powodu pogody i pory roku oraz ograniczonego czas możemy na wschód nie dotrzeć). Jako, że to dość kosztowy kraj to poszukujemy osób, które w tym czasie chciałby do nas dołączyć w celu zmiejszenia kosztów choćby wynajmu auta. Poza tym w grupie raźniej
Mamy małe doświadczenie w podróżach (byliśmy w: Francja, Holandia, Niemcy, Belgia, Norwegia, Szwecja, Chorwacja, Włochy, Austria, Czechy), ale nadal uczymy się czegoś nowego, choć przykładamy dużo uwagi do dobrego przygotowania się. Jesteśmy niestrudzonymi poszukiwaczami pięknych widoków dlatego nie będziecie się z nami nudzić. My lecimy liniami wow z berlina. Planujemy wypożyczyć auto na miejscu. Będę wdzięczna za każdą informację, wskazówki. Mój mail to: olgaantczak@wp.pl |
|
Powrt do gry |
|
 |
| piotr102
| Doczy: 10 Lut 2008 | Posty: 33 | Skd: wrocek |
|
Wysany: 8 Sty 2014, 18:29 Temat postu: |
|
|
Organizuje kolejną wyprawę na Wyspy
Owcze i Islandię. 17 dni na przełomie czerwca i lipca. Transport: prom i bus. Cały koszt z transportem, promem, ubezpieczeniem i jedzeniem ok. 4.5 tyś zł (tu zależy ile wyjdzie prom na głowę). Zapraszam |
|
Powrt do gry |
|
 |
| roger9300 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Doczy: 07 Sty 2008 | Posty: 463 | |
|
Wysany: 6 Kwi 2014, 22:16 Temat postu: |
|
|
Szukamy chętnych na wyjazd w okresie swiąt wielkanocnych 24-28 kwiecien, jedziemy na wschodnie fjordy, jeżeli warunki pozwolą to wchodzimy na najwyższą górę wolnostojąca na Islandii-Snaefell (1833). W planie sporo chodzenia, spanie raczej w namiotach. Wiecej info 8416645 _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
Leave nothing but footprints.
Make nothing but memories.
http://picasaweb.google.pl/charzynskibartlomiej |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 6 Kwi 2014, 23:22 Temat postu: |
|
|
poprawka, termin to 17-21 kwiecien. _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
|
Powrt do gry |
|
 |
| mmachaj
| Doczy: 30 Kwi 2014 | Posty: 2 | Skd: Warszawa |
|
Wysany: 30 Kwi 2014, 19:46 Temat postu: wyjazd wakacje 2014 |
|
|
Planuję w lato pojechać samochodem (promem) lub samolot i wypożyczyć samochód na Islandię. Szukam osób które planują w w wakacje też wyjechać, razem raźniej. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| SERRGIUS
| Doczy: 21 Maj 2014 | Posty: 1 | |
|
Wysany: 23 Maj 2014, 14:56 Temat postu: |
|
|
Witam
Mam wolny bilet na Islandię w dobrej cenie nawet po zmianie nazwiska. Kompanka zrezygnowała z powodu pracy. Jeżeli ktoś chciałby skorzystać i wybrać się razem w podróż 6 - 16 sierpnia (wypożyczyć samochód - jestem chętn, ewentualnie na stopa) to zapraszam do kontaktu PW !
A może ktoś podróżuje w tym czasie i szuka kompana do wynajmnu auta bądź wspólnej podróży?? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| HeyHoLetsGo
 | Doczy: 24 Maj 2014 | Posty: 4 | Skd: Warszawa |
|
Wysany: 24 Maj 2014, 9:31 Temat postu: Poszukiwany kompan do wspólnej włóczęgi po Islandii |
|
|
Cześć
Forum przeglądam od dłuższego już czasu, a mimo wszystko dopiero teraz zebrałam się żeby się zarejestrować Dobrze, do rzeczy.
W bliżej nieokreślonym przyszłym czasie (+/- 2 miesiące) zamierzam wybrać się w podróż po Islandii. Nie mam określonych ram czasowych - rezygnuję na ten czas z pracy i bilet planuję kupić w jedną stronę. Wyjazd może trwać 2 tygodnie, ale może i trwać pół roku. Bez pieniędzy, telefonu - z plecakiem, namiotem i najpotrzebniejszym ekwipunkiem.
Szukam osoby która chciałaby zmierzyć się z samym sobą i odpocząć od miasta równie bardzo jak ja:) Ze względu na to, że jestem dziewczyną i moje doświadczenia w kwestii podróżowania samotnie są raczej nieciekawe - potrzebuję kompana;) |
|
Powrt do gry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Doczy: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 25 Maj 2014, 21:44 Temat postu: |
|
|
pomysł fajny, ale troche hard core`owy. Jak bez pieniedzy to albo zaczajcie sie na jakiegos tutejszego wiesniaka i pracujcie za jakies grosze albo no nie wiem, moze w naturze bedziecie płacic. Jak wezmiecie ze soba wedkę to moze cos tam złapiecie w oceanie (zdaje sie, ze wszystkie rzeki i jeziora sa prywatne/panstwowe i trzeba miec karte). Z woda problemu nie ma, namiot mozna na dziko rozbic, stopa złapac. Nawet jak złapiecie jakas rybe to albo bedziecie ja spozywac w stylu japonskim albo trzeba rozpalic ogien, z drewnem jest problem, chyba, ze trafi wam sie jakies drewno wyrzucone przez ocean albo gałązki znalezione w okolicy. Zazwyczaj drewno jest mokre albo prawie mokre wiec moze byc ciezko. Czyli jezeli pada to zebrzecie albo jecie na surowo. Zawsze mozna sprawdzic goscinnosc ludzi, pytanie jak daleko sie posunąć.
https://www.youtube.com/watch?v=5H164NtabM0
dla takich z paranoją, ze tak powiem dziwnych survivalowców  _________________ "Najczęściej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet mają ćwokowate oblechy. " |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 25 Maj 2014, 21:57 Temat postu: |
|
|
Królik ty tu pierdu pierdu, a my w czwartek smigamy na Snaefellsjokull lub Eyjafjallajokull, mamy kilka miejsc wolnych, koszt to 8-10 tys isk (transport z reykjaviku i powrót, raki, czekan, uprząż), ktos chetny?
wyjazd jednodniowy, _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
|
Powrt do gry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Doczy: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 25 Maj 2014, 22:43 Temat postu: |
|
|
no i bardzo fajnie powodzenia!  _________________ "Najczęściej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet mają ćwokowate oblechy. " |
|
Powrt do gry |
|
 |
| HeyHoLetsGo
 | Doczy: 24 Maj 2014 | Posty: 4 | Skd: Warszawa |
|
Wysany: 26 Maj 2014, 11:24 Temat postu: |
|
|
Królik hahaha, dobra odpowiedź!
Sprawa nie tak hardcorowa jak się wydaje bo wyjazd jest totalnie otwarty. Na stopa i na nogach, licząc na gościnność ludzi lub śpiąc pod namiotem. Z racji tego że jakoś bardzo nie chcę ograniczać się czasem wyjazdu liczę na to że uda mi się znaleźć jakąś drobną pracę to tu to tam. Każda opcja jest dobra - no może oprócz zapłaty w naturze;P Od zawsze jak dzieciak ślepo wierzę w to, że spotkam na swojej drodze pomocnych ludzi i niejednokrotnie taka właśnie pomoc pomogła mi gdzieś dotrzeć, gdzieś się zatrzymać, poznać kupę nowego! Od dawna "planuję" taki wyjazd, przeglądam mapy, czytam ale nie chcę tego zamykać w żadnym konkretnym planie. Wzdłuż cywilizowanych ścieżek, w głąb jeżeli sytuacja i zdrowy rozsądek na to pozwoli. Nie mam jeszcze takiego doświadczenia żeby zapuszczać się gdzieś tak wariacko, żeby natura mogła mnie pokonać. Pieniądze oczywiście rezerwowo leżą na koncie, do portfela biorę jakąś skromną sumę, telefon wyłączam ale też mam. Brakuje mi tylko kogoś kto mógłby to zrobić ze mną no! |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 19 Sie 2014, 23:34 Temat postu: Kerlingafjoll i Hveravellir 22-24 sierpień |
|
|
jak w temacie, ciekawe miejsca, swietne trasy trekingowe. noclegi na polach namiotowych. 3-4 miejsca wolne. wiecej info 8416645 _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 22 Sie 2014, 12:33 Temat postu: Landmannalaugar |
|
|
ktoś chetny na jednodniowy wypad?
szykuje się ładna pogoda. wyjazd o 8 rano, powrót późnym wieczorem. 5 miejsc wolnych.tel. 8416645 _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
|
Powrt do gry |
|
 |
| zmylkowiec
 | Doczy: 26 Sie 2014 | Posty: 1 | Skd: Warszawa |
|
Wysany: 26 Sie 2014, 9:12 Temat postu: |
|
|
Ktoś w ogóle się wybiera z tobą na te wycieczki? ;> |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 27 Sie 2014, 23:32 Temat postu: |
|
|
spokojnie, sam nie jeżdżę  _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
|
Powrt do gry |
|
 |
| Stradivari
| Doczy: 21 Kwi 2013 | Posty: 18 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 28 Sie 2014, 7:04 Temat postu: sitwy i warszaFka |
|
|
zmylkowiec napisa: | Ktoś w ogóle się wybiera z tobą na te wycieczki? ;> |
nie wybierają się.
Ja się wybieram. _________________ Lepszy głupiec nieuk, niż uczony głupiec. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Sylwia900
| Doczy: 09 Wrz 2014 | Posty: 1 | |
|
Wysany: 9 Wrz 2014, 12:34 Temat postu: Podróż z dzieckiem |
|
|
Jakie miejsca w Islandii najlepiej odwiedzić z dziecmi ? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| włóczykij
 | Doczy: 20 Pa 2014 | Posty: 2 | Skd: Dolnośląskie |
|
Wysany: 6 Lis 2014, 11:11 Temat postu: Autostopem po Islandii |
|
|
witam,
przylatuję z koleżanką 26.05.2015 na Islandię powłóczyć się oraz pojeździć 'stopem'. Jeżeli ktoś chciałby pomóc nam np. gdzie warto się udać, co zwiedzić, gdzie się przespać lub ewentualnie powłóczyć się z nami to zapraszam do kontaktu. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 6 Lis 2014, 19:47 Temat postu: Re: Autostopem po Islandii |
|
|
włóczykij napisa: | witam,
przylatuję z koleżanką 26.05.2015 na Islandię powłóczyć się oraz pojeździć 'stopem'. Jeżeli ktoś chciałby pomóc nam np. gdzie warto się udać, co zwiedzić, gdzie się przespać lub ewentualnie powłóczyć się z nami to zapraszam do kontaktu. |
a my zapraszamy na strone islandia4u
jest kilka fajnych ofert niskobudżetowych i cały czas tworzymy nowe. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie.
Zapraszamy!! _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
|
Powrt do gry |
|
 |
|