Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| dorcia_4
| Dołączył: 24 Cze 2007 | Posty: 117 | Skąd: ... |
|
Wysłany: 9 Paź 2007, 9:18 Temat postu: |
|
|
A najlepsze jest to, ze na ich stronie jest wyraznie napisane, ze jezykiem urzedowym w firmie jest jezyk angielski. W biurach nie ma problemu jesli pracuja amerykanie ktorzy nie znaja islandzkiego a tutaj robia jakies problemy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| damianGT
| Dołączył: 08 Paź 2007 | Posty: 1 | Skąd: SOSNOWIEC |
|
Wysłany: 9 Paź 2007, 10:26 Temat postu: |
|
|
witam! czy w Islandi moĹźna zarobiÄ ,a jak tak to gdzie jako kierowca wĂłzka widĹowego? bardzo proszÄ o pomoc w najbliĹźszym czsie planuje wyjazd na wyspÄ . {sĹaby angielski} z gĂłry dziÄki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 9 Paź 2007, 10:27 Temat postu: |
|
|
damianGT napisał: | witam! czy w Islandi moĹźna zarobiÄ ,a jak tak to gdzie jako kierowca wĂłzka widĹowego? bardzo proszÄ o pomoc w najbliĹźszym czsie planuje wyjazd na wyspÄ . {sĹaby angielski} z gĂłry dziÄki |
http://www.samskip.is/
http://www.eimskip.is/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maggosia
| Dołączył: 12 Paź 2007 | Posty: 3 | Skąd: krakĂłw, polska |
|
Wysłany: 12 Paź 2007, 4:11 Temat postu: |
|
|
witajcie wszyscy dopiero sie zarejestrowaĹam szczerze mĂłwiac, mam jeszcze rok studiĂłw przed sobÄ
i szukam dla siebie miejsca na Ĺwiecie .. chcÄ siÄ zorientowaÄ czy moĹźe ktoĹ ma jakies info o pracy na Islandii jako terapeuta dzieci autystycznych, niepeĹnosprawnych, nauczyciel specjalny ? studjujÄ oligofrenopedagogikÄ, stÄ
d moje pytanie czy Polski dyplom jest uznawany na wyspie ognia i lodu by mĂłc legalnie pracowaÄ w tym zawodzie ? JeĹli nie, co musiaĹabym zrobic by wszystko byĹo jasne i ok pod tym wzglÄdem ? Jakie mniej wiÄcej sÄ
zarobki ? noi tym podobne rzeczy ktĂłre mogÄ
okazaÄ siÄ potrzebne .. z gĂłry dzieki za pomoc i wszelkie wiadomoĹci pozdrawiam najcieplej ! i strasznie miĹo mi wejĹÄ w spoĹecznoĹÄ icelandzkiego forum hi |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Barteee
| Dołączył: 14 Paź 2007 | Posty: 13 | |
|
Wysłany: 14 Paź 2007, 15:49 Temat postu: |
|
|
Szukam pracy na Islandii mam 28 lat j. ang. podstawowo najchetniej jak kierowca kat. A B+E C (dosw. 8 lat) ale bardzo bym chcial na morzu polow ryb lub cos podobnego moze byc bardzo ciezka. Jestem pracowity i wytrzymaly. Dodam ze mam wyksztalcenie rolnicze tech. wet. (male dosw. w zawodzie) ale na jakÄ
s farme tez bym sie nadaĹ. Jestem koles bez nalogow i moge przyleciec zaraz ... narazie jestem w Polsce to jest moj nr tel +48/607 361 700 lub mozna kliknac na moj mail bartekrtq@wp.pl [/b] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rege74 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 13 Wrz 2007 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 14 Paź 2007, 16:22 Temat postu: szukam pracy |
|
|
witam
poszukuje pracy,najchetniej okolice Keflaviku,moze byc jakies sprzÄ
tanie ,opieka nad dziecmi.pracowaĹam w przetworni rybnej na wschodzie 2 lata ale zamykaja ja i planuje sie przenies
pozdrowiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wolanski
| Dołączył: 20 Paź 2007 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 20 Paź 2007, 22:52 Temat postu: |
|
|
Czy ktoĹ mĂłgĹby mi poleciÄÂ jakÄ
Ĺ miĹÄ
firmÄ, do ktĂłrej mĂłgĹby siÄÂ przytuliÄÂ doĹwiadczony Front-End Web Developer? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| boogie
| Dołączył: 23 Paź 2007 | Posty: 10 | Skąd: SOPOT- od 3 lat UK |
|
Wysłany: 23 Paź 2007, 1:14 Temat postu: |
|
|
Witajcie,
od 3 lat mieszkam w UK, przedtem 2 lata w Holandii- jezyk angielski mysle mam na poziomie zaawansowanym.
Obecnie pracuje jako Community Care Assistant (opieka nad ludzmi z porazeniem mozgowym itp.) Mam ukonczonych kilka kursow w tym kierunku.
Zamierzam w przyszlym roku wyjechac do Islandii- czy ktos z Was moglby oswiecic mnie, jakie sa szanse na znalezienie pracy np. w Reykyawik (ewentualnie jakiejkolwiek na poczatek)?
Za wszelkie informacje bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tomek_krk
| Dołączył: 02 Lis 2006 | Posty: 176 | Skąd: KrakĂłw |
|
Wysłany: 23 Paź 2007, 1:18 Temat postu: |
|
|
z zaawansowanym angielskim w ten sam dzien |
|
Powrót do góry |
|
 |
| boogie
| Dołączył: 23 Paź 2007 | Posty: 10 | Skąd: SOPOT- od 3 lat UK |
|
Wysłany: 23 Paź 2007, 1:24 Temat postu: |
|
|
Brzmi obiecujaco. Jaka robote "najlatwiej" znalezc?
Czyli przylatuje, biore pokoj w hotelu i gdzie mam sie udac? - wiem, ze brzmi to dosc partyzancko, ale jestem zdecydowany na wyjazd. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 23 Paź 2007, 1:27 Temat postu: |
|
|
boogie napisał: | Brzmi obiecujaco. Jaka robote "najlatwiej" znalezc?
Czyli przylatuje, biore pokoj w hotelu i gdzie mam sie udac? - wiem, ze brzmi to dosc partyzancko, ale jestem zdecydowany na wyjazd. |
W hotelu to dlugo nie wyrobisz finansowo. A robote w przetworstwei rybnym oraz na poczcie. Ale poczytaj o tym caly dzial tego forum o tym jest. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Paź 2007, 2:15 Temat postu: |
|
|
witam,
poszukujÄ pracy w Selfoss lub Hveragerdi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dorcia_4
|
Wysłany: 23 Paź 2007, 9:19 Temat postu: |
|
|
Jesli masz doswiadczenie przy opiece nad ludzmi i masz ukonczone kursy to spokojnie dostaniesz prace w domu starcow. Jest ich tutaj bardzo duzo, wystarczy pochodzic i poszukac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gniewomir
 | Dołączył: 18 Paź 2007 | Posty: 76 | |
|
Wysłany: 23 Paź 2007, 10:20 Temat postu: |
|
|
Witam,
ja mam wyksztaĹcenie pedagogiczne, w domu starcĂłw niestety nigdy nie pracowaĹem , ale mam doĹwiadczenie w Domu Dziecka, Ĺwietlicy szkolnej i poradni psychologuiczno-pedagogicznej, czy mnie by przyjeli do takiej pracy?  _________________ "As long as winds will blow..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 23 Paź 2007, 11:41 Temat postu: |
|
|
Bez znajomosci islandzkiego raczej nie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dorcia_4
|
Wysłany: 23 Paź 2007, 13:11 Temat postu: |
|
|
Oczywiscie, ze tak. Nie jest tam potrzebna znajomosc islandzkiego wystarczy angielski. Na pewno jest tak w domu starcow na miodzie. Pracuje tam juz jakas czesc polakow, ktorzy nie mowia po islandzku i opiekuja sie starszymi ludzmi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gniewomir
 | Dołączył: 18 Paź 2007 | Posty: 76 | |
|
Wysłany: 23 Paź 2007, 13:35 Temat postu: |
|
|
W takim razie od DomĂłw rozpocznÄ poszukiwania pracy. Nie spodziewam siÄ,Ĺźe lekko tam jest, ale przynajmniej bÄdÄ mĂłgĹ poĹÄ
czyÄ wyksztaĹcenie z pracÄ
,a angielski na dosyÄ dobrym poziomie mam, ale na islandzki siÄ zapiszÄ tuĹź po przyjeĹşdzie.
DziÄki za info
Pozdrawiam! _________________ "As long as winds will blow..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jaro12369
| Dołączył: 29 Sie 2007 | Posty: 106 | Skąd: ĹĂłdz/ReykjavĂk |
|
Wysłany: 23 Paź 2007, 21:44 Temat postu: SZUKAM PRACY |
|
|
szukam pracy na soboty mieszkam w stolicy moze byc sprzatanie lub pomoc w pabie , malowanie mieszkan itp.6615614 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| milek
| Dołączył: 23 Paź 2007 | Posty: 61 | Skąd: Selfoss |
|
Wysłany: 23 Paź 2007, 21:51 Temat postu: Parkieciarz szuka pracy |
|
|
Jestem doswiadczonym parkieciarzem, zajmuje sie wszystkim co zwiÄ
zane z podĹogami, w polowie listopada bede w stolicy Islandii, jeĹli sĹyszaĹby ktos o zajeciu dla mnie proszÄ o kontakt, z gĂłry dziekuje!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| tomek
| Dołączył: 24 Paź 2007 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 24 Paź 2007, 10:10 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich.PoszukujÄ pracy w charakterze rybaka na kutrach(hakowce).Mam doĹwiadczenie oraz posiadam kenitala. Za ewentualnÄ
pomoc lub informacjÄ z gĂłry dziÄkujÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|