reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

SZUKAM PRACY - OGŁOSZENIA I PYTANIA FORUMOWICZÓW
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 61, 62, 63  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Jak wygląda praca na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamilon1985

PostWysłany: 15 Mar 2008, 16:57    Temat postu: szukam zatrudnienia , reyk Odpowiedz z cytatem

jestem zainteresowany pracą w stolicy, posiadam uprawnienia na wozek widlowy, staz w pracy na budowach, srednio-zaawansowany angielski, 23 lata. mail kamilon1985@o2.pl
na Islandii od wtorku.
pozdrawiam i zarazem witam Was.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
patryk23l
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 15 Mar 2008, 20:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moze ktos powinien napisac jaki jest teraz stosunek korony do euro i ze praca tu staje sie malo oplacalna dla tych co mysla tylko o wysylaniu kasy do Polski.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
owieczkowo

PostWysłany: 15 Mar 2008, 21:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a czemu sam tego nie zrobisz? Very Happy
dla zainteresowanych i niezorintowanych moge podac ze na dzien dzisiejszy stosunek koronki do euro jest: 111,55= 1 euro!!! Crying or Very sad
dla porowniania jeszcze w grudniu bylo 87 = 1 euro..
mysle ze jesli ktos chce sie tu wybrac w celach zarobkowych to sie kompletnie nie oplaca na chwile obecna..no chyba ze ktos ma nagrana prace ze zarobi z 200 tys na reke ( no ale kto tak ma? Rolling Eyes )
porownywalalm 2 dni temu zarobki z koleznka co pracuje w irlandii- sprzata w hotelu w malej miejscowosci - 14 euro za zwykla godzine pracy (to juz cos ponad 1400 koron brutto - a kto tu tyle ma? Confused ) a podatku placi 21 % tylko..no i duozoo taniej wychodzi jej mieszkanie i jedzenie..
ale wybor nalezy do ludzi:)
szczur4x4

PostWysłany: 16 Mar 2008, 0:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

owieczkowo napisał:
a czemu sam tego nie zrobisz? Very Happy
dla zainteresowanych i niezorintowanych moge podac ze na dzien dzisiejszy stosunek koronki do euro jest: 111,55= 1 euro!!! Crying or Very sad
dla porowniania jeszcze w grudniu bylo 87 = 1 euro..
mysle ze jesli ktos chce sie tu wybrac w celach zarobkowych to sie kompletnie nie oplaca na chwile obecna..no chyba ze ktos ma nagrana prace ze zarobi z 200 tys na reke ( no ale kto tak ma? Rolling Eyes )
porownywalalm 2 dni temu zarobki z koleznka co pracuje w irlandii- sprzata w hotelu w malej miejscowosci - 14 euro za zwykla godzine pracy (to juz cos ponad 1400 koron brutto - a kto tu tyle ma? Confused ) a podatku placi 21 % tylko..no i duozoo taniej wychodzi jej mieszkanie i jedzenie..

cześc Madzia, ja mam więcej i pisałem posty że potrzebujemy do pracy na dwa stanowiska tyle że nikt się nie zgłosił bo albo angielskiego nie znali albo nie spełniali warunków choć wygórowane nie były... po tym mam widoczny przekrój ludzi szukających pracy, trzeba fachowców do pracy a takich brakuje, a do noszenia desek na budowie to ludzi jest uuuuu, tylko za jaką kasę? skończyło się dobrze bo firma gdzie pracował mój kolega zbankrutowała (już do tego tu dochodzi...), więc wziąłem go do siebie i będzie miał na ręke 250 tysi/miesiąc, nie pracując wieczorami... ale chętnych nie było..........
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
zyzak
Gość
PostWysłany: 16 Mar 2008, 0:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej szczur Smile

wez mnie do siebie SmileSmile naucze sie wszystkiego za taka kase Wink bede bardzo precyzyjny i dokladny Smile
Powrót do góry
szczur4x4

PostWysłany: 16 Mar 2008, 0:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zyzak napisał:
hej szczur Smile

wez mnie do siebie SmileSmile naucze sie wszystkiego za taka kase Wink bede bardzo precyzyjny i dokladny Smile

dzwoń do Arona, jeszcze chyba chce mechanika, za 5 dni w tyg po 8 godzin 180 000 na rękę, za nadgodziny 1500 na rękę, numer masz na priv.
Powrót do góry
owieczkowo

PostWysłany: 16 Mar 2008, 0:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szczurek..wyslam ci wiadomosc na priv:P
na temat..no zobacz czego..język
szczur4x4

PostWysłany: 16 Mar 2008, 0:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szok co zaczyna się dziać... mam już kilku znajomych , którzy stracili pracę bo firmy popadały....
Powrót do góry
zyzak
Gość
PostWysłany: 16 Mar 2008, 0:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szczur4x4 napisał:
zyzak napisał:
hej szczur Smile

dzwoń do Arona, jeszcze chyba chce mechanika, za 5 dni w tyg po 8 godzin 180 000 na rękę, za nadgodziny 1500 na rękę, numer masz na priv.

hmmm... to jednak wole to co mam i prace z moja ukochana i mam prawie tyle samo

jak bedziesz mial cos za 250.000 isk na lape , albo studio na oku to daj znac SmileSmileSmileSmile

Pozdrawiamy !!!!!!!!!!
Powrót do góry
szczur4x4

PostWysłany: 16 Mar 2008, 1:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zyzak, jak co dzień zrobisz 2 nadgodziny i w soboty po 2 to wyjdzie Ci ponad 250 tysi na rękę, ale ty nie umiesz spawać.... no po piciu owszem... hahaha
3m się
Powrót do góry
lili67

PostWysłany: 16 Mar 2008, 3:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

owieczkowo napisał:
dla zainteresowanych i niezorintowanych moge podac ze na dzien dzisiejszy stosunek koronki do euro jest: 111,55= 1 euro!!! Crying or Very sad dla porowniania jeszcze w grudniu bylo 87 = 1 euro..Smile

Bardziej w listopadzie było poniżej 90 ISK za 1 EUR, w grudniu już powyżej.
http://www.landsbanki.is/english/markets/exchangerates/currencylist/#EUR-ISK

owieczkowo napisał:

No bez przesady. Wielu tak ma.

owieczkowo napisał:

porownywalalm 2 dni temu zarobki z koleznka co pracuje w irlandii- sprzata w hotelu w malej miejscowosci - 14 euro za zwykla godzine pracy (to juz cos ponad 1400 koron brutto - a kto tu tyle ma? Confused )

j.w.

owieczkowo napisał:
a podatku placi 21 % tylko..no i duozoo taniej wychodzi jej mieszkanie i jedzenie..

Jeśli obliczysz podatek wg stawki i odejmiesz ulgę, to przy zarobkach rzędu 250 tys. brutto wychodzi ok. 22% (tylko?).

A zreszta w Irlandii samochody jeżdżą nie po tej stronie ulicy, co w każdym normalnym kraju. Nie ma czego zazdrościc.
thomase

PostWysłany: 16 Mar 2008, 3:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chyba nie w kazdej Irlandii jezdza nie potej stronie ulicy co w kazdym normlanym Smile
Powrót do góry
stan

PostWysłany: 16 Mar 2008, 3:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

thomase napisał:
chyba nie w kazdej Irlandii jezdza nie potej stronie ulicy co w kazdym normlanym Smile

mowisz o irlandii nad wisłą ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
thomase

PostWysłany: 16 Mar 2008, 5:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

interpretuj jak uwazasz Smile
Powrót do góry
owieczkowo

PostWysłany: 16 Mar 2008, 16:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do lili
wiem ze niektorzy zarabiaja tu po 200 tys koron na reke i wiecej --ale pytanie ile lat tu siedza, ile prac ciagna - 2?..albo pracuja jako fachowcy wiec za inna stawke..
odliczam tez budowe - gdzie robi sie duzo nadgodzin
nie wiem ilu osobom chcacym przyjechac tutaj uda sie znalezc prace gdzie da im sie zarobic 200 tys na reke
jesli znasz takie miejsca to moze podziel sie tym z nami
sama chetnie wtedy sie tam wybiore Twisted Evil i pewnie wielu innych
przecietnie to tu placa 120 -130 tys na reke..(bez nadgodzin)
RYBA

PostWysłany: 16 Mar 2008, 16:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja zarabiam ponad 200 na reke pracuje od 8 do 15 czasem nawet tylko 20 dni miesiecznie lol i nawet znajomosc jezyka niejest mi potrzebna
Powrót do góry
lili67

PostWysłany: 16 Mar 2008, 18:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

owieczkowo napisał:
do lili
wiem ze niektorzy zarabiaja tu po 200 tys koron na reke i wiecej --ale pytanie ile lat tu siedza, ile prac ciagna - 2?..albo pracuja jako fachowcy wiec za inna stawke..
odliczam tez budowe - gdzie robi sie duzo nadgodzin
nie wiem ilu osobom chcacym przyjechac tutaj uda sie znalezc prace gdzie da im sie zarobic 200 tys na reke
jesli znasz takie miejsca to moze podziel sie tym z nami
sama chetnie wtedy sie tam wybiore Twisted Evil i pewnie wielu innych
przecietnie to tu placa 120 -130 tys na reke..(bez nadgodzin)

Każdy powinien byc fachowcem w tym co robi. Jeśli odliczasz budowy to rzeczywiście odpadnie pewnie z 80% naszych rodaków. Czyli rozmawiamy o wyjątkach?

Nie wiem co jest zlego w nadgodzinach? Większosc z nas jest tu chyba na jakis czas? Chcą zarobic i wrócic do Polski. A z wolnym czasem i tak nie wiedzieliby co zrobic. Gdy pytam moich pracowników, czy chcą pracowac w sobotę, jak myślisz ilu z nich nie chce? Nawet młodzi chłopcy, którzy mają tu dziewczyny czy żony, chcą dorobic, chociaż bez nadgodzin mają ponad 200tys, na rękę.

A jeśli prowadzisz swój własny biznes, czy liczysz sobie nadgodziny? Nie, pracujesz tyle, ile trzeba. I często jest to ponad 16 godzin.

Niestety na ten moment nie mogę przyjąc nowych ludzi. Ja też mam problem z niestabilną koroną. Ale niczego nie wykluczam.
thomase

PostWysłany: 16 Mar 2008, 18:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no bez jaj, ze ktos tu pracuje za 130 tys koron miesiecznie....
Powrót do góry
owieczkowo

PostWysłany: 16 Mar 2008, 19:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie sadze zeby kazdy robil tu na budowach? a kobiety? jest tu bardzo duzo polek..
to milo ze u ciebie sie placi 200 tys bez nadgodzin na reke..ale jaka to praca i branza? jesli moge zapytac??
no i nadgodziny extra sprawa (czy ja pisalam ze to cos zlego? - czytaj ze zroumieniem)..tylko ze nie zawsze firma je oferuje..albo chetnych jest tak duzo osob..i nie zawsze sie je dostaje
ostanio szukalam pracy..wiec wiem jakie sa stawki..bo wszedzie pytalam o zarobki..i przewaznie bylo to 160-180 tys brutto..i moze pare nadgodzin w miesiacu..albo wcale.( bo jasne ze przy takiej wyplacie od razu pytalm o mozliwosc nadgodzin).duzo firm szuka tez - ale na np 50 % albo 70 % etatu i czasem jes t to praca na zmainy - wiec ciezko zgrac to z druga praca..a z jednej pracy na pol etatu ciezko wyzyc
mam podawac firmy gdzie tak placa? spora lista sie uzbierala juz..
wiec ci co przyjada np za tydzien moga liczyc przewaznie(o ile znajda prace) wlasnie na takie zarobki
tez zarabilam po 200 tys na reke (w 2 pracach i przy nadgodzinach w pracy glownej)
wiec nie twierdze ze jest to niemozliwe..tylko jakie szasne sa na to na chwile obecna?
a majac na mysli fachowcow myslam o np inzynierach, osobach zajmujacych sie jakas konkretna dzialka..nop tak jak szczur naprawa i bajerowaniem duzych autek..znajacych jezyk
janik

PostWysłany: 16 Mar 2008, 20:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie trzeba być inżynierem żeby zarabiać ponad 200 tys. wystarczy mieć kwalifikacje w swym zawodzie. Moim zdaniem sytuacja wraca do normalności gdzie fachowcy są cenieni i poszukiwani. Ostatno cały czas są ogłoszonia dla hydraulików, elektryków, te grupy zawodowe zarabiają nieraz ponad 300 tys.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Jak wygląda praca na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 61, 62, 63  Następny
Strona 40 z 63

Skocz do: