reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Służba zdrowia na Islandii
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Pozostałe tematy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Co sądzisz o lekarzach na Islandii
Bardzo dobrzy
14%
 14%  [ 17 ]
Dobrzy
26%
 26%  [ 31 ]
Przeciętni
21%
 21%  [ 25 ]
Słabi
14%
 14%  [ 17 ]
Do niczego
21%
 21%  [ 25 ]
Wszystkich Głosów : 115

Autor Wiadomość
agnes0860

PostWysłany: 21 Maj 2008, 9:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej Grazynka dziekaju ci bardzo za pomoc!! Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Marta Luiza

PostWysłany: 21 Maj 2008, 9:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lovisa napisał:
Marta Luiza napisał:
Zeby dostac prawo pobytu i prawo pracy,sprawdzaja czy ma sie gruzlice,aids ,najgorsze jest to ,ze sposob w jaki lekarz mnie badal byl bardzo przykry.Takie samo doswiadczenie ma moja przyjaciolka Chinka, i Czech .Ja tylko na koniec zapytalam sie dlaczego nie wysylaja nas na Hrisey i czy jak bede chora ,to rozwiada mnie z mezem. To o dziwo rozladowalo sytuacje i lekarz po raz pierwszy na mnie spojrzal jak na czlowieka

jak ja przyjechalam to tez badali na gruzlice i na Aids. Byl jakis czas ze nei badali ale widocznie zaczeli ponownie po wjazdach zakazonych ludzi z gruzlica. Co ciekae to ze wschodniej czesci polski bylo sporo takich przypadkow.

No tak , ja tez przyjechalam "jakis" czas temu, nie mam pojecia jakim badaniom poddaje sie teraz emigrantow. Ja proponuje zeby rentgen pluc robic wszystkim od razu po wyladowaniu .
Powrót do góry
Basia

PostWysłany: 21 Maj 2008, 11:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, uwazam, ze badanie na gruzlice jest wazne. W Polsce jest naprawde wielu nosicieli, ale to nie znaczy zaraz, ze jest sie chorym. Nie szukajac daleko - moj maz nie przeszedl proby gruzlicowej i choc nigdy nie chorowal na pluca, przeszedl leczenie (po prostu pastylki, nic wielkiego). W rodzinie zrobiono sledztwo, bo mama lekarz byla bardzo zaniepokojona, i okazalo sie, ze faktycznie babcia miala jako dziecko jakies problemy, i gdzies te pratki przetrwaly. Akurat u niego, reszta rodziny jest zdrowa, bo natychmiast sie przebadala.
Pamietajcie, ze nawet nie przechodzac proby gruzlicowej dostaje sie pozwolenie na pobyt Smile

Oczywiscie, ze wiele zalezy od lekarza, ale akurat nam sie udalo - byl naprawde mily.
Powrót do góry
viking
User bywa złośliwy, IGNORUJ takie posty!
PostWysłany: 21 Maj 2008, 16:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak ja przyjechałem to były szczegółowe badania. Nie widziałem w tym nic złego, wręcz przeciwnie. Po zakończeniu i otrzymaniu wyników wiedziałem że nic mi nie jest i jestem zdrowy.
anita123

PostWysłany: 22 Maj 2008, 16:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy ktoś może podac mi adres gdzie przyjmuje ortodonta dzieciecy chodzi mi o aparat dla dziecka i jakie są koszta takiej wizyty mieszkam w Kopavogur
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
evaca_90

PostWysłany: 23 Sie 2008, 11:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja siostrzenica 7 lat wlasnie przebywa w szpitalu zlamala raczke. W dniu wypadku gdy zlamala raczke lekarze robili jej operacje. Wsadzili druty i zalozyli gips, a na drugi dzien rano dziecdko bylo juz w domu. Ale cos bylo nie tak. Dlon siniala i dziecko nie czulo w ogole dotyku, a do tego dlon napuchla jak balon. Lekarze mowili ze to normalne ze bedzie opuchlizna ze bedzie bolalo i takie tam ale dziecko po 2 silnych tabletkach przeciwbolowych nadal doslownie wylo z bolu, zwijalo sie. wiec siostra znow pojechala do szpitala. Tam sie okazalo ze kosc uciska na zyle i na nerwy wiec miala operacje. Przy samej operacji okazalo sie ze aorta jet uszkodzona i miala przeszczem zyly wstawiane nowe druty... Dzis dowiedzielismy sie ze dziecko nie mialo zlamanej reki w jednym miejscu tak jak mowili lekarze tylko w 3 i ze siostra nie bedzie miala wgladu do papierow przy wypisie dziecka. Konkret do papierow o histori i przebiegu choroby, tego jak to wygladalo. Czy takie cos jest normalne. Owszem lekarze i caly personel szpitala luksus bo dziecko sie nie balo dostalo prezenty ale sami lekarze wypisali ja na drugi dzien po operacji??!! U nas jest max 3 dni opserwacjii... Dziecko wycierpialo sie wiecej niz to warte... Czy to mozliwe ze nie bedziemy mieli wgladu do papierow wypisowych. Mamy zamiar zapytac o zdanie prawnika ale nie umiemy znalesc kobiety polki z islandi ktora kiedys oferowala pomoc prawnicza mojej siostrze ale ta wtedy jej nie przyjela bo nie potrzebowala. Jesli to mozliwe to prosze o jakas pomoc.... Nie wiem co myslec o tej islandzkiej sluzbie zdrowia...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Rafal
Gość
PostWysłany: 23 Sie 2008, 11:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jaki czas temu,pewien znajomy opowiadal mi ,ze korzystal z uslug prawniczki tutaj,Polki,znajacej islandzki,ze mu bardzo pomogla,wzielem od niego nr. do niej tak w razie czego...Nr. nie sprawdzalem,ale go podaje : 511 50 08 -Anna
Powrót do góry
julci3k
Gość
PostWysłany: 23 Sie 2008, 13:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ehhh brak słów. Confused Na priw wysłałam Ci nr kobiety, która może Ci pomóc.. Neutral
Powrót do góry
Grazyna

PostWysłany: 23 Sie 2008, 14:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też bym tego tak nie zostawiła,przez czyjąś igrnorancję cierpiało niewinne dziecko.Odpowiedzialni za to powinni być ukarani!!
julci3k
Gość
PostWysłany: 23 Sie 2008, 15:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grazyna dokładnie, a teraz ja bez kultury ale ze złością: zabiłabym gołymi rękoma gdyby ktoś skrszywdził moje dziecko. Nie komentujcie tego to tylko moje zdanie i nigdy go nie zmienie!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
evaca_90

PostWysłany: 23 Sie 2008, 22:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziekuje wam bardzo za numery. Okazalo sie ze pani Anna to naprawde prawniczka i bedziemy sie z nia starali skontaktowac, bo jak na razie nie odbiera. Siostrzenica lezy w szpitalu a siostra z mezem caly czas sa przy niej. Bylam u niej dzis. Ma raczke w takim wielkim opatrunku ale juz nie boli. Na szczescie. Nawet dzis zjadla arbuza, gerbera z owocow troszke i miesko jej ukochane... podziubala ale az wszystkim nam wrocil apetyt. Nie miala czucia w raczce ale teraz na wieczor zaczela czuc mrowienie w calej rece i dloni. Jutro ma sie stawic tlumacz i lekarz. Tlumacz mial byc juz wczoraj ale sobie to olal a dziecko cierpialo. Ale ja sie ciesze ze widac juz poprawe. Nasi islandzcy sasiedzi nam bardzo pomogli. Sasiadka zadzwonila do znajomego i juz po chwili mielismy telefon od polskiego konsula ktory obiecal tlumacza i podal numer do polskiego lekarza. Dziekuje wam bardzo Smile
Powrót do góry
mgj

PostWysłany: 23 Sie 2008, 23:16    Temat postu: testy na alergie Odpowiedz z cytatem

Witam,
moja corka od dwoch miesiecy ma wysypke, bylismy juz z nia cztery razy u lekarza, w tym raz w szpitalu dzieciecym. Stwierdzono u niej alergie ...... ale na tym koniec . Nie robiono zadnych testow, zadnych badan, dostala dawke jakiegos sterydu i leki histaminowe. Niestety dalej nie ma zadnej poprawy. Alergia ma byc ( prawdopodobnie) na tle pokarmowym. Ale na co jest uczulona.....chyba to zbyt lekarzy nie interesowalo. Prawie na calym ciele wysypka, juz porobila sie skora jak skorupa, smaruje jej to masciami, ale nic nie pomaga. Leki zapisane tez nie daja zadnej poprawy. Jesli ktos zna lub slyszal o jakim miejscu, gdzie mozna zrobic testy alergiczne, bede wdzieczna za pomoc!!!!!!
Powrót do góry
Dziadek
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 23 Sie 2008, 23:21    Temat postu: Re: testy na alergie Odpowiedz z cytatem

mgj napisał:
Witam,
moja corka od dwoch miesiecy ma wysypke, bylismy juz z nia cztery razy u lekarza, w tym raz w szpitalu dzieciecym. Stwierdzono u niej alergie ...... ale na tym koniec . Nie robiono zadnych testow, zadnych badan, dostala dawke jakiegos sterydu i leki histaminowe. Niestety dalej nie ma zadnej poprawy. Alergia ma byc ( prawdopodobnie) na tle pokarmowym. Ale na co jest uczulona.....chyba to zbyt lekarzy nie interesowalo. Prawie na calym ciele wysypka, juz porobila sie skora jak skorupa, smaruje jej to masciami, ale nic nie pomaga. Leki zapisane tez nie daja zadnej poprawy. Jesli ktos zna lub slyszal o jakim miejscu, gdzie mozna zrobic testy alergiczne, bede wdzieczna za pomoc!!!!!!

Witam..
zamów tłumacza i powiedz lekarzom ,ze żądasz wszystkich badań i testów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mgj

PostWysłany: 23 Sie 2008, 23:37    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

Tlumacz nie jest mi potrzebny, chodzi o to, ze odsylaja nas ciagle gdzies, gdzie i tak nikt nie moze nam pomoc :a to nie ma jakiegos specjalisty, a to trzeba czekac niewiadomo ile, a mala cierpi, jest cala podrapana, bo ja to swedzi, budzi sie w nocy ... :-(
Powrót do góry
Grazyna

PostWysłany: 23 Sie 2008, 23:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszyscy jesteśmy z Wami, Pisz nam wszystko co się dzieje z dziewczynką!! Widać że jest dzielną, małą osóbką. Domagajcie się kategorycznie swoich praw!!!
!Piwo&
Gość
PostWysłany: 24 Sie 2008, 1:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przykro czytac to co Was potkalo , powiem Wam jedno

Tutaj wsrod lekarzy jest wielu wielu ale to bardzo wielu RASISTOW. Niechce mi sie pisac co mnie spotkalo bo mi poprostu sie niechce i tak oszolomy zachwyceni tą xxxxxxx dziura o nazwie Islandia nic nie zrozumieja ino beda szczekac, wiec po co mi to ?
Powrót do góry
evaca_90

PostWysłany: 25 Sie 2008, 22:01    Temat postu: Re: testy na alergie Odpowiedz z cytatem

mgj napisał:
Witam,

Mysle ze powinnas rowniez zadzwonic do konsula. On powinien a nawet musi pomoc. Nam pomoglo.
Powrót do góry
evaca_90

PostWysłany: 25 Sie 2008, 22:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli chcesz moge podac numer. Powinnas zasiegnac porady. Niektorzy islandczycy mysla ze nie znamy dokladnie swoich praw... nie sadze ze sa zli bo siostrzenica ma teraz moge smialo powiedziec wspaniala opieke w szpitalu ale dziwi mnie ze zajmuja sie nia inni lekarze niz ten ktory operowal ja pierwszy raz... a lekarka pytana jak moglo dojsc do tych wszystkich powiklan zaczela sie jakac, tlumaczyla ze lekarz nie zauwarzyl ucisku na zyle....
Powrót do góry
spinacz
User VIP
PostWysłany: 25 Sie 2008, 22:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

evaca_90 napisał:
podal numer do polskiego lekarza. Dziekuje wam bardzo Smile

A czy mozna by prosic o namiar na tego lekarza?
Jak sie czyta ten watek, to sie wlos na glowie jezy...
Powrót do góry
evaca_90

PostWysłany: 26 Sie 2008, 1:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czy mozna by prosic o namiar na tego lekarza?

Przepraszam ale nie wiem w jakim celu. Nie chce nikogo urazic ale konsul prosil o nienaduzywac tego numeru gdyz jest prywatny... Sad
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Pozostałe tematy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Następny
Strona 4 z 11

Skocz do: