reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
kobieta77

Do潮czy: 05 Maj 2008
PostWys砤ny: 24 Cze 2008, 12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no du偶y wyb贸r i na co si臋 zdecydowa膰?
mo偶liwe 偶e si臋 spotkamy a na kiedy ty masz termin? jeszcze jedno pytanie: min膮艂 ponad rok od mojego przylotu na islandi臋, mam ubezp., pobyt, od ponad 10 miesi臋cy pracuj臋 czy b臋d臋 musia艂a za co艣 p艂aci膰?
czekam na odpowied藕 i pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 24 Cze 2008, 14:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja si臋 ciesze 偶e jest tak du偶y wyb贸r i mam nadzieje 偶e wszystko pojdzie dobrze. Te偶 jestem tu rok i za nic nie musze p艂aci膰. Jedyne co b臋dzie do oplaty to je偶eli tw贸j m膮偶 ewentualnie partner b臋dzie chcia艂 by膰 z wami po porodzie w tzw gniazdku. Jest to koszt ok 3 tys. A m贸j termin jest taki: bedac w Polsce ustalono mi na 2 lipca a islandzki na 10, wi臋c nie wiem czego sie trzyma膰. Napisz na kiedy ty masz Very Happy Pozdrawiam papa
Powr髏 do g髍y
kobieta77

Do潮czy: 05 Maj 2008
PostWys砤ny: 24 Cze 2008, 17:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na pewno wszystko bedzie ok, m贸j termin to 6 sierpie艅, musz臋 troszk臋 poczeka膰 jeszcze. a ty na jakie znieczulenie si臋 zdecydowa艂a艣?
i mam nadziej臋 偶e si臋 do mnie odezwiesz jak b臋dziecie z dzidziusiem w domu cali, zdrowi i szcz臋艣liwi
pa
Powr髏 do g髍y
julci3k
Go舵
PostWys砤ny: 24 Cze 2008, 19:03    Temat postu: ginekolog Odpowiedz z cytatem

witam wszystkie mamusie i nietylko. Mam takie pytanko. Zna kto艣 mo偶e dobr膮 lub dobrego polskiego ginekologa na Islandii kt贸ry/a opiekuje si臋 kobietami ci臋偶arnymi? Z g贸ry dzi臋kuj臋 i pozdrawiam wszystkie mamy;)
Powr髏 do g髍y
julci3k
Go舵
PostWys砤ny: 24 Cze 2008, 19:06    Temat postu: cool Odpowiedz z cytatem

a tak poza tym to fajnie 偶e Na islandii jest taka opieka w Polsce to wszytsko trzeba swoje mie膰 tu tak nie 偶aluj膮 wszystko zapewniaj膮 szpitale. suuuper a wiecie mo偶e czy mo偶na si臋 stara膰 o jakie艣 dofinansowanie/ tj w polsce jest becikowe czy tu te偶 co艣 takiego istanieje? jakie 艣a warunki? Very Happy
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 24 Cze 2008, 20:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja osobi艣cie nie s艂ysza艂am tu o 偶adnym ginekologu polskim ale nie twierdz臋 偶e takiego nie ma. Podczas mojej ca艂ej ci膮偶y nie by艂am ani razu u ginekologa bo tu jak twierdzi po艂ozna jest to zb臋dne. Opiekuje si臋 toba po艂o偶na i lekarz rodzinny. Je偶eli chodzi o dofinansowanie to jest urlop macie偶y艅ski p艂atny 80%, a pozniej rodzinne.
Powr髏 do g髍y
alicja-sz

Do潮czy: 07 Cze 2008
PostWys砤ny: 25 Cze 2008, 17:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam takie pytanko czy moze ktoras mama wie,w urzedzie tam gdzie sie sk艂ada papiery o maciezynskie i ojcowskie kazali mi sie udac z chlopakiem bo nie jestesmy malzenstwem do innego urzedu o jakies zaswiadczenie zeby on mogl pobierac ojcowskie tylko niepowiedzieli nam bo dokladnie babka niewiedziala gdzie to jest
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 1 Lip 2008, 10:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej laski mam pytanko dotycz膮ce wyznaczonego terminu porodu. B臋d膮c w Polsce lekarz wyznaczy艂 mi dat臋 na 2 lipca za艣 po艂o偶na na Islandii na 10 lipca. Teraz mam zam臋t w g艂owie bo nie wiem na co mam liczy膰, a nie chcia艂abym przenosi膰 ci膮偶y bo to jest gro藕ne dla dziecka. Mo偶eci mi napisa膰 jak by艂o z waszymi terminami?? Smile
Powr髏 do g髍y
Poleczka

Do潮czy: 05 Sie 2007
Sk眃: Islandia/wkr贸tce Polska
PostWys砤ny: 1 Lip 2008, 12:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pierwsze slysze zeby przenoszenie ciazy bylo niebezpieczne dla dziecka. ja urodzilam w 42 tygodniu i nic sie takiego nie stalo.
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 1 Lip 2008, 14:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak jest to niebezpieczne dla dziecka a czasami bardzo wi臋c zale偶y mi na waszych opiniach co do termin贸w i czy bardzo one si臋 r贸偶ni艂y??
Powr髏 do g髍y
mamma

Do潮czy: 07 Kwi 2008
PostWys砤ny: 1 Lip 2008, 14:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zuzula a w ktorym tygodniu jestes? polozna obicza na podstawie dnia ostatniej miesiaczki ale USG to weryfikuje i orzyjmuje sie ta druga date. U mnie bylo dwa dni rozbieznosci Smile Przenoszenie moze byc niebezpieczne to fakt,.
Powr髏 do g髍y
julci3k
Go舵
PostWys砤ny: 1 Lip 2008, 15:19    Temat postu: por贸d Odpowiedz z cytatem

Tak, moja znajoma mia艂膮 identyczna sytuacj臋 r贸偶nica u niej to by艂o dok艂adnie tydzie艅. Je艣li zdecydujesz si臋 rodzi膰 na Islandii, a dziecku nie 艣pieszy艂oby si臋 na 艣wiat (i nie urodzi艂aby艣 w terminie islandzkim) mia艂aby艣 spory problem z dzidzisiem. Poprostu tak jak moja kumpela musisz urodzi膰 najp贸藕niej w dniu terminu islandzkiego. Potem je艣li nie wywoa艂aj膮 dziecko mo偶e mie膰 problem z oddychaniem. Nie chce Cie straszy膰 ale nie chce te偶 ukrywa膰 faktu. Sama te偶 si臋 boj臋, 偶e mog臋 mie膰 problem z urodzeniem..
P.S. Ostry SEKS PRZY艢PIESZA POR脫D (co jest udowodnione naukowo)..
POWODZENIA
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 1 Lip 2008, 17:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

teraz z polskiego terminu wynika ze jestem w 40 tc a z islandzkiego ze w 39. No i sama nie wiem co mam teraz robi膰. Niby 8 dni a jednak robi r贸偶nic臋 Sad
Powr髏 do g髍y
Basia

Do潮czy: 24 Lis 2004
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 1 Lip 2008, 18:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie przejmuj sie - z pewnoscia wszystko bedzie dobrze. Ja postanowilam trzymac sie islandzkiego terminu, chociaz tez sa jakies tam rozbieznosci... Ale w koncu to u nich rodze, wiec termin bedzie "islandzki" Smile
Powr髏 do g髍y
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 1 Lip 2008, 19:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Osiem dni to nie taka r贸偶nica, 偶eby si臋 denerwowa膰.
iwonailukasz

Do潮czy: 30 Wrz 2007
PostWys砤ny: 1 Lip 2008, 22:42    Temat postu: sprzedam w贸zek dzieci臋cy, 艂贸偶eczko Odpowiedz z cytatem

Mam do sprzedania w贸zek dzieci臋cy na paskach,gondola p贸藕niej spacer贸wka..bardzo dobry w stanie u偶ywany 3 miesi膮ce..艂贸偶eczko-kojec ma n贸偶ki,k贸艂ka i bieguny..je艣li kto艣 zainteresowany to mam jeszcze materacyk,wanienke, przewijak..sprzedaje z powodu powrotu do kraju
moge przes艂a膰 zdj臋cia.m贸j nr tel:8974389
Powr髏 do g髍y
ania123
Go舵
PostWys砤ny: 2 Lip 2008, 18:27    Temat postu: planuje dzidziusia Odpowiedz z cytatem

chcialabym miec dzidziusia tutsj na islandii,ale nie bardzo wiem jak znalesc lekarza zeby sie przebadac przed zajsciem w ciaze. do polaski lece dopiero pod koniec roku. no i oczywiscie obawa przed tym ze nie znajde nikogo sensownego kto poprowadzi moja ciaze moze ktoras z was zna dobra przychodnie bede wdzieczna na namiary. Smile
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 2 Lip 2008, 19:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z mojego do艣wiadczenia lekarza nie znajdziesz tu. Ca艂膮 ci膮偶膮 zajmuje sie tylko po艂o偶na. Ona wysy艂a ci臋 na badania itp a lekarz to fikcja. Ka偶da przychodnia jest taka sama wi臋c po prostu idz do twojej regionalnej.
Powr髏 do g髍y
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 2 Lip 2008, 21:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja znam wyj膮tki kiedy ca艂膮 ci膮ze prowadzi lekarz, a nawet dw贸ch lekarzy razem ( jeden og贸lny, a drugi po艂o偶nik) je艣li jest taka potrzeba.
Basia

Do潮czy: 24 Lis 2004
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 3 Lip 2008, 9:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grazynko, sama napisalas, ze to sa WYJATKI.
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 44 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.