Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 10 Sie 2008, 15:35 Temat postu: |
|
|
Hej wiem o jaki proszek Ci chodzi. W Bonusie go nie kupisz tylko w Haugkaupie. Ja go uzywam i jak narazie nie widz臋 u swojej niuni zank贸w nieporz膮dnych czyli jest ok. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 10 Sie 2008, 15:36 Temat postu: |
|
|
ups nieporz膮danych!! pomy艂ka  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
| Do潮czy: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wys砤ny: 10 Sie 2008, 17:14 Temat postu: |
|
|
cze艣膰 dziewczyny
niestety ci膮gle 2 in 1
a czy mo偶ecie mi pom贸c co do mojego wcze艣niejszego zapytania?
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 10 Sie 2008, 17:55 Temat postu: |
|
|
kobieta77 nie wiem dok艂adnie o jaki wyb贸r Ci chodzi. Czy o to gdzie b臋dziesz rodzi膰 czy w gniazdku czy na zwyklym oddziale?? W moim przypadku by艂o tak 偶e zadzwoni艂am ze jade, po stwierdzeniu 偶e sie nadaj臋 na pozostanie w szpitalu przydzielono nam sal臋 porodow膮 i dopiero po porodzie kilka godzin przenieslismy sie do gniazdka. Nie wiem czy o to Ci chodzi艂o  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Magda77
| Do潮czy: 10 Lip 2008 | Posty: 67 | |
|
Wys砤ny: 10 Sie 2008, 19:17 Temat postu: |
|
|
kobieta 77 je艣li b臋dziesz chcia艂a rodzi膰 bez znieczulenia to po艂o偶膮 Ci臋 w Gniazdku i wtedy Tw贸j m膮偶 po porodzie mo偶e z Tob膮 zosta膰 w pokoju (b臋dziecie tam 24h) a je艣li nie b臋dziesz rodzi膰 naturalnie (znieczulenie czy cesarka) to po艂o偶膮 Ci臋 na tej drugiej porod贸wce. Mam nadziej臋, 偶e nie wprowadz臋 CI臋 w b艂膮d ale tak zrozumia艂am, jak mi t艂umaczy艂a po艂o偶na. Trzymam za Ciebie kciuki i czekamy na wie艣ci
Dzi臋ki Zuzula za info o proszku- nie pomy艣la艂am, 偶eby szuka膰 go gdzie indziej ale ostatnio ma艂o my艣l臋 wi臋c... (a pamietasz jego nazw臋?? z g贸ry dzi臋kuj臋) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
|
Wys砤ny: 10 Sie 2008, 19:28 Temat postu: |
|
|
mozliwe 偶e w艂a艣nie o to chodzi. a dok艂adnie to polo偶na mi poda艂a dwa numery fadingardeildin i hreidrinu i ze jak bede dzwoni膰 to musze podjac decyzj臋 gdzie a ja zupe艂nie nie wiem co te nazwy oznaczaja i czym sie r贸zni膮?
jak wiesz to prosz臋 ci臋 napisz co艣 wiecej
dzieki i pozdrawienia dla amelki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 10 Sie 2008, 19:38 Temat postu: |
|
|
jedna z tych nazw to tak jakby zwyk艂a porod贸wka. Masz tam sw贸j pokoj z 艂azienk膮 do swojej dyspozycji, a ta druga nazwa to tzw gniazdko czyli to samo co na porod贸wce tylko ze jeszcze masz dost臋p do kuchni. Jezeli bedziesz na zwyk艂ej porodowce pozniej was przeniosa do gniazdka a tam jezeli tw贸j partner zechce byc z wami ca艂y czas p艂aci 3,500kr  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Nina
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 35 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 11 Sie 2008, 16:59 Temat postu: |
|
|
[quote="kobieta77"] polo偶na mi poda艂a dwa numery fadingardeildin i hreidrinu
pierwsze to oddzia艂 poz艂o偶niczy , drugie to tzw. "gniazdko"
r贸偶nica polega przede wszystkim na tym, ze w gniazdku jeste艣 sama w pokoju lub z partnerem a na oddz. po艂o偶niczym w pokoju jest jeszcze inna mamusia no i partner nie mo偶e tam nocowa膰 pozdr. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
|
Wys砤ny: 11 Sie 2008, 17:43 Temat postu: |
|
|
dzieki wam bardzo za informacje
zdecydowanie wybieram tzw. "gniazdko" tylko kt贸re to po islandzku a mo偶e powiecie, kt贸ry to numer tel., bo jak si臋 w ko艅cu co艣 zacznie to wola艂abym dzwoni膰 tam bezpo艣rednio
trzymajcie kciuki zeby w koncu cos sie zaczelo dziac bo moja starsza coreczka wraca w sobote z Polski a tu dzidziusia nie ma!!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
|
Wys砤ny: 11 Sie 2008, 18:09 Temat postu: |
|
|
mam jeszcze jedno pytanie czy aby otrzymywac zasi艂ek na dziecko trzeba sk艂ada膰 jakies dokumenty? w maju min膮艂 rok jak tu jestem z moim dzieckiem ale w tym roku 偶adnego zasilku nie dosta艂am? jeszcze jedno pytanie: czy istnieje jaki艣 dodatek za urodzenie dziecka?
bardzo prosz臋 o odpowied藕
pozdrawiam serdecznie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 11 Sie 2008, 18:19 Temat postu: |
|
|
ale zaraz zaraz ja tez by艂am na zwyk艂ym oddziale i zadnej innej mamusi nie widzia艂am.Bylam tylko ja i moj m膮偶.Numer do gniazdka jest nastepujacy 5433250 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Nina
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 35 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 11 Sie 2008, 19:08 Temat postu: |
|
|
oj chyba nie by艂a艣 na zwyk艂ym oddziale... tam w ka偶dym pokoju s膮 dwa l贸偶ka chyba , 偶e akurat jest tak ma艂o rodz膮cych to mo偶esz by膰 sama ) ale m膮偶 nie mo偶e tam zosta膰 na noc ...
je偶eli chodzi o pieni膮dze na dziecko to nie trzeba sk艂ada膰 偶adnych dokument贸w ( je偶eli masz na mysli zasilek rodzinny ) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
|
Wys砤ny: 11 Sie 2008, 19:27 Temat postu: |
|
|
dzi臋ki wam bardzo
licz臋 na to, 偶e nied艂ugo si臋 zacznie! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| malwina86
| Do潮czy: 07 Pa 2007 | Posty: 189 | Sk眃: Pozna艅-Keflavik |
|
Wys砤ny: 11 Sie 2008, 19:27 Temat postu: |
|
|
mamusie wracajac do tematu BECIKOWEGO w Polsce to musze wam powiedziec ze nam przyznali pieniazki starajcie sie!!!! i walczcie o swoje  _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| carboo79
| Do潮czy: 06 Lip 2008 | Posty: 1 | |
|
Wys砤ny: 11 Sie 2008, 20:45 Temat postu: mleko |
|
|
witam wszystkie mamy powiedzcie mi prosz臋 gdzie mo偶na kupi膰 mleko dla rocznego dzieckaNESTLE NAN JUNIOR szuka艂am juz wsz臋dzie i nigdzie nie mog臋 znale藕膰. Jestem tu dopiero 1-wszy miesi膮c prosz臋 o jakie kolwiek namiary na sklep. Dziekuje z gory i pozdrawiam wszyskie MAMY  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ryba 56
| Do潮czy: 11 Sie 2008 | Posty: 38 | Sk眃: ISAFJORDUR |
|
Wys砤ny: 11 Sie 2008, 20:55 Temat postu: |
|
|
WITAM WSZYSTKIE MAMU艢KI ORAZ PRZYSZ艁E . MAM TERMIN ZA MIESI膭C DLA MNIE TO JAK WIECZNO艢膯 JU呕 SIE NIE MOGE DOCZEKA膯 . MAM PYTANKO DO MALWINA86 JAKIE PAPIERY TRZEBA Z艁O呕Y膯 DO BECIKOWEGO W POLSCE . PEWNIE MASZ RACJE I呕 TRZEBA WALCZY膯 O SWOJE ONI CI NIC NIE PODARUJA A JE呕ELI CI SIE NALE呕Y TO CZEMU NIE . |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ryba 56
| Do潮czy: 11 Sie 2008 | Posty: 38 | Sk眃: ISAFJORDUR |
|
Wys砤ny: 11 Sie 2008, 21:03 Temat postu: |
|
|
KOBIETA77 WRACAJAC DO PYTANIA O DODATEK ZA URODZENIE DZIECKA . WIEM 呕E JE艢LI URODZI SI臉 DZIDZIU艢 TO ALBO TY ALBO OJCIEC DZIECKA MUSICIE ZANIE艢膯 AKT URODZENIA DO SWOICH ZWI膭ZKOW ZAWODOWYCH I WTEDY JEDNO Z WAS DOSTANIE JEDNORAZOWO PIENI膭呕KI NA DZIDZIUSIA . MUSICIE WZI膭艢C POD UWAG臉 KT脫RE Z WAS JEST D艁U呕EJ ZAPISANE I KTO MA WI臉KSZE ZAROBKI .MOJA KOLE呕ANKA OSTANIO RODZI艁A I DOSTA艁A 60 TY艢 POZRAWIAM I 呕YCZE POWODZENIA  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 11 Sie 2008, 21:52 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny ile si臋 czeka na akt urodzienia dziecka?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| elza74
| Do潮czy: 22 Sty 2006 | Posty: 293 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 11 Sie 2008, 22:01 Temat postu: |
|
|
na akt urodzenia czeka sie okolo 3-5 dni.ja czekalam 3 dni  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| malwina86
| Do潮czy: 07 Pa 2007 | Posty: 189 | Sk眃: Pozna艅-Keflavik |
|
Wys砤ny: 11 Sie 2008, 22:23 Temat postu: Re: mleko |
|
|
carboo79 napisa: | witam wszystkie mamy powiedzcie mi prosz臋 gdzie mo偶na kupi膰 mleko dla rocznego dzieckaNESTLE NAN JUNIOR szuka艂am juz wsz臋dzie i nigdzie nie mog臋 znale藕膰. Jestem tu dopiero 1-wszy miesi膮c prosz臋 o jakie kolwiek namiary na sklep. Dziekuje z gory i pozdrawiam wszyskie MAMY  |
ja widzialam w SAMKAUPIE NAN 1 I NAN 2 ale nie wiem czy to wlasnie o takie ci chodzi  _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|