reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Gwałtowny wzrost kursu euro (EUR)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 62, 63, 64  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Newsy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mr TIG
Gość
PostWysłany: 1 Paź 2008, 13:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

viking napisał:
Cytat:
Iceland express? do konca roku pewnie zbankrutuje.

To jestem bezpieczny bo ten przewoĹşnik nie lata do USA.

Uważaj, w takim tempie, może do grudnia już nie będzie USA Smile

A miesiąc później Islandii....
Powrót do góry
Mr TIG
Gość
PostWysłany: 1 Paź 2008, 13:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Prawdę mówiąc, najemni pracownicy, czyli Ci którzy, przyjechali tutaj tylko dla pieniędzy, nie mają jeszcze tak źle....

A co z tymi, którzy tak zachłysnęli się "(S)rajem na Ziemi"? I nabrali tu wszelkie możliwe kredyty? Od telewizora, samochodu skończywszy na mieszkaniu? We wszystkich możliwych walutach, poza korona islandzką, za racji mniejszego %?

My bierzemy ostatnią pensję i spadamy, spokojnie obserwując sytuację z rodzinnej lub innej ziemi....

A ONI, którzy tak zawsze się przechwalali: "nas to nie dotyczy", "mnie tam kurs nie interesuje"?

Już wszystko zdrożało i to sporo, a ciagle na półkach sklepów leżą towary sprzed kilku miesięcy.... Teraz to dopiero podrożeje, po skoku waluty o 25% w 2 tygodnie...

I raty kredytĂłw, coraz wyĹźsze i wyĹźsze a pensje takie same...

To Wam życzę powodzenia, nie wiem jak to jest po islandzku (sami sobie przetłumaczcie) - niech Bóg będzie z Wami i Euro poniżej 200 ISK Smile
Powrót do góry
Highlander
Gość
PostWysłany: 1 Paź 2008, 16:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wracając do tematu; euro kosztuje 155,34 ISK, a za 1000 ISK mamy 21,80 zł. ysz
Powrót do góry
gladiator

PostWysłany: 1 Paź 2008, 16:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiekszosc osob ma kredyty na samochody w jenach i frankach ,sporo osob mowi mi ze jak sie sytuacja nie zmieni zostawi po prostu domy i samochody i wyjedzie do Polski ,niech sobie bank zabiera.Twierdza ze banki im nic nie zrobia ja mam jednak pewne watpliwosci czy jednak nie beda scigani w Polsce.Tak czy owak jesli tak zrobia odbije sie to na tych co pozostana Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Rafal
Gość
PostWysłany: 1 Paź 2008, 16:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja czytalem,ze tu ludzie by uniknac dalszej splaty kredytu pala swoje samochody,moze chate tez mozna schajcowac? Very Happy

a tak w ogole ladna pogode mamy dzisaj Cool

spadam do pracy,milego dnia rodacy lol
Powrót do góry
bart
Gość
PostWysłany: 1 Paź 2008, 18:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja slyszalem ze Viking na masce swojego starego Daihatsu plynie na Floryde i ze mama jego przybyla z pomoca synkowi.
Powrót do góry
yasminum
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 1 Paź 2008, 19:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie,
Co wyscie sie tego vikinga czepili jak rzep psiego ogona??

A nie przychodzi Wam do glowy ze sa ludzie dla ktorych najwazniejsze jest miec, i ludzie dla ktorych liczy sie byc, przezyc?
To ze ktos jezdzi nawet rozklekotana motorynka i ma komary w zebach nie znaczy ze nie moze pozwolic sobie dajmy na to na wyjazd zagraniczny.

Wszystko kwestia wyborow i priorytetow.
A wy zachowujecie sia jak banda gowniarzy. Bo ktos - w tym przypadku viking - ma odmienne zdanie to zbierzmy sie do kupy i huzia na niego.
Zgnoic, zdeptac, zgnebic. Bo to co pisze to na pewno dyrdymaly, nie mieszczace sie w niektorych rozumkach.

Pora na chwile refleksji czy podejmujac proby osmieszenia, wykpienia innego forumowicza nie osmieszacie sami siebie grupo wzajemnego wsparcia i samopomocy.
Powrót do góry
thomase

PostWysłany: 1 Paź 2008, 19:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sluszne slowa...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
gniewomir

PostWysłany: 1 Paź 2008, 19:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Można też podsumować stwierdzeniem "sam nie zjem i komuś nie dam"

Wink
!Piwo&
Gość
PostWysłany: 1 Paź 2008, 19:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Napijcie się Wszyscy !!!!

Nie zaszkodzi !!!!!
Powrót do góry
Grazyna

PostWysłany: 1 Paź 2008, 20:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teraz wiele Polaków pakuje się do Polski, bo ekonomicznie im sie nie opłaca. Ludzie szybko przyzwyczajają się do dobrego, a przecież wiadomo wszystko co dobre nie trwa wiecznie. Może trzeba pomysleć , sporo mogłem zarobić przez x lat , teraz wracam do rodziny. I bądzcie wdzięczni losowi,że mieliście możliwość poznać egzotyczny kraj i zarobić kasę. Niech nie przemawia przez Was polskie narzekanie i pazerność!!! A ,że ktoś taki jak Viking jest tutaj , to ja się bardzo cieszę, bo przez takich ludzi życie jest piękniejsze i pełniejsze. Pozdrawiam Vikinga i dziękuję za to że poprzez swoje zdjęcia pokazał jaka Islandia potrafi być piękna, i że w życiu nie liczy się tylko kasa!!!!!
WielkiBialyKrolik

PostWysłany: 2 Paź 2008, 0:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grazyna tak miedzy nami, gratulacje Smile

Ps. słyszalam to i owo Smile
Mr TIG
Gość
PostWysłany: 2 Paź 2008, 1:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WielkiBialyKrolik napisał:
Grazyna tak miedzy nami, gratulacje Smile

Ps. słyszalam to i owo Smile

Gratulacje....

Reykjavik, każdy każdemu xxxxę obrabia.....

Pisz szybko pamietnik i wrzucaj na Forum po jednym zdaniu.....

Podobno Odżajer dogadał się z Glitnirem, kto będzie miał 5000 postów, będzie mógł kupić dowolną ilość Euro za 100 koron....
Powrót do góry
WielkiBialyKrolik

PostWysłany: 2 Paź 2008, 1:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hm, jakie tam xxxx obrabianie? dziewczyna szcześliwie urodzila, ot co
yasminum
PostWysłany: 2 Paź 2008, 1:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tak sie sklada ze Reykjavik do Grazyny ma sie tak jak uprzejma uwaga od MrTIG'a - czyli nijak język
Powrót do góry
Mr TIG
Gość
PostWysłany: 2 Paź 2008, 1:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yasminum napisał:
I tak sie sklada ze Reykjavik do Grazyny ma sie tak jak uprzejma uwaga od MrTIG'a - czyli nijak język

Wystarczało poczytać trochę wyżej....

Uwagi to wali bez sensu na lewo i na prawo Wielki BK - ale jednych się toleruje innych nie....

Ale już masz posta więcej, ja nie skorzystam ale Tobie się przyda Smile

Jak mi odpowiesz, to złapiesz następnego...

So, Let's Go Smile
Powrót do góry
yasminum
PostWysłany: 2 Paź 2008, 2:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uwaga na temat nabijania licznika w stosunku do mojej osoby jest lekko chybiona po przeliczeniu liczby postow w stosunku do okresu od kiedy jestem zarejestrowana na forum.

A g woli wyjasnienia mojej tolerancji lub jej braku, jestem w stanie zniesc "bez sens" jak to okresliles, z tej prostej przyczyny ze jest w moim odczuciu nieszkodliwy i nie zwracam na niego uwagi. Poza tym to co dla jednych ma sens dla innych nie musi.
Natomiast arogancja, bunczucznosc, glebokie przeswiadczenie o swojej wszechwiedzy i racji jedynej, a w szczegolnosci wmawianie i udawadnianie innym za wszelka cene swojej racji i okazywanie wyzszosci jest dla mnei czynnikiem wysoce irytogennym.
W zwiazku z powyzszym jako ze pewne z tych cech (zakreslic wlasciwe Twisted Evil) uzewnetrzniasz w swoich postach - na Ciebie bywam cieta, a na WBK (jeszcze;)) nie.
Powrót do góry
Mr TIG
Gość
PostWysłany: 2 Paź 2008, 3:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yasminum napisał:
Uwaga na temat nabijania licznika w stosunku do mojej osoby jest lekko chybiona po przeliczeniu liczby postow w stosunku do okresu od kiedy jestem zarejestrowana na forum.

A gwoli wyjasnienia mojej tolerancji lub jej braku, jestem w stanie zniesc "bez sens" jak to okresliles, z tej prostej przyczyny ze jest w moim odczuciu nieszkodliwy i nie zwracam na niego uwagi. Poza tym to co dla jednych ma sens dla innych nie musi.
Natomiast arogancja, bunczucznosc, glebokie przeswiadczenie o swojej wszechwiedzy i racji jedynej, a w szczegolnosci wmawianie i udawadnianie innym za wszelka cene swojej racji i okazywanie wyzszosci jest dla mnei czynnikiem wysoce irytogennym.
W zwiazku z powyzszym jako ze pewne z tych cech (zakreslic wlasciwe Twisted Evil) uzewnetrzniasz w swoich postach - na Ciebie bywam cieta, a na WBK (jeszcze;)) nie.

Wiele słów ze słownika wyciągnęłaś Moja droga, żeby określić moją skromną osobę.

Nigdy nikomu nie wmawiałem niczego a że czasem moje argumenty były miażdżące? To miej pretensje do słabości rozmówców...

I przykro mi, że ośmielałem sie mieć inne zdanie, niż reszta klakierów....

Jakoś tak nie lubię się płaszczyć (nie chcę żyć jako płaszczka w 7 wcieleniu) i jakoś tak nie lubię pisać bez sensu, jak typowy Skalniak, który jak nie co powiedzieć to mówi "Jau, Jau"....

Ja nigdy nie mówię "Jau, Jau" - ja mówie prosto i szczerze "lubię Cię" albo "wk....asz mnie"....

Koniec końców - KOTY wygrywają a nie MYSZY Smile Więc nie gań mnie za buńczuczność, egocentryzm, itp...

Morał:
1. Lepiej pisać bez sensu co chwilę, byle się Pani na Y. podobało....
2. Ale odetchniesz jak wyjadę (liczysz dni? Ja też) Smile

TIG
Powrót do góry
yasminum
PostWysłany: 2 Paź 2008, 9:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mr TIG napisał:

Wiele słów ze słownika wyciągnęłaś Moja droga, żeby określić moją skromną osobę.
TIG

Oj tam zaraz ze słownika. Gdybym pogrzebała w słowniku, to później sama mogłabym miec problem ze zrozumieniem co miałam na myśli język
Poza tym muszę ćwiczyć erudycję skoro ostatnio większośc moich rozmów wygląda:
"A. A. U. Ghy" i w odpowiedzi "E. Hy. Hy. A."Very Happy
Ale jest nadzieja Ĺźe niebawem dojdziemy do "Gu gu" Wink

Mr TIG napisał:

Ale odetchniesz jak wyjadę (liczysz dni? Ja też) Smile
TIG

brawa brawa brawa
Urodzony pochlebca. Sam sobie pochlebia. lol

A na serio jesli tu Ci tak zle, to zycze wszystkiego najlepszego tam gdzie bedzie Ci dobrze.
Powrót do góry
Highlander
Gość
PostWysłany: 2 Paź 2008, 15:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

161,97 ISK za euro czyli 21,11zł. za 1000 ISK. Shocked
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Newsy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 62, 63, 64  Następny
Strona 22 z 64

Skocz do: