Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| alice47
| Dołączył: 06 Lip 2008 | Posty: 113 | Skąd: Akranes |
|
Wysłany: 20 Lip 2008, 1:24 Temat postu: |
|
|
SĹusznie zrobili, za duĹźo tolerancji teraz jest. KrĂłlik i vandall potwierdzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Dołączył: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 20 Lip 2008, 1:26 Temat postu: |
|
|
nabierz kochanie powietrza, bo Ci lico purpurowe sie zrobilo!  _________________ "NajczÄĹciej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet majÄ
Äwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KO
 | Dołączył: 10 Maj 2006 | Posty: 492 | Skąd: z piekĹa |
|
Wysłany: 20 Lip 2008, 1:57 Temat postu: |
|
|
alice47 napisał: | SĹusznie zrobili, za duĹźo tolerancji teraz jest. |
Nie "zrobili" tylko "zrobiĹ", bo to byĹ jeden czĹowiek
http://youtube.com/watch?v=OpX3XdU-V9o
PozdrĂłwka _________________ (_!_)
o
0
O |
|
Powrót do góry |
|
 |
| alice47
|
Wysłany: 20 Lip 2008, 2:20 Temat postu: |
|
|
WielkiBialyKrolik napisał: | nabierz kochanie powietrza, bo Ci lico purpurowe sie zrobilo!  |
Nie purpurowe tylko blade, kochanie. Jak czĹowieka cholera bierze to blednie. Ty masz odwrotnie, kwiatuszku? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| alice47
|
Wysłany: 20 Lip 2008, 2:28 Temat postu: |
|
|
Z durnowatego brytyjskiego humoru jeszcze najbardziej strawny byĹ Benny Hill. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KO
|
Wysłany: 20 Lip 2008, 2:32 Temat postu: |
|
|
alice47 napisał: |
Z durnowatego brytyjskiego humoru jeszcze najbardziej strawny byĹ Benny Hill. |
Nie znasz sie monty pajton rzÄ
dzi
http://youtube.com/watch?v=arCITMfxvEc _________________ (_!_)
o
0
O |
|
Powrót do góry |
|
 |
| alice47
|
Wysłany: 20 Lip 2008, 2:43 Temat postu: |
|
|
KO napisał: |
dzi
|
Ja wiem. SÄ
ludzie co jedzÄ
tÄ ĹmierdzÄ
cÄ
amoniakiem rybÄ i uwaĹźajÄ
to za delikates. Niestety dla normalnego czĹowieka jest to tylko tym na co wyglÄ
da. ĹmierdzÄ
cym gĂłwnem, ktĂłrego nawet pies by nie ruszyĹ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KO
|
Wysłany: 20 Lip 2008, 2:51 Temat postu: |
|
|
alice47 napisał: | KO napisał: |
dzi
|
Niestety dla normalnego czĹowieka jest to tylko tym na co wyglÄ
da. ĹmierdzÄ
cym gĂłwnem, ktĂłrego nawet pies by nie ruszyĹ  |
Ja nawet wierzÄ, Ĺźe monty pajton moĹźe kogoĹ nie ĹmieszyÄ, ale za cholerÄ nie mogÄ tego zrozumieÄ
Czyli jednak jestem czĹowiekiem wiary  _________________ (_!_)
o
0
O |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Dołączył: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 20 Lip 2008, 3:32 Temat postu: |
|
|
KO znowu ma racje. ja tam lubie Monty Pythona, podobno John Cleese jest teraz wolny, ehh, gdybym byla starsza! no ale trudno, pozostaje mi tylko ogladac ich skecze i smiac sie az do bolu miesni brzucha. nikt chyba nie mial tylu idiotycznych pomyslow co oni  _________________ "NajczÄĹciej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet majÄ
Äwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maggie
| Dołączył: 19 Sie 2008 | Posty: 88 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 26 Wrz 2008, 20:51 Temat postu: Re: chrzeĹcijanie |
|
|
azatka napisał: | Witam!Szukam polskich chrzeĹcijan na Islandii.Przez chrzeĹcijanina rozumiem czĹowieka, ktĂłry uznaje Jezusa Chrystusa za Boga i wyznaje Go swoim Panem i Zbawicielem.Pozdrawiam |
Witaj azatka,
Jak fajnie widziec ze inne wierzace osoby tez bywaja na tym forum. Dziekuje za zalozenie tego waznego watku. Jestem chrzescijanka, a moje zycie oddalam Jezusowi kilka lat temu. W nastepnym miesiacu przeprowadzam sie na Islandie i bardzo chetnie spotkam Cie na nabozenstwie. Gdzie i kiedy macie spotkania modlitewne? Niedawno zauwazylam, ze powstaje strona Polskiej Spolecznosci Chrzescijanskiej na Islandii http://www.123.is/jarek/
Mam nadzieje ze z Boza pomoca beda nawracaly sie kolejne, samotne i zagubione osoby.
Pozdrawiam serdecznie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| forlorn
| Dołączył: 24 Sie 2007 | Posty: 135 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 27 Wrz 2008, 11:35 Temat postu: Re: chrzeĹcijanie |
|
|
maggie napisał: | azatka napisał: | Witam!Szukam polskich chrzeĹcijan na Islandii.Przez chrzeĹcijanina rozumiem czĹowieka, ktĂłry uznaje Jezusa Chrystusa za Boga i wyznaje Go swoim Panem i Zbawicielem.Pozdrawiam |
Witaj azatka,
Jak fajnie widziec ze inne wierzace osoby tez bywaja na tym forum. Dziekuje za zalozenie tego waznego watku. Jestem chrzescijanka, a moje zycie oddalam Jezusowi kilka lat temu. W nastepnym miesiacu przeprowadzam sie na Islandie i bardzo chetnie spotkam Cie na nabozenstwie. Gdzie i kiedy macie spotkania modlitewne? Niedawno zauwazylam, ze powstaje strona Polskiej Spolecznosci Chrzescijanskiej na Islandii http://www.123.is/jarek/
Mam nadzieje ze z Boza pomoca beda nawracaly sie kolejne, samotne i zagubione osoby.
Pozdrawiam serdecznie. |
obyĹcie tylko kochani chrzeĹcijanie nie zrobili z Islandii tego co zrobiliĹcie z Polski. nie ufam wam, nie lubie was potraficie wszytko niszczyÄ a przy tym zasĹaniaÄ siÄ tzw "dobrem ogĂłlnym" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| alice47
|
Wysłany: 27 Wrz 2008, 17:52 Temat postu: Re: chrzeĹcijanie |
|
|
maggie napisał: | Mam nadzieje ze z Boza pomoca beda nawracaly sie kolejne, samotne i zagubione osoby.
|
A czy samotne, zagubione osoby nie mogÄ
byÄ juĹź wierzÄ
ce i muszÄ
byÄ nawracane?
Nie jestem moĹźe tak radykalna w poglÄ
dach jak forlon, ale myĹlÄ, Ĺźe wiara to sprawa indywidualna kaĹźdego czĹowieka. Nawracanie jakoĹ kojarzy mi siÄ z ogniem i mieczem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maggie
| Dołączył: 19 Sie 2008 | Posty: 88 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 30 Wrz 2008, 14:41 Temat postu: Re: chrzeĹcijanie |
|
|
alice47 napisał: | maggie napisał: | Mam nadzieje ze z Boza pomoca beda nawracaly sie kolejne, samotne i zagubione osoby.
|
A czy samotne, zagubione osoby nie mogÄ
byÄ juĹź wierzÄ
ce i muszÄ
byÄ nawracane?
Nie jestem moĹźe tak radykalna w poglÄ
dach jak forlon, ale myĹlÄ, Ĺźe wiara to sprawa indywidualna kaĹźdego czĹowieka. Nawracanie jakoĹ kojarzy mi siÄ z ogniem i mieczem. |
Widzisz alice47, wszyscy potrzebuja nawrocenia, jak powiada Pismo Swiete. Przypomnij sobie rozmowe Jezusa z Nikodemem opisana w Ewangelii sw.Jana, rozdzial 3.
“A byĹ czĹowiek z faryzeuszĂłw imieniem Nikodem, dostojnik Ĺźydowski. Ten przyszedĹ do Jezusa w nocy i rzekĹ mu:
Mistrzu! Wiemy, Ĺźe przyszedĹeĹ od Boga jako nauczyciel; nikt bowiem takich cudĂłw czyniÄ by nie mĂłgĹ, jakie Ty czynisz, jeĹliby BĂłg z nim nie byĹ.
OdpowiadajÄ
c Jezus, rzekĹ mu:
ZaprawdÄ, zaprawdÄ, powiadam ci, jeĹli siÄ kto NIE NARODZI NA NOWO, nie moĹźe ujrzeÄ KrĂłlestwa BoĹźego.
RzekĹ mu Nikodem:
JakĹźe siÄ moĹźe czĹowiek narodziÄ, gdy jest stary? CzyĹź moĹźe powtĂłrnie wejĹÄ do Ĺona matki swojej i urodziÄ siÄ?
OdpowiedziaĹ Jezus:
ZaprawdÄ, zaprawdÄ, powiadam ci, jeĹli siÄ kto nie narodzi z wody i z Ducha, nie moĹźe wejĹÄ do KrĂłlestwa BoĹźego. Co siÄ narodziĹo z ciaĹa, ciaĹem jest, a co siÄ narodziĹo z Ducha, duchem jest. Nie dziw siÄ, Ĺźe ci powiedziaĹem: Musicie siÄ na nowo narodziÄ. Wiatr wieje, dokÄ
d chce, i szum jego sĹyszysz, ale nie wiesz, skÄ
d przychodzi i dokÄ
d idzie; tak jest z kaĹźdym, kto siÄ narodziĹ z Ducha.
OdpowiedziaĹ Nikodem i rzekĹ do niego:
JakĹźe to siÄ staÄ moĹźe?
OdpowiedziaĹ Jezus i rzekĹ mu:
JesteĹ nauczycielem w Izraelu, a tego nie wiesz? ZaprawdÄ, zaprawdÄ powiadam ci, co wiemy, to mĂłwimy, i co widzieliĹmy, o tym Ĺwiadczymy, ale Ĺwiadectwa naszego nie przyjmujecie. JeĹli nie wierzycie, gdy wam mĂłwiĹem o ziemskich sprawach, jakĹźe uwierzycie, gdy wam bÄdÄ mĂłwiĹ o niebieskich?
A nikt nie wstÄ
piĹ do nieba, tylko Ten, ktĂłry zstÄ
piĹ z nieba, Syn CzĹowieczy. I jak MojĹźesz wywyĹźszyĹ wÄĹźa na pustyni, tak musi byÄ wywyĹźszony Syn CzĹowieczy. Aby kaĹźdy, kto weĹ wierzy, nie zginÄ
Ĺ, ale miaĹ Ĺźywot wieczny. Albowiem tak BĂłg umiĹowaĹ Ĺwiat, Ĺźe Syna swego jednorodzonego daĹ, aby kaĹźdy, kto weĹ wierzy, nie zginÄ
Ĺ, ale miaĹ Ĺźywot wieczny. Bo nie posĹaĹ BĂłg Syna na Ĺwiat, aby sÄ
dziĹ Ĺwiat, lecz aby Ĺwiat byĹ przez niego zbawiony. Kto wierzy w niego, nie bÄdzie sÄ
dzony; kto zaĹ nie wierzy, juĹź jest osÄ
dzony dlatego, Ĺźe nie uwierzyĹ w imiÄ jednorodzonego Syna BoĹźego.
A na tym polega sÄ
d, Ĺźe ĹwiatĹoĹÄ przyszĹa na Ĺwiat, lecz ludzie bardziej umiĹowali ciemnoĹÄ, bo ich uczynki byĹy zĹe. KaĹźdy bowiem, kto Ĺşle czyni, nienawidzi ĹwiatĹoĹci i nie zbliĹźa siÄ do ĹwiatĹoĹci, aby nie ujawniono jego uczynkĂłw. Lecz kto postÄpuje zgodnie z prawdÄ
, dÄ
Ĺźy do ĹwiatĹoĹci, aby wyszĹo na jaw, Ĺźe uczynki jego sÄ
dokonane w Bogu.”
Narodzic na nowo to tyle samo co nawrocic sie do Boga). Zatem jak widzisz wszyscy ludzie potrzebuja nawrocenia, nie tylko samotni i zagubieni.
A jesli chodzi o wypowiedz forlona, to doprawdy nie wiem na czym mialby polegac jego radykalizm, bo nie bardzo rozumiem co mial na mysli piszac co zrobilismy z Polski. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| frost
| Dołączył: 25 Sie 2007 | Posty: 15 | |
|
Wysłany: 3 Paź 2008, 19:36 Temat postu: |
|
|
Zabawny temat  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Lundii ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 20 Lip 2008 | Posty: 136 | Skąd: . . . |
|
Wysłany: 3 Paź 2008, 20:12 Temat postu: |
|
|
to juz jest przesada, ale kto co lubi |
|
Powrót do góry |
|
 |
| forlorn
|
Wysłany: 3 Paź 2008, 20:18 Temat postu: Re: chrzeĹcijanie |
|
|
maggie napisał: |
A jesli chodzi o wypowiedz forlona, to doprawdy nie wiem na czym mialby polegac jego radykalizm, bo nie bardzo rozumiem co mial na mysli piszac co zrobilismy z Polski. |
pisze sie "forlorna" a poza tym widze Ĺźe myĹlenie Cie jednak boli<hahaha> albo przynajmniej "rzymykasz" oczka na wiele spraw! "...co zrobiliĹmy z Polski" Ĺlepa?? gĹucha?? 95% chrzeĹcijan (coĹ koĹo tego podobno) i SÄ EFEKTY  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| forlorn
|
Wysłany: 3 Paź 2008, 20:20 Temat postu: |
|
|
miaĹo byÄ "przymykasz" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Lundii ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 20 Lip 2008 | Posty: 136 | Skąd: . . . |
|
Wysłany: 3 Paź 2008, 20:21 Temat postu: |
|
|
obyĹcie tylko kochani chrzeĹcijanie nie zrobili z Islandii tego co zrobiliĹcie z Polski. lol nie ufam wam, nie lubie was potraficie wszytko niszczyÄ a przy tym zasĹaniaÄ siÄ tzw "dobrem ogĂłlnym"
popieram |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Macias
| Dołączył: 20 Wrz 2008 | Posty: 13 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 4 Paź 2008, 3:25 Temat postu: |
|
|
http://bartek9011.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?406909
poczytaj uwaznie nie tylko w tych smieciach ale nawet same prrrroctwa biblijne siostro sistar , jak jeszcze dodaÄ do tego przebiegunowanie to juz pora wracac do polski bÄ
dz conajmniej ewakuowaÄ siÄ z wyspy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Macias
| Dołączył: 20 Wrz 2008 | Posty: 13 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 4 Paź 2008, 3:34 Temat postu: |
|
|
chwila, a co z ludzmi co nie umilowali ciemnoĹci a ich uczynki byly dobre ale Jezus i caĹa jego kultura byĹy mu obce? TeĹź maja przejehane? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|