reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

chrześcijanie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Kultura
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
alice47

PostWysłany: 20 Lip 2008, 1:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Słusznie zrobili, za dużo tolerancji teraz jest. Królik i vandall potwierdzi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
WielkiBialyKrolik

PostWysłany: 20 Lip 2008, 1:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nabierz kochanie powietrza, bo Ci lico purpurowe sie zrobilo! Smile
KO

PostWysłany: 20 Lip 2008, 1:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

alice47 napisał:
Słusznie zrobili, za dużo tolerancji teraz jest.

Nie "zrobili" tylko "zrobił", bo to był jeden człowiek

http://youtube.com/watch?v=OpX3XdU-V9o

PozdrĂłwka
O
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
alice47

PostWysłany: 20 Lip 2008, 2:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WielkiBialyKrolik napisał:
nabierz kochanie powietrza, bo Ci lico purpurowe sie zrobilo! Smile

Nie purpurowe tylko blade, kochanie. Jak człowieka cholera bierze to blednie. Ty masz odwrotnie, kwiatuszku?
Powrót do góry
alice47

PostWysłany: 20 Lip 2008, 2:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KO napisał:

PozdrĂłwka

Z durnowatego brytyjskiego humoru jeszcze najbardziej strawny był Benny Hill.
Powrót do góry
KO

PostWysłany: 20 Lip 2008, 2:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

alice47 napisał:
KO napisał:

PozdrĂłwka

Z durnowatego brytyjskiego humoru jeszcze najbardziej strawny był Benny Hill.

Nie znasz sie lol monty pajton rządzi Very Happy

http://youtube.com/watch?v=arCITMfxvEc
O
Powrót do góry
alice47

PostWysłany: 20 Lip 2008, 2:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KO napisał:

Ja wiem. Są ludzie co jedzą tę śmierdzącą amoniakiem rybę i uważają to za delikates. Niestety dla normalnego człowieka jest to tylko tym na co wygląda. Śmierdzącym gównem, którego nawet pies by nie ruszył Smile
Powrót do góry
KO

PostWysłany: 20 Lip 2008, 2:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

alice47 napisał:
KO napisał:

Niestety dla normalnego człowieka jest to tylko tym na co wygląda. Śmierdzącym gównem, którego nawet pies by nie ruszył Smile

Ja nawet wierzę, że monty pajton może kogoś nie śmieszyć, ale za cholerę nie mogę tego zrozumieć Smile

Czyli jednak jestem człowiekiem wiary Smile
O
Powrót do góry
WielkiBialyKrolik

PostWysłany: 20 Lip 2008, 3:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KO znowu ma racje. ja tam lubie Monty Pythona, podobno John Cleese jest teraz wolny, ehh, gdybym byla starsza! Very Happy no ale trudno, pozostaje mi tylko ogladac ich skecze i smiac sie az do bolu miesni brzucha. nikt chyba nie mial tylu idiotycznych pomyslow co oni Smile
maggie

PostWysłany: 26 Wrz 2008, 20:51    Temat postu: Re: chrześcijanie Odpowiedz z cytatem

azatka napisał:
Witam!Szukam polskich chrześcijan na Islandii.Przez chrześcijanina rozumiem człowieka, który uznaje Jezusa Chrystusa za Boga i wyznaje Go swoim Panem i Zbawicielem.Pozdrawiam

Witaj azatka,

Jak fajnie widziec ze inne wierzace osoby tez bywaja na tym forum. Dziekuje za zalozenie tego waznego watku. Jestem chrzescijanka, a moje zycie oddalam Jezusowi kilka lat temu. W nastepnym miesiacu przeprowadzam sie na Islandie i bardzo chetnie spotkam Cie na nabozenstwie. Gdzie i kiedy macie spotkania modlitewne? Niedawno zauwazylam, ze powstaje strona Polskiej Spolecznosci Chrzescijanskiej na Islandii http://www.123.is/jarek/
Mam nadzieje ze z Boza pomoca beda nawracaly sie kolejne, samotne i zagubione osoby.

Pozdrawiam serdecznie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
forlorn

PostWysłany: 27 Wrz 2008, 11:35    Temat postu: Re: chrześcijanie Odpowiedz z cytatem

maggie napisał:
azatka napisał:
Witam!Szukam polskich chrześcijan na Islandii.Przez chrześcijanina rozumiem człowieka, który uznaje Jezusa Chrystusa za Boga i wyznaje Go swoim Panem i Zbawicielem.Pozdrawiam

Witaj azatka,

Jak fajnie widziec ze inne wierzace osoby tez bywaja na tym forum. Dziekuje za zalozenie tego waznego watku. Jestem chrzescijanka, a moje zycie oddalam Jezusowi kilka lat temu. W nastepnym miesiacu przeprowadzam sie na Islandie i bardzo chetnie spotkam Cie na nabozenstwie. Gdzie i kiedy macie spotkania modlitewne? Niedawno zauwazylam, ze powstaje strona Polskiej Spolecznosci Chrzescijanskiej na Islandii http://www.123.is/jarek/
Mam nadzieje ze z Boza pomoca beda nawracaly sie kolejne, samotne i zagubione osoby.

Pozdrawiam serdecznie.

obyście tylko kochani chrześcijanie nie zrobili z Islandii tego co zrobiliście z Polski. lol nie ufam wam, nie lubie was potraficie wszytko niszczyć a przy tym zasłaniać się tzw "dobrem ogólnym"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
alice47

PostWysłany: 27 Wrz 2008, 17:52    Temat postu: Re: chrześcijanie Odpowiedz z cytatem

maggie napisał:

A czy samotne, zagubione osoby nie mogą być już wierzące i muszą być nawracane?

Nie jestem może tak radykalna w poglądach jak forlon, ale myślę, że wiara to sprawa indywidualna każdego człowieka. Nawracanie jakoś kojarzy mi się z ogniem i mieczem.
Powrót do góry
maggie

PostWysłany: 30 Wrz 2008, 14:41    Temat postu: Re: chrześcijanie Odpowiedz z cytatem

alice47 napisał:
maggie napisał:

A czy samotne, zagubione osoby nie mogą być już wierzące i muszą być nawracane?

Nie jestem może tak radykalna w poglądach jak forlon, ale myślę, że wiara to sprawa indywidualna każdego człowieka. Nawracanie jakoś kojarzy mi się z ogniem i mieczem.

Widzisz alice47, wszyscy potrzebuja nawrocenia, jak powiada Pismo Swiete. Przypomnij sobie rozmowe Jezusa z Nikodemem opisana w Ewangelii sw.Jana, rozdzial 3.

“A był człowiek z faryzeuszĂłw imieniem Nikodem, dostojnik Ĺźydowski. Ten przyszedł do Jezusa w nocy i rzekł mu:
Mistrzu! Wiemy, że przyszedłeś od Boga jako nauczyciel; nikt bowiem takich cudów czynić by nie mógł, jakie Ty czynisz, jeśliby Bóg z nim nie był.
Odpowiadając Jezus, rzekł mu:
Zaprawdę, zaprawdę, powiadam ci, jeśli się kto NIE NARODZI NA NOWO, nie może ujrzeć Królestwa Bożego.
Rzekł mu Nikodem:
Jakże się może człowiek narodzić, gdy jest stary? Czyż może powtórnie wejść do łona matki swojej i urodzić się?
Odpowiedział Jezus:
Zaprawdę, zaprawdę, powiadam ci, jeśli się kto nie narodzi z wody i z Ducha, nie może wejść do Królestwa Bożego. Co się narodziło z ciała, ciałem jest, a co się narodziło z Ducha, duchem jest. Nie dziw się, że ci powiedziałem: Musicie się na nowo narodzić. Wiatr wieje, dokąd chce, i szum jego słyszysz, ale nie wiesz, skąd przychodzi i dokąd idzie; tak jest z każdym, kto się narodził z Ducha.
Odpowiedział Nikodem i rzekł do niego:
Jakże to się stać może?
Odpowiedział Jezus i rzekł mu:
Jesteś nauczycielem w Izraelu, a tego nie wiesz? Zaprawdę, zaprawdę powiadam ci, co wiemy, to mówimy, i co widzieliśmy, o tym świadczymy, ale świadectwa naszego nie przyjmujecie. Jeśli nie wierzycie, gdy wam mówiłem o ziemskich sprawach, jakże uwierzycie, gdy wam będę mówił o niebieskich?
A nikt nie wstąpił do nieba, tylko Ten, który zstąpił z nieba, Syn Człowieczy. I jak Mojżesz wywyższył węża na pustyni, tak musi być wywyższony Syn Człowieczy. Aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny. Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny. Bo nie posłał Bóg Syna na świat, aby sądził świat, lecz aby świat był przez niego zbawiony. Kto wierzy w niego, nie będzie sądzony; kto zaś nie wierzy, już jest osądzony dlatego, że nie uwierzył w imię jednorodzonego Syna Bożego.
A na tym polega sąd, Ĺźe światłość przyszła na świat, lecz ludzie bardziej umiłowali ciemność, bo ich uczynki były złe. KaĹźdy bowiem, kto Ĺşle czyni, nienawidzi światłości i nie zbliĹźa się do światłości, aby nie ujawniono jego uczynkĂłw. Lecz kto postępuje zgodnie z prawdą, dąży do światłości, aby wyszło na jaw, Ĺźe uczynki jego są dokonane w Bogu.”

Narodzic na nowo to tyle samo co nawrocic sie do Boga). Zatem jak widzisz wszyscy ludzie potrzebuja nawrocenia, nie tylko samotni i zagubieni.

A jesli chodzi o wypowiedz forlona, to doprawdy nie wiem na czym mialby polegac jego radykalizm, bo nie bardzo rozumiem co mial na mysli piszac co zrobilismy z Polski.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
frost

PostWysłany: 3 Paź 2008, 19:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zabawny temat Idea1
Powrót do góry
Lundii
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 3 Paź 2008, 20:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to juz jest przesada, ale kto co lubi
Powrót do góry
forlorn

PostWysłany: 3 Paź 2008, 20:18    Temat postu: Re: chrześcijanie Odpowiedz z cytatem

maggie napisał:

A jesli chodzi o wypowiedz forlona, to doprawdy nie wiem na czym mialby polegac jego radykalizm, bo nie bardzo rozumiem co mial na mysli piszac co zrobilismy z Polski.

pisze sie "forlorna" a poza tym widze że myślenie Cie jednak boli<hahaha> albo przynajmniej "rzymykasz" oczka na wiele spraw! "...co zrobiliśmy z Polski" ślepa?? głucha?? 95% chrześcijan (coś koło tego podobno) i SĄ EFEKTY Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Powrót do góry
forlorn

PostWysłany: 3 Paź 2008, 20:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miało być "przymykasz"
Powrót do góry
Lundii
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 3 Paź 2008, 20:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

obyście tylko kochani chrześcijanie nie zrobili z Islandii tego co zrobiliście z Polski. lol nie ufam wam, nie lubie was potraficie wszytko niszczyć a przy tym zasłaniać się tzw "dobrem ogólnym"

popieram
Powrót do góry
Macias

PostWysłany: 4 Paź 2008, 3:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://bartek9011.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?406909

poczytaj uwaznie nie tylko w tych smieciach ale nawet same prrrroctwa biblijne siostro sistar , jak jeszcze dodać do tego przebiegunowanie to juz pora wracac do polski bądz conajmniej ewakuować się z wyspy
Powrót do góry
Macias

PostWysłany: 4 Paź 2008, 3:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chwila, a co z ludzmi co nie umilowali ciemności a ich uczynki byly dobre ale Jezus i cała jego kultura były mu obce? Też maja przejehane?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Kultura Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 3 z 6

Skocz do: