Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
|
Wys砤ny: 28 Pa 2008, 14:31 Temat postu: |
|
|
JA SIE PISZE  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 28 Pa 2008, 14:46 Temat postu: |
|
|
mozemy posmigac po hetlishendi jest tam kilka fajnych sciezek |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Dziadek ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 2
| Do潮czy: 09 Sie 2007 | Posty: 149 | Sk眃: Hafnarfjordur |
|
Wys砤ny: 28 Pa 2008, 16:04 Temat postu: 4x4 |
|
|
w t膮 Helgine pada dzeszcz ....czekam na 艣niegu mn贸stwo.Mo偶e 8,9 listopad..
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mjkl ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 26 Pa 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wys砤ny: 28 Pa 2008, 16:42 Temat postu: Re: 4x4 |
|
|
Dziadek napisa: | w t膮 Helgine pada dzeszcz ....czekam na 艣niegu mn贸stwo.Mo偶e 8,9 listopad..
pozdrawiam |
moze az tak bardzo padac nie bedzie. ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 28 Pa 2008, 17:12 Temat postu: |
|
|
dziadek boi sie ze zmoknie hehe ,>...<<<<<<< >>>>>>>> bedzie blotko i chlapa sam miod nie pykaj i wez krzycha |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| roger9300 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 07 Sty 2008 | Posty: 463 | |
|
Wys砤ny: 28 Pa 2008, 19:44 Temat postu: landmannalaugar |
|
|
z ta pogoda to bywa roznie, wczorajsze prognozy byly laskawsze, wiec moze by tak zaczac jakies przygotowania i zadzwonic do schroniska tur. czy jest otwarte o tej porze roku.
pozdro _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
Leave nothing but footprints.
Make nothing but memories.
http://picasaweb.google.pl/charzynskibartlomiej |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 28 Pa 2008, 20:12 Temat postu: |
|
|
no to co chlopaki jedziem na landmannalaugar moglo by sie cos zorganizowac  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 10:15 Temat postu: Re: 4x4 |
|
|
mjkl napisa: | Dziadek napisa: | w t膮 Helgine pada dzeszcz ....czekam na 艣niegu mn贸stwo.Mo偶e 8,9 listopad..
pozdrawiam |
moze az tak bardzo padac nie bedzie. ;] |
http://www.vedur.is/vedur/spar/stadaspar
szukuje bryke na 8,9 ...i wam to radze!  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| stan
 | Do潮czy: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 10:44 Temat postu: Re: 4x4 |
|
|
Dziadek napisa: |
ja tam juz bardziej wierze w newsy na dv.is niz w dlugoterminowe prognozy na vedur.is  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 10:45 Temat postu: Re: 4x4 |
|
|
stan napisa: | Dziadek napisa: |
ja tam juz bardziej wierze w newsy na dv.is niz w dlugoterminowe prognozy na vedur.is  |
ja tak pol na pol. ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| wibranag
| Do潮czy: 13 Pa 2008 | Posty: 5 | |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 15:07 Temat postu: |
|
|
witam ekip臋!
ja tak偶e zastanawiam si臋 nad wybraniem z wami, ale...
1. nie chcia艂bym op贸藕nia膰 wycieczki z racji tego, 偶e to b臋dzie m贸j pierwszy teren...serio. dopiero niedawno kupi艂em jeepa i jestem kompletnie"艣wie偶y".
2. autko wprawdzie by艂o na kanale i og贸lny przegl膮d wypad艂 jak najbardziej na plus, jednak brak w nim jakiegokolwiek wyposa偶enie pomocniczego na wypadek zakopania si臋/awarii. nie mam nawet 艂opaty, opony zapasowej, lewarka itd.
3. czy m贸g艂bym liczy膰 na spor膮 wyrozumia艂o艣膰 , czy lepiej poczeka膰 z wypadami do lata?
dajcie zna膰 czy "g艂臋boka woda" czy przeczekanie i mo偶e 艂atwiejsza trasa. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 15:15 Temat postu: |
|
|
dasz rade. ja ostatnio przypalilem sprzeglo, zrobilem prawie fikolka w tyl + jakies zwarcie w instalacji przy kablach od haka, ze gdzies pod maska ciagle cos sie smazy... a przejezdzajac przez rzeke chcialem wrzucic dwojke... i spoko jest. ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 17:54 Temat postu: |
|
|
moj pierwszy gropowy wypad w teren to thorsmork. ja znow probowalem przekraczac rzeki z rozpedu i wjechac nawet na 3, na szczescie przy wylocie, zalalem silnik. przy pierwzszej glebszej przeprawie mialem takiego stracha,nic nie napisze bo to nie do opisania, azonka to powiedziala ze dalej nie jedzie, a zeby wogole pojechala to mosialem ja oszukac co do ilosci brodow, mowilem ze sa 3 a ona po 15 przestala liczyc
tak ze nie ma strachu dasz rade napewno nie zostaniesz sam w polu
dodam ze zalozylem 33-ki do galopka i tez nie moge sie doczekac jak sie sprawdzi w terenie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 18:17 Temat postu: |
|
|
czyli juto dzwonie w sprawie schroniska , ja bym proponowal jak na poczatku- wyjazd w sobote rano i powrot w niedziele, proponuje wszystkim przygotowac cieply spiworek, jakis prowiant, browar lub cos mocniejszego, jesli ktos jest zainteresowany to piszcie na priv lub dzwoncie 8416645 , jakie autko i ile osob , ja mam terrnao na 31" i 3 pasazerow, pojedzie na pewno edward (terrano na 35") i mariusx , _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| HARRY75
 | Do潮czy: 15 Cze 2007 | Posty: 417 | Sk眃: z K膮towni |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 18:37 Temat postu: |
|
|
RAFFI napisa: | DZIADEK KRZYSIEK PRZEPRASZAM ZE PRZESZKADZAM !!!!!! ALE RUSZAMY xxxx GDZIES JUTRO CZY NIE CZAS UCIEKA (WIADOMOSC DLA PANA OD WINDY --- KOLEGO CZAS SIE ODEZWAC) PAS  |
ja jestem od windy i si臋 odzywam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 19:46 Temat postu: |
|
|
chlopaki podobno na islandii produkowane sa dystanse na sprezyny amortyzatorow sluzace do "skromnego" "liftu" furki wiecie moze gdzie potrzebne mi dwa na tyl i moze na przod tez |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 19:48 Temat postu: |
|
|
RAFFI napisa: | chlopaki podobno na islandii produkowane sa dystanse na sprezyny amortyzatorow sluzace do "skromnego" "liftu" furki wiecie moze gdzie potrzebne mi dwa na tyl i moze na przod tez |
i ja bym tez reflektowal |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 23:31 Temat postu: |
|
|
odnosnie wyjazdu - jutro wieczorem szczegoly ))powinno byc kolo 10 osob, ale konkrety jutro _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| wibranag
| Do潮czy: 13 Pa 2008 | Posty: 5 | |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 11:59 Temat postu: |
|
|
my艣la艂臋m, 偶e data wyjazdu zaproponowana przez dziadka...w ten weekend nie mam szans pojecha膰. odbieram moja dziewuch臋, bo przylatuje z polski(tak!tak!wiem, 偶e trend jest inny).
mo偶e nast臋pnym razem... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 16:25 Temat postu: 8,9 |
|
|
wibranag napisa: | my艣la艂臋m, 偶e data wyjazdu zaproponowana przez dziadka...w ten weekend nie mam szans pojecha膰. odbieram moja dziewuch臋, bo przylatuje z polski(tak!tak!wiem, 偶e trend jest inny).
mo偶e nast臋pnym razem... |
Ja w ten weekend odpadam !!
Ale jest kilku ch臋tnych na 8,9 ...wiec jak kto艣 ma ochot臋 w slo艅cu zmierza膰 do Landmannalaugur to zbierzmy 艂opaty ,liny i naprzr贸d.
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|