Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| mjkl ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Doczy: 26 Pa 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysany: 10 Lis 2008, 0:05 Temat postu: |
|
|
ansswis napisa: | Zdecydowanie sie z panem zgadzam mi rowniez nie podoba sie to, ze jedna osoba mianuje sie przedstawicielem calej islandzkiej polonii i to co ciekawsze bez niczyjej zgody, poprostu od tak sobie i jak sie domyslam dla wlasnych jedynie celow albo co gorsze dla zaistnienia.
Mialam przyjemnosc korzystac z pomocy pana konsula kilkukrotnie i bez wzgledu na to czy byl mi pomocny czy nie nadal nie uwazam zebym potrzebowala mediatora, a juz napewno nie biegajacego w pomaranczowych rajtuzach chlopaczka, ktory zamiast zyc wlasym zyciem opowiada na forum kto z kim w konsulacie spi.
Kazdy ma swoje zdanie na temat pracy konsulatu ale raczej niewielu czuje potrzebe oglaszania go na forum. |
nie mianuje sie przedstawicielem calej islandzkiej polonii. & o czyja zgode niby mialem prosic? zatroskanego? zaistniec tez nie musze. bo i po co.
tez mialem okazje korzystac z pomocy pana konsula. urzedas od papierow z niego przedni. i nic poza tym. chociaz czasem tez srednio sie w sprawach roznych orientuje.
btw to pomaranczowe to nie rajtuzy tylko takie poucinane skarpety. zyje wlasnym zyciem. nie narzekam. _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 10 Lis 2008, 0:09 Temat postu: |
|
|
viking napisa: | Cytat: | a ja proponuje ankiete kto za mjkl a kto za naszym konsulem |
W tym wszystkim nie chodzi za kim jesteśmy.
Ja też nie przepadam za Panem Konsulem, ale z tego powodu nie robię szczeniackich awantur rzucając wulgaryzmami na lewo i prawo.
Nawet żeby kogoś xxxxć należy wykazać się klasą a nie prostactwem.
Ale Mjkl już gdzieś wspominał...
Cytat: | w dodatku wiesniak jestem... |
|
zeby kogos xxxx nie trzeba wykazywac sie klasa. wystarczy skutecznosc. nawet wyrachowanym specjalnie byc nie trzeba... _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Farben Lehre ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
| Doczy: 28 Gru 2006 | Posty: 36 | |
|
Wysany: 10 Lis 2008, 0:22 Temat postu: |
|
|
jestem za mjkl :Duzo pracy w to wkłada!!!! masz u mnie 100 %% poparcja jako przedstawiciel plebsu dawaj do przodu drąz to jeszcze bardziej dobrze ci idzie Powodzenia masz dar  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 10 Lis 2008, 0:27 Temat postu: Re: ankieta |
|
|
hraun napisa: | Farben Lehre napisa: | a ja proponuje ankiete kto za mjkl a kto za naszym konsulem sprawdzmy sie sami a co !!! |
Licz się z tym, że mjkl nie ma szans! Za konsulem będzie dużo więcej osób, bo "wyjdą z podziemi" Ci, którzy się w ogóle w tym temacie nie udzielają i mają głęboko w xxxx co też za głupoty wypisuje się w wątkach tego typu. o! |
tym co zalezy wlasnie wylaza z podziemi raczej bo chlopaczek ma sporo na sumieniu i w tak krotkim okresie czasu odkrecic pewnych rzeczy latwo mu nie bedzie. a na odkreceniu pewnych rzeczy raczej zalezec mu bedzie...
pamietacie pewna zeszloroczna kwestie zwiazana z ekstradycja polska-islandia? to nie takie proste... & wiecie tez, ze za przestepstwa podatkowe na islandii kuje sie na nieco dluzej niz za gwalt?
& to nie jest sprawa ja vs konsul. to jest moje publiczne pizganie na instytucje, ktorej jakosc dzialania kwestionuje i podwazam + zarzucam pewne nieuczciwosci. mam do tego pelne prawo. z niego tez korzystam. poleca ci konsulowie. beda nastepni. im tez na rece patrzec sie bedzie. i pewnie tez poleca. to juz nie te czasy... & nie poleca z okazji tej pisaniny, poleca za ogolna nieudolnosc a raczej to, ze doprowadzili do sytuacji, ze ktos im spojrzal na rece & za prawdopodobne defraudowanie publicznych pieniedzy, co swoja droga ma miejsce praktycznie w kazdym urzedzie w kraju czy zagranica. to cale *** to tak przy okazji. co by uwage zwrocic. kto do tej pory nie polapal sie jeszcze w temacie to i tak sie nie polapie.
+ poziom calego tego pizgania na konsulat dostosowany jest do poziomu osob, ktore pizgam. proste. skuteczne. efektywne. w dodatku z pewna dawka humoru... zatem efektowne.
& ten humor to mniej wiecej na poziomie pigwy, trutnia, cioci frąckowiak czy tlove... moze troche wyzej. moze nizej. se kazdy sam niech oceni. _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 10 Lis 2008, 0:34 Temat postu: |
|
|
Farben Lehre napisa: | jestem za mjkl :Duzo pracy w to wkłada!!!! masz u mnie 100 %% poparcja jako przedstawiciel plebsu dawaj do przodu drąz to jeszcze bardziej dobrze ci idzie Powodzenia masz dar  |
efekt tego mojego pisania tutaj + innych dzialan jest zasluga nie tylko moja, ale calkiem juz sporej grupki osob. & dla jasnosci, dla bardziej ociezalych umyslowo, nie reprezentuje zadnej grupy osob/interesow/partii/itp/itd poza swoim wlasnym. nie szukam poklasku bo go nie potrzebuje. realizuje sie na pare innych sposobow. nie planuje zostawac konsulem czy jakimkolwiek innym urzedasem czy rzecznikiem czegos czy kogos z oficjalnymi wladzami rp zwiazanych bo jak juz pisalem - raczej nie lubie dawac xxxx ani robic laski.
mam niewyparzona gebe. umim pizgac. to pizgam. _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrt do gry |
|
 |
| viking User bywa złośliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Doczy: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 10 Lis 2008, 2:16 Temat postu: |
|
|
Mjkl ja też uważam że Pan Michał i cała jego administracja się nie sprawdza.
Czasami zapominają że na Islandii językiem urzędowym jest język Islandzki a nie język Polski /takie osobiste doświadczenie z pracownikami konsulatu/, Pan Michał w moim odczuciu karierowicz potrafi się znaleźć w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze. Jak już gdzieś napisałem taki Dyzma.
Bierze na siebie zasługi innych osób, o czym wspominał nawet Pan Bartoszek, który to razem z Panem Witkiem /nie będę wymieniał z nazwiska gdyż nie wiem czy by sobie ta osoba tego życzyła/ i innymi osobami zabiegał o powstanie placówki na Islandii jeszcze za czasów jak Pan Michał Sikorski bawił się prawdopodobnie żołnierzykami. Ale w dobrym momencie wpadł na pomysł wykreowania się na speca od Islandii i mamy teraz tego efekt. No ale cóż...
Ja rozumiem Mjkl że walczysz w słusznej sprawie i patrzysz na ręce urzędnikom państwowym, ale jak już podkreślałem to wcześniej, należy to robić w moim przekonaniu na poziomie a nie w Twoim stylu. Zgadza się że teraz rzucanie obelgami, wyzwiskami i wulgaryzmami jest takie cool, widać to chociażby w Polskim parlamencie, ale powiem Ci jedno, sobie również wystawiasz opinie.
Odpiszesz pewnie że Tobie na opinii nie zależy, no i dobrze.
Jeżeli z takim przekonaniem żyje Ci się lepiej.................................... _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| maka-rena
 | Doczy: 27 Wrz 2008 | Posty: 102 | |
|
Wysany: 10 Lis 2008, 3:32 Temat postu: |
|
|
mjkl napisa: | Farben Lehre napisa: | jestem za mjkl :Duzo pracy w to wkłada!!!! masz u mnie 100 %% poparcja jako przedstawiciel plebsu dawaj do przodu drąz to jeszcze bardziej dobrze ci idzie Powodzenia masz dar  |
efekt tego mojego pisania tutaj + innych dzialan jest zasluga nie tylko moja, ale calkiem juz sporej grupki osob. & dla jasnosci, dla bardziej ociezalych umyslowo, nie reprezentuje zadnej grupy osob/interesow/partii/itp/itd poza swoim wlasnym. nie szukam poklasku bo go nie potrzebuje. realizuje sie na pare innych sposobow. nie planuje zostawac konsulem czy jakimkolwiek innym urzedasem czy rzecznikiem czegos czy kogos z oficjalnymi wladzami rp zwiazanych bo jak juz pisalem - raczej nie lubie dawac xxxx ani robic laski.
mam niewyparzona gebe. umim pizgac. to pizgam. |
wiesz co...zaczynam w Ciebie wierzyć coraz bardziej!!! Twoje pluzganie w gruncie rzeczy ma sens wszak ...cel uświeca środki... a cel masz dobry- chcesz żeby durniów przestali z nas robić i uczciwie wykonywali swoją robotę za którą bardziej niż uczciwe wynagrodzenia dostają!!! Zdziałałeś już wiele- samo zaintersowanie Pana Profesora o tym świadczy! zatem.....mjkl na prezydenta!!!! Kto za?????????
ps. Pan Profesor na specjalistę Public Relations!!!! |
|
Powrt do gry |
|
 |
| stan
 | Doczy: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysany: 10 Lis 2008, 4:08 Temat postu: |
|
|
maka-rena napisa: | Pana Profesora |
nie każdy kto nosi okulary jest profesorem  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 10 Lis 2008, 16:39 Temat postu: |
|
|
mjkl napisa: |
mam niewyparzona gebe. umim pizgac. to pizgam. |
Popieram sens dzialan mAjk3La w calej rozciaglosci, wladza jest dla nas - to spoleczenstwo czyli my jest "organem zatrudniajacym" wladze i to my od tych darmozjadow mamy pelne prawo wymagac wypelniania zadan im powierzonych. ONI SA DLA NAS! Nie odwrotnie.
Co do stylu...jest taki kierunek w sztuce zwany punk - mowie sztuce gdyz to nie tylko muzyka ale i pewien styl zycia. Przedstawiciele owego nurtu zawsze glosno krzyczeli o tym co ich boli, mieli okreslony stosunek do przedstawicieli wladzy i nie przebierali w slowach by ukazac prawdziwe oblicze co poniektorych kolokwialnie nazywanych "swiniami". Choc to dla osob pokroju np Pana Bartoszka moze wydac sie szokujace, bylo to trafne a i szokujace byc mialo, by zwrocic uwage na problem. Wszystko po to by odejsc od schematu delikatnych filozoficznych pogadanek, walnac piescia w stol i po mesku niewybrednie nazwac rzeczy po imieniu, tak jak na to zasluguja. W mysl tej filozofii rozmowcy pokroju Pana Bartoszka nalezaloby okazac pelen szacunek a dla rozmowcy pokroju leniwego urzedaska zyjacego niezle za pieniadze spoleczenstwa, bedacego owa "swinia" w ladnym garniturze, tego szacunku poskapic.
Ja osobiscie uzywalbym co prawda innego jezyka niz mjkl, kwestia innego "stajla", ale mjkl lubi prowokowac i rozumiem dlaczego tak wlasnie robi. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| ansswis
| Doczy: 11 Wrz 2007 | Posty: 307 | |
|
Wysany: 10 Lis 2008, 19:28 Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie nie jestem fanka pracownikow konsulatu ale jak cos mi nie pasuje to potrafie sobie z tym poradzic, wiem gdzie i jak napisac odpowiednie pisemko i jak trzeba kims potrzasnac to raczej sie nie zastanawiam.
Zgadzam sie z tym, ze jest spora grupa osob ktore mysla podobnie jak MJKL ale tylko on jeden ma potrzebe chwalic sie swoimi poczynaniami na forum, wiec jesli nie dla zaistnienia to moze dla aprobaty, z nudow, moze sie chwali trudno ocenic. Chociaz nie ma sie raczej czym chwalic, ze sie potrafi kogos z "zpizgac".
Mimo, ze moim zdaniem do zalatwiania takich spraw potrzeba bardziej wyrafinowanych srodkow i odpowiednich slow, trzymam za Ciebie kciuki, czekam na dowody (defraudacja o ktora go oskarzasz i skad masz ta sume do wykorzystania w tym roku) bo jesli twoje oskarzenia sa prawdziwe to postaram sie przylozyc do tego zeby marzenia chlopca o byciu konsulem rozwialy sie raz na zawsze. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| sjb
| Doczy: 09 Lis 2008 | Posty: 16 | Skd: Reykjavík |
|
Wysany: 10 Lis 2008, 21:17 Temat postu: |
|
|
Szanowny Panie Administratorze,
Zanim napisałem wczoraj swój pierwszy tekst, zapoznałem się dokładnie z Regulaminem, gdyż jestem u Pana gościem, więc staram się w miarę możliwości dostosować swoje zachowanie do tradycji panujących w domu gospodarza. Mam nadzieję, że moja pierwsza wizyta nie naruszyła etykiety określonej we wspomnianym dokumencie.
Wizyta nie była jednak miła, jak - być może naiwnie - się spodziewałem, ponieważ zachowanie i styl wyrażania się niektórych gości bardzo wyraźnie naruszały zasady przez Pana określone. Rozumiem, że stali bywalcy, który odwiedzili już Pana ponad 1800 razy, są zapewne przyjaciółmi domu i zasady regulaminu ich już nie dotyczą, a Pan ich wulgarne zachowanie najwyraźniej akceptuje.
Wpadam dziś tylko na krótko, by powiedzieć, że - dopóki na Pana salonach brylować będzie Krzysztof S., alias Mjkl, odwiedzać Pana nie mam zamiaru. Nie czuję najmniejszej ochoty na dysputy z wodzirejem, gdyż otwarcie oświadczył, iż nadal lżyć będzie i poniżać innych.
Na koniec drobny prywatny apel do innych gości: Proszę nie tytułować mnie profesorem - jestem magistrem filologii. (Dwadzieścia parę lat temu uczyłem wprawdzie w szkole średniej, gdzie nauczycieli zwyczajowo tytułuje się profesorami, ale nie sądzę, by byli wśród Państwa moi dawni uczniowie - choć oczywiście wykluczyć tego nie mogę).
Pozdrawiam i żegnam wszystkich,
magister zwyczajny
Stanisław J. Bartoszek |
|
Powrt do gry |
|
 |
| stan
|
Wysany: 10 Lis 2008, 22:44 Temat postu: |
|
|
sjb napisa: | Szanowny Panie Administratorze...
|
jak już się wytnie te wszystkie 'ą' i 'ę'. to mi wyszło "jesteście zbyt wielkimi burakami bym z wami dyskutował, na polemikę nie liczcie bo tu nie mój poziom"
stara polonia widze taka salonowa, na nowa tak troche z brudem pod paznokciami. hmmmmmm |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 10 Lis 2008, 23:23 Temat postu: |
|
|
nie musze zgadzac sie z trescia, kazdy ma prawo do wlasnego zdania, ale jesli chodzi o forme to STAN nie nabijaj sie z tego czlowieka, jest jakby nie patrzec czlowiekiem wyksztalconym, a to chyba nie jest wada do wytykania. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| stan
|
Wysany: 10 Lis 2008, 23:32 Temat postu: |
|
|
Sxxxxn napisa: | nie musze zgadzac sie z trescia, kazdy ma prawo do wlasnego zdania, ale jesli chodzi o forme to STAN nie nabijaj sie z tego czlowieka, jest jakby nie patrzec czlowiekiem wyksztalconym, a to chyba nie jest wada do wytykania. |
gdyby mnie chwalil ktos z takim avatarem to na miejscu sjb bym sie nie cieszyl
poza tym ja sie absolutnie nie nabijalem, po prostu napisalem jak odebralem tego posta. nie bylo w nim zadnego merytorycznego odniesienia, glosu w dyskusji tylko stwierdzenie ze dopoki mjkl i jemu podobni sa w tej piaskownicy to ja zbieram swoje zabawki i sie wynosze. i nie wiem czy sjb tak razi tutejszy jezyk czy zrobil to po prostu z braku kontrargumentow. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| matkowski
 | Doczy: 04 Pa 2007 | Posty: 37 | Skd: Reykjavik/Częstochowa |
|
Wysany: 11 Lis 2008, 1:37 Temat postu: |
|
|
myślę, że dopiero po wniknięciu w głębszy sens tej dyskusji można dostrzec co się tu dzieje. Uważam za historycznie i społecznie konieczne powstawanie takich czy innych awantur, które biorą sobie za cel poczynania władzy. Jest to nic innego jak tylko jeden z wyznaczników przekształcania się naszej małej Polonii w społeczeństwo obywatelskie. Wszak w państwach zachodnich każdy polityk musi zaakceptować fakt, że wszelkie jego poczynania będą szeroko komentowane, a każda wpadka obnażona jeśli nie przez media to właśnie przez szeroką "społeczność internetową", a szacunek dla władzy jest wyraźnie oddzielony od pobłażliwości dla tejże. Biorąc to pod uwagę sądzę, iż głosy uciszające szeroko pojętą krytykę są jak najbardziej nie na czasie.
Według mnie ciężar krytyki znajduje się po prostu w niewłaściwym miejscu; PRowo poprawne byłoby założenie bloga na głównej stronie Konsulatu, gdzie takie dyskusje mogłyby się przenieść. _________________ tam dom mój gdzie buty moje |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 11 Lis 2008, 9:24 Temat postu: |
|
|
Stan, nie odnioslem wrazenia ze pan Bartoszek ma jakis osobisty uraz do obecnych na tym forum, sadze ze raczej drazni go jezyk jakim sie tu poslugujemy. nikogo nie chce bronic, nie musze podzielac pogladow pana Bartoszka, nie musze zgadzac sie z cenami jakie wystawia za tlumaczenie dokumentow ale z ludzmi jego pokroju nie dyskutuje sie uzywajac wulgaryzmow i slow obrazliwych, sadze ze argumenty w poprawnej polszczyznie wywolaja jakas reakcje i chec do dyskusji. samo zycie  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 11 Lis 2008, 9:26 Temat postu: |
|
|
a swoja droga, ciekawe jakby to forum wygladalo gdyby zamiast przeklenstw uzywac slowa 'zaba' ( Froskur nie bierz tego do siebie ), Stan ja sie Twojego awatara nie czepiam  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Froskur
 | Doczy: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 11 Lis 2008, 10:13 Temat postu: |
|
|
Sxxxxn napisa: | a swoja droga, ciekawe jakby to forum wygladalo gdyby zamiast przeklenstw uzywac slowa 'zaba' ( Froskur nie bierz tego do siebie ), Stan ja sie Twojego awatara nie czepiam  |
no no !
ale tak serio: ja juz wole czytac 'zaba' co drugie slowo..
bardzo dobry pomysl..  _________________ Imperare sibi maximum est imperium |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 11 Lis 2008, 10:24 Temat postu: |
|
|
sjb napisa: | Szanowny Panie Administratorze,
Zanim napisałem wczoraj swój pierwszy tekst, zapoznałem się dokładnie z Regulaminem, gdyż jestem u Pana gościem, więc staram się w miarę możliwości dostosować swoje zachowanie do tradycji panujących w domu gospodarza. Mam nadzieję, że moja pierwsza wizyta nie naruszyła etykiety określonej we wspomnianym dokumencie. |
ja rowniez. prosze przeczytac tresc regulaminu raz jeszcze i wskazac, w ktorym miejscu go zlamalem. jednoczesnie ponawiam prosbe, by nie splycal ani nie podchodzil pan do problemu powierzchownie, jak pan to czyni teraz - to juz jednak pana problem.
sjb napisa: | Wizyta nie była jednak miła, jak - być może naiwnie - się spodziewałem, ponieważ zachowanie i styl wyrażania się niektórych gości bardzo wyraźnie naruszały zasady przez Pana określone. Rozumiem, że stali bywalcy, który odwiedzili już Pana ponad 1800 razy, są zapewne przyjaciółmi domu i zasady regulaminu ich już nie dotyczą, a Pan ich wulgarne zachowanie najwyraźniej akceptuje. |
dotycza jak najbardziej. za 'przyjaciela domu' raczej rowniez nie uchodze. jesli ma pan jednak problemy ze zrozumieniem badz dotarciem do sedna wytlumacze - wulgarne zachowanie wynika z samej istoty problemu. nie jest prowokacja, spamem czy proba obrazenia kogokolwiek. jest otwarta, w pelni zasluzona krytyka, dostosowana poziomem do poziomu zachowana osoby czy osob, ktorych ten temat dotyczy. jezyk, ktorego tu uzylem w tym przypadku nie jest zbyt ostry, bo biorac pod uwage poczynania osob, ktorych temat dotyczy, slowa powszechnie uwazane za obrazliwe, powinny znajdowac sie w co drugim zdaniu. tak jednak nie jest. wplatane sa w wypowiedzi tez, nie dlatego, iz brakuje argumentow tylko by wyartykulowac pewne kwestie. i to dziala.
sjb napisa: | Wpadam dziś tylko na krótko, by powiedzieć, że - dopóki na Pana salonach brylować będzie Krzysztof S., alias Mjkl, odwiedzać Pana nie mam zamiaru. Nie czuję najmniejszej ochoty na dysputy z wodzirejem, gdyż otwarcie oświadczył, iż nadal lżyć będzie i poniżać innych. |
nie musi pan dyskutowac ze mna. moze pan ustosunkowac sie do tematu, wyrazic swa opinie. btw jesli wypisze sie z forum, zmienie nicka, zarejestruje sie jako ktos inny zaczynajac z zerowym kontem zechce pan zaszczycic nas swa obecnoscia? prosze wybaczyc, ale takie 'nie bo nie' raczej slabo przemawia... i do mnie i zapewne do wiekszosci czytajacych to forum. a moze powinienem byl urodzic sie w miesiacu parzystym? albo przefarbowac wlosy przy okazji? ;]
& to raczej nie salony a cos w rodzaju publicznego jarmarku gdzie prawo glosu i wypowiedzi ma kazdy. takie obrazanie sie pozwala zakwestionowac pana, byc moze deklarowana, bezstronnosc czy jakakolwiek chec czy niechec do ustosunkowania sie do tematu dyskusji i postawic niemalze w tym samym szeregu z osobami, ktorych ten temat dotyczy.
sjb napisa: | Na koniec drobny prywatny apel do innych gości: Proszę nie tytułować mnie profesorem - jestem magistrem filologii. (Dwadzieścia parę lat temu uczyłem wprawdzie w szkole średniej, gdzie nauczycieli zwyczajowo tytułuje się profesorami, ale nie sądzę, by byli wśród Państwa moi dawni uczniowie - choć oczywiście wykluczyć tego nie mogę).
Pozdrawiam i żegnam wszystkich,
magister zwyczajny
Stanisław J. Bartoszek |
prywatna rada, z calym szacunkiem, jesli moge, zanim sprobuje pan kogokolwiek skrytykowac prosze upewnic sie czy ta krytyka ma wogole sens i jakim echem odbije sie, gdyz pokazal pan, ze mimo wieku i pewnego doswiadczenia w dyskusji, czy raczej probie jej nawiazania, doswiadczenia tego jednak bardzo zabraklo i tym 'ą' i 'ę' narazil sie pan niemalze na smiesznosc podwazajac swoj wlasny autorytet.
pozegnal sie pan, zatem zapewne nie odczyta juz pan tych slow, jednak wierze, ze ta stanowczosc zostanie jednak przezwyciezona ciekawoscia. zapewne tak bedzie.
od siebie jeszcze tylko dodam, cytujac przy okazji: "w /tyłku/ mam konwenanse. a jak." ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 11 Lis 2008, 10:27 Temat postu: |
|
|
matkowski napisa: | myślę, że dopiero po wniknięciu w głębszy sens tej dyskusji można dostrzec co się tu dzieje. Uważam za historycznie i społecznie konieczne powstawanie takich czy innych awantur, które biorą sobie za cel poczynania władzy. Jest to nic innego jak tylko jeden z wyznaczników przekształcania się naszej małej Polonii w społeczeństwo obywatelskie. Wszak w państwach zachodnich każdy polityk musi zaakceptować fakt, że wszelkie jego poczynania będą szeroko komentowane, a każda wpadka obnażona jeśli nie przez media to właśnie przez szeroką "społeczność internetową", a szacunek dla władzy jest wyraźnie oddzielony od pobłażliwości dla tejże. Biorąc to pod uwagę sądzę, iż głosy uciszające szeroko pojętą krytykę są jak najbardziej nie na czasie.
Według mnie ciężar krytyki znajduje się po prostu w niewłaściwym miejscu; PRowo poprawne byłoby założenie bloga na głównej stronie Konsulatu, gdzie takie dyskusje mogłyby się przenieść. |
szacunek dla wladzy jest tez wprost proporcjonalny do stosunku tejze do spoleczenstwa/plebsu. a co do bloga na stronie konsulatu - wiadomo jak by moderacja takiego bloga wygladala. ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
|
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach
|
|