reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 117, 118, 119 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
yourbrotherthebeer

Do潮czy: 15 Lis 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 15 Mar 2009, 15:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a gdzie mozna usunac ciaze?
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
faket

Do潮czy: 13 Gru 2008
PostWys砤ny: 15 Mar 2009, 16:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yourbrotherthebeer napisa:
a gdzie mozna usunac ciaze?

To pytanie to chyba nie na tym watku,tu pisza dziewczyny ktore sa w ciazy i z tym wlasnie jest zwiazany ten watek.Z takim pytaniem to gdzie indziej.Powodzenia
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
DarkAngelKate

Do潮czy: 15 Lut 2009
Sk眃: K贸pavogur
PostWys砤ny: 15 Mar 2009, 16:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moja znajoma poszla pierwszy raz do lekarza prywatnie i pierwsze pytanie lekarza bylo takie czy chce miec dziecko czy nie, kosztuje to chyba 100tys i 3 dni w szpitalu
lucia22

Do潮czy: 10 Mar 2009
Sk眃: kopavogur
PostWys砤ny: 17 Mar 2009, 16:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej kochane, mam pytanie. Jestem w 8 tyg ci膮偶y a pracuje na Islandii dopiero 3 miesi膮ce, jak wygl膮da sprawa z ubezpieczeniem? Czy b臋d臋 musia艂a za wszystko p艂aci膰??? Prosz臋 o odp buziaki dla wszystkich przysz艂ych mam i dla tych kt贸re ju偶 tul膮 swoje male艅stwa:))
Powr髏 do g髍y
dorcia_4

Do潮czy: 24 Cze 2007
Sk眃: ...
PostWys砤ny: 17 Mar 2009, 17:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny by艂am dzisiaj na usg 3d, co艣 niesamowitego polecam wszystkim. Mamy 40 zdj臋膰 i 7 filmik贸w dobrej jako艣ci. Tak偶e polecam w miare wczesny tydzie艅 ci膮偶y. Ja jestem w 25 i Pani powiedzia艂a, 偶e to dobry czas, 偶e nie ma du偶o w贸d i dziecko nie jest jeszcze bardzo du偶e. Bo偶e jak cudownie by艂o zobaczy膰 te male艅kie st贸pki, paluszki i potwierdzenie m臋sko艣ci hihih Very Happy
Powr髏 do g髍y
ASIA81
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
Do潮czy: 30 Pa 2007
Sk眃: GRENSASVEGUR
PostWys砤ny: 17 Mar 2009, 20:14    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Ale Ci fajnie dorcia 4, ja te偶 mia艂am ochot臋 na 3D, ale nie chcemy zna膰 p艂ci dziecka i dlatego si臋 powstrzyma艂am.Teraz jestem w 30 tyg i ju偶 troszk臋 za p贸藕no, bo jak pisa艂a艣 3D najlepiej zrobic w okolicach 25 tyg. Very Happy pozdrawiam serdecznie
Powr髏 do g髍y
dorcia_4

PostWys砤ny: 17 Mar 2009, 20:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Asiu zdania na temat kiedy robi膰 to usg 3d s膮 podzielone wi臋c wyb贸r nale偶y do Was. Ja widzia艂am fotki z 28 i dalszych tygodni i nie by艂am przekonana. A co do p艂ci to jak powiecie, 偶e nie chcecie wiedzie膰 to Wam nie powiedz膮Smile
Powr髏 do g髍y
dasha

Do潮czy: 23 Kwi 2008
PostWys砤ny: 18 Mar 2009, 14:40    Temat postu: basen dla niemowlaka Odpowiedz z cytatem

czesc dziewczyny chcialam sie spytac czy orientujecie sie moze gdzie sa jakies fajne baseny w okolicach reykjaviku dla malych dzieciaczkow, ogladalam dzisiaj zdjecia zbasenu w keflawiku...pelna rewelacja!maja sliczne zabawki dla dzieciaczkow:)))
Powr髏 do g髍y
lenka087

Do潮czy: 12 Mar 2009
Sk眃: Keflavik/ 脕sbr煤
PostWys砤ny: 19 Mar 2009, 14:58    Temat postu: ?????????? Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie zgromadzone na tym forum przysz艂e mamusie oraz te kt贸re ju偶 maja swoje pociechy Very Happy

Prosz臋 o pomoc i podpowiedz gdy偶 jestem w takiej o to sytuacji:
Jestem w ci膮偶y w 32tygodniu i pracuje na Is oko艂o 1,5roku. Odk膮d jestem w ci膮偶y prawie ka偶dego miesi膮ca by艂am na zwolnieniu zreg贸艂y oko艂o 3-4dni i normalnie mi za nie p艂acili. A teraz gdy od pocz膮tku marca przesta艂am pracowa膰 a lekarz internista wystawi艂 mi zwolnienie: pierwsze do 18 marca a drugie od 19 do nie okre艣lonej daty (czyli prawid艂owo do kwietnia gdy偶 mam macierzy艅ski rozpocz膮膰 wcze艣niej o miesi膮c!). Prawid艂owo powinnam dosta膰 ju偶 wyp艂at臋 (gdy偶 mam co 2tyg p艂acone) ale jej nie otrzyma艂am. Wi臋c mam pytanie czy to mo偶liwe 偶e te 2 dni w miesi膮cu tzw. veikury co przysloguja pracownikowi mog膮 by膰 w jakis spos贸b wi膮zane z zwolnieniami od lekarza?????/ I czy to tylko urlopowe??? A zwolnienia powinny by膰 rozpatrzone oddzielnie???
Je艣li tak to czy mog艂abym z tym zwolnieniem i艣膰 do zwi膮zk贸w 偶eby mi za Marzec zap艂acili Question Question Question Question
Powr髏 do g髍y
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 19 Mar 2009, 15:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem powinna艣 sie najpierw zapyta膰 pracodawcy czemu ci nie zap艂aci艂 za zwolnienie lekarskie. Dopiero p贸藕niej kiedy ci dalej nie zap艂aci proponuj臋 wzi膮膰 to zwolnienie i i艣膰 do zwi膮zk贸w.
Powr髏 do g髍y
dorcia_4

PostWys砤ny: 19 Mar 2009, 16:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

By膰 mo偶e wykorzysta艂a艣 ju偶 p艂atne dni chorobowe w pracy, zapytaj o to. Je艣li tak to niech zak艂ad pracy wystawi Ci pismo, 偶e sko艅czy艂y Ci si臋 p艂atne dni i id藕 z tym do zwi膮zk贸w.
Powr髏 do g髍y
lenka087

Do潮czy: 12 Mar 2009
Sk眃: Keflavik/ 脕sbr煤
PostWys砤ny: 19 Mar 2009, 18:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzi臋ki bardzo za rady . Jeszcze chcia艂abym sie zapyta膰 gdzie znajduj膮 si臋 zwi膮zki zawodowe??? Czy s膮 one r贸wnie偶 w Keflaviku Question jak tak to gdzie.
Powr髏 do g髍y
natalia

Do潮czy: 18 Lut 2009
Sk眃: islandia
PostWys砤ny: 19 Mar 2009, 21:49    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

czy ktoras z was moze wie czy ojciec dziecka moze oddac matce swoje 3 miesiace macierzynskiego zeby miala cale 9 miesiecy
dorcia_4

PostWys砤ny: 19 Mar 2009, 22:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podobno nie mo偶e odda膰 tych swoich 3 miesi臋cy....
Zwi膮zki to zalezy do jakich nale偶ysz, musisz sprawdzi膰.
Powr髏 do g髍y
DarkAngelKate

Do潮czy: 15 Lut 2009
Sk眃: K贸pavogur
PostWys砤ny: 19 Mar 2009, 22:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

prawda, mezczyzna nie moze oddac swoich 3 miesiecy, jesli ich nie wykozysta, one po prostu przepadaja. mozesz swoje macierzynskie rozlozyc sobie na rok czasu. wiadomo ze bedziesz miala placone troche mniej, ale dluzej w domku z dzieckiem. pozdrawiam.
Magda77

Do潮czy: 10 Lip 2008
PostWys砤ny: 20 Mar 2009, 10:27    Temat postu: oddam pieluchy Odpowiedz z cytatem

Witam Mamusie- mam do oddania pieluchy EURO SHOPPER 4-9 kg, je艣li kt贸ra艣 u偶ywa to z mi艂膮 ch臋ci膮 odst膮pi臋 Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
zocha79
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 01 Cze 2007
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 20 Mar 2009, 14:35    Temat postu: Re: ?????????? Odpowiedz z cytatem

[quote="lenka087"]Witam wszystkie zgromadzone na tym forum przysz艂e mamusie oraz te kt贸re ju偶 maja swoje pociechy Very Happy

Prosz臋 o pomoc i podpowiedz gdy偶 jestem w takiej o to sytuacji:
Jestem w ci膮偶y w 32tygodniu i pracuje na Is oko艂o 1,5roku. Odk膮d jestem w ci膮偶y prawie ka偶dego miesi膮ca by艂am na zwolnieniu zreg贸艂y oko艂o 3-4dni i normalnie mi za nie p艂acili. A teraz gdy od pocz膮tku marca przesta艂am pracowa膰 a lekarz internista wystawi艂 mi zwolnienie: pierwsze do 18 marca a drugie od 19 do nie okre艣lonej daty (czyli prawid艂owo do kwietnia gdy偶 mam macierzy艅ski rozpocz膮膰 wcze艣niej o miesi膮c!). Prawid艂owo powinnam dosta膰 ju偶 wyp艂at臋 (gdy偶 mam co 2tyg p艂acone) ale jej nie otrzyma艂am. Wi臋c mam pytanie czy to mo偶liwe 偶e te 2 dni w miesi膮cu tzw. veikury co przysloguja pracownikowi mog膮 by膰 w jakis spos贸b wi膮zane z zwolnieniami od lekarza?????/ I czy to tylko urlopowe??? A zwolnienia powinny by膰 rozpatrzone oddzielnie???
Je艣li tak to czy mog艂abym z tym zwolnieniem i艣膰 do zwi膮zk贸w 偶eby mi za Marzec zap艂acili Question Question Question Question[/quote]

By艂am w podobnej sytuacji i dop贸ki mia艂am jeszcze wejkury to zak艂ad p艂aci艂 a p贸藕niej w zwi膮zkach powiedzieli 偶e reszta zwolnienia wlicza si臋 w macierzy艅ski.Zacznij papiery za艂atwia膰 jak najszybciej, ja po urodzeniu c贸rki lata艂am jeszcze po urz臋dach ale wszystko mi wyr贸wnali wi臋c si臋 nie martw kasa nie przepadnie.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
zocha79
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 01 Cze 2007
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 20 Mar 2009, 14:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lucia22 napisa:
Hej dziewcz臋ta:) mam pytanie co do Domus Medica, czy tam jest kto艣 kto zna j臋zyk polski, czy w gr臋 wchodzi tylko porozumiewanie sie w j臋zyku angielskim b膮d藕 islandzkim???

A od czego s膮 t艂umacze na Islandii i to darmowe wystarczy 偶e przy zamawianiu wizyty powiesz 偶e chcesz t艂umacza i nie ma problemu z j臋zykiem
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
kasia11

Do潮czy: 20 Sty 2009
PostWys砤ny: 21 Mar 2009, 11:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam mam pytanie na jakiej ulicy znajduje si臋 LANDSPITALI w poniedzia艂ek mam badania w tym szpitalu a nie chce b艂膮dzi膰 i si臋 sp贸zni膰 z g贸ry dzi臋ki.
Powr髏 do g髍y
dorcia_4

PostWys砤ny: 21 Mar 2009, 11:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Landspitali jest kilka oddzia艂贸w. Na skierowaniu powinna艣 mie膰 adres a jak nie to mo偶e chocia偶 powiedz jakie badania b臋dziesz mia艂a mo偶e co艣 pomo偶emy.
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 117, 118, 119 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 118 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.