Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
Wysłany: 9 Sty 2009, 18:17 Temat postu: Re: |
|
|
a kto siÄ poĹpieszyĹ i juĹź zjadĹ pasztet to niech zrobi badania lekarskie  _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczepan
| Dołączył: 07 Sty 2009 | Posty: 134 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 9 Sty 2009, 19:08 Temat postu: pasztet |
|
|
Za pozno na badania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Sty 2009, 20:59 Temat postu: |
|
|
Hahahaha !!
Odbiorcy przetworzonych w Islandii krewetek mogliby dostac naglych wymiotow, gdyby dowiedzieli sie ze czesc z nich zostala "odzyskana" ze sciekow, gdzie skazone byly nie tylko dioksynami
Spoko leszcza, jedzcie "pĂłlsku keafu" z irlandzkiego miesa "na zdrowie" !! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 9 Sty 2009, 23:22 Temat postu: |
|
|
A ja myslalam ze to polski pasztet.... tzn z polskiego miesa.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| afganskibicz ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 01 Gru 2008 | Posty: 148 | |
|
Wysłany: 10 Sty 2009, 0:38 Temat postu: |
|
|
lovisa napisał: | A ja myslalam ze to polski pasztet.... tzn z polskiego miesa.. |
o Polskim miÄsiwie to tam moĹźecie pomarzyÄ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 10 Sty 2009, 0:56 Temat postu: |
|
|
afganskibicz napisał: | lovisa napisał: | A ja myslalam ze to polski pasztet.... tzn z polskiego miesa.. |
Polskie miÄcho jedzÄ
w Rosji, a my budujemy druga IrlandiÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| yourbrotherthebeer
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 198 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 10 Sty 2009, 11:34 Temat postu: |
|
|
islandczycy maja najdluzsza srednia zycia na swiecie (no czasem japonczycy ich bija) na rybie i baraninie glownie
im dluzej tu jestem, tym bardziej doceniam zalety baraniego miesa, jesli jest dobrze zrobione (nie gdzies tam na stolowkach zakladowych, tylko przez dobrych kucharzy), to naprawde moze byc smaczne no i w przeciwienstwie dom wieprzowiny duuuzo zdrowsze
ja osobiscie nie tesknie do polskiej swini |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 10 Sty 2009, 16:45 Temat postu: |
|
|
siewa26 napisał: | afganskibicz napisał: | lovisa napisał: | A ja myslalam ze to polski pasztet.... tzn z polskiego miesa.. |
Polskie miÄcho jedzÄ
w Rosji, a my budujemy druga IrlandiÄ |
Polska miÄso jedzÄ
w caĹej europie a najwiÄcej w Polsce
w EĹku jest jeden z najnowoczesniejszych i najwiÄkszych zakĹadĂłw miÄsnych w Polsce. http://www.zm-mazury.pl/ produkuje na rynki krajowe i na export
moĹźna teĹź kupiÄ pĂłĹtusze w zakladzie miesnym OSKAR w nowej wsi eĹckiej , po 7,5 za kilogram i samemu sobie polÄdwice i szynki wÄdziÄ np . u GrzeĹka na kochanowskiego heheheheh |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 10 Sty 2009, 16:47 Temat postu: |
|
|
yourbrotherthebeer a mi smakuje Ĺwiania i baranina, oj ale se cisnienia na baranine teraz narobilem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Marta Luiza
| Dołączył: 05 Lis 2004 | Posty: 310 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 10 Sty 2009, 16:49 Temat postu: |
|
|
afganskibicz napisał: |
Polska miÄso jedzÄ
w EĹku jest jeden z najnowoczesniejszych i najwiÄkszych zakĹadĂłw miÄsnych w Polsce. http://www.zm-mazury.pl/ produkuje na rynki krajowe i na export
moĹźna teĹź kupiÄ pĂłĹtusze w zakladzie miesnym OSKAR w nowej wsi eĹckiej , po 7,5 za kilogram i samemu sobie polÄdwice i szynki wÄdziÄ np . u GrzeĹka na kochanowskiego heheheheh |
Czasami mysle, ze afganskibicz jest radnym w miescie Elk  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 10 Sty 2009, 16:49 Temat postu: |
|
|
yourbrotherthebeer im dluzej tam jestes tym bardziej jestes islandczykiem i bardziej masz chote opluc Swoj rodzimy kraj. Poznalem takich jak ty w realu i tu na forum,
smieje sie z takich ludzi, i szkoda mi was,a zarazem mam glebok. takie 3in1 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 10 Sty 2009, 16:50 Temat postu: |
|
|
Marta Luiza napisał: | afganskibicz napisał: |
Polska miÄso jedzÄ
Czasami mysle, ze afganskibicz jest radnym w miescie Elk  |
NIeeeeeeeeeeeee ja jestem poprostu EĹczaninem z otwartym umysĹem ktĂłry spedzil kilka lat na IS  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 10 Sty 2009, 19:24 Temat postu: |
|
|
Marta Luiza napisał: | Czasami mysle, ze afganskibicz jest radnym w miescie Elk  |
albo z panoramy firm ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 10 Sty 2009, 19:46 Temat postu: |
|
|
mjkl napisał: | Marta Luiza napisał: | Czasami mysle, ze afganskibicz jest radnym w miescie Elk  |
albo z panoramy firm ;] |
nie, juz roziwaliĹmy wszystkie wÄ
tpliwĹci, po za tym ona tak nie myĹli  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| BASAJEW
 | Dołączył: 12 Lis 2008 | Posty: 74 | |
|
Wysłany: 10 Sty 2009, 20:30 Temat postu: |
|
|
Kolejna z wielu przeslanek sklaniajacych do przejscia na diete bezmiesna. Nie mam zamiaru nikogo przekonywac. Poprostu zawsze gdy slysze o zatruciach nieswierzym miesem, dioxynach, chorobach wscieklych krow, higienie produkcji w przetworniach rybnych i miesnych od ludzi ktorzy przy tym pracuja - ciesze sie ze mnie juz te problemy od pewnego czasu nie dotycza , tymbardziej ze przez wiekszosc swojego zycia bylem rasowym miesozerca.
Mimo iz baza gastronomiczna dla wegetarian jest coraz bogatsza i coraz wiecej osob preferuje taka diete, a w sklepach spozywczych coraz wiecej stoisk z "podobno organiczna" zywnoscia ( ciezko to w praktyce sprawdzic), to jednak wegetarianin na Islandii nie ma latwo, a napewno juz nie tanio.
Pozdrawiam wszystkich roslinozercow, bez wzgledu na to czy ktos dorabia sobie do tego jakas ideologie czy nie.
Jedno jest pewne - zadne choroby spowodowane spozyciem produktow miesnych nas nie dotycza ( a jest ich duuuuzo), lacznie z pewna teoria wg ktorej umyslne globalne zatrucie miesa ma byc sposobem na drastyczne ograniczenie naszej populacji w celu unikniecia przeludnienia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 10 Sty 2009, 22:38 Temat postu: |
|
|
dzisiejsze mieso/miesne produkty w ponad 50% sa soja wiec w sumie sa wege. ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Sty 2009, 13:59 Temat postu: |
|
|
mjkl napisał: | dzisiejsze mieso/miesne produkty w ponad 50% sa soja wiec w sumie sa wege. ;] |
skÄ
d te dane ? bardzo ciekawe |
|
Powrót do góry |
|
 |
| yourbrotherthebeer
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 198 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 11 Sty 2009, 17:10 Temat postu: |
|
|
afganskibicz wrzuc na luz juz z tym elkiem
1. moja matka sie tam wychowywala przez kilka lat, naprawde nie ma sie czym chwalic
2. nie opluwam swojego kraju, po prostu staram sie byc obiektywny
3. bardzo mnie cieszy to, ze w polsce dzieje sie coraz lepiej (nawet jesli tak jest tylko w elku)
4. nie przypominam sobie bysmy sie spotkali osobiscie, wiec nie rozumiem, czemu mialbys wiedziec jaki jestem, hehe
5. widac po twojej aktywnosci na forum, ze jednak tam w tym swoim elku nie za bardzo masz sie czym zajac |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
Wysłany: 11 Sty 2009, 17:56 Temat postu: Re: |
|
|
co do EĹku to spoko miasto  _________________ Pozdrawiam |
|