Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| kuki
| Dołączył: 11 Lip 2007 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 11 Lip 2007, 17:43 Temat postu: Lot do islandi na gwaĹt. |
|
|
Witam, siostra znalazĹa mi pracÄ w Rejkjaviku. Mowila, ze najlepiej jakby dotarl na miejsce w przyszlym tygodniu.
Mam pytanie do Was, jak najszybciej i najtaniej dotrzec do Iceland.
ProszÄ o pilnÄ
odpowiedĹş. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Lip 2007, 17:51 Temat postu: |
|
|
teleportacja !!!
poszukaj na forum |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kuki
| Dołączył: 11 Lip 2007 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 11 Lip 2007, 18:51 Temat postu: |
|
|
szukalem. nie ma nic aktualnego.
prosze o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arysta
| Dołączył: 22 Cze 2007 | Posty: 80 | |
|
Wysłany: 11 Lip 2007, 20:26 Temat postu: |
|
|
ja bilety kupowaĹam prze biuro podróşy i oczywiĹcie Ty tez tak bedziesz musiaĹ zrobiÄ. Lece prze kopenhage z warszawy liniami norwegian a potem icelandair ja chciaĹam lecieÄ akurat tymi liniami. za bilet zapĹaciĹam ok 2 tys w dwie strony ale znajomi w maju pĹacili 1,5 tys. odradzam nasze rodzime lini bo bedzie jeszcze drozej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Lip 2007, 13:45 Temat postu: |
|
|
Arysta napisał: | ja bilety kupowaĹam prze biuro podróşy i oczywiĹcie Ty tez tak bedziesz musiaĹ zrobiÄ. |
jak jest niemadry to tez bedzie musial  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arysta
| Dołączył: 22 Cze 2007 | Posty: 80 | |
|
Wysłany: 12 Lip 2007, 15:53 Temat postu: |
|
|
zygzak ja nie mam wprawy w kupowaniu biletĂłw to mĂłj pierwszy raz a swoja drogÄ
to jestem ciekawa jak ty kupujesz swoje oczywiĹcie zaĹóşmy Ĺźe jesteĹ w Polsce? ByĹabym ci wdzieczna aby nie popeĹniaÄ tych samych bĹÄdĂłw. ZapomniaĹam napisaÄ Ĺźe na bilety z Icelandair czekaĹam ponad tydzieĹ bo szĹy do Polski z Islandii. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 12 Lip 2007, 17:01 Temat postu: |
|
|
Arysta napisał: | . ZapomniaĹam napisaÄ Ĺźe na bilety z Icelandair czekaĹam ponad tydzieĹ bo szĹy do Polski z Islandii. |
Moglas kupic na www.icelandair.is lub jesli slabo z islandzkim na www.icelandair.co.uk i bys miala bilet od razu - jesli oczywiscie dysponujesz drukarka . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
Wysłany: 12 Lip 2007, 17:45 Temat postu: |
|
|
Jesli trzeba szybko byÄ na Islandii, to polecam loty z Berlina. MoĹźna wybraÄ tanie linie lotnicze (Iceland Express) lub Icelandair.
Iceland Express to tanie linie lotnicze, wiÄc kupujÄ
c na ostatniÄ
chwilÄ ceny mogÄ
byÄ spore i zbliĹźone do bardziej luksusowego przewoĹşnika jakim jest Icelandair.
P.S.
Na koniec przypomnÄ, Ĺźe jeĹli ktoĹ chce mieÄ jakieĹ polskie wsparcie po kupnie biletu, to powinien kupowaÄ bilety na polskiej stronie tj. www.icelandexpress.pl
ICELAND.PL wspĂłĹpracuje z IE przy sprzedaĹźy biletĂłw, ale my widzimy tylko te bilety, ktĂłre zostaĹy kupione przez polskÄ
stronÄ IE. Jesli ktoĹ kupi na stronie islandzkiej, to my mu nie pomoĹźemy, bo takiej rezerwacji nie widzimy.
Ceny sÄ
i tak identyczne, bo sam zakup jest i tak dokonywany z islandzkiego serwera, ale jeĹli operacjÄ rezerwacji rozpoczyna siÄ na polskiej stronie, to my moĹźemy potem sprawdziÄ, czy zakup zostaĹ dokonany. ZdarzaĹy siÄ przypadki, Ĺźe ludzie dzwonili juĹź z lotnisk, bo coĹ nie pasowaĹo w bilecie, jeĹli kupili bilet na polskiej stronie, mogliĹmy im pomĂłc, a jeĹli kupili ze strony islandzkiej, to niestety musimy ich odesĹaÄ do centrali na Islandii.
OczywiĹcie jeĹli ktoĹ zna islandzki lub angielski to kupowaÄ moĹźe bilety zarĂłwno na polskiej jak i islandzkiej stronie  _________________ CHCESZ WSPOMĂC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPĹAÄ DATEK!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Lip 2007, 18:18 Temat postu: |
|
|
Arysta napisał: | zygzak ja nie mam wprawy w kupowaniu biletĂłw to mĂłj pierwszy raz a swoja drogÄ
to jestem ciekawa jak ty kupujesz swoje oczywiĹcie zaĹóşmy Ĺźe jesteĹ w Polsce? ByĹabym ci wdzieczna aby nie popeĹniaÄ tych samych bĹÄdĂłw. ZapomniaĹam napisaÄ Ĺźe na bilety z Icelandair czekaĹam ponad tydzieĹ bo szĹy do Polski z Islandii. |
ja nie kupuje biletow , to mnie Islandczycy kupuja.Ale nie dlatego ze nie umiem se kupic biletu online tylko dlatego ze jak oni chca mnie do pracy to niech placa za bilet , takie stawiam warunki heheheh |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 13 Lip 2007, 15:02 Temat postu: |
|
|
ja tez polecam zakup Berlin-Reykjavik, Icelanexpress
kupuje sie online, placic trzeba kredytowa,
nie trzeba czekac az bilety przyjda, bo jak sie poda maila, to za 5 minut bilety sa na mailu
a nawet jak sie nie ma drukarki - era biletow drukowanych minela, wystarczy sobie spisac numer rezerwacji i przy odprawie go podac, pani sprawdzi porowna nazwisko z paszportem i frrrrrru
zyzak. kolejny niedowartosciowany, ktory nie umie mowic na temat tylko musi sie glupio pochwalic. JEZU JAK CI ZAZDROSCIMY  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Lip 2007, 17:54 Temat postu: |
|
|
TreĹÄ zmieniona przez admina ze wzglÄdu na zĹamanie regulaminu.
froskur goĹ siÄ !
chciala wiedziec jak kupuje bilety to jej powiedzialem. Ja akurat jestem dowartosciowany i to odpowiednio
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Old Star
| Dołączył: 27 Lip 2006 | Posty: 226 | Skąd: Down Town czyli z Miasta DaunĂłw |
|
Wysłany: 13 Lip 2007, 21:39 Temat postu: |
|
|
Arysta napisał: | ja bilety kupowaĹam prze biuro podróşy i oczywiĹcie Ty tez tak bedziesz musiaĹ zrobiÄ. Lece prze kopenhage z warszawy liniami norwegian a potem icelandair ja chciaĹam lecieÄ akurat tymi liniami. za bilet zapĹaciĹam ok 2 tys w dwie strony ale znajomi w maju pĹacili 1,5 tys. odradzam nasze rodzime lini bo bedzie jeszcze drozej. |
Tak z ciekawoĹci...
Jakie to rodzime linie lotnicze, tzn. jak rozumiem - polskie - latajÄ
na IslandiÄ?
Pzdr,
OS _________________ Kto pisze prawdÄ, ten nie jest kochany..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 14 Lip 2007, 14:22 Temat postu: |
|
|
Old Starze z calym szacunkiem do Ciebie jako do mojego przyszlego tescia ale zawsze do wszystkiego musisz sie przyczepic. Chodzilo Jej o lot Z Warszawy do Kopenhagi zamiast LOTu (CW nie lata do CPH) wybrala tanie linie Norwegian - ja tych linii nie lubie ( LOTu zreszta tez) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| thomase
| Dołączył: 22 Lis 2006 | Posty: 129 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 15 Lip 2007, 0:52 Temat postu: |
|
|
a jakie linie polecacie? skoro norwegian nie? bo ja kupilem sobie tydzien temu bilet w dwie strony waw-cph i zaplacilem 340 zl plus bagaz 25 zl nigdy tymi liniami nie latalem ale mam nadzieje ze bedzie dobrze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Lip 2007, 12:45 Temat postu: |
|
|
thomase napisał: | a jakie linie polecacie? skoro norwegian nie? bo ja kupilem sobie tydzien temu bilet w dwie strony waw-cph i zaplacilem 340 zl plus bagaz 25 zl nigdy tymi liniami nie latalem ale mam nadzieje ze bedzie dobrze  |
Thomase nie wnikaj co tutaj pisza, bo tu masa glupot jest
Lepiej samemu sie przekonac.
Lecialem norwegianem CPH do WAW i nie rozumiem dlaczego ktos pisze, ze nie lubi tych linii, ze sa zle i je odradza
Mnie zadne problemy nie spotkaly , wszystko bylo jak nalezy. tanio,polaczenia ok, komfort taki sam jak w innych tanich liniach, wszystko bylo ok.
I jak ktos by mnie sie pytal o polecenie lini, polecil bym norwegian. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Lip 2007, 16:48 Temat postu: |
|
|
Ja nie napisalem ze ich nie polecam. napisalem ze ich nie lubie a to co innego. Bilety tanie stewardessy ladne itd ale wracalem z Islandii na Wielkanoc przez Oslo z zamiarem zwiedzenia Oslo i wszystko byloby ok laduje w Oslo o 13 z norwegian mam do Warszawy jakos o 21-szej, wystarczajaco czasu na zwiedzanie, powrot mam z Warszawy o 7 rano do Oslo pozniej z Oslo o 14 wylot na Islandie, ale jakos na 2 tygodnie przed podroza dostalem od nich meila ze wylot z Oslo jest godzine wczesniej - tu sie nic sie stalo i tak pozostalo duzo czasu do zwiedzania, ale lot jak to sie wyrazili w meilu z przyczyn od nich niezaleznych zostal przeniesiony na 17sta. Musialem przebukowac ze zamiast z Warszawy wylatuje z Berlina do Oslo. Tragedia sie nie stala ale trudno tez zebym byl z nich super zadowolony. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Old Star
| Dołączył: 27 Lip 2006 | Posty: 226 | Skąd: Down Town czyli z Miasta DaunĂłw |
|
Wysłany: 21 Lip 2007, 2:33 Temat postu: |
|
|
FilipR79 napisał: | Old Starze z calym szacunkiem do Ciebie jako do mojego przyszlego tescia ale zawsze do wszystkiego musisz sie przyczepic. Chodzilo Jej o lot Z Warszawy do Kopenhagi zamiast LOTu (CW nie lata do CPH) wybrala tanie linie Norwegian - ja tych linii nie lubie ( LOTu zreszta tez) |
Jako do Twojego przyszĹego teĹcia?????
Nie przypominam sobie, Ĺźeby moja cĂłra opowiadaĹa mi cokolwiek na temat jakiegoĹ Filipa rocznik 1979?
OS _________________ Kto pisze prawdÄ, ten nie jest kochany..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Lip 2007, 14:21 Temat postu: |
|
|
Old Star napisał: | Jako do Twojego przyszĹego teĹcia?????
Nie przypominam sobie, Ĺźeby moja cĂłra opowiadaĹa mi cokolwiek na temat jakiegoĹ Filipa rocznik 1979?
OS |
To miala byc dla Ciebie taka niespodzianka, taka mila DUZA niespodzianka.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aneczka
| Dołączył: 05 Cze 2007 | Posty: 37 | Skąd: Szczecin |
|
Wysłany: 22 Lip 2007, 13:35 Temat postu: 11 sierpien |
|
|
kto leci 11 sierpnia z berlina do islandii liniami lotniczymi icelandir. ja jade ze szczecina do berlina |
|
Powrót do góry |
|
 |
|