Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| KrzynioPL
| Dołączył: 14 Kwi 2007 | Posty: 104 | |
|
Wysłany: 10 Paź 2007, 12:27 Temat postu: ĹÄ
cze internetowe 8 Mb/s |
|
|
Sie ma chcialbym sie czegos dowiedziec
W zwiazku z zakonczeniem sie mojego kontraktu zaczolem szukac nowej pracy i dzieki Bogu udalo mi sie ja znalezc ... w zwiazku z nowa praca sie przeprowadzam i wynajmuje mieszkanie u pewnej pani
u mego pracodawcy mialem internet za free a tam nie ma netu wiec bede musial go sobie zalozyc - zainteresowalem sie oferta Siminn
http://www.icelandtelecom.is/english/residential/internet/betterway/
8 mb/s za 5.990 isk za miesiac
czy ktos moglby mi powiedziec cos o jakosci tego lacza, czy naprawde ma dobra predkosc czy tak samo jest jak w Polsce np. Neostrada 1 mb predkosc sciagania 100 kbs to swiat i cuda
zdecydowalem sie na to poniewaz ten internet nie ma limitow sciagania danych i dlatego wybralem te opcje reszta ma ograniczenia 4 i 6 GB na miesiac
prosze o porady i opinie - _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 10 Paź 2007, 13:09 Temat postu: |
|
|
ja mam takie lacze i chodzi ok bez problemu.
mamy podlaczone 3 komputery |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KrzynioPL
|
Wysłany: 10 Paź 2007, 16:21 Temat postu: |
|
|
oki wielkie dzieki - jeszcze jedna sprawa, cena w siminn za 8 mb jest 5.990 isk za miesiac a w Vodafone 5.460 isk za miesiac
w sumie widze ze cena niewiele sie rozni, ktora opcje byscie bardziej polecili VODAFONE czy SIMINN, ktora firma oferuje lepszy internet  _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 328 | |
|
Wysłany: 10 Paź 2007, 16:41 Temat postu: ... |
|
|
To zalezy. W Siminie do tej pory bylo tak ze obowiazkowo w pakiecie biezesz telefon domowy a w Vodafonie mozesz miec internet bez telefonu. Jakosc jest zblizona i to i to bez rewelacji i wieczorami sie zapycha. Znajomy ma w siminie ja mam w vodafonie i jak internet swiruje to i tu i tu. Wiec skoro mozesz miec to samo za nizsza cene to po co przeplacac.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 10 Paź 2007, 21:24 Temat postu: |
|
|
a ja tam np wole siminn. po prostu zaluz tam gdzie masz komorke to pozniej jakies moze gratisy dostaniesz w pakiecie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Paź 2007, 0:22 Temat postu: |
|
|
A ja korzystaĹem z siminn i vodafone a teraz mam hive i ten ostatni jest najlepszy. To znaczy najbardziej jestem z niego zadowolony. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Paź 2007, 13:00 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Pewnie warto sprawdziÄ teĹź, gdzie bÄdzie droĹźsza instalacja, bo to zdaje siÄ spory koszt (chyba, Ĺźe jest jakaĹ promocja) |
SprawdĹş najpierw informacje a potem strasz ludzi.
JeĹźeli masz podĹÄ
czony telefon czyli linie to zaĹoĹźenie internetu nie kosztuje nic. Idziesz podpisujesz umowÄ dostajesz wszystkie potrzebne informacje i urzÄ
dzenia i dziaĹa /w przypadku siminn i vodafone nie zawsze dziaĹa od razu, przynajmniej u mnie i wiÄkszoĹci znajomych/ jeĹźeli nie potrafisz siÄ podĹÄ
czyÄ bo nie musisz sie akurat na tym znaÄ wyĹlÄ
Ci speca ktĂłry to zrobi za darmo.
DuĹźy koszt jest jeĹźeli musisz podĹÄ
czyÄ caĹÄ
linie telefonicznÄ
ale to juĹź inny temat i nie bÄdÄ siÄ tutaj rozpisywaĹ bo zablokujesz temat albo usuniesz.
 _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| thomase
| Dołączył: 22 Lis 2006 | Posty: 129 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Paź 2007, 13:16 Temat postu: |
|
|
hmm viking, ja zmienialem z simmina na vodafone kiedys tam i zaplacilem za to 9 tysiecy z groszem a nie bralem od nich routera... wiec nie wiem czy tak nic nie kosztuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KrzynioPL
|
Wysłany: 11 Paź 2007, 13:19 Temat postu: |
|
|
hehe Wiking ty jestes z Reykjaviku ja mam jakies 400 km do niego - a linie telefoniczna mamy w pokoju, wpierw sie popytam w Siminn i Vodafone co i jak, wiec chyba HIVE odpada
a jak kto moze niech mi powie ile przy przepustwosci lacza 8 mb/s sciaga sie plik wielkosci 700 mb
w Pollandi w neostradzie 512 kb/s jak byl dobry transfer to 3,5 godziny ale to roznie bywalo
 _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| thomase
| Dołączył: 22 Lis 2006 | Posty: 129 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Paź 2007, 13:30 Temat postu: |
|
|
no to na islandzkich laczach mozesz o tym pomazyc to jest moze i 8 mb ale routing czyli polacznie islandia-swiat jest szbykosci zwyklego modemu wiec cudow nie bedzie no ale zawsze moge sie mylic powodzenia zycze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KrzynioPL
|
Wysłany: 11 Paź 2007, 13:33 Temat postu: |
|
|
thomase napisał: | no to na islandzkich laczach mozesz o tym pomazyc to jest moze i 8 mb ale routing czyli polacznie islandia-swiat jest szbykosci zwyklego modemu wiec cudow nie bedzie no ale zawsze moge sie mylic powodzenia zycze  |
jestem czĹowiekiem duĹźej wiary a poza tym kompa zawsze mozna zostawic wlaczonego na noc i sie sciaga samo _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 11 Paź 2007, 14:02 Temat postu: |
|
|
dobre torrenty na dslu 8mb z hive'a leca srednio 100kB/s |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KrzynioPL
|
Wysłany: 11 Paź 2007, 17:04 Temat postu: |
|
|
oooo prosze to juz niezla predkosc  _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aniapl OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Skąd: byĹ Reykjavik - teraz Polska |
|
Wysłany: 11 Paź 2007, 20:45 Temat postu: |
|
|
thomase napisał: | hmm viking, ja zmienialem z simmina na vodafone kiedys tam i zaplacilem za to 9 tysiecy z groszem a nie bralem od nich routera... wiec nie wiem czy tak nic nie kosztuje  |
Ja teĹź zmieniaĹam jakiĹ czas temu i nie zapĹaciĹam ani grosza. MiaĹam teĹź Hive i przy Ĺźadnej zmianie opĹaty nie byĹo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aniapl OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Skąd: byĹ Reykjavik - teraz Polska |
|
Wysłany: 11 Paź 2007, 20:50 Temat postu: |
|
|
Ja mam teraz vodafone i jest chyba najbardziej opĹacalny. Mam domowy, komĂłrkÄ i internet, dziÄki temu mam z domowego 2 godziny miesiÄcznie darmowo na domowy w Polsce, z komĂłrki 2 godziny miesiÄcznie na domowy w Polsce i 2 godziny dziennie na komĂłrkÄ islandzkÄ
.
W Hive zostaĹam oszukana, bo mi powiedziano, Ĺźe nie ma limitu ĹciÄ
gania a byĹ i naliczyli mi ponad 40 tys. koron. Na szczÄĹcie nie musiaĹam pĹaciÄ i od razu zrezygnowaĹam.
Z simmina teĹź byĹam zadowolona, ale siÄ pokusiĹam na Hive.
Teraz mam Vodafone i polecam najbardziej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Paź 2007, 21:01 Temat postu: |
|
|
Cytat: | hmm viking, ja zmienialem z simmina na vodafone kiedys tam i zaplacilem za to 9 tysiecy z groszem a nie bralem od nich routera... wiec nie wiem czy tak nic nie kosztuje |
Przykro mi Ĺźe pĹaciĹeĹ. Ja nie zapĹaciĹem ani razu za podĹÄ
czenie. A Ĺźe siÄ nie bardzo znam to zawsze zamawiam speca i powtĂłrzÄ jeszcze raz Ĺźe nigdy nie zapĹaciĹem za to.
Ja mam hive- internet bez limitu, rozmowy na Islandii dormowe, do Polski chyba 4,15 za minute.
W Vodafone mi czÄsto siadaĹo ĹÄ
cze i nie miaĹem po kilka godzin netu.
W siminn byĹo to tak dawno Ĺźe byĹo to zwykĹe ĹÄ
cze. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jabba
| Dołączył: 09 Mar 2006 | Posty: 194 | Skąd: NORGE/ISLAND |
|
Wysłany: 12 Paź 2007, 9:54 Temat postu: |
|
|
ciekawe od czego to zaleĹźy, ze u niektĂłrych hive Ĺmiga bez problemu a u mnie i u mojej paczki Ĺmiga jakby chciaĹ a nie mogl !!
wczeĹniej milem vodafona i z zrezygnowaĹem bo niby ich (hive) oferta bila wszystkich na leb(w co uwierzyĹem goĹciowi od marketingu ktory wydzwaniaĹ po ludziach i oferowaĹ im lepsze lacze,etc) ,i co? grubo siÄ pomylili jak ja sam!
teraz wracam do vodafona!! polecam _________________ THE CHEFS LIVE |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KrzynioPL
|
Wysłany: 12 Paź 2007, 15:30 Temat postu: |
|
|
rozwaze wszystkie wasze propozycje a tymczasem smigam do pracy
muchos gracias  _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|