Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 6 Kwi 2005, 21:01 Temat postu: Jakie sÄ
zarobki (pĹaca) na Islandii? |
|
|
czy wypĹata w wysokoĹci 1200 dolarĂłw miesiÄcznie, pracujÄ
c na budowie jest uczciwa??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jean Valjean
 | Dołączył: 11 Mar 2004 | Posty: 456 | Skąd: Warszawa |
|
Wysłany: 6 Kwi 2005, 21:09 Temat postu: |
|
|
to ja chyba radze do USA na budowe jechac... _________________ UchodziÄ za idiotÄ w oczach kretyna - to rozkosz dla smakosza |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lenny
| Dołączył: 15 Mar 2005 | Posty: 216 | Skąd: Keflavik/Reykjavik |
|
Wysłany: 6 Kwi 2005, 22:02 Temat postu: |
|
|
Zastanawialbym sie gdyby to bylo 1200euro, a co dopiero w dolarach przy tak niskim kursie...podejrzewam ze wiecej zarobisz na budowie u naszych zachodnich sasiadow, albo np. w Anglii.
Wiadomo, ze Islandia to drogi kraj, jesli za te pieniadze masz sie takze tam utrzymywac, to bedzie chyba bardzo ciezko 8) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 7 Kwi 2005, 21:09 Temat postu: Re: Jakie sa zarobki na Islandii? |
|
|
traveler napisał: | czy wypĹata w wysokoĹci 1200 dolarĂłw miesiÄcznie, pracujÄ
c na budowie jest uczciwa??? |
to chyba nawet nie jest najnizsza dopuszczalna pensja za 40 godz tyg ,juz nawet w "rybkach"placa bez nadgodzin 1200-1300 ale euro na reke. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| unregistered
| Dołączył: 18 Mar 2005 | Posty: 228 | |
|
Wysłany: 13 Kwi 2005, 16:56 Temat postu: |
|
|
ja tylko napisze o ogloszeniu ktore kiedys (maximum pol roku temu) pojawilo sie na portalu z ofertami pracy. dotyczylo pracy w budownictwie w Reykjaviku. portal powazny czyli raczej oferta prawdziwa. w ofercie informacja ze nie maja zadnych przeciwwskazan do zatrudnienia obywateli z krajow niedawno przyjetych do UE gdyz sa juz zatrudnieni Polacy. czyli wszystko w normie. oprocz stawki za prace. 6 euro. przynajmniej wedlug mnie ta stawka jest za niska, ale moze taka jest proponowana przez firmy rekrutujace pracownikow do pracy na Islandii. bo chyba tez o to chodzilo z klopotami socjalnymi na budowie tamy (chyba) gdy sie okazalo ze czesc pracownikow pracuje za stawki ktore sa ponizej stawek islandzkich. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 29 Sie 2006, 21:50 Temat postu: |
|
|
krĂłtka piĹka...
jaka jest minimalna stawka godzinowa brutto na 2006 rok ??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Wrz 2006, 1:47 Temat postu: |
|
|
dlaczego nikt nie chce odpowiedziec? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 1 Wrz 2006, 10:20 Temat postu: |
|
|
Moze nikt nie wie? :-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Wrz 2006, 12:50 Temat postu: |
|
|
wiedza...ale nie chca napisaÄ bo boja sie ze przeczytaja to rodacy i zaczna tu emigrowac. Prosze o info na ten temat na PW
dodam ze ja juz tu jestem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
|
Wysłany: 1 Wrz 2006, 13:37 Temat postu: |
|
|
Dla tych, ktorzy nie rozumieja jezyka wroga - placa minimalna brutto to 590 koron za godzine. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Wrz 2006, 13:39 Temat postu: |
|
|
dziÄkuje ze poĹwiecilaĹ Swoj cenny czas,ale idÄ
c Twym tropem myslenia to to forum jest zbedne bo wszystkie informacje gdzies mozna znaleĹźÄ w sieci.
pozdro |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
|
Wysłany: 1 Wrz 2006, 13:45 Temat postu: |
|
|
Ja tylko chcialam pokazac, ze to nie jest zadna tajemnica i kazdy ma do tej informacji dostep, jesli jej potrzebuje. Przyznam sie, ze do tej pory nie wiedzialam jaka jest placa minimalna na Islandii, wiec nie moglam ci wczesniej odpowiedziec. Ale poniewaz bardzo nalegales - to informacje znalazlam. Finito. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Wrz 2006, 14:34 Temat postu: |
|
|
to dobrze ze chcialas pokazac ze nie jest to zadna tajemnica,Bog Ci to wynagrodzi.
Ale sadzÄ
c po iloĹci odwiedzin tego postu, i braku odpowiedzi mozna domniemywaÄ ,Ĺźe tak wĹasnie jest. THE END . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KamiĹ
| Dołączył: 01 Wrz 2006 | Posty: 20 | Skąd: KrakĂłw |
|
Wysłany: 1 Wrz 2006, 14:43 Temat postu: |
|
|
iclandofil nie rob siary. ostatnio podstawowa stawka zwiekszyla sie do 120 tysiecy na miesiac.ALe od tego najprawdopodobniej trzeba odjac podatek 39%.zwrot podatku najprawdopodobniej jest staly i wynosi ok 22 tysiecy czyli przy podstawowych zarobkach to okolo 50 % jak latwo obliczyc a jak jest przy wyzszych zarobkach to nie wiem gdyz jak ze swoimi zarobkami otarlem sie o wlasnie ta dolna granice.pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
|
Wysłany: 1 Wrz 2006, 14:54 Temat postu: |
|
|
icelandofil napisał: | wiedza...ale nie chca napisaÄ bo boja sie ze przeczytaja to rodacy i zaczna tu emigrowac. Prosze o info na ten temat na PW
dodam ze ja juz tu jestem. |
wielu ludzi nie odpowie ci gdyz sa tu tyle lat ze nie obowiazuje ich stawka minimalna.Pozatym wszystko jest w sieci i po co spekulowac ,skoro czarno na bialym jest 590 kr.co do 6 euro moze sie zgadzac gdyz byl czas kiedy euro dochodzilo do 100kr ,wiec... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Wrz 2006, 17:20 Temat postu: |
|
|
o prosze jak teraz wszyscy rzucili sie do odpowiedzi... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Navijka
| Dołączył: 02 Wrz 2005 | Posty: 39 | Skąd: 110 Rvk |
|
Wysłany: 2 Wrz 2006, 8:15 Temat postu: |
|
|
Po pierwsze nie zwrot tylko ulga, lub znizka w podatku.
Po drugie nie 22 tys. tylko 29 z groszami.
Po trzecie nie 120 tys pensji podstawowej, bo taka jest w placowkach panstwowych na najnizszych stanowiskach.W wielu miejscach dalej wychodzi te 590 isk a nawt mniej brutto...
A po czwarte nie podoba mi sie pretensjonalny ton tego tematu, bo zamiast podziekowc ze ktos szuka informacji robicie TRZODE w stylu nie powiem bo rodacy najada itp.
Jestem zdegustowana... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Wrz 2006, 11:24 Temat postu: |
|
|
tak zgadzam sie navijka.
Jest tu na forum kilku takich co motaja motaja, wiedza nie powiedza, a jak powiedza to w najgorszym swietle, tak zeby zniechecic rodakow do emigracji na islandie. Jest tez taki co na kazdym kroku jak ma tylko okazje to sugeruje aby rodacy przyjezdzali np. do Angli, Irlandii, albo Szkocji -tylko nie na Islandie.
sa to tzw "polaczki" zawistne psy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
|
Wysłany: 2 Wrz 2006, 14:08 Temat postu: |
|
|
no to mamy psychologa -jasnowidza ktory dokladnie wie co ludzie mysla. Icelandofil Polecam lekture tematow typu ...ciemna strona ksiezyca...i inne.Przekonasz sie ze nie kazdy kto umieszcza link o pracy do innego panstwa probuje odstarszyc z Islandii.Pozatym ludzie piszacy na forum -szczegolnie ci ktorych interesuje tylko kolumna o pracy sa LENIWI.Pisza posty bez opamietania na te same tematy-a to nie jest forum o posrednictwie pracy. Nie chce sie im uzyc opcji szukaj,robi sie burdel...Napisales tylko kilka postow a juz uzywasz okreslen typu zawistne psy ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|