reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COÅš NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JE¦LI KTO¦ CIÊ OBRA¯A LUB £AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIÊ SPROWOKOWAÆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   

Polacy za granicą, czy warto poprosić o pomoc rodaka?
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> Islandzka Polonia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  

Czy idąc ulicą i słysząc ludzi rozmawiających po polsku masz ochotę ujawnic sie ze tez jestes Polką / Polakiem
Wolę się nie odzywać
51%
 51%  [ 34 ]
Chętnie podejdę, przywitam się i nawiążę rozmowę
48%
 48%  [ 32 ]
Wszystkich G³osów : 66

Autor Wiadomo¶æ
Grom
Go¶æ
PostWys³any: 10 Lip 2007, 19:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WracajÄ…c do tematu.

Tak, tak i jeszcze raz tak. Spotykam Polaków i nie tylko, codziennie. W różnych potrzebach lub niewiedzy swoich praw. W większości (w odniesieniu do Polaków ) chodzi o pomoc w sprawach gdzie potrzeba posługiwać się językiem obcym. Nie tylko Polakom. Miałem kiedyś zaszczyt pomóc nawet pewnemu muzuem w Polsce. Dlaczego mam komuś nie pomóc ? Dlaczego mam odmówić pomocnej dłoni ? Mnie mało kto w życiu pomagał, sam wszystko musiałem zdobywać. Rozumiem jednak potrzeby innych ludzi i ich bezradność bo sam kiedyś wyjechałem z Polski do wiochy w Islandii i nie znałem języka w ogóle.
Powrót do góry
Arysta

Do³±czy³: 22 Cze 2007
PostWys³any: 12 Lip 2007, 16:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I chwała ci za to Grom obys nie z chodzi z obranego kursu. Ja jestem również za pomaganie ale pamiętajcie dawać to również braćSmile Nie bać się prosić o pomoc. Ja również jak moge i jestem w stanie pomóc to pomagam. Nie chodzi mi o zasadę przysługa za przysługę, ale nie jesteśmy samowystarczalni, i to jest naturalne że kiedy bedziemy potrzebować pomocy warto o nią się zwracaćSmile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
HARRY75

Do³±czy³: 15 Cze 2007
Sk±d: z KÄ…towni
PostWys³any: 31 Lip 2007, 23:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko panie pracujące w sieci sklepów B. nie są skore do ujawniania swojego pochodzenia ... Żeby tylko wam nigdy nie przyszło pytać o błache sprawy innych . Wrzask się podniesie nieziemski wręcz . TARTA BU�KA pozdrafia fszyskich pollakuf
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Numer GG
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> Islandzka Polonia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strona 6 z 6

Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiñska, tajska, indyjska, japoñska, wietnamska itd.