Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| Grazyna
| Doczy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skd: Islandia |
|
Wysany: 3 Lut 2010, 15:29 Temat postu: |
|
|
Z tymi myśliwymi to też jest różnie. Teoretycznie masz rację. Kiedyś pijany mysliwy krowę zastrzelił. Islandczycy mają inny sposób myślenia o takich rzeczach i żeby tak się na wszystkim rozczulali to w tych warunkach naturalnych daleko by nie pociągneli. _________________ Brunetka |
|
Powrt do gry |
|
 |
| stan
 | Doczy: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysany: 4 Lut 2010, 15:03 Temat postu: |
|
|
viking napisa: | Cytat: | ...ja nie jem koniny i cielęciny , bo to tak jakby mniej się przyczyniała się do śmierci cudownych istnień... |
Kiedyś gdzieś czytałem że gdyby nagle wszyscy wegetarianie, weganie itp. z całego świata zaczęli jeść mięso, to w brew pozorom wcale nie zaczęto by zabijać więcej zwierząt. Mniej mięsa by się marnowało i w efekcie lądowało w koszu.
|
a ja czytalem ze gdyby wszyscy miesozercy przestai jesc mieso to nie byloby glodu na swiecie (wiekszosc ziarna na swiecie jest przeznaczana na pasze dla zwierzat a nie ludzi), no i emisja gazów cieplarnianych by spadla (krowi metan)  _________________ Divided We Stand, United We Fall!
NSK |
|
Powrt do gry |
|
 |
| AcidBurn
 | Doczy: 09 Pa 2009 | Posty: 426 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 5 Lut 2010, 0:07 Temat postu: |
|
|
już to wklejałam, ale pasuje pod temat
http://www.youtube.com/watch?v=-CaIqW1WfPI
ale szkoda misiów.. i tygrysów... i wielorybów... byłam wegetarianką, ale z naturą się nie walczy, niestety... grozi samodewastacją _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczęśliwszy dzień mojego życia  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| viking User bywa złośliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Doczy: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 5 Lut 2010, 4:23 Temat postu: |
|
|
stan napisa: | viking napisa: | Cytat: | ...ja nie jem koniny i cielęciny , bo to tak jakby mniej się przyczyniała się do śmierci cudownych istnień... |
Kiedyś gdzieś czytałem że gdyby nagle wszyscy wegetarianie, weganie itp. z całego świata zaczęli jeść mięso, to w brew pozorom wcale nie zaczęto by zabijać więcej zwierząt. Mniej mięsa by się marnowało i w efekcie lądowało w koszu.
|
a ja czytalem ze gdyby wszyscy miesozercy przestai jesc mieso to nie byloby glodu na swiecie (wiekszosc ziarna na swiecie jest przeznaczana na pasze dla zwierzat a nie ludzi), no i emisja gazów cieplarnianych by spadla (krowi metan)  |
Tak po prawdzie to pasza nie jest dobrym pokarmem dla człowieka. _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Grazyna
| Doczy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skd: Islandia |
|
Wysany: 5 Lut 2010, 12:12 Temat postu: |
|
|
Ciekawy pogląd na temat "ekoterorystów" .
Jedyny minus,że niech każdy pilnuje "swojej działki" Nienawidzę ludzi co śmiecie do lasu wywalają, albo kupują pieska a jak im się znudzi to go w lesie do drzewa przywiążą. Ale to już kwestia nie ekologiczna ale kultury osobistej i zwykłej ludzkiej przyzwoitości. _________________ Brunetka |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
|
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach
|
|