reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COÅš NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JE¦LI KTO¦ CIÊ OBRA¯A LUB £AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIÊ SPROWOKOWAÆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   

Siły Zbrojne Estonii.
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> Off-topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
suomieesti

Do³±czy³: 28 Maj 2010
PostWys³any: 30 Mar 2012, 19:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

JPMorgan napisa³:
suomieesti napisa³:
Po drugie nie mówiłem, że Estończycy są supernordyccy, ale są raczej dość nordyccy rasowo.

Jak widać po mapach antropologicznych i jak mogę to wywnioskować z mojej wiedzy na temat antropologii rasowej. Można stworzyć taki "ranking" krajów najbardziej nordyckich rasowo. Moim zdaniem wyglądało by to tak:

1. Szwecja
2. Islandia
3. Norwegia
...

Czy moge prosic o uzasadnienie takiego, a nie innego zestawienia?
Watpliwosci budzi ustawienie Szwecji na 1 miejscu, gdzie czarni i zolci sa nawet reprezentantami kraju, nie wspominajac juz o ludziach pochodzenia balkanskiego.
No chyba ze dysponujesz danymi wskazujacymi ze material genetyczny elementu emigracyjnego nie bierze udzialu w rozmnazaniu populacji.

I wg stanu na jaki czas jest zrobione to zestawienie ? Bo jak wg stanu na rok 1900, to moze byc.

Ależ oczywiście, że dotyczy to tylko rdzennych mieszkańców, nie brałem pod uwagę emigrantów.

Zresztą ten ranking to tylko moja subiektywna ocena i np. miejsca od 1. do 4. to naprawdę jest ciężko stwierdzić kto przed kim.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> Off-topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiñska, tajska, indyjska, japoñska, wietnamska itd.