reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JELI KTO CI OBRAA LUB AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   

Logiczne zarządzanie światem
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Nastpny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Off-topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
mazury
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
Doczy: 08 Wrz 2006
PostWysany: 1 Pa 2006, 15:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ireth

http://www.rzeszow.mm.pl/~gd/usa911/ksiezyc.html

nigdy o tym nie slyszales ????? przeszukaj net
lol
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
Ireth
Alpha Team
Doczy: 22 Pa 2004
Skd: Dania
PostWysany: 1 Pa 2006, 16:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Strona ciekawa, szkoda, ze nigdzie autor nie podaje nazwiska. Chyba, ze cos przeoczylam.
Jednakowoz podchodze do takich "rewelacji" z taka sama rezerwa, jak do ksiazki demaskujacej rzekomo lot Gagarina. Nie interesuja mnie teorie spiskowe.
police55
Go
PostWysany: 1 Pa 2006, 16:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mazury napisa:
oto jak sie rządzi w USA głupim społezczeństwem.

.Na ksiezycu gdzie wieje wiatr to oni tez byli co???Smile.jakie to przykre ze zgubili tak cenna tasme z tej wycieczki.
pytając pewnego amerykanca z usa czy wie co to jest Paryż usłyszał odpowiedż "tak-stolica europy",przykładów moznaby podawac setki jak nie tysiące tylko po co? , niektórzy pipole i tak nie zrozumieją.

Amerykanie sa tak glupi, poniewaz sa manipulowani przez Obcych, ktorzy wyladowali w Roswell

Pozdrawiam
Powrt do gry
O.E.
Opiekun Forum
Doczy: 03 Lut 2004
Skd: Pl. Od Słońca 3/Europa
PostWysany: 1 Pa 2006, 20:41    Temat postu: USA Odpowiedz z cytatem

mazury napisa:
oto jak sie rządzi w USA głupim społezczeństwem.
Wszędzie tak rządzi się głupim społeczeństwem.

Cytat:
odżarej rozumiem ze swoim podpisem jestes w stanie zagwarantowac stwierdzenie ze "Polacy sa tak samo głupi jak USA"???
Ty drogi Maruzy również nie jesteś w stanie zagwarantować nic.

Cytat:
moze jakies dowody???????
Nie ma takich dowodów, których nie można by było podważyć.

Cytat:
ja poparłem swoje przekonania.
To popieraj swoje przekonania nadal. Wiara jest cenną rzeczą, choć obcą naukowcom.

Cytat:
Nawet robiono takie badania z dziećmi z podstawówki,a i o kadrze w uniwersytetach to tez wiadomo skad wiekszos pochodzi.

A ja wątpię w prawidłowość tych badań na "dzieciach z podstawówek". Choć z drugiej strony zawsze będą istnieć jakieś różnice między ludźmi. Szczególnie z krajów bogatych i biednych. Dlatego nie odrzucam wniosków z tych badań, ale też nie przyjmuję ich za pewnik.

Cytat:
Wiekszosc naukowców w usa nie jest z usa.
USA to taki kraj, w któym jak zamieszkasz to właśnie jesteś z USA. USA powstały dzięki imigrantom, a ci zwykle stanowili najbardziej przedsiębiorczą część swojej nacji (w końcu by emigrować trzeba trochę odwagi i sprytu).

Cytat:
Patenty mają odkupione -nie z usa.
Pewnie płacili za patenty pyłem księżycowym?? Smile
Mają pieniądze, bo w jakiś tam sposób byli sprytni. A spryt to jednak jakaś inteligencja. Może są źli i agresywni, ale jednak są inteligentni, skoro im się udało zostać światowym mocarstwem.

Cytat:
Na ksiezycu gdzie wieje wiatr to oni tez byli co???Smile.jakie to przykre ze zgubili tak cenna tasme z tej wycieczki.
Jeśli byli na Księżycu to są superinteligetni. A jeśli nie byli to są zwyczajnie inteligentni (sprytni), bo małym kosztem osiągnęli "coś".
Inna sprawa, że gdyby podróż na Księżyc była mitem, to jest to rzecz zła. Choć nie wydaje mi się, by do dziś istniała zmowa milczenia. Nie takie afery wyszły już na jaw...

Cytat:
Psychiatre albo psychologa w usa posiada prawie kazdy,to tez o czyms swiadczy.
A co ma posiadanie własnego psychoanalityka lub wożenie pieska w wózku z inteligencją. A Ty Maruzy to jesz zgniłą kapustę z mięsem, więc też może jesteś "nienormalny"?

Cytat:
pytając pewnego amerykanca z usa czy wie co to jest Paryż usłyszał odpowiedż "tak-stolica europy"
To akurat nie odbiega od światowych kanonów, gdyż nadal Paryż uważany jest za kulturalną stolicę Europy. Takie zdanie prawdopodobnie padło na jakiejś lekcji, na którą uczęszczał tenże Amerykanin z USA.

Z drugiej strony rozumiem, iż jesteś wyznawcą poglądu, iż pod terytorium USA znajduje się promieniotwórcza skała, która powoduje, iż w od trzeciego pokolenia każdy mieszkaniec tego terytorium zamienia się w tępaka? Bo rozumiem, że Kanadyjczycy i Meksykanie to geniusze...
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 1 Pa 2006, 20:50    Temat postu: Zagadka Odpowiedz z cytatem

mazury napisa:
http://www.rzeszow.mm.pl/~gd/usa911/ksiezyc.html
nigdy o tym nie slyszales ????? przeszukaj net

Strona bardzo ciekawa, ale sam znalazłem jeden błąd w rozumowaniu autora strony, a specjalistą nie jestem.
Jako naukowiec nie odrzucam spiskowej wersji wydarzeń. Jednak zapoznanie się z "dowodami" jednej ze stroną nie powoduje, że nagle popieram tę właśnie opcję.
Bo wyobraxmy sobie, że człowiek był na Księżycu i fotografował tak jak to teraz widać. Są jakieś nieścisłości, coś się wydaje dziwne. I co wtedy? Należy znaleźć wytłumaczenie tych faktów również przyjmując, że jednak misja na Księżyc się odbyła.
Autor tej "demaskatorskiej" strony nie dość, że się nie przedstawił (co koniec końców nie jest nam potrzebne), ale nie zrobił rzeczy ważniejszej: nie wykazał falsyfikalności własnych teorii. Nie starał się pokazac kilku różnych wyjaśnień każdej zagadki.
mazury
PostWysany: 1 Pa 2006, 21:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dlaczego flaga usa na ksiezycu powiewa jak na wietrze?
dlaczego Neil nie udziela zadnych wywiadów?
dlaczego zginelo oryginalne nagranie z tej wyprawy?
dlaczego po tylu latach ,gdzie technologia poszla daleko daleko do przodu nikt od tamtej pory nie polecial na ksiezyc?

ta strona którą przytoczylem to tylko kropla wody w morzu na ten temat.
Powrt do gry
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 1 Pa 2006, 21:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ireth napisa:
A ze maja prezydenta idiote... Coz, ja wolalabym, zeby mnie nie oceniano przez pryzmat naszego.
A dlaczego? Akurat nasz prezydent w porównaniu do Busha jest z pewnością geniuszem Smile

A z drugiej strony nie wiemy czy Bush jest idiotą czy też nie. Media lewicowe przedstawiają go jako debila, ale właśnie ja myślę, że on poprostu może być sprytny. Rządzący najczęściej myślą o tym by zyskali ludzie, którzy pomogli im dostać się do władzy.

Nasz prezydent/rząd wydaje się więc być dobry jak baranek w porównaniu do rządu USA, który można porównać do wilka Smile
police55
Go
PostWysany: 1 Pa 2006, 22:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odżajer Egzegeta napisa:
Nasz prezydent/rząd wydaje się więc być dobry jak baranek w porównaniu do rządu USA, który można porównać do wilka Smile

Rzad Stanow Zjednoczonych liczy sie z opinia wyborcow czyli glupich Polnocnoamerykanskich Stanowcow, czego o polskim rzadzie/prezydencie nijak powiedziec sie nie da.

Ale polityka to sliski temat. Juz mi sie nie chce.

Natomiast na ksiezyc nie lata nikt bo nikogo na to nie stac. A jesli stac to wrzawa podniesiona przez lewicowe media (i slusznie) ze lepiej dokarmic glodujacych znioslaby kazdy rzad/prezydenta.

Pozdrawiam
Powrt do gry
mazury
PostWysany: 1 Pa 2006, 23:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

blaaa blaaa blaaa
Powrt do gry
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 2 Pa 2006, 1:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

police55 napisa:
Rzad Stanow Zjednoczonych liczy sie z opinia wyborcow czyli glupich Polnocnoamerykanskich Stanowcow, czego o polskim rzadzie/prezydencie nijak powiedziec sie nie da.

Skąd takie dziwne wnioski? W każdym państwie politycy robią wszystko pod dyktando swoich wyborców, ale w taki sposób by samemu na tym zyskać (np. poprzez działanie na korzyść dużych korporacji i grup nacisku).
W Polsce rząd głównie idzie torem lewicowym dbając o najbiedniejszych. Tor prawicowy realizowany jest poprzez walkę z układami i agenturą, która nie została wykreślona z życia politycznego w 1989 r.

Cytat:
Natomiast na ksiezyc nie lata nikt bo nikogo na to nie stac.
Nie, bez przesady, wysyłka kosmonautów na Księżyc właściwie nic nie kosztuje. Ilość nowych technologii, patentów, rozwój przemysłu, pobudzenie gospodarcze - to tylko kilka korzyści jakie osiągane są z tego powodu.
To tak jakby powiedzieć, że nie opłaca się dbać o zabytki - lepiej nakarmić głodujących. A właśnie renowacja zabytków przynosi korzyść poprzez wpływy z turystyki, więc nie można tak wszystkiego widzieć z jednej perspektywy.
police55
Go
PostWysany: 2 Pa 2006, 23:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mazury napisa:
blaaa blaaa blaaa

No, to jest argument. Wreszcie mnie przekonales.

Pozdrawiam
Powrt do gry
police55
Go
PostWysany: 2 Pa 2006, 23:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odżajer Egzegeta napisa:
W Polsce rząd głównie idzie torem lewicowym dbając o najbiedniejszych. Tor prawicowy realizowany jest poprzez walkę z układami i agenturą, która nie została wykreślona z życia politycznego w 1989 r.

Zapytaj biednych ludzi w Polsce co rzad dla nich zrobil. Mysle ze bardzo sie uciesza z tego, ze tak o nich dba a oni nic o tym nie wiedzieli.

A mowiac ze nikogo nie stac na loty na Ksiazyc nie mialem na mysli braku gotowki czy technologii. I na pewno wiesz co mialem na mysli. Jestes za bystry zeby nie wiedziec.

A swoja droga naprawde myslisz ze polski rzad/prezydent liczy sie z opinia wyborcow?
Powrt do gry
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 3 Pa 2006, 16:23    Temat postu: Polityka Odpowiedz z cytatem

police55 napisa:
Zapytaj biednych ludzi w Polsce co rzad dla nich zrobil.
Ludzie biedni dość często są ludźmi głupimi, więc nie ma sensu pytać się ich o coś. Natomiast wystarczy prześledzić działania rządu. Owszem są one na razie mizerne, ale to wynik budżetu jeszcze ze starego sejmu.
Niestety jak te zagrywki opozycji będą się nasilać to społeczeństwo zapłaci za nowe wybory, a będzie gorzej. Szkoda, że PiS nie ma większości w Sejmie, bo wtedy moglibyśmy zobaczyć na co ich stać i czy są mocni w czynach tak jak w gębie.

Cytat:
A mowiac ze nikogo nie stac na loty na Ksiazyc nie mialem na mysli braku gotowki czy technologii. I na pewno wiesz co mialem na mysli. Jestes za bystry zeby nie wiedziec.
Ale Ty nie rozumiesz co ja mówię. Ja nie mówię, że jest kasa, którą zabiera się biednym. Ja twierdzę, że loty w kosmos nie kosztowały ani grosza.
Sprawa wygląda inaczej niż myślisz. Gdy kupiłeś komputer, z którego piszesz na tym Forum, to właśnie zamiast pomóc biednym, wybrałeś lot na Księżyc.
Oczywiście powiem to w dużym uproszczeniu, ale gdyby nie program badań kosmicznych, komputery kosztowałyby dziś kilka razy drożej.
Tak więc to nie rząd USA zabiera biednym, tylko po prostu społeczeństwo konsumpcyjne (w tym polskie również) konsumuje zamiast martwić się o biednych.

Cytat:
A swoja droga naprawde myslisz ze polski rzad/prezydent liczy sie z opinia wyborcow?
Widzisz, chyba mnie nie zrozumiałeś również i w tym względzie. Ja nie twierdzę, że politycy tak kochają naród, że chcą zrobić wszystko co tylko społeczeństwo (jego większość) sobie zapragnie.
Ja twierdzę, że politycy dążą do zrealizowania swoich planów, ale te plany muszą w jakiś sposób naginać, by spodobały się wyborcom - inaczej przegrają w wyborach...
Dlatego politycy bardzo uważnie czytają sondaże i śledzą opiniotwórcze media.
I tak jestem pełen podziwu wobec PiSu za to, że tak idzie pod włos mediom (albo może to media idą pod włos PiSowi).
Ogólnie jedyną władzą, która w 100% włazi do tyłka społeczeństwu są media komercyjne. One nie mają żadnej ideologii poza korzyścią finansową. Dlatego media komercyjne są w większości liberalne, bo liberalizm oznacza rozgrzeszenie z dogadzania sobie. W takich mediach reklamy sprzedaje się najlepiej. Takie media gonią za sensacją i robią z igły widły, by tylko wzrosła oglądalność a przez to wpływy z reklam.
Ostatna "afera" z Beger, pokazała to dobitnie. Z czynności zupełnie zwyczajnej i normalnej w demokracji parlamentarnej, nagle zrobiono aferę, tylko dlatego, że ktoś nagrał negocjacje. Najśmieszniejsze jest to, że najbardziej oburzyli się obrońcy demokracji, a przecież pani Beger została posłanką dzięki poparciu wyborców, a więc w zgodzie z demokracją, a skoro tak, to jeśli tylko dostosuje swe poglądy i przekonania do tego co twierdzi partia rządząca, to ma pełne prawo objąć stanowisko w rządzie jako przedstawiciel ludu. Inna sprawa, że to ona, jeśli przyjęłaby ideologię PiSu mogłaby być oskarżana o to, że idzie tam gdzie coś dają. Bo przekonywać do siebie każdy ma prawo.

W każdym bądź razie dla polityków opinia społeczna jest ważna, ale niekoniecznie najważniejsza.
Ponieważ jestem przeciwnikiem demokracji, więc powiem tylko, że wola większości nic dla mnie nie znaczy, z tej prostej przyczyny, że większość się myli. Lepiej posłuchać garstki mądrców niż tłumu głupców.
Dlatego cieszy mnie gdy PiS działa czasem tak pod włos, by zrobić coś co uważa za słuszne.
Na koniec dodam jeszcze, że osobiście niezbyt lubię PiS, ale z tych partii, które rządziły lub są w sejmie, to jest to chyba najbardziej sprawiedliwa i nieskorumpowana partia. Daleko PiSowi do ideologii, którą sam popieram. Daleko nawet do jedynej partii, której oceniam z grubsza pozytywnie (UPR). Natomiast z tych wszystkich partii rządzących PiS wyróżnia się nieustępliwością wobec nieuczciwości.
Nie oznacza to oczywiście, że PiS jest partią uczciwą, ale przynajmniej jest uczciwsza od pozostałych wcześniej rządzących partii.

Bo przeciwnicy PiSu, który sam ma również wiele wad (jest w końcu partią polityczną w demokracji), korzystają z tego, że ludzie niezbyt rozgarnięci widzą świat w dwóch barwach i skoro media wykazują, że PiS się gdzieś myli, to znaczy, że np. PO ma zawsze pełną rację.
Problem w tym by odróżnić motywy działania polityków. Ja wolę polityka, który chcąc zrobić coś dobrego, zrobi niechcący krzywdę, od takiego, który robiąc perfidnie coś złego, niechcący zrobi dobry uczynek.
A intencje PiSu są widoczne, bo wyraźnie widać to co robili pod publikę (populistyczne poparcie dla kary śmierci) od tego co uważają za istotnie ważne i ideologiczne (oczyszczenie Polski z agentury i esbecji). Czy przy tym ogniu nie upieką własnych pieczeni? Nie wiem, pewnie upieką, bo trudno przypuszczać, że 150 członków PiSu to sami uczciwi i święci ludzie...
Lepszy jednak polityk, który bogaci się na budowie publicznej autostrady, niż polityk, który bogaci się dzięki temu, że autostrady nie ma...
police55
Go
PostWysany: 3 Pa 2006, 23:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zrozumialem wszystko, niestety. I niestety znowu sie mylilem...

Pozdrawiam
Powrt do gry
Old Star

Doczy: 27 Lip 2006
Skd: Down Town czyli z Miasta Daunów
PostWysany: 4 Pa 2006, 0:24    Temat postu: Re: Polityka Odpowiedz z cytatem

Odżajer Egzegeta napisa:
Ludzie biedni dość często są ludźmi głupimi,

Chyba nie piszesz o Polsce, bo takie stwierdzenie woła o pomstę do nieba....

Być może trzeba było ująć to trafniej, bo w tym przypadku, Panie Adminie, narobiłeś sobie tylu wrogów, co taki jeden równie nieprzemyślaną uwagą w ostatnią niedzielę na pewnym wiecu poparcia.....

Na pewno nie winą Polaków jest, że są biedni - w każdym razie nie większości...

OS
Powrt do gry
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 4 Pa 2006, 19:49    Temat postu: Re: Polityka Odpowiedz z cytatem

Old Star napisa:
Odżajer Egzegeta napisa:
Ludzie biedni dość często są ludźmi głupimi,

Chyba nie piszesz o Polsce, bo takie stwierdzenie woła o pomstę do nieba....

Przeczytaj uwaznie co napisałem: "dość często" to nie znaczy "zawsze".
Ludzie mądrzy z definicji potrafią pokonać biedę i zrobić coś co da im odpowiednie środki do życia.
Poza tym mnie nie interesuje co ludzie (głupi) o mnie myślą. Ponieważ uważam, że 90-95% społeczeństwa to ludzie umownie nazywani przeze mnie "głupi", więc nie liczę się z ich zdaniem, choć nie oznacza to, że moim zamiarem jest sprawić by cierpieli.
Uważam, że obowiązkiem ludzi mądrych jest zadbanie o ludzi głupich.
Nawet jeśli ci głupi nie rozumieją, że coś się dzieje dla nich dobrego.
zgagusia

Doczy: 03 Sty 2006
Skd: Częstochowa
PostWysany: 11 Pa 2006, 20:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Ludzie mądrzy z definicji potrafią pokonać biedę i zrobić coś co da im odpowiednie środki do życia. "
Rozważmy więc taką sytuację: dwóch ludzi biednych, umownie nazwanych "głupimi" idzie do kolektury i wysyła po jednym kuponie Dużego Lotka. Jeden nie wygrywa nic,drugi trafia szóstkę. Czy w takim razie ten drugi staje się "mądry", bo "pokonał biedę"?? Wink
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Numer GG
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 11 Pa 2006, 23:03    Temat postu: Mądrość Odpowiedz z cytatem

Droga Zgagusio, nie każda implikacja działa w obie strony.
Można powiedzieć zdanie: W ciągu postatnich 100 lat każdy papież był księdzem.
Zdanie odwrotne, czyli, że każdy ksiądz był lub będzie papieżem, poprawne nie jest.
Dlatego nie każdy, kto zarobił pieniądze jest mądry (czasem wystarczy, że ktoś jest zły). Ale każdy mądry człowiek powinien móc pokonać biedę.
Oczywiście od każdej zasady są wyjątki, bo może być człowiek mądry, który jest sparaliżowany i mieszkając w jaimś afrykańskim i zacofanym kraju jest skazany na zagładę.
Dlatego nie ma się co ekscytować łapaniem mnie za słówka.
Udowadnianie światu, że nie jest się głupim już sprawia, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że dany osobnik głupi jest.
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 17 Lis 2007, 17:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

police55 napisa:
A mowiac ze nikogo nie stac na loty na Ksiazyc nie mialem na mysli braku gotowki czy technologii. I na pewno wiesz co mialem na mysli.
Czytając drugi raz, zrozumiałem. Chyba więc zbyt bystry nie jestem.
Rozumiem, że chodzi Ci o to, że medialnie "latanie w kosmos" nie wygląda dobrze, skoro są głodujący... a publice trudno udowodnic, że wydatki na NASA się zwracają... (?)
police55
Go
PostWysany: 18 Lis 2007, 3:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lepiej późno niż wcale Very Happy
Powrt do gry
Wywietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Off-topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Nastpny
Strona 2 z 4

Skocz do:  
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiska, tajska, indyjska, japoska, wietnamska itd.