Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Edyta
| Dołączył: 25 Sie 2007 | Posty: 19 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 24 Mar 2008, 20:48 Temat postu: AmbasadaUSA w Reykjaviku/wiza |
|
|
Witam!
Na Islandii jestem nieco ponad rok,nie posiadam nieruchomosci ale za to jestem tu z mezem i synkiem! W zeszlym tygodniu w poniedzialek odebralam wize turystyczna typ R B1/B2(cokolwiek to oznacza...)na 10 lat,prawde mowiac bez wiekszych problemow!
Na rozmowe umowilam sie przez internet,sama wybralam dzien i godzine z podanych "on-line" terminow.Szczerze mowiac najwiecej problemow nastreczylo mi zdjecie,ktore musi byc scisle okreslonej wielkosci i bynajmniej to nie ten rozmiar,ktory dostaniemy po zrobieniu zdjecia w zwyklej "kabinie z zaslonka" Odpowiednie zdjecie zrobilam u fotografa i za 2 egzemplarze zaplacilam 2.000 kr(do wizy wymagane jest tylko jedno)
Natomiast sama oplata za wize wynosi 131 $,oplacamy to zanim zostanie przeprowadzona z nami rozmowa .Natomiast co do wymaganych dokumentow to przedstawilam:
-zaswiadczenie od pracodawcy od kiedy i gdzie pracuje
-plan wycieczki
-zaswiadczenie z mojego banku o stanie mojego konta
-zaswiadczenie z banku meza o jego stanie majatkowym
-oraz kwit potwierdzajacy uiszczenie oplaty za wize....
ot i caly problem...
Rozmowa byla w piatek (rozmowa trwala moze 3 minuty,pani zapytala o cel wycieczki)a juz w poniedzialek o 14:00 wiza byla w paszporcie (jeszcze ciepla ! )
Jesli masz ewentualne pytania pisz na priva....zycze powodzenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Edyta
| Dołączył: 25 Sie 2007 | Posty: 19 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 24 Mar 2008, 20:56 Temat postu: Re: Ambasada USA w Reykjaviku / wiza |
|
|
Tomek_krk napisał: | Witam,
czy ktos z obecnych na forum staraĹ sie o wize do USA w Ambasadzie w Reykjaviku? Oplaty wynosza tyle co w Polsce?
czy adres jest aktualny?
American Embassy
LaufĂĄsvegur 21
101 ReykjavĂk
z gory dziekuje i pozdrawiam  |
to ja raz jeszcze!
Adres sie zgadza a jesli chodzi o oplate, owe 131$ przeliczono mi oczywiscie na korony i tydzien temu bylo to 9.301 kr.
Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
| konrath
 | Dołączył: 24 Lip 2006 | Posty: 127 | Skąd: Kopavogi |
|
Wysłany: 24 Mar 2008, 21:47 Temat postu: |
|
|
dzieki za odpowiedz  |