Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Jean Valjean
 | Dołączył: 11 Mar 2004 | Posty: 456 | Skąd: Warszawa |
|
Wysłany: 19 Kwi 2005, 10:37 Temat postu: |
|
|
karuta napisał: | ogolnie rzecz biorac bardzo lubie dead can dance -moge tego sluchac w koleczko..... |
Dead can Dance niedawno grali koncert w Warszawie. Bilety sprzedane na pniu, spowodowaĹy, ze wedrzec sie do Kongresowej staraĹem na tak zwany "krzywy ryj"...niestety bezskutecznie ;( _________________ UchodziÄ za idiotÄ w oczach kretyna - to rozkosz dla smakosza |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hubercik
 | Dołączył: 15 Wrz 2004 | Posty: 184 | Skąd: Warszawa |
|
Wysłany: 19 Kwi 2005, 10:57 Temat postu: |
|
|
Siekiera teĹź jest fajna,ale armia o ile jeszcze spoko to 2Tm2,3 to juz za bardzo "katolicki punk".moĹźe na T.love sie nie znam ale ten kawaĹek z SiczkÄ
z KSU na festiwalu Arahja w zeszĹym roku byĹ spoko.no graĹo Dead can dance,ale bilety byĹy bardzo drogie...
juwenalia siÄ zaczynajÄ
wiÄc bÄdzie siÄ zabawiÄ przy dobrej muzie...Oi! _________________ Kapitalizm-to nie kraj.Komunizm-to nie kraj.I WschĂłd, i ZachĂłd-to nie kraj.Ale Islandia-to kraj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jean Valjean
|
Wysłany: 23 Kwi 2005, 12:38 Temat postu: |
|
|
Chyba tego linku jeszcze nigdy nie podawaĹem ;>
piosenka specjalnie dla Odzajera ;>
moze tym razem bedzie wiecej niz "nie jest zle" ;>
http://www.akurat.pl/akurat/_download.php?id=34
i jak? ;> _________________ UchodziÄ za idiotÄ w oczach kretyna - to rozkosz dla smakosza |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Kwi 2005, 18:20 Temat postu: |
|
|
Ja sie wychowaĹem na punk rocku. Moskwa, Siekiera, Dezerter, TZN Xenna, Abaddon, Wc, Ĺmierc Kliniczna, Armia, Tilt itd Z czasem dowiedziaĹem sie co to jest straight edge i jakoĹ siedzÄ w tym do dzisiaj, a muzycznie to ciÄ
gle szeroko rozumiany punk, jakĹźe inny od tego czego sĹuchaĹem prawie 20 lat temu.
Fugazi, NoMeansNo, Children of Fall, Faust Again, Sunrise, The Ukrainians, Conflict, Antychrist, Liar, Morning Again, As Friend Rust, The Ex, Sabot i wiele wiele innych. Wszystkie te kapelki polecam kaĹźedmu kto lubi cieĹźsze(metalowe wrecz) lub zakrÄcone(jazzujÄ
ce) odcienie punka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hubercik
|
Wysłany: 23 Kwi 2005, 19:26 Temat postu: |
|
|
widze ze islandofile to stare panczury hahaha
Oi! _________________ Kapitalizm-to nie kraj.Komunizm-to nie kraj.I WschĂłd, i ZachĂłd-to nie kraj.Ale Islandia-to kraj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Kwi 2005, 19:36 Temat postu: |
|
|
Hubercik napisał: | widze ze islandofile to stare panczury hahaha
Oi! | CzesÄ napewno tak  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jean Valjean
|
Wysłany: 24 Kwi 2005, 1:19 Temat postu: |
|
|
Ja wrĂłciĹem wĹsnie z koncertu Lao Che, tego sie nie da opisaÄ, boze kochany, to byĹa muzyka TOTALNA, jezeli mozna dotknac metafizyki dzieki muzyce, to dzis klepalem ja po tylku ;>.....
od koncertu Mum w POznaniu nie czulem tego, wszystkim polecam, nie wolno przegapic....cos niesamowitego, to jest milosc od pierwszego spotkania :> _________________ UchodziÄ za idiotÄ w oczach kretyna - to rozkosz dla smakosza |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hubercik
|
Wysłany: 25 Kwi 2005, 11:40 Temat postu: |
|
|
JuĹź wiem co to za zespĂłĹ...mieszanka oi, punk rocka z niebanalnymi tekstami heh.co nie zminia faktu, Ĺźe jednak do czoĹĂłwki bym nie zaliczyĹ tej kapeli _________________ Kapitalizm-to nie kraj.Komunizm-to nie kraj.I WschĂłd, i ZachĂłd-to nie kraj.Ale Islandia-to kraj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jean Valjean
|
Wysłany: 25 Kwi 2005, 11:59 Temat postu: |
|
|
to mnie rozbawiĹes ))) _________________ UchodziÄ za idiotÄ w oczach kretyna - to rozkosz dla smakosza |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
Wysłany: 26 Kwi 2005, 1:15 Temat postu: Akurat |
|
|
Jean Valjean napisał: | piosenka specjalnie dla Odzajera ;>
moze tym razem bedzie wiecej niz "nie jest zle" ;> |
Akurat ta pieĹĹ mi siÄ podoba
WsĹuchaj siÄ w sĹowa piosenki "Do prostego czĹowieka". Te "kĹamstwa", ktĂłrymi mami siÄ prosty lud, to nie tylko wojna, to teĹź propaganda prounijna... PrzecieĹź politycy lubiÄ
omamiaÄ ludzi nie tylko w jednym temacie.
WedĹug mnie ta piosenka moĹźe byÄ rozumiana jak protest przeciw faĹszywej propagandzie...
Ma w sobie duĹźÄ
dozÄ energii ten utwĂłr, polecam  _________________ CHCESZ WSPOMĂC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPĹAÄ DATEK!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jean Valjean
|
Wysłany: 26 Kwi 2005, 8:59 Temat postu: |
|
|
a sĹowa napisaĹ nie kto inny jak sam Julian Tuwim na poczatku wieku XX..
a o czym to jest to dobrze wiem.. _________________ UchodziÄ za idiotÄ w oczach kretyna - to rozkosz dla smakosza |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hubercik
|
Wysłany: 27 Kwi 2005, 7:36 Temat postu: |
|
|
Wczoraj w Empiku pozwoliĹem sobie nabyÄ skĹadanke"ProwadĹş mnie ulico"
Jest naprawdÄ odjechana: Analogsi, Ramzesi, Vespa, PodwĂłrkowi chuligani itd. mĂłwiÄ
same za siebie,ska oi street punk na najwyĹźszym krajowym poziomie
POLECAM _________________ Kapitalizm-to nie kraj.Komunizm-to nie kraj.I WschĂłd, i ZachĂłd-to nie kraj.Ale Islandia-to kraj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 17 Cze 2005, 8:25 Temat postu: |
|
|
Pierwszym zespoĹem, ktĂłry wywarĹ na mnie duĹźe wraĹźenie byĹo Stare Dobre MaĹĹźeĹstwo. MiaĹam moĹźe 11 lat jak siostra przyniosĹa ich kasetÄ do domu, wciÄ
gnÄĹo mnie, no i w konsekwencji wyrosĹam na piosence poetyckiej. Poza tym to muzyki prawie nie sĹuchaĹam, od czasu do czasu pod presja otoczenia kupowaĹam sobie jakÄ
Ĺ popularnÄ
muzykÄ i tak to sobie trwaĹo...
AĹź parÄ lat temu przypadkiem trafiĹa do mnie pĹyta Radiohead, przesĹuchaĹam, przeleciaĹo gdzieĹ obok mnie, oddaĹam, no i na tym koniec. Tak mi siÄ wydawaĹo, ale coĹ zostaĹo w Ĺrodku, co narastaĹo...Po dwĂłch latach w koĹcu stwierdziĹam, Ĺźe muszÄ tego posĹuchaÄ jeszcze raz. PoszĹam do Empiku i kupiĹam O.K Computer, no i tym razem po prostu odleciaĹam
Potem byĹy kolejne ich pĹyty, przez nich poznaĹam inne ciekawe zespoĹy czy muzykĂłw, zaczÄĹam sĹuchaÄ radia i nabraĹam jakiejĹ minimalnej ĹwiadomoĹci muzycznej...
A Ĺźeby byĹo trochÄ islandzko, to teĹź dziÄki nim trafiĹam na Bjork i Sigur Ros...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hubercik
|
Wysłany: 17 Cze 2005, 8:57 Temat postu: |
|
|
oi SDM bardzo bardzo fajny zespóŠwpeĹni popieram,wg mnie najfajniejsze kawalki to "Blues dla MaĹej" i "4-ta nad ranem" _________________ Kapitalizm-to nie kraj.Komunizm-to nie kraj.I WschĂłd, i ZachĂłd-to nie kraj.Ale Islandia-to kraj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 17 Cze 2005, 19:49 Temat postu: |
|
|
A „Z nim bÄdziesz szczÄĹliwsza” nie? Bo obok „czwartej nad ranem” to chyba najczÄĹciej Ĺpiewany kawaĹek sdm-u, na wszelkiego rodzaju ogniskach, itp. Ja teĹź kiedyĹ uwielbiaĹam te piosenki, jednak moja wytrzymaĹoĹÄ siÄ czasem koĹczy i teraz lubiÄ je mniej (ale tylko trochÄ). „Blues dla maĹej” natomiast bardzo lubiÄ i jeszcze mi siÄ nie znudziĹ, a ulubionych kawaĹkĂłw sdm-u to chyba nie dam rady wymieniÄ, bo jest ich duuĹźo.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jean Valjean
|
Wysłany: 18 Cze 2005, 13:47 Temat postu: |
|
|
Hubercik napisał: | oi SDM bardzo bardzo fajny zespóŠwpeĹni popieram,wg mnie najfajniejsze kawalki to "Blues dla MaĹej" i "4-ta nad ranem" |
ale gdzie oni do "Prowadz mnie ulico"  _________________ UchodziÄ za idiotÄ w oczach kretyna - to rozkosz dla smakosza |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hubercik
|
Wysłany: 19 Cze 2005, 17:35 Temat postu: |
|
|
a czy ja powiedzialem ze na "Prowadz mnie ulico" sa ich piosenki??
sentyment z dziecinstwa pozostal,poza tym laski fajnie sie wyrywa na takie piosenki... wg mnie to najczesciej spiewana na ogniskach piosenkach jest "Blues dla Malej",ale to takie moje male spostrzezenia _________________ Kapitalizm-to nie kraj.Komunizm-to nie kraj.I WschĂłd, i ZachĂłd-to nie kraj.Ale Islandia-to kraj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 19 Cze 2005, 21:43 Temat postu: |
|
|
Hubercik napisał: | sentyment z dziecinstwa pozostal,poza tym laski fajnie sie wyrywa na takie piosenki... |
To ciekawe dlaczego wokalista sdm-u jest wciÄ
Ĺź kawalerem? :wink:
Hubercik napisał: | wg mnie to najczesciej spiewana na ogniskach piosenkach jest "Blues dla Malej",ale to takie moje male spostrzezenia |
No to chyba po prostu bywaliĹmy na innych ogniskach  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 31 Sie 2005, 21:21 Temat postu: |
|
|

Ostatnio zmieniony przez music80s dnia 2 Lut 2006, 20:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|