Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| luiza
| Dołączył: 09 Paź 2006 | Posty: 151 | |
|
Wysłany: 30 Lis 2011, 10:41 Temat postu: |
|
|
ja juz od dluzszego czasu mam ochote zrobic sernik z prawdziwego bialego sera, ale najpierw musze zrobic ser bialy -choc nigdy w zyciu tego nie robilam ,ale napewno sprobuje o ile czas pozwoli ,a Wy robilyscie moze ser bialy ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
 | Dołączył: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 7 Sty 2012, 23:29 Temat postu: |
|
|
RobiĹam wiele razy. Wystarczy do mleka dodaÄ soku z cytryny w czasie gotowania na maĹym ogniu, a ono zetnie siÄ tak jak kwaĹne mleko. Potem poĹoĹźyÄ lnianÄ
ĹciereczkÄ np. na sitku lub durszlaku i po kilku godzinach mamy wspaniaĹy twarĂłg.
Innym sposobem jest pozostawienie otwartego mleka w temperaturze pokojowej do czasu aĹź siÄ zsiÄ
dzie ale Nymjolk ma to do siebie, Ĺźe jako mleko pasteryzowane nie zawsze siÄ zsiada. Potem jak juĹź mleko bÄdzie zsiadĹe gotujemy na maĹym ogniu do momentu "zgrudkowania" i postÄpujemy tak jak wczeĹniej napisaĹam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| luiza
| Dołączył: 09 Paź 2006 | Posty: 151 | |
|
Wysłany: 8 Sty 2012, 10:29 Temat postu: |
|
|
wydaje sie latwy do zrobienia ,w wolnej chwili na pewno sprobuje, dzieki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|