Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| gigi_26
 | Dołączył: 21 Maj 2005 | Posty: 43 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 3 Lut 2009, 22:15 Temat postu: :) |
|
|
Tak, tylko jesli sie nie ma slubu to zdaje sie, ze bedzie sie wystepowalo jako samotny rodzic, ale to juz zalezne od tego jak wystepujecie w urzedzie... _________________ Martusia/GiGi |
|
Powrót do góry |
|
 |
| owieczka.23
| Dołączył: 02 Cze 2007 | Posty: 94 | Skąd: KrakĂłw --> Reykjavik |
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 7:23 Temat postu: |
|
|
Witam
Czy ktos sie orietuja gdzie z Kopavogur lub Keflaviku znajduje sie centrum pomocy spolecznej ??? _________________ Bo ja to taki wilk w owczej skĂłrze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rafal26
| Dołączył: 29 Paź 2008 | Posty: 156 | Skąd: HafnarfjĂśrður |
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 9:15 Temat postu: dofinansowanie |
|
|
Czy ktos orientuje sie gdzie mozna zalatwic dotacje do zajec pozalekcyjnych dla dziecka-chodzi tu o treningi na basenie i o Hafnarfjorður _________________ gabeer |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 10:33 Temat postu: |
|
|
nie pamietam jak strona glowna sie nazywa, moze ktos podpowie, i na tej stronie musisz kliknac fristundakort i cos wypelnic, i miasto Ci wtedy doplaca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 10:40 Temat postu: |
|
|
juz mam, w Rkv strona nazywa sie reykjavik.is , nie wiem czy tez mozecie, sprawdzalem hafnarfjordur.is ale nie znalazlem, moze popros jakiegos Islandczyka o pomoc, byc moze szukalem nie tam gdzie trzeba , i pamietaj nazwe '' fristundakort''. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| renia71 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 10 Sty 2009 | Posty: 16 | Skąd: Reykjavik |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Namolny74
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 39 | |
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 12:53 Temat postu: |
|
|
Treningi nic nie daja jesli u kogos talentu nie ma to sie go nie zamowi jak pizze, tym bardziej za panstwowa kase |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 13:52 Temat postu: |
|
|
a w jakiejz to dziedzinie Szanowny Pan wykazuje talenta piszac tak gleboko przemyslane sentencje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Namolny74
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 14:02 Temat postu: |
|
|
a russkij jazyk ja znaju tawariszcz moj. I szyderstwo ljubilju uprjawljat' a kagda ja wizu tawariszcza u kawo jest' na futbolkie nasz ljubimyj znak sierp i molot ja wizu szto eta moj czielawiek:))))))))))) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misiaczek2005
| Dołączył: 10 Mar 2009 | Posty: 10 | |
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 14:05 Temat postu: dofinansowanie |
|
|
no rzeczywiscie talent jak cholera |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Namolny74
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 14:35 Temat postu: |
|
|
Talenta sa rozne niekoniecznie ze skierowania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rafal26
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 15:03 Temat postu: |
|
|
Sxxxxn napisał: | juz mam, w Rkv strona nazywa sie reykjavik.is , nie wiem czy tez mozecie, sprawdzalem hafnarfjordur.is ale nie znalazlem, moze popros jakiegos Islandczyka o pomoc, byc moze szukalem nie tam gdzie trzeba , i pamietaj nazwe '' fristundakort''. |
Ta karta dziala tylko dla osob z eykjaviku ale dzieki Sxxxxn za info  _________________ gabeer |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agentxxx
| Dołączył: 03 Mar 2009 | Posty: 46 | |
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 15:04 Temat postu: |
|
|
Namolny74 napisał: | Talenta sa rozne niekoniecznie ze skierowania. |
Ty widze skierowanie dostales od reki i za free |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Namolny74
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 15:08 Temat postu: |
|
|
Aha na wszystkie mozliwe dziedziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 15:24 Temat postu: |
|
|
ojjojoj, a coz to za oportunista nam sie na forum wyklul , no ale rosyjski zna to sie nie bede czepial  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 15:27 Temat postu: |
|
|
Rafal26, musza byc takie karty rowniez dla osob spoza Rkv, moze zapytaj w urzedzie miejskim, jak bede mial czas to pogrzebie jeszcze w necie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rafal26
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 16:36 Temat postu: |
|
|
Tez mi sie wydaje ze powinny byc i poszukam.
Dzieki!!!!!!! _________________ gabeer |
|
Powrót do góry |
|
 |
| violka17
| Dołączył: 02 Maj 2010 | Posty: 5 | Skąd: NJARDVIK |
|
Wysłany: 5 Gru 2010, 0:06 Temat postu: |
|
|
yasminum napisał: | gigi_26 napisał: | Yasminum, sorry, ale nie masz racji, bo wspolmalzonek moze to odwlekac, wymyslac rozne cuda, typu a nie zgadza sie na rozliczenie finansowe itp. i takie rozne, a wtedy nie ma separacji.... I wiem, ze tak jest bo ja czekalam od 5 sierpnia do... wczoraj?  |
A to przepraszam, po prostu znajomi islandczycy bioracy rozwod nie mieli takiego problemu. Oboje maloznkowie poszli do syslumadura, podpisali co trzeba i pozniej czekali na uplyw pol roku by moc rozwod uprawomocnic.
kicikici napisał: | yasminum a moze zamiast zyciem na koszt wszytkich
panstwa i spoleczenstwa
obcowaniem z polswiadkiem i depresja poporodowa zajelabys sie praca ))) |
Moze, moze, moze...
Jak widac czlowiek cale zycie dowiaduje sie czegos ciekawego na swoj temat. Zawsze bardzo mnie to bawi :-) | jestem polka a maz islandczyk wszystko sie zgadza co piszecie,ja podalam o separacje czy rozwod meza w grudniu 2009 i spieszyc sie trzeba przed nowym rokiem bo jak zostanie orzeknieta separacja przed styczniem to momentalnie samotny rodzic dostaje wieksze rodzinne barnabætur i tak bylo u mnie i oczywiscie ze maz moze przeciagac ale on nie ma z tego korzysci aby utrudniac jedynie moze zlosliwosc,ja podalam o separacje 7 grudnia a 23 grudnia po doniesieniu popieru o podziale majatku podpisalismy separacje ktura trwa rok i ani mniej amni wiecej i mozna ja przerwac tak jak my bedziemy to robic teraz odmawiajac podpisania rozwodu,czasami tak sie koncza sprawy jak cos jeszcze iskrzy i dzieci sa. pozdrawiam. ale to prawda matka samotnie wychowujaca ma duza pomoc od panstwa i doplacaniu mieszkania i na dzieci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maestro ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 25 Paź 2010 | Posty: 71 | |
|
Wysłany: 5 Gru 2010, 12:03 Temat postu: |
|
|
Nie da siÄ tego czytaÄ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| svavec OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lis 2008 | Posty: 532 | Skąd: Gdynia |
|
Wysłany: 6 Gru 2010, 0:26 Temat postu: |
|
|
Spojrzcie na date postu "viola", jest z kwietnia 2009 ,wiec troche przedawniony temacik , ale nie twierdze ,ze nie mozna odkopac  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|