Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Sizah
| Dołączył: 28 Mar 2009 | Posty: 37 | |
|
Wysłany: 13 Maj 2012, 2:42 Temat postu: Kredyt |
|
|
Mam pytanie czy jest moĹźliwoĹÄ uzyskania kredytu na Islandii? JeĹli tak to w jaki sposĂłb? Nie chodzi mi o kredyt mieszkaniowy tudzieĹź samochodowy. ChciaĹbym pomĂłc osobie chorej w mojej rodzinie. Czy jest jakaĹ opcja zaciÄ
gniÄcia kredytu? DziÄkujÄ za wszystkie porady i sugestie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Trialerror
 | Dołączył: 04 Sty 2009 | Posty: 169 | Skąd: Reykjavik 111 |
|
Wysłany: 13 Maj 2012, 12:18 Temat postu: Re: Kredyt |
|
|
Sizah napisał: | Mam pytanie czy jest moĹźliwoĹÄ uzyskania kredytu na Islandii? JeĹli tak to w jaki sposĂłb? Nie chodzi mi o kredyt mieszkaniowy tudzieĹź samochodowy. ChciaĹbym pomĂłc osobie chorej w mojej rodzinie. Czy jest jakaĹ opcja zaciÄ
gniÄcia kredytu? DziÄkujÄ za wszystkie porady i sugestie. | JeĹli pracujesz to,jesteĹ w stanie uzyskaÄ 5 mln.koron.Na okres spĹaty 5 lat. Ale rozpatrzenie jest zawsze indywidualne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sizah
|
Wysłany: 13 Maj 2012, 13:00 Temat postu: Kredyt |
|
|
ale gdzie? co? i jak? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kamqs
| Dołączył: 13 Paź 2009 | Posty: 241 | Skąd: CK/KEFLAVIK |
|
Wysłany: 13 Maj 2012, 14:19 Temat postu: |
|
|
Musisz znaleĹźÄ samochĂłd ktĂłry ciÄ interesuje, iĹÄ do komisu i zapytaÄ o szczegĂłĹy. W zaleĹźnoĹci od banku ktĂłry udziela kredytu wymagania sÄ
róşne. Na pewno bÄdÄ
chcieli umowÄ o pracÄ na staĹe, dochody z ostatnich miesiÄcy i 20-30% wkĹadu wĹasnego. Ale mĂłwiÄ to zaleĹźy od komisu i banku. MoĹźesz teĹź staraÄ siÄ o debet w banku. Ale najwaĹźniejsze trzeba iĹÄ i zapytaÄ to nic nie kosztuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| antenka UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 28 Sie 2011 | Posty: 91 | |
|
Wysłany: 13 Maj 2012, 14:40 Temat postu: |
|
|
kamqs napisał: | Musisz znaleĹźÄ samochĂłd ktĂłry ciÄ interesuje, iĹÄ do komisu i zapytaÄ o szczegĂłĹy. W zaleĹźnoĹci od banku ktĂłry udziela kredytu wymagania sÄ
róşne. Na pewno bÄdÄ
chcieli umowÄ o pracÄ na staĹe, dochody z ostatnich miesiÄcy i 20-30% wkĹadu wĹasnego. Ale mĂłwiÄ to zaleĹźy od komisu i banku. MoĹźesz teĹź staraÄ siÄ o debet w banku. Ale najwaĹźniejsze trzeba iĹÄ i zapytaÄ to nic nie kosztuje. |
hehehehe ale sie usmialem
jaka umowe jakie zaswiadczenia
poprostu wybierasz samochod idziesz badz dzwonisz do komisu badz salonu podajesz kenitala oni wpisuja w system i w pare minut masz odpowiedz
przykladowo samochod 3mln wplata 20% czyli 600tys ale mozna sie umowic ze bierze sie kredyt 3mln a wplata jest poprostu podniosa cene samochodu o te 600tys i niby wplacone praktycznie kazdy komis na taki uklad pujdzie zawsze zalezy im na sprzedaniu
nie trzeba zadnych dokumentow tylko kenitala siepodaje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mythm
 | Dołączył: 24 Paź 2009 | Posty: 106 | |
|
Wysłany: 13 Maj 2012, 14:52 Temat postu: |
|
|
Ja w komisie musilam przedstawic swoje 3ost.launy,wplacic 20% i podac swoje kennitala,aby sprawdzic czy nie mam zadnych zadluzen. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| antenka UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 28 Sie 2011 | Posty: 91 | |
|
Wysłany: 13 Maj 2012, 15:22 Temat postu: |
|
|
mythm napisał: | Ja w komisie musilam przedstawic swoje 3ost.launy,wplacic 20% i podac swoje kennitala,aby sprawdzic czy nie mam zadnych zadluzen. |
to jest sprawdzane w systemie wpisuje sie kenitala cene samochodu plus ewentualna wplate ubezpieczenie gdzie bedzie i po robocie gosc wciska wyslij i po chwili czasem godzinka jest odpowiedz czy dostaniesz kredyt
w twoim przypadku moze gosc chcial cie sam pierw sprawdzic zanim wysle twoja prozbe o kredyt
ja juz kilka razy pomaalem ludziom wuzyskaniu kredytu na samochod i nigdy sie nie spotkal;em aby chcieli jakies papiery wystarczylo tylko podac kenitala koszt samochodu sami znaja i w jakij sie chce ubezpieczenie i byla odpowiedz
czasami jest tak ze jest odmowa a gosc niema pojecia co zrobic trzeba zmniejszyc poprostu kredyt a wiecej wplacic i jak dojdzie do sumy ktora udzieli dany bank czy inna firma wtedy ponownie zwieksza sume nasamochod oczywiscie po uwczesnym powiadomieniu wlasciciela i wieksza sume w[platy i jest kredyt troche trzeba sie nagadac i tlumaczyc ale czasem warto |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sizah
|
Wysłany: 13 Maj 2012, 15:43 Temat postu: Kredyt |
|
|
Ale ja nie pisaĹem o kredycie samochodowym proszÄ czytaÄ ze zrozumieniem tak:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mythm
 | Dołączył: 24 Paź 2009 | Posty: 106 | |
|
Wysłany: 17 Maj 2012, 0:57 Temat postu: KREDO |
|
|
Nie jest tak jak mĂłwisz, bo w tej chwili maks. kredytu to 70-80%, dane te takie jak kennitala, launasedill sztuk 3 potrzebne rĂłwnieĹź jak najbardziej! ByĹam osobiĹcie w niegdysiejszym sp fjarmognum, dzisiejsze Landsbankinn .... i to sÄ
potrzebne dokumenty i dane... babeczka zrobiĹa ksero i za ok 2 godziny miaĹam odpowiedĹş ... co do kredytu konsumpcyjnego to jest to doĹc wysokie oprocentowanie, rzÄdu ok 25 % na 84 miesiÄ
ce, to byĹo ze 3 lata temu, jak siÄ dowiadywaĹam, wiÄc mogĹo ulec zmianie ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|