Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Alicja87
| Dołączył: 14 Wrz 2012 | Posty: 7 | |
|
Wysłany: 14 Wrz 2012, 20:49 Temat postu: Nauka rosyjskiego w Islandii? |
|
|
Dobry wieczĂłr wszystkim! Od nowego roku mam zamiar przybyÄ do Islandii juĹź na staĹe (wczeĹniej, w 2008 i 2010 roku pracowaĹam tylko w wakacje). Zastanawiam siÄ, czy znaleĹşliby siÄ chÄtni na naukÄ jÄzyka rosyjskiego w Reykjaviku? PracowaĹam z wieloma Rosjanami, UkraiĹcami, Litwinami i mogÄ stwierdziÄ z caĹÄ
pewnoĹciÄ
, Ĺźe znajomoĹÄ rosyjskiego byĹa dla mnie bardzo przydatna (jestem magistrem filologii rosyjskiej i mĂłwiÄ pĹynnie w tym jÄzyku). ChciaĹabym siÄ zorientowaÄ, czy Polacy chcieliby siÄ uczyÄ tego jÄzyka i czy opĹaca mi siÄ po przylocie czyniÄ jakieĹ kroki w tym kierunku. Serdecznie pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Trialerror
 | Dołączył: 04 Sty 2009 | Posty: 169 | Skąd: Reykjavik 111 |
|
Wysłany: 14 Wrz 2012, 22:06 Temat postu: Re: Nauka rosyjskiego w Islandii? |
|
|
Alicja87 napisał: | Dobry wieczĂłr wszystkim! Od nowego roku mam zamiar przybyÄ do Islandii juĹź na staĹe (wczeĹniej, w 2008 i 2010 roku pracowaĹam tylko w wakacje). Zastanawiam siÄ, czy znaleĹşliby siÄ chÄtni na naukÄ jÄzyka rosyjskiego w Reykjaviku? PracowaĹam z wieloma Rosjanami, UkraiĹcami, Litwinami i mogÄ stwierdziÄ z caĹÄ
pewnoĹciÄ
, Ĺźe znajomoĹÄ rosyjskiego byĹa dla mnie bardzo przydatna (jestem magistrem filologii rosyjskiej i mĂłwiÄ pĹynnie w tym jÄzyku). ChciaĹabym siÄ zorientowaÄ, czy Polacy chcieliby siÄ uczyÄ tego jÄzyka i czy opĹaca mi siÄ po przylocie czyniÄ jakieĹ kroki w tym kierunku. Serdecznie pozdrawiam! | Nie wydaje mie sie...  _________________ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zx6r
| Dołączył: 06 Wrz 2012 | Posty: 14 | Skąd: wlkp |
|
Wysłany: 15 Wrz 2012, 1:32 Temat postu: |
|
|
a ja bym sobie tam "po-gawari"
powodzenia...
zx |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Wrz 2012, 10:18 Temat postu: |
|
|
Tez bym sobie przypomial  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 328 | |
|
Wysłany: 19 Wrz 2012, 14:05 Temat postu: ... |
|
|
ja tez chetnie bym z takiej nauki skorzystala |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pomalutku
| Dołączył: 20 Sty 2011 | Posty: 38 | |
|
Wysłany: 19 Wrz 2012, 14:56 Temat postu: |
|
|
+ jeden |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 19 Wrz 2012, 19:49 Temat postu: |
|
|
Heja, na Hverfisgata dziala towrzystwo isladzko-rosyjskie, jest spora biblioteka, pokazy filmow, w soboty zajecia z dziecmi.
http://www.mmedia.is/felmir/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Alicja87
| Dołączył: 14 Wrz 2012 | Posty: 7 | |
|
Wysłany: 30 Wrz 2012, 22:13 Temat postu: |
|
|
DziÄkujÄ serdecznie za wszystkie odpowiedzi  |