Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| WASYL25
| Dołączył: 04 Kwi 2006 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 14 Kwi 2006, 14:18 Temat postu: UWAGA NA OSZUSTUW. |
|
|
NIEKORZYSTAJCIE Z POMOCY TZW POSREDNIKUW W ZNAIDOWANIU PRACY W TEI CHWILI ZNAM TAKIE OSOBY KTURE ZA TZW ZNALEZIENIE PRACY POBIERAIA OPLATY.W SANDGERDI U PEWNEI DOBRZE ZNANEI WTYCH OKOLICACH PANI TA OPLATA WYNOSI 2000 EURO,ZTEGO CO SLYSZALEM OD LUDZI KTURYCH TU NIBY SCIAGNELA. LUDZIE WYIAZD NA ISLANDIE NIC NIE KOSZTUIE RZADNE POSREDNICTWO . NIEKTURZY MAIA INNE STAWKI . SA TO ZWYKLI OSZUSCI I NACIAGACZE[color=red] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ireth Alpha Team
| Dołączył: 22 Paź 2004 | Posty: 416 | Skąd: Dania |
|
Wysłany: 14 Kwi 2006, 18:42 Temat postu: Re: UWAGA NA OSZUSTUW. |
|
|
Ja Ci za darmo i z radoscia poprawie te mase bledow, Wasylu, zeby Twoje ostrzezenie dotarlo do wszystkich zainteresowanych .
WASYL25 napisał: | NIE KORZYSTAJCIE Z POMOCY TZW. POSREDNIKOW W ZNAJDOWANIU PRACY. W TEJ CHWILI ZNAM TAKIE OSOBY, KTORE ZA TZW. ZNALEZIENIE PRACY POBIERAJA OPLATY. W SANDGERDI U PEWNEJ DOBRZE ZNANEJ W TYCH OKOLICACH PANI TA OPLATA WYNOSI 2000 EURO, Z TEGO, CO SLYSZALEM OD LUDZI, KTORYCH TU NIBY SCIAGNELA. LUDZIE, WYJAZD NA ISLANDIE NIC NIE KOSZTUJE, ZADNE POSREDNICTWO. NIEKTORZY MAJA INNE STAWKI. SA TO ZWYKLI OSZUSCI I NACIAGACZE |
_________________ Ziemniaki pozdrawiaja buraki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pechowiec
| Dołączył: 26 Sty 2006 | Posty: 10 | Skąd: ĹlÄ
sk |
|
Wysłany: 14 Kwi 2006, 20:32 Temat postu: |
|
|
dobrze wiedziec:) ale bez tĹumaczenia, ciezko sie czytaĹo _________________ Chce wyjechaÄ bo musze, sytuacja materialna! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 29 Kwi 2006, 19:16 Temat postu: |
|
|
Hej
Kurcze - mam dokĹadnie taka samÄ
ofertÄ: dzwoniĹ do mnie koleĹ i proponuje pracÄ za pomocnika na budowie, powiedziaĹ teĹź, Ĺźe na przejazd (przelot) zaĹóşy za mnie kasÄ, ktĂłrÄ
później odropbiÄ pracujÄ
c. Nie wiem co sÄ
dziÄ o tej ofercie, nie wiem czy to nie jest jakaĹ Ĺciema. Nie chciaĹbym wylÄ
dowaÄ na obcej ziemi poĹrodku mĂłrz i znaleĹÄ sie w takiej sytuacji, tymbardziej Ĺźe nie mam zbyt wiele kasy na wyjazd. Co o tym sÄ
dzicie?
A tak z innej beczki, w jakich rejonach Islandii najlepiej szukaÄ pracy? ProszÄ o jakies rady i z gĂłry przepraszam za banalne pytania (to mĂłj pierwszy post na tym forum).  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| leszek16064 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 19 Lis 2005 | Posty: 224 | Skąd: Akranes |
|
Wysłany: 29 Kwi 2006, 20:53 Temat postu: |
|
|
Za wiele to nie napisaĹeĹ, koleĹ?? to znaczy znajomy czy jakiĹ "koleĹ"-obcy??
Pewnie Ĺźe to ryzyko, ale wszÄdziej siÄ to zdarza, decyzja jest twoja, musisz sie dobrze zastanowiÄ.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jola
 | Dołączył: 31 Sty 2004 | Posty: 1000 | |
|
Wysłany: 29 Kwi 2006, 23:27 Temat postu: |
|
|
Akurat to, Ĺźe proponujÄ
Ci pokryÄ koszt biletu, ktĂłry potem odpracujesz, to nic dziwnego. CzÄsto siÄ to zdarza oraz pomoc finanasowa przy zakwaterowaniu w pierwszym miesiÄ
cu. To logiczne jest, a jak kogoĹ chce siÄ ĹciÄ
gnÄ
Ä to trzeba mu iĹÄ na rÄkÄ.
Na budowach pracuje wielu PolakĂłw, wiÄc to teĹź nie jest podejrzane, Ĺźe na budowÄ potrzebujÄ
. Co wiÄc jest podejrzane? Mowa byĹa jeszcze o jakichĹ innych opĹatach, jak pisze Wasyl? Bo nie wspomniaĹes.
JeĹli zapĹaci Ci za bilet, to nie opĹacaĹoby mu siÄ CiÄ ĹciÄ
gaÄ, opĹacaÄ i robiÄ w balona. Bardziej byĹ siÄ mĂłgĹ baÄ jakby Ci tego biletu nie proponowaĹ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pechowiec
| Dołączył: 26 Sty 2006 | Posty: 10 | Skąd: ĹlÄ
sk |
|
Wysłany: 29 Kwi 2006, 23:55 Temat postu: |
|
|
nie no MAG! nic tylko jechac, ja tam bym sie niezastanawial:) _________________ Chce wyjechaÄ bo musze, sytuacja materialna! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Paź 2006, 22:30 Temat postu: |
|
|
ja znam dobrego kolesia (fak faktem za 500$) ale zalatwia w 100% wszyyyystko i pomaga nawet jak juz pracujesz tam gdzie ci zalatwil. ja nie zaluje wydanych pieniedzy. w kazdej chwili dzwonie i mam odp na kazde pytanie. on tez sam dzwoni do firmy i do mnie z pytaniem jak sie pracuje i czy szef i zarobki sa ok czy nikt mnie w hu.. nie robi. raz sie zdazylo i przyjechal i rozwiazal problem (rozmowa ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|