Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 9 Sty 2008, 0:27 Temat postu: Ubezpieczenie samochodu |
|
|
Kupilam samochod nie jest dla mnie jasna sprawa co do ubezpieczen , gdyz niewiem czy sprawa jest zalatwiana osobiscie w biurze czy w inny sposob. Prosze o wyjasnienie mi calej sprawy i farmalnosci z tym zwiazane .
Dziekuje zgory za pomoc .
MADZIA |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Sty 2008, 20:38 Temat postu: Re: Kupilam samochod i co dalej ?? |
|
|
felga12 napisał: | Kupilam samochod nie jest dla mnie jasna sprawa co do ubezpieczen , gdyz niewiem czy sprawa jest zalatwiana osobiscie w biurze czy w inny sposob. Prosze o wyjasnienie mi calej sprawy i farmalnosci z tym zwiazane .
MADZIA |
pomocy ja tak prosze... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 12 Sty 2008, 21:57 Temat postu: |
|
|
napisz do mnie na priva!
Mam bardzo fajna oferte dla ciebie! Dogodne ubezpieczenie oraz oszczednosci emerytalne w Euro! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| unregistered
| Dołączył: 18 Mar 2005 | Posty: 228 | |
|
Wysłany: 12 Sty 2008, 22:07 Temat postu: Re: Kupilam samochod i co dalej ?? |
|
|
felga12 napisał: | Kupilam samochod nie jest dla mnie jasna sprawa co do ubezpieczen , gdyz niewiem czy sprawa jest zalatwiana osobiscie w biurze czy w inny sposob. Prosze o wyjasnienie mi calej sprawy i farmalnosci z tym zwiazane .
MADZIA |
Coz jedynie co, to tylko z doswiadczenia moge opisac jak to wygladalo.
Kupujac samochod w firmie z uzywanymi samochodami, bìlasĂślumaður spytal sie w jakiej firmie mam/chce miec ubezpieczenie. Po otrzymaniu odpowiedzi wypelnil wszelkie dokumenty i mi zostalo tylko zaplacenie skladki. Nigdzie nie musialem chodzic (a sam rachunek do zaplacenia dostalem chyba po jakims czasie).
Kupujac samochod od osoby fizycznej wypelnia sie odpowiedni druk dotyczacy kupna/sprzedazy samochodu. W nim dotychczasowy wlasciciel zaznacza u kogo mial ubezpieczenie jak rowniez osoba kupujaca zaznacza u kogo bedzie chcial/chciala miec ubezpieczenie. I to tyle. Nowy wlasciciel nigdzie nie musi chodzic.
Pierwsza droge przechodzilem jako kupujacy a druga jako swiadek/tlumacz.
Dlatego troche niezrozumiale jest dla mnie to pytanie.
Jesli chodzi o nowe samochody to bodajze Viking kupowal nowy pojazd i byc moze on bedzie mogl to opisac (o ile na przyklad bedzie mu sie chcialo). |
|
Powrót do góry |
|
 |
| leszek16064 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 19 Lis 2005 | Posty: 224 | Skąd: Akranes |
|
Wysłany: 12 Sty 2008, 22:22 Temat postu: |
|
|
Z nowym samochodem wszystko zaĹatwiasz na miejscu w salonie, ubezpieczenie itp,itd....
Sprawdzone osobiĹcie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 13 Sty 2008, 0:07 Temat postu: |
|
|
leszek16064 napisał: | Z nowym samochodem wszystko zaĹatwiasz na miejscu w salonie, ubezpieczenie itp,itd....
Sprawdzone osobiĹcie  |
Pochwal sie!! Bugatti Veyron? _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KAĹťDY KILOGRAM OBYWATELA Z WYĹťSZYM WYKSZTAĹCENIEM SZCZEGĂLNYM DOBREM NARODU |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Sty 2008, 0:57 Temat postu: Re: Kupilam samochod i co dalej ?? |
|
|
unregistered napisał: | felga12 napisał: | Kupilam samochod nie jest dla mnie jasna sprawa co do ubezpieczen , gdyz niewiem czy sprawa jest zalatwiana osobiscie w biurze czy w inny sposob. Prosze o wyjasnienie mi calej sprawy i farmalnosci z tym zwiazane .
MADZIA |
Coz jedynie co, to tylko z doswiadczenia moge opisac jak to wygladalo.
Kupujac samochod w firmie z uzywanymi samochodami, bìlasĂślumaður spytal sie w jakiej firmie mam/chce miec ubezpieczenie. Po otrzymaniu odpowiedzi wypelnil wszelkie dokumenty i mi zostalo tylko zaplacenie skladki. Nigdzie nie musialem chodzic (a sam rachunek do zaplacenia dostalem chyba po jakims czasie).
Kupujac samochod od osoby fizycznej wypelnia sie odpowiedni druk dotyczacy kupna/sprzedazy samochodu. W nim dotychczasowy wlasciciel zaznacza u kogo mial ubezpieczenie jak rowniez osoba kupujaca zaznacza u kogo bedzie chcial/chciala miec ubezpieczenie. I to tyle. Nowy wlasciciel nigdzie nie musi chodzic.
Pierwsza droge przechodzilem jako kupujacy a druga jako swiadek/tlumacz.
Dlatego troche niezrozumiale jest dla mnie to pytanie.
Jesli chodzi o nowe samochody to bodajze Viking kupowal nowy pojazd i byc moze on bedzie mogl to opisac (o ile na przyklad bedzie mu sie chcialo). |
czyli musze poprostu czekac na korespondecje w domu i zaplacic to co dostane poczta?mam jeszcze jedno pytanie czy oba ubezpieczenia pszychodza tz. drogowe i normalne??? mam putanie jakie mniejwiencej dostane oplaty od golfa combi 1.4 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 13 Sty 2008, 1:03 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Z nowym samochodem wszystko zaĹatwiasz na miejscu w salonie, ubezpieczenie itp,itd....
Sprawdzone osobiĹcie Very Happy |
WOW..........
Ale masz fajnie.........
Nowa bryka z salonu...........
WOW............ _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Sty 2008, 1:08 Temat postu: |
|
|
viking napisał: | Cytat: | Z nowym samochodem wszystko zaĹatwiasz na miejscu w salonie, ubezpieczenie itp,itd....
Sprawdzone osobiĹcie Very Happy |
WOW..........
Ale masz fajnie.........
WOW............ |
uzywany |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 13 Sty 2008, 1:09 Temat postu: Re: Kupilam samochod i co dalej ?? |
|
|
felga12 napisał: | czyli musze poprostu czekac na korespondecje w domu i zaplacic to co dostane poczta?mam jeszcze jedno pytanie czy oba ubezpieczenia pszychodza tz. drogowe i normalne??? mam putanie jakie mniejwiencej dostane oplaty od golfa combi 1.4 |
jak dostaniesz list bedziesz jeszcze dzwonic/pofatygujesz sie do nich osobiscie co by ponegocjowac stawke no i pewnie rozbic na raty chyba ze jednorazowo 70-80k chcesz placic. 10% znizki na ogol bezbolesnie dostac mozna.
a podatek drogowy placi sie oddzielnie. co 6 miesiecy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Sty 2008, 1:11 Temat postu: Re: Kupilam samochod i co dalej ?? |
|
|
mjkl napisał: | felga12 napisał: | czyli musze poprostu czekac na korespondecje w domu i zaplacic to co dostane poczta?mam jeszcze jedno pytanie czy oba ubezpieczenia pszychodza tz. drogowe i normalne??? mam putanie jakie mniejwiencej dostane oplaty od golfa combi 1.4 |
jak dostaniesz list bedziesz jeszcze dzwonic/pofatygujesz sie do nich osobiscie co by ponegocjowac stawke no i pewnie rozbic na raty chyba ze jednorazowo 70-80k chcesz placic. 10% znizki na ogol bezbolesnie dostac mozna.
a drogowe? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Sty 2008, 1:11 Temat postu: Re: Kupilam samochod i co dalej ?? |
|
|
felga12 napisał: | mjkl napisał: | felga12 napisał: | czyli musze poprostu czekac na korespondecje w domu i zaplacic to co dostane poczta?mam jeszcze jedno pytanie czy oba ubezpieczenia pszychodza tz. drogowe i normalne??? mam putanie jakie mniejwiencej dostane oplaty od golfa combi 1.4 |
a drogowe? |
a drogowe dostaje tesz listem? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 13 Sty 2008, 1:14 Temat postu: Re: Kupilam samochod i co dalej ?? |
|
|
felga12 napisał: | a drogowe? |
za auto jak twoje zaplacisz 7-7.5k. placi sie od wagi auta.
placi sie 1 stycznia & 1 lipca. termin platnosci o ile dobrze pamietam to jakies poltora miesiaca jest. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Sty 2008, 11:02 Temat postu: |
|
|
[quote="viking"] Cytat: |
WOW..........
Ale masz fajnie.........
WOW............ |
Fajnie to miaĹem 2 lata temu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 17 Sty 2008, 14:46 Temat postu: |
|
|
pewnie juz ubezpieczylas samochod ,ale jezeli nie to zglos sie do mnie na priva,moj znajomy ma znajomego islandczyka w w pewnej firmie ubezpieczeniowej<znanej w isl>moge zalatwic maxymalne znizki,mi wyszlo tam 30 tys kr taniej niz w innej firmie gdzie sie najpierw zglosilem,inne osoby zainteresowane ubezpieczeniem tez sie moga do mnie zglosic,pomagam nieodpladnie
pzdr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Lut 2008, 1:10 Temat postu: kupiĹam samochĂłd i do tej pory niemam rejestracji |
|
|
kupiĹam samochĂłd 20 12 07 i do tej pory niemam rejestracji co dalej czy to normalne???? i co z ubezpieczeniem drogowym jestem w kropce pomocy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 3 Lut 2008, 16:13 Temat postu: |
|
|
Cytat: | kupiĹam samochĂłd 20 12 07 i do tej pory niemam rejestracji co dalej czy to normalne???? |
Nie ma tablic??
Bo to raczej niemoĹźliwe, tablica jest przypisana do auta do koĹca jego Ĺźywotu, chyba Ĺźe kupiĹeĹ auto wyrejestrowane........... _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Lut 2008, 17:05 Temat postu: |
|
|
MoĹźe chodzi o dowĂłd rejestracyjny?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Lut 2008, 23:10 Temat postu: |
|
|
viking napisał: | Cytat: | kupiĹam samochĂłd 20 12 07 i do tej pory niemam rejestracji co dalej czy to normalne???? |
Nie ma tablic??
Bo to raczej niemoĹźliwe, tablica jest przypisana do auta do koĹca jego Ĺźywotu, chyba Ĺźe kupiĹeĹ auto wyrejestrowane........... |
mam dowodu na poprzedniego wĹaĹciciela i do tej pory nie przysĹano mi nowego z moimi danymi |
|
Powrót do góry |
|
 |
|