Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| Guuufi
| Doczy: 14 Lut 2013 | Posty: 1 | |
|
Wysany: 25 Mar 2013, 16:12 Temat postu: Nietypowa sytuacja dot. powrotu |
|
|
Witam,
pierwszy raz przyleciałem w tym roku na wyspę z zamiarem dłuższego pobytu. Niestety pewne sprawy zmuszają mnie do powrotu do polski na stałe. Przepracowałem tutaj równy miesiąc, otrzymałem numer kennitala, otworzyłem konto bankowe i wykupiłem ubezpieczenie zdrowotne w Sjóva na 6 miesięcy.
Jakie formalności muszę załatwić przed wyjazdem? Czy zamykać konto bankowe? Jak w takiej sytuacji mam się rozliczyć z RSK? (nie mam stattkorte ) Czy numer kennitala który mam teraz jest tylko tymczasowy?
Bardzo proszę was o pomoc:) |
|
Powrt do gry |
|
 |
| alex450
| Doczy: 30 Maj 2013 | Posty: 7 | |
|
Wysany: 3 Sie 2013, 17:35 Temat postu: Re: Nietypowa sytuacja dot. powrotu |
|
|
Guuufi napisa: | Witam,
pierwszy raz przyleciałem w tym roku na wyspę z zamiarem dłuższego pobytu. Niestety pewne sprawy zmuszają mnie do powrotu do polski na stałe. Przepracowałem tutaj równy miesiąc, otrzymałem numer kennitala, otworzyłem konto bankowe i wykupiłem ubezpieczenie zdrowotne w Sjóva na 6 miesięcy.
Jakie formalności muszę załatwić przed wyjazdem? Czy zamykać konto bankowe? Jak w takiej sytuacji mam się rozliczyć z RSK? (nie mam stattkorte ) Czy numer kennitala który mam teraz jest tylko tymczasowy?
Bardzo proszę was o pomoc:) |
Proszę o informacje na temat wyjazdu. Pracuję trzeci miesiąc. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
|
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach
|
|