Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| wielkopolanka
| Dołączył: 20 Mar 2008 | Posty: 159 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
 | Dołączył: 10 Gru 2008 | Posty: 330 | Skąd: RKV |
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 12:59 Temat postu: |
|
|
to ciekawe... a jak ktos nie ma tv w domu to tez bedzie placil??  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| yourbrotherthebeer
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 198 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 13:18 Temat postu: |
|
|
bedzie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 13:20 Temat postu: cholera |
|
|
Ten podatek mial byc naliczany od juz zaplaconego podatku, takze ja ich juz wkoncu nie rozumiem:(( |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wielkopolanka
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 13:20 Temat postu: podatek telewizyjny |
|
|
no niestety na to wychodzi, ze kazdy powyzej 16 roku zycia kto pracuje bedzie placil ;( |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 13:21 Temat postu: tv |
|
|
tak ale dlatego podniesli podatek zeby z podatku szko na tv:( |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 13:22 Temat postu: |
|
|
no i bezrobotni tez a mialo byc tak pieknie  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 13:24 Temat postu: Re: tv |
|
|
esmerka31 napisał: | tak ale dlatego podniesli podatek zeby z podatku szko na tv:( | wiec co??podniesli podatek celem splaty podatku radiowo tv, ale i tak bedziemy musieli zaplacic go jeszcze raz??qwa!! _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wielkopolanka
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 13:52 Temat postu: podatek telewizyjny |
|
|
No dla mnie to tez bezsens, moze ktos orientuje sie cos wiecej na ten temat? Czy to juz pewne ze bedziemy wszyscy placic ten podatek telewizyjny?
pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 15:53 Temat postu: |
|
|
KaĹźda osoba w wieku 16-70 lat pĹacÄ
ca podatek zapĹaci za 2009 rok 17200.
Podatek bÄdzie naliczany przez urzÄ
d podatkowy.
ChĹopaki bÄdÄ
mieli wiÄcej pieniÄdzy na rozbijanie siÄ autkami  _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gladiator
| Dołączył: 16 Wrz 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 16:05 Temat postu: |
|
|
Dla mnie to bardzo dobra nowina bede placil mniej niz placilem do tej pory. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 17:04 Temat postu: |
|
|
gladiator napisał: | Dla mnie to bardzo dobra nowina bede placil mniej niz placilem do tej pory. | troche xxx...wa ta nowina, niemam tv radia nie slucham a tu BÄC 17200 podatku poprosze  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| darek 13 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skąd: Z nie nacka |
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 17:05 Temat postu: |
|
|
CieszÄ siÄ twojÄ
radoĹciÄ
gdybym wiedziaĹ jak sprawiÄ byĹ pĹaciĹ za mie, to dodaĹbym ci tej radoĹci. _________________ ZrĂłwnowaĹźona kobieta to wspaniaĹy przyjaciel czĹowieka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gladiator
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 18:40 Temat postu: |
|
|
Zdecydowales sie mieszkac i pracowac w kraju w ,ktorym sa pewne zasady ,wiec powinnes placic i nie narzekac.Ja od 12 lat nie ogladam islandzkiej telewizji a mimo to place .Ludzie lubia tylko wyciagac lapki po zasilek albo jakas inna forme zapomogi do rzadu islandzkiego a juz wszelkie oplaty traktuja jako wielka krzywde. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 19:59 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Zdecydowales sie mieszkac i pracowac w kraju w ,ktorym sa pewne zasady ,wiec powinnes placic i nie narzekac.Ja od 12 lat nie ogladam islandzkiej telewizji a mimo to place .Ludzie lubia tylko wyciagac lapki po zasilek albo jakas inna forme zapomogi do rzadu islandzkiego a juz wszelkie oplaty traktuja jako wielka krzywde. |
Dobrze prawi. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 20:02 Temat postu: |
|
|
gladiator napisał: | Zdecydowales sie mieszkac i pracowac w kraju w ,ktorym sa pewne zasady ,wiec powinnes placic i nie narzekac.Ja od 12 lat nie ogladam islandzkiej telewizji a mimo to place .Ludzie lubia tylko wyciagac lapki po zasilek albo jakas inna forme zapomogi do rzadu islandzkiego a juz wszelkie oplaty traktuja jako wielka krzywde. |
Nie przesadzaj
ja - jak wiekszosc z nas tu- pracuje tez kilka lat, podatki place, wszelkie oplaty (za to z czego korzystam) traktuje jak norme, nie krzywde, i nigdy nie wyciagnelam reki po zadne zapomogi..
..i mimo wszystko wcale mi sie nie usmiecha placic mimo ze z tv ani radia nie korzystamy..
bardzo lubie takie brednie w stylu> pracujesz, mieszkasz, to plac slepo wszystko i nie placz.. ludzie lubia.. blaaaaaa  _________________ Imperare sibi maximum est imperium |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 20:14 Temat postu: |
|
|
Froskur napisał: | gladiator napisał: | Zdecydowales sie mieszkac i pracowac w kraju w ,ktorym sa pewne zasady ,wiec powinnes placic i nie narzekac.Ja od 12 lat nie ogladam islandzkiej telewizji a mimo to place .Ludzie lubia tylko wyciagac lapki po zasilek albo jakas inna forme zapomogi do rzadu islandzkiego a juz wszelkie oplaty traktuja jako wielka krzywde. |
Nie przesadzaj
ja - jak wiekszosc z nas tu- pracuje tez kilka lat, podatki place, wszelkie oplaty (za to z czego korzystam) traktuje jak norme, nie krzywde, i nigdy nie wyciagnelam reki po zadne zapomogi..
..i mimo wszystko wcale mi sie nie usmiecha placic mimo ze z tv ani radia nie korzystamy..
bardzo lubie takie brednie w stylu> pracujesz, mieszkasz, to plac slepo wszystko i nie placz.. ludzie lubia.. blaaaaaa  | dokladnie  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gladiator
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 20:34 Temat postu: |
|
|
Nie twierdze ze podatek za cos co sie nie uzywa jest podatkiem latwym do zaakceptowania ,ale wielu islandczykow nie oglada telewizji publicznej a jednak nie maja oporu co do placenia abonamentu.Kilkanascie lat temu jak zaczeli na islandie przyjezdzac obcokrajowcy sami proponowali aby telewizory rejestrowac na nich pomagajac w ten sposob zaoszczedzic pieniazki przyjezdnym.Sadze ze podatek ten w obecnej formie jest wprowadzany wlasnie po to aby obcokrajowcy rowniez zasilali budzet telewizji.Tak jest w wielu krajach europejskich tak bedzie i tutaj i nic na to sie nie poradzi... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 21:17 Temat postu: |
|
|
gladiator napisał: | Nie twierdze ze podatek za cos co sie nie uzywa jest podatkiem latwym do zaakceptowania ,ale wielu islandczykow nie oglada telewizji publicznej a jednak nie maja oporu co do placenia abonamentu.Kilkanascie lat temu jak zaczeli na islandie przyjezdzac obcokrajowcy sami proponowali aby telewizory rejestrowac na nich pomagajac w ten sposob zaoszczedzic pieniazki przyjezdnym.Sadze ze podatek ten w obecnej formie jest wprowadzany wlasnie po to aby obcokrajowcy rowniez zasilali budzet telewizji.Tak jest w wielu krajach europejskich tak bedzie i tutaj i nic na to sie nie poradzi... |
gladiador, z calym szacunkiem, my wiemy dlaczego sie taki podatek robi i wiemy rowniez ze tak jest w roznych krajach, wiemy ze sie nic na to nie poradzi.. da di da di da da
to nie znaczy ze wszyscy maja skakac z radosci..
no i nie chodzi tylko o bezrobotnych naciagaczy i narzekajacych niezadowolonych wyzyskiwaczy islandzkiego socjalu pochodzacych z wschodniej europy.. Skoro jestes tu tak dlugo, to pewnie znasz kilka wielodzietnych rodzin *ISlandzkich. Zapytaj sie rowniez ich czy sa zadowoleni.
Wiadomo, ze wszyscy zaplacimy i nie zmienimy tego, ale to ze ktos narzeka nie znaczy ze nie ma racji..
i nie znaczy ze jest wyciagajacym lape leniem z postawa roszczeniowa. _________________ Imperare sibi maximum est imperium |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gladiator
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 21:30 Temat postu: |
|
|
Gdzies w archiwum DV jest artykul ze wlasnie islandczycy chcieli podwyzszenia abonamentu do 17tys .W pierwszej wersji mial byc 14tys .Napisalo wiele osob petycje wlasnie w tej sprawie.Nie pamietam dokladnie ale chodzilo o to ze telewizja publiczna miala puszczac takze reklamy i zagrozilo by to istnieniu stacjom komercyjnym.Rodziny wielodzietne nie ucierpia bo jak rozumie tylko osoby ktore przekrocza 1,3ml koron dochodu beda placic . |
|
Powrót do góry |
|
 |
|