Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| dolores
| Dołączył: 07 Maj 2010 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 1 Mar 2012, 0:34 Temat postu: Odszkodowanie. |
|
|
Witam. Czy ktoĹ wie coĹ na temat odszkodowania po wypadku samochodowy? Interesuje mnie jak dĹugo czeka sie na zaĹatwienie formalnoĹci po upĹywie roku,jak dĹugo trzeba czekaÄ na komisje lekarskÄ
?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 1 Mar 2012, 13:24 Temat postu: |
|
|
zalezy gdzie sie ubezpieczyĹaĹ _________________ Divided We Stand, United We Fall!
NSK |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dolores
|
Wysłany: 1 Mar 2012, 16:03 Temat postu: |
|
|
Ja dostanÄ odszkodowanie z firmy gdzie byĹ ubezpieczony samochĂłd ktĂłry we mnie wjechaĹ.VIS. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 2 Mar 2012, 12:22 Temat postu: |
|
|
z automatu dostaniesz pieniadze na naprawe swojego samochodu, w ktory wjechal inny samochod, ale jesli masz jakies problemy zdrowotne to juz musisz siÄ sÄ
dziÄ _________________ Divided We Stand, United We Fall!
NSK |
|
Powrót do góry |
|
 |
| antenka UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 28 Sie 2011 | Posty: 91 | |
|
Wysłany: 2 Mar 2012, 20:55 Temat postu: |
|
|
dolores napisał: | Ja dostanÄ odszkodowanie z firmy gdzie byĹ ubezpieczony samochĂłd ktĂłry we mnie wjechaĹ.VIS. |
automatyczne powinni zaplacic za naprawe chyba ze sami naprawia a jesli bylas pod opieka lekarska ponad 7 dni to 3200.000 to podstawa ktora powinni ci wyplacic jesli wyplacili badz wyplaca mniej to juz adwokat
no chyba ze ci nic nie byo tylko stluczenia to juz marne grosze a jesli bylo jakies zlamanie to juz sa ladne pieniadze na impreze starczy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gisli74
| Dołączył: 08 Lip 2011 | Posty: 582 | |
|
Wysłany: 2 Mar 2012, 23:54 Temat postu: |
|
|
antenka napisał: | a jesli bylo jakies zlamanie to juz sa ladne pieniadze na impreze starczy |
Trzeba byĹo sobie coĹ zĹamaÄ na miejscu zanim policja przyjechaĹa, krÄgosĹup na przykĹad, byĹoby na duĹźÄ
imprezkÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dolores
|
Wysłany: 3 Mar 2012, 12:03 Temat postu: |
|
|
Sprawa ma siÄ tak-minÄ
Ĺ juĹź ponad rok od wypadku,mam prawnika ,on wszystko zaĹatwia. Chodzi mi o to w jakim czasie wypĹacajÄ
pieniÄ
dze,ile to trwa.Prawnik juĹź zebraĹ wszystkie potrzebne dokumenty,czekam na decyzje lekarzy kiedy bedziÄ komisja lekarska.Czy ktoĹ juĹź byĹ w takiej sytuacji? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| antenka UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 28 Sie 2011 | Posty: 91 | |
|
Wysłany: 3 Mar 2012, 12:15 Temat postu: |
|
|
dolores napisał: | Sprawa ma siÄ tak-minÄ
Ĺ juĹź ponad rok od wypadku,mam prawnika ,on wszystko zaĹatwia. Chodzi mi o to w jakim czasie wypĹacajÄ
pieniÄ
dze,ile to trwa.Prawnik juĹź zebraĹ wszystkie potrzebne dokumenty,czekam na decyzje lekarzy kiedy bedziÄ komisja lekarska.Czy ktoĹ juĹź byĹ w takiej sytuacji? |
co do samej wyplaty i czasu oczekiwania to juz sprawa indywidualna zawsze zalezy od stopnioa uszczerbku na zdrowiu i od samego prawnika czy pujdzie na ugode z ubezpieczeniem czy bedzie walczyl
a propo adwokat nie powiedzial ile i kiedy dostaniesz odszkodowanie== to dziwne== moze nie wiedziec w przypadku bardzo duzego uszczerbku na zdrowiu bo to sie toczy o bardzo duze odszkodowania
tak jak w pracy zlamiesz noge po zakonczeniu leczenia prawnik zbiera dokumenty i dostajesz kase to sa nie wielkie pieniadze 1=2mln ale jak juz powazny mialo sie wypadek to gra idzie nie o 1-2mln tylko o 10-20mln i to moze trwac pare lat znajomy po powaznym wypadku w pracy czeka juzponad 3lata oczywiscie dostaje co jakis czas po pare mln ale czeka nadal na ostateczny wynik wiec trzeba sie uzbroic w cierpliwosc |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Alice
 | Dołączył: 21 Paź 2010 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 3 Mar 2012, 22:58 Temat postu: ocena stanu zdrowia |
|
|
Witam
Niestety prawnik nie moĹźe okreĹliÄ z gĂłry jakie odszkodowanie otrzymasz, po to wĹasnie zbiera siÄ komisja lekarska po upĹywie roku ( po tym okresie lekarze sÄ
w stanie powiedzieÄ jak duĹźego urazu doznaĹaĹ i jak dalej bÄdziesz funkcjonowaÄ w swojej pracy ). Po za tym wysokoĹÄ odszkodowania zaleĹźy od twoich zarobkĂłw tzn. jeĹźeli lekarze stwierdzÄ
ze nie jesteĹ w stanie wykonywaÄ swojego zawodu gdyĹź straciĹaĹ w wypadku okoĹo 25 % zdrowia to wĂłwczas przemnoĹźÄ
25% twoich zarobkĂłw przez przewidywany czas niepeĹnosprawnoĹci.RĂłwnieĹź twĂłj prawnik wybierze dwĂłch specjalistĂłw (np.lekarza i fizjoterapeutÄ) ktĂłrzy bÄdÄ
mieli za zadanie wystawiÄ swoje opinie na temat twojego stanu zdrowia. Dlatego waĹźne jest abyĹ byĹa w staĹym kontakcie ze swoim lekarzem i fizjoterapeutÄ
.Najlepiej abyĹ miaĹa ze sobÄ
tĹumacza ( jeĹźeli mĂłwisz jedynie po Polsku) na wizytach specjalistycznych tak aby doktor mĂłgĹ ciÄ dokĹadnie zrozumieÄ bo przy wystawianiu późniejszej opinii bÄdzie braĹ pod uwagÄ caĹy przebieg twojego leczenia. SĹyszaĹam teĹź Ĺźe w Reykjaviku jest gdzieĹ polska fizjoterapeutka tak wiÄc pewnie jeĹźeli chodzi o fizjoterapie pewnie mogĹa byĹ siÄ do niej zgĹosiÄ.JeĹźeli zaĹ chodzi o czas jaki potrzebny jest do sfinalizowania caĹej sprawy to naprawdÄ trudno jest powiedzieÄ czy zajmie to rok i 2 miesiÄ
ce czy wiÄcej. Pozdrawiam i ĹźyczÄ powodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dolores
|
Wysłany: 4 Mar 2012, 23:57 Temat postu: |
|
|
Dzieki wielkie za informacje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FokuSmok
| Dołączył: 05 Gru 2013 | Posty: 5 | Skąd: Kraina Lodu |
|
Wysłany: 5 Sty 2014, 3:50 Temat postu: |
|
|
dolores napisał: | Dzieki wielkie za informacje. |
a tak doĹÄ
cze do tematu...
co jeĹli zĹamaĹem miaĹem wypadek na stoku narciarskim bÄdÄ
c wĂłwczas na kuroniĂłwce? w wypadku tym zĹamaĹem krÄgosĹup... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gregory333
| Dołączył: 08 Maj 2015 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 8 Maj 2015, 1:22 Temat postu: odszkodowanie |
|
|
witam:) ulegĹem wypadkowi zĹamaĹem rÄkÄ, mam jÄ
w gipsie, wiadomo nie mogÄ pracowaÄ, wypadek byĹ w domu, czy naleĹźy mi siÄ jakieĹ odszkodowanie jak to zaĹatwiÄ jakie papiery gdzie siÄ udaÄ? byĹ ktoĹ w takiej sytuacji? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Maj 2015, 18:57 Temat postu: |
|
|
Nigdy w takiej sytuacji nie bylem ale na Twoim miejscu udal bym sie do zwiazkow i ubezpieczalni obok Hlemmur. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Maj 2015, 18:57 Temat postu: |
|
|
Nigdy w takiej sytuacji nie bylem ale na Twoim miejscu udal bym sie do zwiazkow i ubezpieczalni obok Hlemmur. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ziggi ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 16 Lut 2013 | Posty: 78 | |
|
Wysłany: 8 Maj 2015, 20:42 Temat postu: |
|
|
Sxxxxn napisał: | Nigdy w takiej sytuacji nie bylem ale na Twoim miejscu udal bym sie do zwiazkow i ubezpieczalni obok Hlemmur. |
udaj sie bezposrednio do adwokata .,prpoonuje ci kancelarie.Lex przy borgartun 26.tam ci udziela porady..
tylko musisz po and lub islandzku.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| harmonka
| Dołączył: 04 Lut 2004 | Posty: 30 | |
|
Wysłany: 20 Gru 2015, 11:59 Temat postu: |
|
|
Witam
MiaĹam wypadek samochodowy w drodze z pracy do domu. ByĹa policja, karetkÄ
zabrali nas do szpitala. W rezultacie noga w szynie gipsowej na8 dni. Noga boli , pod kolanem widzÄ Ĺźe wciÄ
Ĺź jest opuchniÄta. We wtorek zdjÄcie szyny i kolejny rendgen. Co powinnam teraz zrobiÄ, gdzie siÄ udaÄ? Dodam Ĺźe moja ubezpieczalnia nie widzi mojej winy, natomiast ubezp. drugiego kierowcy chce mnie obarczyÄ czÄĹciÄ
winy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lowell =user zmieniĹ nazwÄ=
| Dołączył: 17 Lis 2015 | Posty: 26 | Skąd: KeflavĂk |
|
Wysłany: 20 Gru 2015, 15:00 Temat postu: |
|
|
A co na to raport policji? Pozostaje Ci tylko adwokat.
Sama nie przebrniesz przez to wszystko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| harmonka
| Dołączył: 04 Lut 2004 | Posty: 30 | |
|
Wysłany: 20 Gru 2015, 16:13 Temat postu: |
|
|
JakÄ
kancelarie polecacie?
Raport jest, Vis stwierdziĹ Ĺźe ja miaĹam racjÄ jednak TM siÄ nie zgadza bo ich klient miesza coĹ z kolorami ĹwiateĹ wiec sprawa w tym zakresie w toku. BÄdÄ
rozprawiac o tym na tjonament, ktory zbiera sie raz w tygodniu. Ja jestem pewna swego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lowell =user zmieniĹ nazwÄ=
| Dołączył: 17 Lis 2015 | Posty: 26 | Skąd: KeflavĂk |
|
Wysłany: 20 Gru 2015, 16:38 Temat postu: |
|
|
Jak jest raport policji to poczekaj na decyzjÄ. Jak bÄdzie nie po twojej myĹli to kancelaria tylko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|