Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| mjkl ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Doczy: 26 Pa 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysany: 13 Gru 2006, 1:36 Temat postu: kurier ups |
|
|
firma ups w polsce jakoscia obslugi klienta nie grzeszy. zainteresowanych zapraszam do przeczytania opowiesci jak to kurier sie spisac potrafi ;] na pewno wielu z was mialo podobne przygody, jesli nie to warto wiedziec czego spodziewac sie mozna ;]
link: http://punk.pl/ups.htm |
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Doczy: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skd: Pl. Od Słońca 3/Europa |
|
Wysany: 13 Gru 2006, 2:11 Temat postu: Kurier |
|
|
Firma UPS (dawniej Stolica) ma spore problemy z odstarczeniem paczek i obsługą klientów.
Życzę im, aby zwolnili głównego prezesa polskiego UPS - facet najwyraźniej nie zna się na zarządzaniu porządną firmą.
Kiedyś Stolica jakoś dawała sobie radę. Gdy została przejęta przez UPS zaczął się syf i burdel.
Sam właśnie walczę, by dostarczono przesyłkę, która wyszła 28 listopada, a do dziś nie została dostarczona.
Nie stać ich nawet na zakup profesjonalnej centrali telefonicznej, która umożliwia czekanie w kolejca na zwolnienie się wolnego konsultanta, by załatwić coś przez telefon.
Dlatego w naszej firmie podjęliśmy decyzję, że nie będziemy więcej korzystać z usług UPS, skoro mają za dużo klientów i sobie nie radzą. _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 13 Gru 2006, 2:31 Temat postu: |
|
|
dokladnie. kiedy korzystalem kila razy z uslug stolicy - zawsze rzetelnie & na czas. gdy kurier nie mogl dostarczyc przesylki byl telefon, awizo wetkniete w drzwi... teraz pod rzadami ups'u wyglada to troszke inaczej... z tego co napisales widac, ze burdel jest nie tylko w toruniu...
zachecam do klikania, przekazywania infa dalej o tej stronie a raczej dokumencie html ;] odpowiednio czesto klikany, linkowany, odwiedzany wkrotce wskoczy dosc wysoko na liscie wyszukiwawczej google & wtedy na haslo 'kurier' albo 'ups' wyszukiwarka znajdzie te strone/dokument... moze wtedy spece od wizerunku firmy namowia prezesa na podjecie jakichs sensownych krokow w celu poprawienia jakosci uslug... |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Child_of_darkness
| Doczy: 10 Gru 2006 | Posty: 16 | Skd: Wolska |
|
Wysany: 13 Gru 2006, 23:04 Temat postu: |
|
|
Miałem przygodę z UPS wczoraj. Mieszkam w miejscowości Kliniska - 12km od Goleniowa. Zamówiłem przez internet 4 koszulki (w piątek), ale jako, że w
weekendy nie kursują, to miałem dostać we wtorek (bo w poniedziałek paczka była jeszcze w drodze - tak mi się wydaje). Dostałem maila, w którym napisano mi, że kurier zjawi się do 21 a wcześniej skontaktuje się ze mną telefonicznie. Liczyłem więc, że ustali ze mną godzinę. Okazało się jednak, że zadzwonił na lekcji, a że rozmawiać nie mogłem, to pisałem z kurierem smsy. Okazało się, że on z Klinisk już wyjeżdża, a paczkę ma przy sobie. Musiałem jechać do domu, zjadłem obiad, wziąłem pieniądze, których nia miałem przy sobie w Goleniowie, pojechałem do Goleniowa, spotkałem się z kurierem o ustalonej godzinie i w ustalonym miejscu po czym pojechałem z powrotem do domu. Najeździłem się za tym UPSem więcej, niż oni za mną  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Hubercik
 | Doczy: 15 Wrz 2004 | Posty: 184 | Skd: Warszawa |
|
Wysany: 13 Gru 2006, 23:14 Temat postu: |
|
|
Pracuje w firmie,ktora ma bardzo czesto stycznosc ze Stolica i jestem bardzo zadowolny z ich uslug,nigdy nie bylo opoznienia czy innych problemow z dostarczaniem przesylek,jak dla mnie dobra i solidna firma, oczywiscie mozecie sie nie zgodzic z tym _________________ Kapitalizm-to nie kraj.Komunizm-to nie kraj.I Wschód, i Zachód-to nie kraj.Ale Islandia-to kraj. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Doczy: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skd: Pl. Od Słońca 3/Europa |
|
Wysany: 14 Gru 2006, 1:49 Temat postu: UPS |
|
|
Hubercik napisa: | Pracuje w firmie,ktora ma bardzo czesto stycznosc ze Stolica i jestem bardzo zadowolny z ich uslug,nigdy nie bylo opoznienia czy innych problemow z dostarczaniem przesylek,jak dla mnie dobra i solidna firma, oczywiscie mozecie sie nie zgodzic z tym | Do tej pory też byliśmy zadowoleni.
Ale problemy zaczęły się z chwilą przejęcia firmy przez UPS.
Najpierw była zabawa z nowymi listami przewozowymi. Kurier "kazał" nam sprawdzać, czy kontrahent ma podpisaną umowę ze Stolicą, czy też nie. W każdym z wariantów należało wypisac inny list przewozowy (dla tych z umową stary list ze Stolicy, dla tych bez umowy, nowy list UPS).
Ponieważ klienci nie informowali nas o tym czy mają umowę czy nie to czasem wypisane listy musieliśmy przepisywać na nowo...
Sądzę, że największy problem to styk klient-lokalne biuro (trudno się dodzwonić) oraz ewentualnie odbiór przesyłek w terenie, tam gdzie nie ma lokalnej placówki, a kurier zjawia się tylko raz dziennie.
Dużo zależy też od konkretnego kuriera. Tam gdzie kurier ma gdzieś klienta, to są problemy. A tam gdzie kurier wykazuje się inicjatywą i chce pomóc, to klienci są zadowoleni z usług.
Kurier, który nas obsługuje ogólnie jest OK i do niego zastrzeżeń nie mam. Natomiast jego centrala i organizacja pracy jest ewidetnie do kitu. Co zresztą wychodzi w rozmowach z kurierem, który często narzeka, że organizacja im szwankuje.
Bardzo też źle należy ocenić reagowanie warszawskiej centrali na skargi i reklamacje. Szkoda, że nie nagrałem rozmów z panią, która obsługuje tam klientów. Zwykły brak kompetencji i szacunku do klienta.
Zamiast przeprosin wolą zasłaniać się regulaminem. Na moje pytanie czemu nikt nie zadzwonił do nas, że coś jest nie tak z adresem (na liście przewozowym jest adnotacja by koniecznie podać telefon nadawcy), to pani powiedziała, że nie mają takiego obowiązku i to klient ma dzwonić. Niestety moje pytanie "do kogo mam dzwonić skoro nikt w Lublinie nie podnosi słuchawki" zostało bez odpowiedzi.
O ile więc nie wystapią jakieś problemy, to nadawca nie zdaje sobie sprawy, że firma UPS ledwo zipie...
Firmy, które mają umowy z UPS/Stolica mają numery bezpośrednio do kurierów, więc nawet nie wiedzą, że do lokalnego biura UPS się nie dodzwonią...
Dodatkową zmianą na gorsze było skrócenie czasu przyjmowania przesyłek w lokalnym biurze. Dawniej do Stolicy można było podwieźć paczkę nawet do godz. 19-tej. Ostatnio gdy byłem o 18:35 to musiałem podawać znajomemu kurierowi przez okno, bo już drzwi były zamknięte.
Być może w innych firmach kurierskich nie jest lepiej, ale o tym się dowiem, gdy przestaniemy wysyłać Stolicą a zaczniemy np. Siódemką
Jeszcze wcześniej korzystaliśmy z Servisco/DHL, ale kurier, który obsługiwał nasz region stroił fochy, gdy wzywaliśmy go po 15-tej (mimo, że wrocławska centrala zbiera wezwania kuriera do 16-tej lub 17-tej). Ponieważ monity w sprawie marudzącego kuriera nic nie dały, a facet wydawał się robić łaskę, że w ogóle przyjeżdża, więc zaczęliśmy współpracę ze Stolicą, której kurier miał czas by powiedzieć "dzień dobry".
Morał z tego taki, że muszą ze sobą zgrać się dwa elementy: ludzie na dole (kurierzy) i ludzie na górze (zarząd). Wtedy firma działa jak zegarek. _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 14 Gru 2006, 11:34 Temat postu: |
|
|
ups doskonale zdaje sobie sprawe jaka sytuacja w firmie panuje ;] tylko nie potrafi poradzic sobie z problemem kurczowo trzymajac sie obecnej polityki. obsluguja caly czas te sama ogromna ilosc przesylek, przy jednoczesnym cieciu kosztow czy utrzymywaniu ich na niezmiennym poziomie... moze prezes i xxxx jego chca sie wykazac w international centrali po prostu & wytargac jakies wycieczki na kanary albo lepszy samochod sluzbowy... taki polski sposob na biznes ;]
Odżajer Egzegeta napisa: | zaczniemy np. Siódemką |
odradzam ;] znajomy mial z nimi przygode, ktora dopasowac mozna do tej juz wspomnialem. z tymze ze nieco barwniejsza - kurier twierdzil, zarzekal sie, ze byl 2x z przesylka i nikogo pod wskazanym adresem nie bylo mimo, ze znajomy byl :] twierdzil rowniez ze dzwonil ale caly czas zajete bylo ;] |
|
Powrt do gry |
|
 |
| bidus3
| Doczy: 06 Maj 2014 | Posty: 3 | |
|
Wysany: 6 Maj 2014, 9:29 Temat postu: |
|
|
Mnie wkurzają kurierzy, nie zadzwonią wcześniej, tylko jak są pod drzwiami z paczką, kiedy człowiek pracuje! Tak jest też w innych pańśtwach?
----------------
hostele Poznań | tłumacz przysięgły niemiecki Poznań |
|
Powrt do gry |
|
 |
| laiokon
| Doczy: 06 Maj 2014 | Posty: 2 | |
|
Wysany: 6 Maj 2014, 9:34 Temat postu: |
|
|
Niestety chyba wszędzie działają tak samo. Problemem jest też to, że w większości przypadków pracują dla nich podwykonawcy. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| gisli74
| Doczy: 08 Lip 2011 | Posty: 582 | |
|
Wysany: 6 Maj 2014, 18:21 Temat postu: |
|
|
Do mnie ups zawsze dzwoni. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Vernon21
| Doczy: 08 Sty 2014 | Posty: 2 | Skd: Karpacz |
|
Wysany: 21 Lip 2014, 18:16 Temat postu: |
|
|
UPS jest chyba najlepsza firma, nie wiem kto jeszcze tak jak oni układa wszystko na półeczkach w samochodzie |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
|
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach
|
|