Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 13 Maj 2010, 20:59 Temat postu: Trasy w formacie *.gdb *.gpx dla Garmina. |
|
|
Witam, jeĹli posiadacie jakieĹ ciekawe trasy moĹźe siÄ nimi podzielicie? Ja zaczynam od tego pĂłĹwyspu Reykjanes oraz ZĹoty KrÄ
g, punkty warte zobaczenia sÄ
zaznaczone:
http://rapidshare.com/files/386969685/iceland_gdb.rar
Alternatywna duĹźo ciekawsza droga na BĹÄkitna LagunÄ, co do drugiej trasy ,czÄĹÄ drogi za Gulfossem lepiej jest odbyÄ w samochodzie 4x4 - chyba Ĺźe nie ma bĹota to i osobĂłwka pojedzie, fajne widoczki na lodowiec
P.S. do wgrania *.gdb potrzeba zainstalowanego mapsource oraz wgranej mapy Islandii na komputerze, jeĹli nie masz oryginalnego dysku z mapÄ
tutaj jest sposĂłb na wgranie mapki z pliku *.img (ktĂłry jest w twoim odbiorniku) do mapsource w kompie (potrzebny soft).
UWAGA: odbiorniki nuvi 2x5 nie czytajÄ
tras - niestety moĹźna bÄdzie zaĹadowaÄ tylko punkty - taki jest minus taniego odbiornika, mapsource najlepiej zainstalowaÄ z jakiegoĹ oryginalnego dysku z mapÄ
, lub ĹciÄ
gnÄ
Ä takowy z rapidshare/torrent.
Ostatnio zmieniony przez siewa26 dnia 14 Maj 2010, 0:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| roger9300 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 07 Sty 2008 | Posty: 463 | |
|
Wysłany: 14 Maj 2010, 0:16 Temat postu: |
|
|
ciekawy pomysl, mam kilka ciekawych tras to powrzucam , ale w formacie gpx. ja sie na tym nieznam, ja tylko prosty kierowca jestem , jutro cisniemy na Hvannadalshnukur i lagune ,wiec bedÄ
swierze traski. _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
Leave nothing but footprints.
Make nothing but memories.
http://picasaweb.google.pl/charzynskibartlomiej |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 14 Maj 2010, 0:47 Temat postu: |
|
|
roger9300 napisał: | ciekawy pomysl, mam kilka ciekawych tras to powrzucam , ale w formacie gpx. |
Zdaje siÄ GPX moĹźna ĹadowaÄ POI Loderem |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jegorek
| Dołączył: 21 Maj 2007 | Posty: 24 | Skąd: WrocĹaw |
|
Wysłany: 21 Maj 2010, 10:21 Temat postu: |
|
|
Zastanawiam siÄ po co wam tracki czy tez trasy? Nie lepiej uĹoĹźyÄ wĹasnÄ