Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 25 Mar 2007, 13:45 Temat postu: Ugoda dotyczaca przyszlosci Islandii |
|
|
Zapraszam na strone http://framtidarlandid.is/sattmali
Mozna sie podpisac pod ugoda dotyczaca przyszlosci na naszej wyspie.Podpisala sie mi.n byla pani prezydent.
W punkcie pierwszym czytamy ,ze Islandczycy chca zyc w kraju roznorodnym i tetniacym zyciem wktorym kazda jednostka z jej inwencja i kreatywnoscia ma rozkwitac (wykorzystujac swe talenty) dla samej siebie i spoleczenstwa.
W punkcie drugim jest napisane ze wykazemy sie szacunkiem dla przyszlych pokolen wprowadzajac do islandzkiego prawa odpowiednie dokumenty ,ktore beda swoistym planem gospodarowania naturalnymi zasobami,zanim zostana podjete decyzje o budowie kolejnych hut i elektrowni.
w punkcie 3 Islandia zobowiazuje sie do respektowania miedzynarodowych umow dotyczacych zrzutu gazow cieplarnianych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
|
Wysłany: 25 Mar 2007, 13:48 Temat postu: |
|
|
jako ciekawostke podam ze aby zapewnic odpowiednia ilosc energii elektr dla 2 nowych hut(Helguvik i Husavik) oraz powiekszajacej sie huty(prawdopodobnie) straumsvik potrzeba 3 razy tyle energii ile teraz produkuje Karahnjuk.To jakiej chcemy Islandii???Szarej-aluminiowej czy zielonej? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Mar 2007, 14:02 Temat postu: Re: Ugoda dotyczaca przyszlosci Islandii |
|
|
karuta napisał: |
Mozna sie podpisac pod ugoda dotyczaca przyszlosci na naszej wyspie. |
Naszej tzn. czyjej? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
|
Wysłany: 25 Mar 2007, 15:03 Temat postu: |
|
|
Nasza-dla tych ktorzy traktuja ja jako swoje przyszlosciowe miejsce zamieszkania.Jak dla mnie Islandia jest juz moja dlatego ze przezylam tu ponad 1/3 mojego zycia.Jesli piszesz z Torunia ,to pewnie Islandia nie jest twoja. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 25 Mar 2007, 15:30 Temat postu: |
|
|
Ja teĹź zamierzam doĹźyÄ emerytury na Islandii. Dlatego jak mĂłwi o Islandii to mĂłwie "u nas". _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Old Star
| Dołączył: 27 Lip 2006 | Posty: 226 | Skąd: Down Town czyli z Miasta DaunĂłw |
|
Wysłany: 25 Mar 2007, 15:33 Temat postu: |
|
|
karuta napisał: | Nasza-dla tych ktorzy traktuja ja jako swoje przyszlosciowe miejsce zamieszkania.Jak dla mnie Islandia jest juz moja dlatego ze przezylam tu ponad 1/3 mojego zycia.Jesli piszesz z Torunia ,to pewnie Islandia nie jest twoja. |
Zielona to jest chyba Irlandia?
CoĹ Ci siÄ pomyliĹo
MoĹźe czas na urlop?
OS
Komentarz admina: PoniewaĹź, twoje posty sÄ
jakoĹ dziwnie agresywne, wiÄc uwaĹźaj, bo nastepnym razem dostaniesz juz oficjalne ostrzeĹźenie!
Off-topikujesz tutaj zupeĹnie bez sensu. Chciazby dlatego, Ĺźe Islandia latem jest bardzo zielona w wielu miejscach.
Jesli jesteĹ inteligentny, to uĹźyj swego rozumu, by pomagaÄ, a nie denerwowaÄ innych. W przeciwnym wypadku czeka CiÄ banicja z tego Forum |
|
Powrót do góry |
|
 |
| narsiltm
 | Dołączył: 15 Gru 2006 | Posty: 186 | Skąd: SkÄ
dinÄ
d. |
|
Wysłany: 26 Mar 2007, 23:50 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Szarej-aluminiowej czy zielonej? |
Ja chce w koncu zielona zobaczyc... bo jak narazie wszystko biale lub ulepione z blota, zgnilej trawy i kamieni  _________________ Wczoraj(04.08.07), w godzinach wieczornych, para znanych bandziorĂłw,
niejaki Samo Zycie i jego dziwka GĹÄbsza Refleksja, po prostu - zabili mnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wredna_mimi
 | Dołączył: 13 Paź 2006 | Posty: 262 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 3 Cze 2007, 16:58 Temat postu: |
|
|
narsiltm napisał: | Cytat: | Szarej-aluminiowej czy zielonej? |
Ja chce w koncu zielona zobaczyc... bo jak narazie wszystko biale lub ulepione z blota, zgnilej trawy i kamieni  |
Narsiltm doczekales sie zielonej Islandi , jest czerwiec i mozna dopiero powiedziec ze jest zielono wiec jest dobry czas do zwiedzenia tej fajnej krainy.Ale trzeba siÄ spieszyc bo za 4 miechy znĂłw zgnilizna i bĹoto zapanuje na Islandii, a w dzieĹ noc. I tak do nastÄpnego czerwca !!!!
pozdro _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
| narsiltm
 | Dołączył: 15 Gru 2006 | Posty: 186 | Skąd: SkÄ
dinÄ
d. |
|
Wysłany: 4 Cze 2007, 0:07 Temat postu: |
|
|
Mimi teraz jest super ale jak na zlosc samochod mi rozbili! Niedlugo bede mial nowy to napewno sporo pozwiedzam:) Jeszcze temperatura moglaby skoczyc do 20 stopni i troszke lasow urosnac do okola... a i motyle mogly by zaczac latac, chociaz szybko by je pewnie zwialo. _________________ Wczoraj(04.08.07), w godzinach wieczornych, para znanych bandziorĂłw,
niejaki Samo Zycie i jego dziwka GĹÄbsza Refleksja, po prostu - zabili mnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|