Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Czy jesteś za zniesieniem prohibicji na narkotyki (będą legalne, czyste, dobrej jakości, mniej uzależniające, nie będzie mafii i Państwo na tym zarobi)? |
TAK - lepiej zalegalizować narkotyki, być może nawet mniej będzie narkomanów |
|
53% |
[ 32 ] |
NIE - lepiej zaostrzyć przepisy i kary, bo po zalegalizowaniu mielibysmy samych ćpunów |
|
33% |
[ 20 ] |
NIE MAM ZDANIA |
|
13% |
[ 8 ] |
|
Wszystkich Gosw : 60 |
|
Autor |
Wiadomo |
| O.E. Opiekun Forum
 | Doczy: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skd: Pl. Od Słońca 3/Europa |
|
Wysany: 20 Lut 2004, 2:01 Temat postu: Narkotyki na Islandii |
|
|
Ostatnio głośna jest sprawa trupa znalezionego w Neskaupstadur. Okazało się, ż to Litwin, który przemycał narkotyki.
Okazuje się, że na Islandii narkotyki są bardzo popularne, a bimber pędzi co drugi Islandzyk... Tak przynajmniej wynika z rozmowy z Polką, która mieszka na Islandii.
W tym kontekście dziwi trochę taka prawie prohibicja (szczególnie na alkohol), który jest bardzo drogi i nie zawsze do kupienia.
A może to nie prawda, a tylko margines, może Islandczycy to w większości spokojni i poczciwi potomkowie Wikingów? Może to paru wyrostków zażywa - chciałoby się rzec "w krzakach" lub "w parku" ? Tak przy okazji to biedni Islandczycy nie mają się gdzie "chować", no chyba, że między skałami.
Jeżeli coś wiecie - piszcie. _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
Powrt do gry |
|
 |
| Qortes
 | Doczy: 17 Lut 2004 | Posty: 677 | Skd: Poznań |
|
Wysany: 20 Lut 2004, 14:06 Temat postu: |
|
|
Hehe, szczerze powiedziawszy nie dziwie sie Islandczykom. Piekne krajobrazy dawno im sie opatrzyly, to co u nas nazywa sie jesienna depresja, u nich osiaga pewnie ekstremum. Umilaja sobie wiec zycie jak moga. Temat dotyczy chyba ogolnie swiata, nie tylko Islandii. osobiscie jestem przeciwko prohibicji, argumentow dostarczyla nam historia, wystarczy wspomniec Stany Zjednoczone. _________________ Islandia w radiu Afera
.: http://qortes.imejl.pl/nocpolarna :. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 20 Lut 2004, 18:00 Temat postu: |
|
|
Po przeczytaniu "101 Reykjavik" to mam wrażenie że tam wszyscy chodzą mocno nakręceni, ale co się dziwić w takim klimacie. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| johanna
 | Doczy: 08 Lut 2004 | Posty: 515 | Skd: Kielce |
|
Wysany: 20 Lut 2004, 21:32 Temat postu: |
|
|
ej, co się tak klimatu czepiacie? Ja nie uważam tego za powód dużego poziomu narkomanii i spożywania alkoholu. W innych krajach jest przecież podobnie. Może rzeczywiście "zakazany owoc" lepiej smakuje i po legalizacji sytuacja uległa by poprawie? hmmm.... nie jestem pewna _________________ Now follow me always
Into the sky
Where we reach the stars |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Qortes
 | Doczy: 17 Lut 2004 | Posty: 677 | Skd: Poznań |
|
Wysany: 20 Lut 2004, 21:46 Temat postu: |
|
|
johanna napisa: | ej, co się tak klimatu czepiacie? Ja nie uważam tego za powód dużego poziomu narkomanii i spożywania alkoholu. W innych krajach jest przecież podobnie. Może rzeczywiście "zakazany owoc" lepiej smakuje i po legalizacji sytuacja uległa by poprawie? hmmm.... nie jestem pewna |
Jest podobnie, bo wszyscy jestesmy ludzmi. I pryska mit "spokojnych" Islandczykow.
Jesli chodzi o legalizacje to jestem za tym z tego powodu, ze jak ktos chce cpac to i tak bedzie, a tak przynajmniej bedzie nad tym jakas kontrola, rozwiazuje sie problem przemytu, czarnego rynku a kasiorka wpada do kasy Islandiia nie w rece bandziorow:-) _________________ Islandia w radiu Afera
.: http://qortes.imejl.pl/nocpolarna :. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 21 Lut 2004, 6:44 Temat postu: |
|
|
ja znam pare 'cpunkow' na islandii i jak zauwazylam, dostac narkotyki nie sprawia im zadnej trudnosci. jesli o chodzi o alkohol, tu musze przyznac, ze tam wyjatkowo duzo mlodziezy pije. czesto sami rodzice kupuja alkohol swoim nastolenim (15-16lat) dzieciom po to by miec spokoj i sie nie martwic co beda pily (bo i tak by pily) i w jakich ilosciach, chociaz oczywiscie tego i tak nie da sie dobrze skontrolowac.
zebyscie tylko zobaczyli 'centrum rozrywkowe', czyli Laugavegur w Reykjaviku w piatkowa czy sobotnia noc. wszedzie tylko podchmielone towarzystwo, ulica bardzo halasliwa (wlasnie przez te towarzystwo), ale to i tak ma swoj urok. chociaz nie mieszkalam w reykjaviku, to mialam okazje pare razy tam sie zabawic (wlasnie na Laugavegur) i bylo super. atmosfera jest niepowtarzalna  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 21 Lut 2004, 23:55 Temat postu: zaskoczenie? |
|
|
Ale to przecierz normalne z tym że nie jestem miłośnikiem mocnych trunków mam 19lat i alkohol juz mi obszedł-kurczę to chyba dobrze.Ale ta informacja troche mnie zaskoczyła nie ukrywam no ale czego miałem sie spodziewać ze wszyscy chodza na baczność i wogóle panuje ogólnokrajowy celibat na alkohol czy dragi?Nie!Nic bardziej mylnego pod tym wzgledem przecierz to taki sam kraj jak wiele innych.To i tak nie zmiania postaci rzeczy że Islandia to kochany kraj w którym kiedyś tam jak bardzo będe chcial i postaram sie w zyciu to zamieszkam . :wink: |
|
Powrt do gry |
|
 |
| kwrb044
| Doczy: 11 Lut 2009 | Posty: 8 | Skd: sie urwaliscie?! |
|
Wysany: 15 Sty 2010, 19:49 Temat postu: |
|
|
Potrzebna mi lista lekow z DXM (extromethorphanum) bez recepty! Jesli ktos zna to bardzo prosil bym o PW |
|
Powrt do gry |
|
 |
|