Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Urodzony_13_w_piatek
 | Dołączył: 20 Kwi 2005 | Posty: 277 | Skąd: nibylandia |
|
Wysłany: 1 Lip 2007, 19:20 Temat postu: Drobna poĹźyczka (kredyt) - warunki uzyskania |
|
|
jak wyglÄ
da sprawa drobnej poĹźyczki dla kogoĹ kto nie jest dĹuĹźej niz póŠroku ? daja bez problemu czy krÄcom nosem ? oczywiscie chodzi o poĹźyczke dla mnie, mam konto w banku z ktĂłrego bym chciaĹ poĹźyczyÄ, staĹÄ
prace i staĹe dochody.. chodzi o kwote 200 000 isk np. na 10 rat, bedÄ
wymagali odemnie ĹźyrantĂłw? czego mogÄ
wymagaÄ i jak najlepiej zaĹatwic taka sprawe ? a moĹźe sÄ
inne moĹźliwosci zawarcia kredytu niekoniecznie banki..
p.s. (znajÄ
c zycie zaraz OG wyĹapie podobny temat i mĂłj zostanie zablokowany wiec sie spieszcie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| soley
| Dołączył: 16 Kwi 2005 | Posty: 226 | Skąd: HFJ |
|
Wysłany: 1 Lip 2007, 20:27 Temat postu: |
|
|
Jezeli chodzi o kredyt to kazda sprawa rozpatrywana jest indywidualnie, wiec ciezko osobom z poza banku jest odpowiedziec na to pytanie. Mozesz jedynie sprobowac , jezeli odmowia to postaraj sie o yfirdrattaheimilid, jest to kredyt staly przy twoim koncie na ktore wplywa wyplata. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| unregistered
| Dołączył: 18 Mar 2005 | Posty: 228 | |
|
Wysłany: 1 Lip 2007, 22:10 Temat postu: |
|
|
Tylko i wylacznie z wlasnego doswiadczenia z Landsbankinn:
kreca nosem.
Wymagany byl zyrant, ktory by zagwarantowal splate kredytu w przypadku mojej niewyplacalnosci.
Podobna sytuacja przy kupnie samochodu. dealer sprzedaje samochod na raty jesli mam odpowiednia osobe do podzyrowania.
Mozliwe ze sytuacja zmienila sie w ostatnim czasie, chociaz watpie.
Te utrudnienia podobno zostaly wprowadzone po tym jak niektorzy obcokrajowcy przestali placic raty a zwyczajnie opuscili Islandie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 2 Lip 2007, 0:43 Temat postu: kredyt |
|
|
To wszystko zalezy od tego jak dlugo i jakim jestes platnikiem. Jesli wywiazujesz sie ze wszystkiego w terminie bez zadnych zaleglosci to dla banku jestes wiarygodny. Co prawda dopiero po 8 latach ale teraz nie potrzeebuje zadnych zyrantow do zadnej pozyczki.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
|
Wysłany: 2 Lip 2007, 1:36 Temat postu: |
|
|
jutro postaram sie czegoĹ wiecej dowiedziec na ten temat w banku
natomiast bardzo zainteresowaĹo mnie to zdanie
soley napisał: | jezeli odmowia to postaraj sie o yfirdrattaheimilid, jest to kredyt staly przy twoim koncie na ktore wplywa wyplata. |
kredyt staĹy ?
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 2 Lip 2007, 8:24 Temat postu: kredyt |
|
|
Heimilid jest to poprostu debet na twoim koncie wysokooprocentowany. Do 70 tys jest bez zyrantow...powyzej musisz miec. Mozesz go splacac jak chcesz i kiedy chcesz...tylko musisz to uzgodnic z bankiem. Mozesz go oddac np za rok albo zlecic bankowi odciaganie jakiejsc kwoty co miesiac. Od 100 tys. jest to kwota ok 1700 koron miesiecznie. Czym wiecej tym kwota oczywiscie wzrasta. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 2 Lip 2007, 10:42 Temat postu: |
|
|
Do jakiej kwoty debet jest bez zyrantow zalezy od Twojej wiarygodnosci dla banku. Im dluzej masz konto (i jesli wplaty sa regularne) - twoja wiarygodnosc wzrasta. O tym wszystkim decyduje bank, moze dac ci mozliwosc debetu i do 400 tys.
Mialam zrobiona symulacje co sie bardziej oplaca - czy kredyt krotkoterminowy czy debet. Jesli zamierzasz splacic kredyt w ciagu ok pol roku - bardziej oplaca sie debet, wtedy splacasz wieksze sumy i generalnie placisz mniej odsetek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 2 Lip 2007, 11:45 Temat postu: kredyt |
|
|
Tak Basiu wszystko tak jak mowisz.. Chodzi mi tylko o to ze on jest krotko i dlatego tylko do 70 tys. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
|
Wysłany: 2 Lip 2007, 20:27 Temat postu: |
|
|
w takim razie nawet takie 70 000 mnie bardzo ratuje.. tym bardziej ze mĂłgĹbym je spĹacic np. za póŠroku, choc jeszcze lepiej byĹo by spĹacac go co miesiÄ
c np. po 10 000 na jedno wyjdzie a prawie sie tego nie odczuje.. o ile dobrze zrozumiaĹem kaĹźdy kto posiada konto i ma regularne wpĹywy, nawet od niedawna moze sobie zaciagnÄ
c taki debet bardzo byliĹcie mi pomocni.. dziekuje
jeĹźeli macie jeszcze jakies sugestie lub uwagi piszcie, z chÄciÄ
poczytam.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
|
Wysłany: 3 Lip 2007, 19:53 Temat postu: |
|
|
a wiÄc wziaĹem debet 100 000 bez problemu po rozmowie z "kierownikiem" banku, 10 rat po 10 000 odsetek niemoge znaleĹÄ
zaczynam spaĹacac w listopadzie.. dzieki pozdrawiam.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|