Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| marekp
 | Doczy: 02 Kwi 2007 | Posty: 8 | Skd: Czarnków |
|
Wysany: 8 Lip 2007, 12:14 Temat postu: Poszukuję filmu... |
|
|
... Sławomira Cioka, "Tu wszystko jest możliwe" wyemitowanego jakiś czas temu przez TVP Polonia. _________________ Survive znaczy przeżyć |
|
Powrt do gry |
|
 |
| aniapl Ogłoszeniodawca zweryfikowany
 | Doczy: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Skd: był Reykjavik - teraz Polska |
|
Wysany: 9 Lip 2007, 1:42 Temat postu: |
|
|
Miałam nagrany na video, ale przypadkiem się skasował
Chociaż moim zdaniem nie jest warty oglądania i sporo rzeczy powiedzianych tam mijało się z rzeczywistością. W większości wypowiadali się ludzie, którzy dopiero co przyjechali i jeszcze nie wiele wiedzieli.
A i wypowiedź prezydenta, który bardzo się cieszy, że jest tu taka ilość Polaków, bo dzięki temu kwitnie im przemysł rybny.  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| marekp
|
Wysany: 10 Lip 2007, 9:15 Temat postu: |
|
|
aniapl napisa: | Chociaż moim zdaniem nie jest warty oglądania i sporo rzeczy powiedzianych tam mijało się z rzeczywistością. |
Dzięki za uwagę - a o czym powinienem wiedzieć przed obejrzeniem? Jakieś warte grzechu przykłady? _________________ Survive znaczy przeżyć |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 10 Lip 2007, 12:12 Temat postu: |
|
|
Szczerze mówiąc nie pamiętam szczegółów (oglądałam go już daawno temu), ale takie miałam wrażenia po obejrzeniu.
Np. przechwalanie się panienki jak to ona jedyna z Polaków została przyłączona do zarządu w zakładzie rybnym i że jest z tego dumna. Tak się składa, że znam tą osobę (ja też pracowałam w tym samym zakładzie tylko dużo wcześniej) i wiem jakim sposobem do tego zarządu weszła, nie będę pisać szczegółów, ale nie był to zbyt uczciwy sposób. Przez jej zarządzanie wiele konfliktów wynikło w zakładzie (jak to wśród dużej grupy Polaków bywa).
Mam wrażenie, że na potrzeby filmu pokazane zostało tylko to co chcieli reżyserzy. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| marekp
|
Wysany: 10 Lip 2007, 18:09 Temat postu: |
|
|
Hmm... to taki pikantny szczególik osobisty. Szczerze powiedziawszy spodziewałem się raczej błędów i wypaczeń systemowych, nie jednostkowych. Nie za mało, jak na tendencyjność...? _________________ Survive znaczy przeżyć |
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Doczy: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skd: Pl. Od Słońca 3/Europa |
|
Wysany: 10 Lip 2007, 20:02 Temat postu: |
|
|
To raczej błąd systemowy. Bo system dziennikarstwa jest błędny.
Pokazują fałszywą rzeczywistość. Nie docierają do faktów. Pokazują udawane życie.
To trzeba nazwać błędem systemowym  _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 11 Lip 2007, 1:15 Temat postu: |
|
|
OE
Marekp najlepiej będzie jeśli obejrzysz film i sam będziesz wiedział co o nim myśleć. Ja opisałam tylko swoje wrażenia po obejrzeniu. A zapamiętałam akurat to, co było bardziej osobiste, bo widocznie nic innego mnie nie zainteresowało. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|