Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 24 Wrz 2007, 8:17 Temat postu: |
|
|
Tam gdzie zginÄ
Ĺ ten chĹopak krÄci siÄ obecnie bardzo duĹźo owiec, czÄsto wyskakujÄ
niespodziewanie na drogÄ, pomimo ogrodzeĹ. Jest w tym miejscu dosyÄ wysoki most nad kamienistÄ
rzekÄ
, nie wiem dlaczego jest on praktycznie nie oznakowany i niezabezpieczony w Ĺźaden sposĂłb. MoĹźe dlatego, Ĺźe takich miejsc jest bardzo duĹźo w mojej okolicy. Przy zlej pogodzie jadÄ
c wzglÄdnie bezpiecznie moĹźemy mieÄ wypadek. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Wrz 2007, 11:07 Temat postu: |
|
|
ja juz sie boje jechac do seydisfjordur, nie mam zimowek, a jak bedzie tam snieg albo co gorsza lod na jezdni to masakra. Tam w gorach to dopiero jest dygawa, wysoko, krete drogi i zero barier. O masakre nietrudno  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 24 Wrz 2007, 11:18 Temat postu: |
|
|
imo jesli http://www.vegagerdin.is/ poda ze drogi sa nawet zolte to wydaj te 50-60k na kolce. nie warto wydyganym jechac 10h te 300km tym bardziej, ze pewnie bedziecie troche obladowani... a w polsce w piwnicy opony ci nie zgnija. przydadza sie zawsze... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Wrz 2007, 11:51 Temat postu: |
|
|
masakra
kase przelalem do polszy jak w miare spoko kurs jeszce byl ,za malo mam tutaj, aby sie szarpnac na opony ojejku jejku |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Wrz 2007, 11:55 Temat postu: |
|
|
to przelej z powrotem troche. szkoda nerwow/stresu... + ryzyko niepotrzebne tym bardziej ze pewnie masz letnie + gratow sporo a wiec amortyzatory lekko wbite beda... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 24 Wrz 2007, 16:39 Temat postu: |
|
|
Tutaj w gorach zima jezdzi sie na lancuchach. A zimowe maja kolce wiec po sniegu dobrze sie jezdzi jednak na lodzie to nie ma silnych.
Ale mam prosbe ,zeby administrator przeniosl opinie o oponach na inne miejsce, Wiem ,ze temat jest wazny ,ale troche szacunku dla zmarlego. To nie jest wlasciwy watek na takie tematy. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Wrz 2007, 16:46 Temat postu: |
|
|
btw lancuchow tu raczej nie da rady, na islandii, kupic. ale mozna sobie kupic z metra w husasmidjan/byko + klamry & samemu zrobic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dorcia_4
| Dołączył: 24 Cze 2007 | Posty: 117 | Skąd: ... |
|
Wysłany: 24 Wrz 2007, 16:49 Temat postu: Wypadek Mariusza |
|
|
Jestem tego samego zdania. Zrobcie sobie dyskusje ale w innym miejscu. Bardzo mi przykro z powodu tego wypadku. Czytalam o tym na stronie visir w zakladce praca. Gdyby nie to to nic bym nie wiedziala. Bardzo cicho o tym bylo. Ani w gazetach ani na islandzkich stronach. Gdyby wiecej polakow o tym wiedzialo bylaby wieksza pomoc finansowa przynajmniej tak mi sie wydaje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Wrz 2007, 16:51 Temat postu: |
|
|
a jak sie ma lancuch do oblodzonej tylko powierzchni ???
chyba to bedzie gorzej jak samam guma ??!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Wrz 2007, 17:02 Temat postu: |
|
|
zyzak napisał: | a jak sie ma lancuch do oblodzonej tylko powierzchni ???
sa takie lancuchy jak dla psa na obroze. ostro zakonczone po jednej stronie. tylko trzeba umiejetnie zalozyc. mozna sie wspomoc wtykajac jakis material/szmaty tam gdzie trzeba. diy! ;]
dorcia, grazyna - spoko. oe przeniesie te posty wszystkie ale poki co niech tu beda bo nie ma sensu nowego tematu zakladac. & imo taka dyskusja nie uwlacza pamieci zmarlego. bez przesady... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Wrz 2007, 17:23 Temat postu: |
|
|
[quote="mjkl"] zyzak napisał: | a jak sie ma lancuch do oblodzonej tylko powierzchni ???
sa takie lancuchy jak dla psa na obroze. ostro zakonczone po jednej stronie. tylko trzeba umiejetnie zalozyc. mozna sie wspomoc wtykajac jakis material/szmaty tam gdzie trzeba. diy! ;] [/quote
to to to ..... to ja wole dojechac na slickach  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |