Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 25 Sty 2014, 13:41 Temat postu: ZasiĹek |
|
|
Witam! Mam pytanie odnosnie przeniesienia zasilku do Polski na dwa miesiace.. Chodzi o to ze potrzebuje wyjechac poniewaz mam bardzo duzo urzedowych spraw do zalatwienia, i musze sie stawic osobiscie (moj pelnomocnik nie moze tego zalatwic za mnie)..chce wrocic na Islandie ale obawiam sie ze jesli dostane oferte pracy z urzedu bede musiala podjac sie tej pracy.. Jestem z Trojmiasta, a praca w sezonie nie jest taka trudna do znalezienia.. Raczej bede jechala na lato, poniewaz musze zalatwic to jak najszybciej..Co najlepiej zrobic zeby nie starcic zasilku? Nie chcialabym wstrzymywac zasilku poniewaz na to mnie nie stac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Koniu0739
| Dołączył: 20 Maj 2008 | Posty: 135 | Skąd: PrzemyĹl-Zasanie/Selfoss |
|
Wysłany: 26 Sty 2014, 18:05 Temat postu: |
|
|
nie wiem czy urzad uzna Ci ten wyjazd, przenosi sie zasilek jak sie zjezdza i poszukuje pracy w Polsce, jezeli wrocisz po 2 miesiacach mozesz nie miec z powrotem zasilku i praw do Niego nawet po odpokutowaniu kary. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| GoBo ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Wrz 2007 | Posty: 106 | Skąd: KEFLAVIK |
|
Wysłany: 26 Sty 2014, 20:45 Temat postu: |
|
|
nie jest to prawdÄ
co napisaĹ Fludir. Przenosisz zasiĹek do PL bo tam chcesz poszukiwaÄ pracy. Po np 2 miesiÄ
cach wracasz bo nic nie znalazleĹ i kontynuujesz zasiĹek. Nie wiem jak jest dokĹadnie z pieniÄdzmi ale znam osobÄ ktĂłra przenosiĹa zasiĹek ale pieniÄ
dze miaĹa wpĹacane na konto islandzki w koronach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzioĹek=)
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 171 | Skąd: Hafnarfjordur |
|
Wysłany: 26 Sty 2014, 22:58 Temat postu: |
|
|
przenoszac zasilek do Polski w celu POSZUKIWANIA PRACY nie ma zadnych konsekwencji jesli wrocisz na Islandie. Jedziesz tam i nie rejestruje Cie polski UP jako BEZROBOTNEGO tylko osobe poszukujaca prace.. i jest zaznaczone tam, ze jest to TRANSFER zasilku. pieniadze sa wyplacane normalnie na islandzkie konto w kwocie takiej, jaka dostajesz normalnie tu na Islandii. Acha i logujesz sie normalnie tak jak na Islandii komputerowo a dodatkowo Polski UP wyznacza Ci termin na podpisane listy u nich. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|