Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| FilipR79 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wys砤ny: 17 Wrz 2006, 16:23 Temat postu: |
|
|
Zakupi艂em t臋 pozycj臋 tutaj; http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/298558
i wg mnie niestety za bardzo sie nie przydaje. Zbyt ma艂y zas贸b s艂贸w! Dla turysty si臋 przyda dla pragn膮cych rozpocz膮膰 nowe 偶ycie na Islandii nie. Chyba, 偶e kto艣 angielskim nie w艂ada to jak najbardziej zalecam kupi膰. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Monikaa
| Do潮czy: 26 Wrz 2006 | Posty: 3 | Sk眃: Luba艅 |
|
Wys砤ny: 26 Wrz 2006, 11:57 Temat postu: |
|
|
witam bardzo bym chciala nauczyc sie chociaz podstaw islandzkiego nie znacie moze jakiegos kursu internetowego ?  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| FilipR79 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wys砤ny: 26 Wrz 2006, 13:01 Temat postu: |
|
|
Jesli nie umiesz znale藕膰 na forum linka do takiego kursu w膮tpi臋 偶eby starczy艂o Ci zapa艂u na chocia偶by jedn膮 lekcj臋... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Monikaa
| Do潮czy: 26 Wrz 2006 | Posty: 3 | Sk眃: Luba艅 |
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2006, 13:37 Temat postu: |
|
|
je偶eli nie chcesz mi pom贸c to po co te zgry偶liwe teksty co? i czy mam zapa艂 to ju偶 jedynie moja sprawa pozdrawiam wszystkich |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Slawomir 70
| Do潮czy: 23 Sie 2006 | Posty: 43 | |
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2006, 16:23 Temat postu: |
|
|
Monikaa napisa: | je偶eli nie chcesz mi pom贸c to po co te zgry偶liwe teksty |
Wydaje mi si臋 偶e FilipR79 chce ci pom贸c. trzeba w艂o偶y膰 troszk臋 pracy.
Wystarczy wej艣膰 na Iceland.pl i tam masz kurs. _________________ S艂awek
By膰 mo偶e nigdy nie wyjad臋 na wysp臋, ale je偶eli nie spr贸buj臋 to wiem, 偶e ca艂e 偶ycie b臋d臋 偶a艂owa艂. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ella
| Do潮czy: 26 Lis 2006 | Posty: 5 | Sk眃: Breslau |
|
Wys砤ny: 27 Lis 2006, 17:44 Temat postu: |
|
|
Widzia艂am te rozm贸wki w ksi臋garni im. Worcella we Wrocku i cena by艂a duuuu偶o wyzsza(o ile pami臋tam 27,00 z艂). Polecam wiec kupno w sklepach internetowych.
Natomiast po pobie偶nym przejzeniu tej pozycji w ksiegarni stwierdzam, ze niewiele sie chyba mo偶na z tych rozm贸wek nauczyc - zapis fonetyczny wymowy zawiera艂 te unikatowe islandzkie litery(a sk膮d mam wiedzie膰 jak je wymawia膰 jako pocz膮tkuj膮cy ucze艅 tego jezyka).
Tak偶e dla pocz膮tkuj膮cych to to chyba nie jest. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| marekgc
| Do潮czy: 26 Gru 2006 | Posty: 88 | Sk眃: Patreksfjordur/Wroc艂w |
|
Wys砤ny: 30 Gru 2006, 19:58 Temat postu: j. bartoszek s艂ownik |
|
|
Szkoda tylko, ze jest to jedyna (?!?) taka oferta. Bo jak dla mnie s艂ownictwo w nim zawarte jest ubogie. Ci臋偶ko jest znale藕膰 s艂owa by przet艂umaczy jakie艣 teksty. Zw艂aszcza gdy nie ma si臋 g艂owy do nauki. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Mr Pink Eyes ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 16 Gru 2005 | Posty: 22 | |
|
Wys砤ny: 5 Sty 2007, 9:29 Temat postu: |
|
|
zastanawiam sie jaki sens ma kupowanie rozmowek? co z tego jesli wyuczymy sie pytania jesli ktos nam cos odpowie czego i tak nie zrozumiemy. na jedno pytanie mozna odpowiedziec na wiele sposobow a szanse ze ktos odpowie ta forma ktora jest zawarta w tej ksiazeczce jest prawie zerowa nie mowiac o tym ze zapis fonetyczny jest bardzo uproszczony o akcencie dialekcie nie wspominajac |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| fanka_franka
| Do潮czy: 25 Lip 2006 | Posty: 141 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 5 Sty 2007, 10:33 Temat postu: |
|
|
W ksiegarniach w Reykjaviku dostepne sa aktualnie trzy slowniki polsko - islandzkie (az sie sama zdziwilam)
to tak jakby ktos potrzebowal to jest ich dosc sporo  _________________ Zmieszana, nie wstrzasnieta! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|