Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| TeeS
| Doczy: 27 Mar 2008 | Posty: 1 | |
|
Wysany: 27 Mar 2008, 15:53 Temat postu: Wędkarstwo na Islandii |
|
|
Chciałbym się wybrać na wyprawę wędkarską na Islandię. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Gdzie, co, kiedy, za ile? Jakie przepisy, regulacje, pozwolenia? Może znacie jakieś firmy, osoby, które organizują coś na wzór rajdów konnych ale dla wędkarzy?
Pozdrawiam |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Marta Luiza
| Doczy: 05 Lis 2004 | Posty: 310 | Skd: Islandia |
|
Wysany: 27 Mar 2008, 17:17 Temat postu: |
|
|
No cóż, nie jestem może specjalnie osobiście zwolennikiem wędkowania ale mój mąż , jego brat i ojciec łowią łososie. Wiem ,że żeby mieć prawo do ich poławiania wykupuje się miejsca na rzekach i nie jest to wcale tania sprawa a cena waha się od rodzaju rzeki i czasu połowu. Np taniej jest pod koniec sezonu. Łososie są pod ochroną i ich połów odbywa się tylko w drodze na tarło to jest od czerwca do września i każdego roku są podane dokładne daty. Łowi się na muchy i złowione ryby przeważnie wypuszcza, bo jest to traktowane jako sport. Oczywiście można zatrzymać sobie rybę i nawet ją uwędzić. Przy stanowiskach są domy dla gości w których wykupuje się nocleg. Więcej informacji można znależć na www.svfr.is. W sumie fajna zabawa. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Doczy: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skd: Pl. Od Słońca 3/Europa |
|
|
Powrt do gry |
|
 |
|
|
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach
|
|