Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 8 Lut 2005, 11:30 Temat postu: Jazda konna na Islandii |
|
|
W maju lub czerwcu wybieram siÄ na IslandiÄ, gdzie chciaĹabym skorzystaÄ min. z rajdĂłw konnych tam organizowanych. Czy ktoĹ z Was braĹ w czymĹ takim udziaĹ? Znacie jakieĹ farmy, adresy gdzie sÄ
organizowane rajdy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Nul
| Dołączył: 02 Gru 2004 | Posty: 329 | Skąd: KrakĂłw |
|
Wysłany: 8 Lut 2005, 16:01 Temat postu: |
|
|
CoĹ jest tutaj na iceland.pl, przeczytaj:
http://www.iceland.pl/czytelnicy_2.html
Mozesz siÄ skontaktowaÄ z AutorkÄ
czyli BasiÄ
, pewnie bÄdzie w stanie udzieliÄ Ci wiÄcej informacji. O ile dobrze pamiÄtam, korzystaĹa z Polarhestar. A kiedy juĹź zrealizujesz zamiar, ja bÄdÄ chÄtnie Ciebie wypytywaÄ, bo teĹź bym kiedyĹ chciaĹa tam pojeĹşdziÄ.
Adresy sÄ
teĹź na iceland.pl: http://www.iceland.pl/jazda_konna.html
Pozdrawiam, _________________ A-Nul |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 1 Kwi 2007, 8:57 Temat postu: |
|
|
Co prawda nie dokĹadnie o rajdzie.Ale waĹźna informacja dla miĹoĹnikĂłw islandzkich koni. PamiÄtajcie ludzie. JeĹźeli powiedziecie do islandzkiego konia " prry" moĹźecie liczyÄ na to , Ĺźe nagle przyspieszy i to znacznie! KaĹźdy porzÄ
dny koĹ na wyspie wie, Ĺźe " prry" oznacza szybciej biec. Sama siÄ o tym przekonaĹam. KoĹ galopowaĹ do....stajni i Ĺaskawie pozwoliĹ mi zleĹÄ o wĹasnych siĹach. Moja godnoĹÄ nie dokoĹca ucierpiaĹa dziÄki temu.
Teraz inna ciekawa historia.Moja koleĹźanka zaprosila mnie do siebie na farmÄ. Najbardziej spodobaĹy mi sie krĂłwki. TarmosiĹam je za uszy i glaskaĹam, one za to lizaly mnie po rÄkach i siÄ przymilaĹy, a byĹo ich napewno ponad 10. Johanna zaczeĹa siÄ smiaÄ i spytaĹa czy wiem co robiÄ. Bo to byĹy dorosĹe byki! Wstyd !!!!!!!!!! DorosĹego byka od krowy nie odróşniÄ!!!!!!!!!!!. A jakie Wy mieliĹcie historie ze zwierzakami na wyspie? _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wredna_mimi
 | Dołączył: 13 Paź 2006 | Posty: 262 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 1 Kwi 2007, 10:44 Temat postu: |
|
|
Ja miaĹam jednÄ
historie
uratowaĹam maĹe piskle przed nadjezdajÄ
cym samochodem.
Nie mam pojÄcia co to za pisklak byĹ, nigdy nie widzialam takiego w Polsce, wiec nie wiem co to bylo.Ale byĹ zarÄ
bisty az chcialo sie do domu wziasc  _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 1 Kwi 2007, 15:03 Temat postu: |
|
|
napisz wiecej jak wygladal-moze sie domyslimy ,ja juz poratowalam kilkanascie .... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Marianna
| Dołączył: 19 Lip 2007 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 2 Sie 2007, 14:38 Temat postu: rajdy konne |
|
|
Ja mogÄ siÄ pochwaliÄ Ĺźe przejechaĹam konno IslandiÄ (Kjolur) pÄdzÄ
c stado koni!!!! co za przeĹźycie... jeĹli ktoĹ jest zainteresowany.. chÄtnie odpowiem na wszystkie pytania. NiedĹugo znowu jadÄ.. ale juĹź nie na rajd:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| zbyszek_z
| Dołączył: 10 Mar 2008 | Posty: 2 | Skąd: PoznaĹ |
|
Wysłany: 10 Mar 2008, 14:17 Temat postu: rajd |
|
|
Planujemy z przyjaciĂłĹmi (grupa 10 osĂłb) wyjazd na rajd do Islandii. Czy ktoĹ ma doĹwiadczenia, moĹźe posĹuĹźyÄ radÄ
, wskazaÄ oĹrodek godny polecenia? Ze swej strony, po pobycie obiecujÄ zĹoĹźyÄ relacjÄ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| zbyszek_z
| Dołączył: 10 Mar 2008 | Posty: 2 | Skąd: PoznaĹ |
|
Wysłany: 11 Mar 2008, 9:11 Temat postu: OdzieĹź |
|
|
DziÄki!
Mam jeszcze drugie pytanie: jak to jest z tym zakazem wwozu odzieĹźy do jazdy konnej? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|