Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| foo
 | Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 659 | |
|
Wysłany: 18 Lis 2009, 13:17 Temat postu: Zmiany w kredytach mieszkaniowych |
|
|
esmerka31 napisał: |
Jest to obznizenie kredytu o 17 % ale wydluzenie okresu splaty na 3 lata.Czyli jesli na dzien dzisiiejszy placisz 61 tys to bedziesz placil 50 tys miesiecznie.Ale...nie wiadomo jak dlugo bo to bedzie i tak dalej rosnac w zaleznosci od inflacji.Jesli chcesz przyjac ta zmiane to nic nie musisz robic a jesli chcesz miec dalej kredyt taki jaki masz to musisz do 19 listopada powiadomosc bank lub zrobic to na stronie ibudalanasjĂłður lub innej.
Nie bede sie wdawac w szczegoly, bo w pracy jestem
|
Czy ktoĹ siÄ orientuje jak to jest? Czy jeĹźeli mam kredyt ktĂłry koĹczy mi siÄ za 4 lata, to jeĹźeli nic z tym nie zrobiÄ do jutra to mi go przedĹuĹźÄ
o kolejne 3?
pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gucio
| Dołączył: 09 Cze 2009 | Posty: 39 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 18 Lis 2009, 13:20 Temat postu: |
|
|
Trzeba zadzwonic do banku i powiedziec, Ĺźe nie chce sie przedĹuĹźania kredytu i ze pozostaje sie przy tym co jest. Jezeli tego sie nie zrobi to sami automatycznie wydĹuĹźa |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 18 Lis 2009, 14:21 Temat postu: Re: Zmiany w kredytach mieszkaniowych |
|
|
foo napisał: | esmerka31 napisał: |
Jest to obznizenie kredytu o 17 % ale wydluzenie okresu splaty na 3 lata.Czyli jesli na dzien dzisiiejszy placisz 61 tys to bedziesz placil 50 tys miesiecznie.Ale...nie wiadomo jak dlugo bo to bedzie i tak dalej rosnac w zaleznosci od inflacji.Jesli chcesz przyjac ta zmiane to nic nie musisz robic a jesli chcesz miec dalej kredyt taki jaki masz to musisz do 19 listopada powiadomosc bank lub zrobic to na stronie ibudalanasjĂłður lub innej.
Nie bede sie wdawac w szczegoly, bo w pracy jestem
|
Czy ktoĹ siÄ orientuje jak to jest? Czy jeĹźeli mam kredyt ktĂłry koĹczy mi siÄ za 4 lata, to jeĹźeli nic z tym nie zrobiÄ do jutra to mi go przedĹuĹźÄ
o kolejne 3?
pozdrawiam. |
yassir _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 18 Lis 2009, 14:22 Temat postu: |
|
|
ale pojedz do banku & niech ci to dadza na papierze - na gebe to wiesz jak jest ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mariusz_Pabianice
| Dołączył: 21 Lut 2006 | Posty: 472 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| gucio
|
Wysłany: 18 Lis 2009, 23:37 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj rozmawiaĹam z sasiadka ktĂłra pracuje w banku. ZapytaĹam czy te przedĹuĹźanie i zmniejszani raty o 17% jest dobrym rozwiÄ
zaniem. PowiedziaĹa wprost, Ĺźe nie. To jest dobre ale tylko na pierwsze kilka miesiecy bo pĂłzniej wszystko pojdzie w gore tak jak teraz i ludzie beda uwiezieni w kredytach przez dĹuĹźszy czas. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gucio
|
Wysłany: 18 Lis 2009, 23:38 Temat postu: |
|
|
To samo sie tyczy kredytĂłw na samochody |
|
Powrót do góry |
|
 |
| foo
 | Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 659 | |
|
Wysłany: 19 Lis 2009, 0:52 Temat postu: |
|
|
Gdyby nie to, Ĺźe w zwiÄ
zku z podwyĹźkÄ
podatkĂłw wyczerpaĹem juĹź swĂłj limit oburzenia, to byĹ bym strasznie oburzony na sposĂłb przeprowadzania tego zabiegu :-]
Dla mnie to jest totalnie nieporozumienie: Twoje kredyty zostanÄ
wydĹuĹźone o trzy lata jeĹźeli nie pozaĹatwiasz czegoĹtam. To raczej powinno byÄ odwrotnie: chcesz sobie przedĹuĹźyÄ kredyt to rusz rzyÄ i zaĹatw. Nie znoszÄ uszczÄĹliwiania na siĹÄ.
Pzdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 19 Lis 2009, 1:51 Temat postu: |
|
|
no, zgodze sie z toba. cala sprawa rozegrana w przeciagu kilku tygodni, listy rozeslane niecaly tydzien przed terminem ostatecznej decyzji. a przeciez sporo wlascicieli tutejszych mieszkan nie mieszka na islandii, dowiedza sie co jest grane jak beda chcieli ostatnia rate splacac, a tu niespodzianka. _________________ Divided We Stand, United We Fall!
NSK |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 4 Lut 2010, 12:59 Temat postu: |
|
|
zmniejszone raty odkladaja sie na innym koncie i powstaje z tego nowy kredycik, kltory trzeba bedzie zaczac splacac jak sie sytuacja troche poprawi na Islandii.I dluzej i wiecej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|