Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 19 Lut 2007, 18:23 Temat postu: |
|
|
W tym roku to prawdziwa Bolluvika-tydzien ptysia .W niedziele byl konudagin n-dzien kobiet wiec na slodko,dzis bolludaginn wiec obzarstwo doskonale ,jutro sprengidagur-po zupie z grochu i slonej baraniny ptys jak znalazl ,a w srode dzien popielcowy wiec jeszcze kilka ptysi na pozeganie.mam koleznake w piekarni-bardzo dzis zmeczona byla..... |
|
Powrót do góry |
|
|
| Jola
| Dołączył: 31 Sty 2004 | Posty: 1000 | |
|
Wysłany: 21 Lut 2007, 17:40 Temat postu: |
|
|
O dziwo, mnie najbardziej smakuja ptysie z... BĂłnusa! Sa najbardziej podobne do polskich. Tylko chodzi mi o takie juz nadziewane smietana, bo te puste (przystosowane do napelnienie samemu smietana) sa strasznie niesmaczne.
To co rozni islandzkie ptysie od polskich, to dodatek dzemu pod bita smietana.
Acha.. i dziwnie smakuja bollury nie te z ciasta ptysiowego ale "buĹkowego" Chyba to nawet drozdzowe ciasto.
Czy dzis, w Ăskudagur, tez je sie jakies specjalne potrawy?
Chyba juz tylko popiol na glowy pozostal, nie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|